- Home
Geregisseerd door: Rodrigo Cortés
Met onder meer: Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro
Releasedatum: 30 augustus 2012
Plot Red Lights
"How much do you want to believe?"
De psychologe Margaret Matheson (Sigourney Weaver) en haar assistent doen onderzoek naar paranormale activiteiten. Dit leidt tot het onderzoeken van de wereldberoemde helderziende Simon Silver (Robert De Niro). Ze verdenken hem ervan dat hij een oplichter is, maar de resultaten zijn verre van wat zij verwachtten.
Margaret Matheson
Ben
Benedict Cohen
Judi Cale
arno74
Lastig filmpje om te beoordelen... of om iets zinnigs over te zeggen. De rode draad van Red Lights is dat een groepje onderzoek doet naar helderzienden, en Simon Silver is voor hen een gewilde prooi.
De titel Red Lights klinkt goed, maar met de film heeft het niets te maken. De poster houdt wel een miniem verband, in welgeteld één scene zien we een kaarttruc, en op de kaarten staan die symbolen. Wat we hieruit wel kunnen afleiden is dat de makers van marketing afweten, maar dat ze verder weinig inspiratie en fut hebben, en dat gebrek komt in de film helaas wel terug.
De cast moet het doen met het spelen van oppervlakkige en onsamenhangende personages, waardoor ze er niet in slagen om de film naar een hoger niveau te tillen. Enige uitzondering is Sigourney Weaver, haar personage is wel redelijk uitgewerkt.
Number23
Ik kan er maar weinig mee. Op het eerste ogenblik een goede cast, maar als je dieper gaat zie je dat er niet alles uit wordt gehaald qua acteerwerk. Murphy laat Weaver en DeNiro met enig gemak achter zich.
Sowieso ben ik al jaren aan het wachten op die ene rol van DeNiro die me weer van mijn stoel doet blazen, maar ik moet wat langer wachten.
Het verhaal is ook niet altijd even sterk, bijpersonages zoals Olsen hebben nauwelijks toegevoegde waarde en het is maar af en toe spannend.
Ook laat Simon Silver zich op het eind wel heel simpel onthullen.
kicken69
gisteren deze film in gezien sneak pathe .
ik had er nogal wat verwachtingen gezien de trailer , maar maar toen ik hem gisteren gezien had viel ie me toch heel erg tegen , pas na de helft van de film komt er wat schot in ze zaak ,en wat je denkt te verwachten komt niet. al om al om niet te veel over deze film te zegen omdat ik niet wil spoilen een magere 6
H-rolt
Eerder in de film wordt er ook verwezen naar de titel: vanuit de auto wordt er op straat gezocht naar afwijkingen in het gedrag van mensen op straat, voor de schouwburg. De uitleg hierbij is, dat ze 'op zoek zijn naar Red Lights'. Oftewel, bewijs van fraude tijdens paranormale shows.
Wat betreft de film op zich, het thema is nogal intrigerend. Wat ik heel goed vind van de film is de benadering van het onderwerp paranormaal. Er wordt niet gezocht naar het antwoord op de vraag of je erin gelooft, maar het gaat om de vraag op zich: geloven we in paranormale verschijnselen of geloven we daar niet in. Het mooie hiervan is dat welk antwoord je op deze vraag ook geeft, het blijft altijd gebaseerd op je geloof. Immers, iets wat er niet is kun je niet bewijzen, maar tegelijkertijd iets wat je niet kunt bewijzen betekent niet automatisch dat het er niet is.
De uitwerking had zeker beter gekund, de ontknoping vond ik een beetje vaag. En toch meteen een reden om de film nog een keertje te willen zien!
voskat
Ondanks dat ik enorm van Buried heb genoten, ging ik toch met enige scepsis zitten voor de volgende film van Rodrigo Cortés. Misschien was ik gewoon bang dat de aanwezigheid van De Niro iets te veel op de film zou drukken.
Maar het sfeertje is heerlijk sinister, zonder Amerikaans flauw te worden. Acteerwerk van Cillian Murphy weer dik in orde. En het slot maakt het geheel waardig af. De Niro mag dan een paranormale maffioso zijn, maar hij blijkt niettemin erg graag te willen geloven dat er "meer is". Mooi, dat "How did you do that?"
tukkerstein
Leuk idee, totaal waardeloos uitgewerkt. Saaie personages, matig acteerwerk DeNiro, verhaal dat halverwege totaal ontspoort, veel te veel herhaling en inhoudsloze flitserige scènes, nee, drie keer niks. En dat Silver op het eind niet blind blijkt te zijn is de meest kansloze, voorspelbare plotwending die ik in tijden gezien heb. Die andere plotwending is wel leuk maar weet niet het gerommel in de overige speelduur te compenseren.
John Lee Hooker
Traditionele onderwerpen zoals geesten en bovennatuurlijke krachten geef ik altijd veel potentie en meestal wekken ze automatisch mijn belangstelling. Zo ook hier waar enkele onderzoekers de kunstjes van illusionisten proberen te ontrafelen. Het brengt genoeg spanning en Cillian Murphy heeft een stimulerende rol omdat je als kijker ook liever de feiten op tafel legt. Die shows leveren dan weliswaar zalen vol enthousiaste toeschouwers op maar eigenlijk is het iets te gemakkelijk hoe de artiesten zomaar hun gang kunnen gaan met hun scheinheiligheid. Fijn dus hoe meneer Silver's bedrog wordt blootgesteld aan talloze mensen. Wel jammer van die nerdjes die even alles uitpluizen terwijl de vrouw met dertig jaar ervaring kort daarvoor sterft. De twist dat Buckly zelf een psychic bleek te zijn vond ik niet veel toevoegen en hadden ze van mij er uit mogen laten. Yeah, we zijn weer eens voor de gek gehouden.
Al bij al kon het iets beter en Robert de Niro hadden ze kunnen vervangen met een willekeurige opa van het bejaardentehuis. Hij zal ongetwijfeld ingeschald zijn om bezoekers te lokken en niet om een buitengewone rol neer te zetten.
Regisseur Rodrigo Cortes pakt na het minimalistische Buried flink uit met deze intelligente, spannende thriller. Visueel steekt de film knap in elkaar. Inhoudelijk weet het script vrijwel de volle lengte te boeien, al wordt één en ander iets te uitleggerig en dik aangezet in de climax. Grootste pluspunt van de film is het sterke akteerwerk van Sigourney Weaver en Cillian Murphy. Fijn om weer eens een film te zien waarin degelijke akteurs nu eens niet verspild worden. Zoals gezegd, jammer dat de film de spanningsboog niet helemaal vast weet te houden tot het einde, maar al met al zeker de moeite waard. Mooie soundtrack ook.
Toch wel een gemiste kans deze Thriller / Mystery. Het eerste uur was best goed en ook wel boeiend maar na een uur kakt het verhaal in en wordt het een flauwe bedoeling met een matig en slecht uitgewerkt einde. De film weet ook eigenlijk nergens te verrassen buiten misschien het laatste stukje van de film. De cast is met Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro best goed bezet en ze deden het ook niet onaardig. De rol van Elizabeth Olsen sloeg overigens nergens op en men had haar net zo goed niet in het verhaal kunnen opnemen. Een film met veel potentie maar achteraf toch een gemiste kans.
arjgelens
Redelijk goede film , met aardige acteer prestaties, en een verrassend einde.
Alleen iets wat langdradig , en een iets wat tegenvallende Robert de Niro.
Toch de moeite waard om te kijken. voor mij 3 sterren.
De film is inderdaad lichtelijk ondergewaardeerd.
Red Lights behandeld een een interessant thema, namelijk de wereld van de charlatans. Oplichters die zich voordoen als medium en zo benadeelde mensen voor de gek houden. Mensen die mij het bloed onder de nagels vandaan halen. Leuk dat er dan eindelijk eens een film komt die diit thema behandeld.
Zo is ook de film het eerste uur erg mysterieus en wordt het geheimzinnige gedoe rondom de personage van de Niro erg goed op het scherm gebracht. De film steekt redelijk goed in elkaar en de spanningsopbouw is behoorlijk effectief. Gedurende de film hoop je ook dat Murphy achter de waarheid komt en de charlatan ontmaskerd. Een gevoel dat een film als dit wel hoort op te roepen.
Daar slaagt Red Lights dan ook erg in.
Het is jammer dat de film richting het einde wat ontspoort, maar an sich wel met een leuke twist komt. De film is zeker niet moeilijk en Movie-Addicted zit er dan ook volkomen naast. Het is duidelijk dat de Niro eindelijk een hoax vormt en dat hij niet blind is(hij wordt ontmaskerd dankzij z'n horloge.. Voor de rest is de film opvallend subtiel en probeert het nergens echt goedkoop te scoren met scares o.i.d.
hulseman
Wat een hoop onzin. Ik geloof wel dat er Paranormale mensen zijn/bestaan, maar deze film gaat TE ver. De Niro, wanneer ga je met pensioen? ik heb nog nooit een blind iemand die uit een vliegtuig stapt, zijn bril af zien doen en om zich heen kijkt (voorbeeldje) en zo nog meer.
Deze film is absoluut niet bioscoopwaardig.
Jammer..
*2.25 (voor het matig acteerwerk)
Heb je deze film uberhaupt wel bekeken "Movie Addicted"?? Of heb je hem er in gestopt en af en toe de spannende stukjes uitgezocht?
Als je de film _wel_ had gezien, dan had je geweten dat de Niro uberhaupt niet blind was. en ook dat de film zeker niet te ver gaat om het "Paranormale" onderuit te schoppen.. de twist is namelijk: Niet de Niro is paranormaal begaafd, maar de hoofdpersoon!
Dit is geen standaard "huge explosives and boobs" film en daardoor kan je dit eigenlijk vergelijken met begrijpend lezen van een boek. Wil je deze film volgen dan moet je, je er wel in verdiepen en openstaan voor het verhaal en niet enkel kijken naar de de spannende momenten.
De film zit naar mijn mening uitstekend in elkaar, zowel het camerawerk, acteerwerk als het script zijn van het hoogste niveau.
Super film en zwaar ondergewaardeerd, maar dat zie je vaak bij meesterwerken, te hoog gegrepen voor de mainstream
Filmkriebel
Leuk onderwerp dit verhaal over het ontmaskeren van valse helderzienden en mediums die mensen doen geloven dat ze speciale gaven hebben. Tot De Niro zich aanbiedt, een blinde man die wel eens geen charlatan zou kunnen zijn.
Erg onderhoudend, maar op het einde besef je dat de film niet goed in elkaar zit. Hoe De Niro zijn gedachten op Polaroid heeft gezet wordt nergens verklaard en bewijst op zijn minst dat hij niet 100% een bedrieger was. Dat Buckley dan weer kinetische krachten bezat vond ik een erg geforceerde twist. Het resultaat komt mij in ieder geval nogal als "quick and dirty" in elkaar gestoken over. Kleine 3*
LOTR-lover
Het hele gegeven van paranormaal begaafd zijn, paranormale gebeurtenissen en het willen checken hiervan vind ik erg interessant. En in het eerste gedeelte van de film kreeg ik ook echt het gevoel dat ik met deze film op m'n wenken bediend zou gaan worden. Goed acteerwerk, prima dialogen en geen voor de hand liggend hapklaar filmwerk. Maar dat 1e gedeelte is helaas het enige goede gedeelte.
Vanaf het moment dat Sigourney Weaver volledig onverwacht en vooral onnodig het toneel verlaat word de film simpelweg verpest. Het woord 'ontsporen' is hier al geregeld gevallen en dat klopt helemaal. De regisseur raakte vanaf dat moment de realiteitszin een beetje kwijt denk ik en dat pakt voor Red Lights niet goed uit.
hoffhaan
Redelijk maar niet altijd even spannend. Stemadvies goed weergegeven. Hier en daar hadden scenes beter uitgediept moeten worden. Film oogt naar mijn mening daardoor wat slordig afgewerkt. Je blijft aan het einde met vragen zitten, je weet niet hoe de verschillende plots aflopen. Het wegvallen van een van de hoofdrolspelers is inderdaad absoluut onnodig. De film was beter geweest denk ik als er een confrontatie was geweest tussen Sigourney Weaver en Robert De Niro.
Maar ja ik ben geen filmmaker.
2.5
Montorsi
Redelijk filmpje. Vond er juist best wat onderhuidse spanning inzitten. In het begin ook best grimmig en donker geschoten, vond het wel aardig werken allemaal. Een thema wat me ook wel boeit, van die Ogilvie idioten en vooral hoe ze ontmaskerd worden.
Wel wat jammer van het plotje. Tweede helft van de film is duidelijk ook wat minder, duurt uiteindelijk ook gewoon allemaal net te lang.
Toch niet onaardig maar waarschijnlijk blijft het allemaal niet al te lang bij. 2.5*
klini-oma
Jammer, jammer, jammer...
Had best goede verwachtingen over deze film..
Maar het bleek meer over hocus pocus en goochelaars te gaan dan echt over paranormale activiteiten..
De gave's die getoond werden zagen er nep uit.
Voor de hand liggende afloop en snap niet dat De Niro zich hiervoor heeft verhuurd.
Elineloves
Erg vermoeiend vooral. Gebeurde weinig tot niets boeiends (Erg langdradig), matte dialogen en ik vond sommige personages ook weinig toevoegen. De Niro heb ik beter gezien, snap ook niet goed waarom hij zich voor deze film leende. En dan ook nog zo matig acteren, jammer. De reden waarom ik keek was tenslotte toch de cast, die mij nieuwsgierig maakte. Dit stelde teleur.
Het duurde daarbij ook erg lang en de uitwerking is vrij slordig. Jammer.
roeman
Tja, het had zo goed kunnen zijn. Maar ze laten heel veel liggen, te veel om de film meer dan 2.5* te geven.
Weaver gaat te snel dood en De Niro overtuigd maar op 1 moment als hij uit het vliegtuig stapt. Dan zie je heel even wat hem zo goed maakt en daarna zakt hij weg, helaas.
Murphy overtuigd veel beter en is als ware begaafde een ware held in de film.
"How did you do it" en helaas daar val je in een gat en dat is jammer.
Waarom de fimmakers hier niet kiezen voor een stevige confrontatie tussen de diverse partijen vind ik persoonlijk een gemis.
Maar sceptisch of niet, het blijft een prima beeld geven van de gelovers en de niet gelovers.
En wie heeft er nu gelijk dat is een vraag die zelfs filmmakers niet kunnen beantwoorden.

OlgavdE
De trailer gaf me het idee dat dit wel een hele gave film zou moeten zijn.....Not! Het begin begon goed, maar daar is ook alles mee gezegd. Met Robert de Niro erin zou je denken dit wordt wat. Zonde van mijn tijd.....
flaphead
leuke uitgangspositie met interessant onderwerp, helaas vrij lullig uitgewerkt. het wordt meer een eendimensionale jacht of Silver nu fake is of niet. daarbij worden meer de Hollywoodcliches uit de kast gehaald (wraak, vechtpartijen) in plaats van meer inhoudelijk te worden. de 'eindverklaring' is uiteindelijk (mede daardoor wellicht) toch te weinig krachtig naar voren gebracht. met deze cast had er toch wel iets meer ingezeten. het begint allemaal goed, maar gaat gaandeweg de film alleen maar bergafwaarts. helaas.
TomBroers
Een thriller over paranormale activiteiten met oa. Robert De Niro in de hoofdrol, dat belooft wat.
Margareth en haar assistent proberen om paranormaal begaafde mensen te ontmaskeren, wanneer ze echter beginnen met het ontrafelen van de helderziende Simon Silver beginnen de problemen...
De film klinkt best oké, en de acteurs die meespelen zijn ook allemaal dik in orde. De film begint meteen goed, hierna word het allemaal wat rustiger en gaat het in een wat minder tempo. De film houdt gelukkig de spanning wel goed vast, maar word zo nu en dan wel wat langdradig. Naarmate de film vordert denk je dat er een knallend einde gaat komen, hier slaagt de film echter niet in, en toen de film uiteindelijk was afgelopen bleef ik, en mijn gezelschap, toch met een aantal vragen zitten. Dit maakt toch het verschil tussen 3 of 4 sterren.
Toch 3 sterren voor de spannende sfeer, de goede acteerprestaties en het verhaal, maar helaas dus geen 4 sterren, wat er misschien wel had ingezeten.
Aardige film waarin een psychologe en haar assistent paranormale fraudeurs proberen te ontmaskeren. Een boeiende eerste helft waarin we het duo aan het werk zien. Hierna worden meer plot-elementen geïntroduceerd die helaas niet allemaal even goed uitpakken en ook onnodig zijn. Dit levert verder wel een onderhoudenfe en redelijk spannende thriller op met een goeie cast.
Decec
Een goede drama/mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Cillian Murphy en
Robert De Niro...
En ook een bekende actrice Sigourney Weaver...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
sinterklaas
De serieuze en psychologische variant op de hedendaagse paranormale films.
Cortes heeft mij behoorlijk weten te verrassen met de zenuwslopende Buried. Bij Red Lights laat hij een hoop van die elementjes helaas achterwege en is dit gewoon een vrij standaard thrillertje. Niet verkeerd overigens, want het concept is nog best interressant en de acteurs zijn ook prima op hun plaats.
Sigourney Weaver is hier weer goed in vorm als psychologe Matherson die zich voornamelijk bezighoud met helderzienden, met ander woorden, controle op dat er niet gefaked word. Haar assistent mag Cilian Murphy zijn, de naive Tom Buckley, die hier ook een erg fris rolletje neerzet. Ze krijgen te maken met de blinde helderziende Simon Silver, die Robert deNiro prima op zijn beloop neerzet. Hij word omschreven als de meest betrouwbare waarzegger, maar toch houd Buckley een oogje in het zijl, waarbij er stuk voor stuk onverklaarbare dingen gebeuren.
Verwacht van deze film geen groots thrillerspektakel, maar een Paranormale thriller op de slow burn, die af en toe ook nog wel eens voor verwarring zorgt. Verder vond ik deze film nog wel prima te doen en vooral de sterke acteurs houden de boel overeind. Cortés had echter wel veel meer met de sfeer en de montage mogen doen om hier net zo'n beklemmende film van te maken zoals Buried, maar ach, je kan ook niet alles hebben.
Prima kleine thriller.
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Best wel redelijke film. Alleen stal Weaver met haar acteerprestaties de show, waardoor de band die je met de hoofdrolspeler (Murphy, die ik dit jaar ook in 28 Days Later zag, waar hij me ook niet overtuigde) zou moeten krijgen niet echt tot stand komt. In zijn geheel denk ik dat de karakters te weinig diepgang hadden. Dit gold ook voor De Niro, die daarom als antagonist niet geheel uit de verf komt. Dit icm de zonnebril zorgt dat zijn rol wel erg generiek wordt.
Toch 3*, omdat de film het voor elkaar kreeg dat ik tot de laatste scènes geen moment door had dat het hier een typisch "The Sixth Sense" plot betrof
Wie het ontmaskeren van de Uri Gellers van deze wereld trouwens een interessant gegeven vindt, kan ik de documentaire "An Honest Liar" (staat op NL Netflix) van harte aanbevelen.
Metalfist
You can't deny yourself forever
Toch vreemd hoe je geheugen soms kan werken. Ik stond een tijd geleden met de DVD van Red Lights in mijn handen en dacht: hé, dat leek me tijdens de Graham Norton Show wel een leuke film te zijn. Ik dacht dan ook met een veel recentere film te maken te hebben, maar misschien had de prijs van 2 euro me toch al eens moeten doen nadenken. Bleek dus een stukje ouder te zijn dan ik dacht , maar dat maakt op zich niet veel uit aangezien ik dit toch sowieso wou zien vanwege Robert De Niro en Elizabeth Olsen.
Tijdens het kijken begon ik echter het gevoel te krijgen dat ik zelf paranormaal begaafd was, want dit is o zo verdomd voorspelbaar. Van de dood van Margaret, waarbij de film helemaal lijkt in te zakken, tot het einde waar Buckley in het reine komt met zichzelf. Het verhaaltje hangt met haken en ogen aan elkaar (het lijkt vooral ook te zijn gebruikt om eens iets anders te doen met die paranormale hype van de voorbije jaren), plotlijntjes worden wel geïntroduceerd maar er wordt verder niets meer mee gedaan en de spanning is navenant ver te zoeken. Ook de zogenaamde twists liggen er bijzonder dik op (wanneer Silver zijn intrede doet zet hij met erg veel gebaar zijn bril af alsof hij aan de kijker wilt bewijzen: kijk, ik ben echt wel blind) en wat overblijft is een ietwat grauw sfeerbeeld dat zich vooral bij de momenten dat Buckley lijkt door te draaien overeind blijft staan.
Hetgeen dat de film nog enigszins weet te redden is dan ook de cast. De Niro is al lang nog maar een schim van wat hij vroeger kon brengen, maar het blijft toch een acteur die door weinig te doen een rol omhoog kan tillen. Zeker naar de climax toe is hij heerlijk op dreef als Silver en ook Cillian Murphy weet over de gehele lijn te overtuigen. Een op het eerste zicht beperkte acteur, vind dit eigenlijk wat in het verlengde liggen van zijn rol in Batman Begins, maar hij blijft er vooralsnog mee weg geraken. Het valt echter op dat Sigourney Weaver de grote ster van dienst is, want de film zakt compleet weg in de vergetelheid eenmaal zij uit het verhaal wordt geschreven. Verder nog een klein bijrolletje voor de altijd aandoenlijke Elizabeth Olsen die hier echter maar erg weinig ruimte krijgt om überhaupt iets met haar rol te doen. Kan ook gezegd worden van iemand als Toby Jones, daar kan je toch meer mee doen lijkt me.
Met Buried had regisseur Rodrigo Cortés een one-hit wonder zo lijkt het, want de rest van zijn oeuvre is nagenoeg onbekend. Ook bij deze Red Lights had ik toch wel meer stemmen verwacht (2246 voor Buried VS 607 voor Red Lights) maar afgaande op de kwaliteit begrijp ik het wel. Het is dat Cortés een degelijke cast rond zich heeft kunnen verzamelen, anders was dit helemaal uitgedoofd.
Roger Thornhill
Een intrigerende premisse met een droomcast, maar op het einde stort de film een beetje in wanneer De Niro's vervloekingen vanaf het podium eigenlijk alleen maar een beetje lachwekkend aandoen; de clou (eigenlijk meer een twist) komt een beetje uit de lucht vallen en arriveert ook te laat, en bovendien wordt er eigenlijk niets mee gedaan, zodat ik na afloop vooral met het gevoel van een anti-climax blijf zitten. En zou Simon Silver echt gedurende zijn lange carrière nooit en nergens met z'n nep-blindheid door de mand zijn gevallen? Een volle ster minder omdat het salaris voor de sterren kennelijk zó hoog was dat de filmmakers zich niet eens meer fatsoenlijke belichting konden veroorloven : zelden zo'n donkere film meegemaakt, bij sommige scènes kon ik niet eens zien waar ik naar geacht werd te kijken, en dat terwijl Buried zo'n uitstekend uitgevoerde film van deze regisseur was.
Captain Trips
Deze film heeft enige sterke punten.
De sfeer die bij zo'n film hoort, is echt goed gevangen. Stilistisch. Het hoofdpersonage is vooralsnog de enige met ècht paranormale krachten, hierdoor is hij erg eenzaam en dat straalt hij ook de gehele film uit. Erg goed acteerwerk dus van Cillian, die overduidelijk de film in zijn eentje draagt.
De Niro zit echter totaal in de verkeerde film. Hij past daar helemaal niet.
En dat is eigenlijk het grote manco van deze film. Je moet een geloofwaardig verhaal opdissen en dat lukt niet als de "antagonist" zo ontzettend beroerd wordt vertolkt.
Jeremy Irons zou ik hiervoor hebben gekozen. Sluw, meedogenloos.
AngelicV
Uitgaande van het feit dat er meer tussen hemel en aarde is dan wat wij met onze zintuigen in 3D ervaren, komt een onderzoeker, Murphy mer zijn tegenpool Weaver, er achter dat paranormaliteit, zoals die in het mediacircus van shows ten toon wordt gespreid, slechts een hogere vorm van mentalisme of fraude is gekoppeld aan goedgelovigheid van vaak desperate mensen. De kern van de film komt naar voren aan het eind waarbij de echte gave op dit gebied onverwachts dichtbij is. Goed verfilmd dubbele plot, in mijn optiek ondergewaardeerde film.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Brave One
Thriller / Actie, 2007

The Physician
Avontuur / Drama, 2013
obsessiedroomexperimenttalk showrevelationfraudeclairvoyanceparanormaaloplichterattackparanormaal begaafdskepticismpolaroid camera levitationnewscaster