Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Alexander Payne
Met onder meer: George Clooney, Shailene Woodley en Beau Bridges
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot The Descendants
"The South Pacific ain't that terrific."
Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar, is getrouwd met een prachtige vrouw, die nu door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn dochters van 10 en 17 jaar oud zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en land te verkopen aan een rijke vastgoedeigenaar. Twijfelend om de stekker uit de apparatuur te halen die zijn vrouw in leven houdt, komt Matt erachter dat zij een affaire had. Samen met zijn twee dochters gaat hij op zoek naar de betreffende persoon.
Matt King
Scottie King
Kai Mitchell
Mark Mitchell
RaouL#1
Normaal geen film die ik uit mezelf kijk, maar wat ben ik positief verrast!
Prachtige locatie, een geweldige Clooney en een prachtige soundtrack.
Ik heb werkelijk genoten van deze film.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Totaal niet mijn soort film. Te langzaam (al kan ik langzaam vaak goed waarderen), beetje raar verhaal. Slapjes, voornamelijk in de eerste helft van de film erg slecht geacteerd. Laatste half uur wordt de film wat interessanter / leuker.
jumperjack
Ik heb me echt ongelooflijk verveeld bij deze film, ik vond er echt helemaal niets aan. 1 ster voor de moeite.
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Deel deze mening. Het verhaal was geinig maar wist niet enorm te boeien en emotioneel wist deze film bijna niets bij me los te maken.
Het was een prettige zit hoor en heb me best vermaakt maar het kabbelde zoooo ontzettend voort.....
Betamax
Verhal vond ik niet speciaal.
Eigenlijk was het gewoon een gehypte film.
Clooney heeft heel wat betere gemaakt.
HASCH
Had heel iets anders verwacht. Was daarom blij verrast dat het niet het niemendalletje was dat ik verwachte. Ben blij dat ik toch heb gekeken.
Chainsaw
Met Sideways en About Schmidt heeft meneer Alexander Payne de lat voor zichzelf bizar hoog gelegd. Dan is het wel goed om te zien dat zijn nieuwste werk niet bizar tegenvalt. The Descendants is in mijn ogen wellicht de minste van die drie, toch lijkt Payne weer zonder moeite een meesterwerkje van jewelste uit de mouw te schudden. Het verhaal is klein en simpel, maar wordt voortreffelijk uitgevoerd. Een grote troef is Clooney, die wederom bewijst wat hij als acteur allemaal in huis heeft. Erg sterke rol, Payne bewijst wederom het allerbeste uit zijn acteurs te kunnen halen. Verder is The Decendants gewoon een erg lieve, ontroerende en hier en daar ook zeer geestige film. Kan nu al niet wachten op Payne's volgende parel.
4 sterren.
Leland Palmer
Het niveau en de sfeer van Payne's 'Sideways' wordt nergens gehaald, maar dat is dan ook bijna onmogelijk en helemaal niet een must. Met deze Descendants doet Payne veel wat-ie ook zo goed deed met 'Sideways', alleen dan constant in mindere mate. Geen probleem.
Clooney bewijst weer een érg goede en veelzijdige acteur te zijn, maar die coole grijze man had mij al lang overtuigt van zijn kunsten. Uiteraard is dit visueel een pareltje, met het bijzonder fraaie Hawaii als fundament. Voor de rest kent de film een lekker tempo, de nodige humor en een redelijk portie drama.. helaas niet voldoende om mij in te pakken. Toch een makkelijke voldoende voor deze film.
Rarara
Alexander Payne brengt het paradijs down to earth. echte personen en echte drama. drama dat er in hakt zonder effecten bejag. geen gesmear. geen tearjerker, geen gekunstel, waarachtig: het hoogst haalbare voor een kunstenaar naar mijn bescheiden mening. en dit is zoals zijn voorgaande films. simpel van verhaal. de man, zijn reis, zijn mening en hoe die veranderd. wederom een meesterlijke film.
weaselweasel
Een typische Payne film weer!
Geen topper als Sideways of About Schmidt mijns inziens, maar een boeiend verhaal van begin tot eind met sterke karakters. Zeker de moeite waard.
Dominootje
Sluit me aan bij de negatievere versie's
Verder wat een ongelooflijk irritante muziek, neiging om hem dan op stil te zetten.. aargh!
zjandannybob
Opzich geen slechte film, maar menig kijker zal toch bij deze film inslaap vallen. Heb hem af kunnen kijken en vond hem overall gezien wel redelijk.
cor1946
Goed gespeelde drama film, Glooney op zijn best. Mooie beelden en goed acteer werk van de meisjes. top film. Weer eens wat anders dan al die slachtpartijen in sommige films. Ik vind zulke films moet kunnen. Niet altijd, ik ben ook meer voor de actiefilms.
Leo1954
- 2073 berichten
Een typische Payne film weer!
Zelf denk ik daar anders over. Sideways is zeker een topper, maar dat is deze film ook imo. Beide films zijn een eenheid. About Schmidt begint goed, maar verzandt in een opeenstapeling van flauwe grappen en figuren.
Iets te doorsnee.
Op zich wel een fijn filmpje, Payne weet altijd een redelijke balans tussen humor en drama te vinden. Ook met Clooney heeft hij weer een sterke hoofdrol vast. Daar teren z'n film toch ook vaak op.
Maar verder blijft Payne voor mij een Solondz light. Het is allemaal wat braafjes, zonder scherpe randjes. Ook het drama is wat te plichtmatig ingevuld, waardoor de lach en de traan vaak iets te opvallend naar voren komen.
Sfeerjte is wel fijn, kan ook moeilijk anders met zo'n locatie. Naar het einde toe toch weer iets te melig, film duurt uiteindelijk toch ook iets te lang. Verder begrijp ik niet waar deze film al z'n nominaties vandaan haalt. Clooney is oké maar niet "beste van het jaar" goed, verder is het een luchtig feel-good filmpje maar steekt het nergens echt bovenuit.
voskat78
Gister voor tweede keer gezien tijdens werk en ik blijf erbij dat gewoon een prima film is. Ok George Clooney draagt de film wel maar de oudste dochter in de film deed het ook zeker niet verkeerd. Wat uiteindelijk resulteerde in de juiste verhudingen voor een echte tragi/komedie, want ondanks het verhaal viel er bij tijd en wijlen genoeg te lachen. En maakte de omgeving ht geheel wat luchtiger.
Davidus
Mooie film. Goed, ingetogen gespeeld. Heel menselijk; de innerlijke twijfels, de verwarring.
Geweldig hoe zonder te overdrijven de emoties en gevoelens worden overgebracht.
Ik hou wel van die films met "anti-helden" die juist door hun gewoonheid en fouten juist heel erg dicht bij je komen.
Maar was Clooney wel de juiste keuze voor deze rol; heeft toch te veel de uitstraling van de perfecte, ideale man (dit in tegenstelling tot Paul Giamatti)
Zandkuiken
Eerlijk gezegd een flinke teleurstelling. Ik vond The Descendants zelden écht grappig en de dramatische momenten zijn bij momenten onuitstaanbaar melig. Eigenlijk een hele film lang blijft Payne steken in een vervelend toontje wat mij betreft. De acteurs doen het wel aardig (hoewel ik de vaak geprezen Clooney zo vaak al beter zag) en de locatie voegt zeker iets toe aan deze prent. Niettemin kreeg de 'wrangheid' me niet te pakken dit keer, het kwam allemaal zo kunstmatig over.
Jammer, 2,5*.
Timecop
Rustig voortkabbelend filmpje. Mijn inziens geen hoogvlieger, maar best te verteren.
tottenham89
Zeer sterke en realistische film, zeker van genoten. Laat dagen uit het leven van een ander zien en dan zie je dat wij als mensen toch niet veel van elkaar verschillen, dan wij aanvankelijk denken. Niet een bijzondere inhoud, maar juist het realisme en de acteerprestaties maken deze film tot een ware 2011-2012 topper!
Angelo2
Mooie ontroerende film met sterk acteerwerk. Net wat me voorganger zegt, de film was realistisch en daardoor kan ik me goed inleven in het karakter wat Clooney speelde. Woede, verdriet, twijfel, maak ik de juiste keuzes...wat gaat er wel niet door een mens heen in zo'n situatie. Ik ken iemand die iets gelijks heeft meegemaakt. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Aanrader deze film! Een 8
erik1677
De beste rol van Clooney vind ik nog steeds in de Coen film Oh brother were are thou, maar dit is ook een super gave rol van hem.
En ik moet toegeven dat ik wel een clooney fan ben.
Hoofdzakelijk is dat ook eigenlijk gekomen door eerst genoemde film.
Clooney is nog maar 1 van de weinig echt klassieke acteurs samen met all pacino, jack nicholson en Robert deNiro, al is hij wel een stuk jonger dan de rest volgens mij.
Ook deze film, is hij komisch en tragisch tegelijk.
De gehele film is trouwens een plaatje, en is voorbij voor dat je het weet.
Drama en humor gaan hier mooi hand in hand.
Heerlijk camerawerk en niet van dat nerveuze gespring wat vandaag de dag meer regel lijkt dan uitzondering, nee gewoon lekker camerawerk wat fijn kijken is.
Ook beide filmdochters van Clooney leveren prima werk en de de scene met de schoonvader van clooney en het vriendje van zn oudste dochter is ronduit hilarisch.
De humor zit hem in de kleine dingen in deze film, en als je die ontdekt heb je er een pareltje aan. IK denk bij herziening dat mn puntenscore nog wel grootser uitpakt, want dit is volgens mij net zo'n groei-juweel als het geweldige As Good As It Gets Van jack Nicholson.
Meneer Bungel
@ erik1677: Ik kan je dan ook al het andere werk van deze regisseur aanraden (helemaal About Schmidt als je Nicholson graag ziet)!
erik1677
Thanks voor de tip Meneer Bungel, About Schmidt heb ik al gezien, maar zal me eens verdiepen in zn werk.
mrs A
Oke, ja, best leuke film. Maar zo goed nou ook weer niet,
ik snap niet dat deze genomineerd was voor een oscar..
booyo
"These are my beach boobs!"
Haha, erg blij dat deze op zich zware film, een ontzettend luchtige sfeer kent en niet aldoor ruziënd, zoals het in het begin leek te worden. Vond het een geweldige film, Clooney speelt zoals altijd erg sterk. De confrontatie met Brian Speer was schitterend:
"Elizabeth is dying. Oh, wait. Fuck you. And she's dying."
Herisson
Heel mooi gebrachte film over een moeilijke periode in iemands leven. Je leeft helemaal mee met Clooney en zijn dochters. Leuk is hoe Sid uitgroeit van super-irritant tot goeie vent die het beste voor heeft met de familie en zelf het een en ander heeft meegemaakt

'The Descendants', met George Clooney in de hoofdrol, vanavond te zien op televisie

Alexander Payne door Rose McGowan beschuldigd van seksueel misbruik

Disconnect
Drama / Thriller, 2012

The Blind Side
Drama / Sport, 2009
ontrouwhawaiifather-in-lawdochtercheating wifebeach houseboating accident estatedying motherbeautiful girl teenage daughtertrusteetrust fundwild girlwild childrealtor