• 9.378.069 stemmen

Met onder meer: Emile Hirsch, Olivia Thirlby en Max Minghella

Releasedatum: 12 januari 2012

Plot The Darkest Hour

"Survive The Holidays"

Buitenaardse wezens zijn geland op aarde en hebben het complete elektriciteitsnet op de planeet platgelegd. Hierdoor is de mensheid niet in staat om zich te organiseren en terug te vechten. De buitenaardse wezens jagen systematisch op het ongeorganiseerde, hopeloze leger. Ondertussen probeert een kleine groep Amerikaanse toeristen in Moskou hun krachten te bundelen, in een poging de indringers te stoppen, voordat de volledige mensheid is uitgeroeid.

als die lichtgevende alien dingen op aarde komen ( die oranje zegmaar ) lijkt net geript uit skyline als die blauwen lichten naar beneden komen om iedereen naar buiten te lokken

avatar van Seifer

Seifer

Waar het leger faalt om de aliens te stoppen, slaagt een kleine groepje Amerikanen er wel in door Moskou te gaan redden? Nee dit zal vrees ik geen al te beste film gaan worden, helaas.

avatar van grid8400

grid8400

wow 1.91 ????

vaag...

Ik kijk wel uit naar deze...

avatar van RealLife

RealLife

Deze vorige week gezien en snap de lage score helemaal niet.

Ja dit is een standaard dertien-in-een-dozijn horrorfilm, maar denk dat hij wel net iets beter dan average scoort.

Veel valt er eigenlijk niet te zeggen, gewoon verstand op nul en gapen. 3*

avatar van RealLife

RealLife

Seifer schreef:

Oh nee een scifi horror met een onrealistisch verhaal, the horror!

avatar van filmfanaat48

filmfanaat48

heb hem niet uitgekeken, vond de start veel belovend,, maar al snel idd vergezocht omrealistisch,rennen voor een paar lichtbolletjes, doe me kat ook.

avatar van movie-edje

movie-edje

die negatieve reacties die nergeer ik gewoon!

Ik wil en zal deze film gaan zien!

kijk er naar uit, ik hou er wel van!

avatar van Seifer

Seifer

RealLife schreef:

Oh nee een scifi horror met een onrealistisch verhaal, the horror!

Heeft niks met een onrealistisch verhaal te maken, meer dat het gewoon een slecht verhaal is.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik laat me ook niet afschrikken door de eerste slechte cijfers. De trailer lijkt zeer aardig en het plot spreekt me best aan. Hoop dat hij in de buurt draait, want dan breng ik een bezoekje.

De poster is trouwens afgrijselijk!

avatar van Movie Master

Movie Master

Beetje simpel. Als de aliens naar beneden komen lijkt het net een screensaver. Aan het eind vd film moest ik denken aan ghostbusters

avatar van FreakNL

FreakNL

movie-edje schreef:

die negatieve reacties die nergeer ik gewoon!

Ik zou ze ook nergeren. Ik ga hem zeker ook zien

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een nogal lege bedoeling met enkel clichématige elementen. Verpakt in een apocalyptische toestand waarbij de effecten een hoop spectaculaire gebeurtenissen suggereren maar het enige waar onze overlevers mee geconfronteerd worden zijn half onzichtbare schepsels waardoor we naar de andere kant van Moskou moeten wandelen op een vrij voorspelbare manier. Alhoewel er zich mooie plaatjes bevinden is het meerendeel van de speelduur ongeloofwaardig en ik vond het wel erg toevallig dat het vliegtuig precies op het pad van het winkelcentrum terecht was gekomen, een schip vlak onder de brug stil lag en een helicopter uitgerekend op het dak was neergestort (waar het groepje een goed uitzicht had). Daarnaast leek de elektronisch-afstotende kooi die Sergei in elkaar had gezet al langer te bestaan dan de tijdsduur van de invasie.

Matig.

avatar van chandor013

chandor013

altijd alle negatieve reacties negeren eerst zelf kijken dan oordelen.

we zijn toch geen dieren die vertonen kudde gedrag.

avatar van flemming789

flemming789

Seifer schreef:

heb je wel is rambo gezien dan? dan vecht 1 iemand tegen een heel leger? dat is zeker niet ongeloofwaardig? dat word tog ook gezien als 1 van de beste films?

avatar van Number23

Number23

Pfff wat was dit slecht zeg. Dit standaard invasie-verhaaltje wordt met een bloedgang in 90 minuten gestopt zonder enige bezieling of tekens van moeite en inzet. Door dit moordende tempo kraakt en piept het script aan alle kanten, worden gaatjes in het plot compleet genegeerd en krijgt de film een lachwekkende sfeer. Over lachwekkend gesproken; de acteurs en bijbehorende personages zijn een doorn in het oog, het doet letterlijk pijn om naar te kijken. Voor de mensen die hopen op Hirsch, hij voegt niks toe en gaat gewoon lekker mee door de bagger heen. Zo voorspelbaar als het Schotse weer, elke plotwending compleet belachelijk en zo kan ik eigenlijk blijven zeiken totdat deze recensie een dikkere pil wordt dan de Bijbel. Oordeel voor 3e bioscoopfilm in 2012: verspilde tijd.

avatar van Ramnnn

Ramnnn

Als het als een komedie was bedoeld had hij van mij misschien een hogere score gekregen maar dit was toch wel dusdanig dramatisch dat ik er alleenmaar om kon lachen, menig met mij in de bioscoopzaal. Slecht geacteerd, verhaal is ver te zoeken en de special effects lijken helemaal nergens op vooral de aliens zelf leken net een soort toverbal met een slap aftreksel van Gollum van binnen Al met al een van de mindere films die ik de afgelopen jaren heb gezien.

avatar van Ramnnn

Ramnnn

movie-edje schreef:

die negatieve reacties die nergeer ik gewoon!

Ik wil en zal deze film gaan zien!

kijk er naar uit, ik hou er wel van!

Je kan beter met een iets terughoudende instelling naar deze film gaan, wellicht valt het dan mee..

avatar van kyanne

kyanne

Gisteren de 3D versie gezien, nu vind ik de hype rond 3D al belachelijk, met deze film wordt die weer bevestigd, helaas draaide er geen normale versie in Arnhem.

Maar goed, de film. Ik moet mijn voorgangers gelijk geven, een mager verhaaltje, slecht acteerwerk en in 3D zien sommige scenes er nog nepper uit.

Zoals vaker was de trailer veelbelovend, bekijk dus de trailer maar en hou het geld in je zak.

avatar van kyanne

kyanne

Ramnnn schreef:

Inderdaad, gezien als komedie is deze wel grappig.

Ik moest erg lachen om die russen die moskou wel zouden bevrijden, die ene met dat paard, hilarisch!

avatar van StotdeA

StotdeA

Die film net gezien, vond het wel een leuke film. Orgineel verhaal opzich.

En ookal zouden er een paar dingetjes in zitten van een andere film, Er zijn zoveel films die dat hebben.

ik vond het in iedergeval een leuke film:)

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Zojuist meer dan € 9 betaald voor deze film. Echt schandalig. Een film met 3D effecten kost inderdaad meer, maar hier valt erg weinig 3D te bespeuren. Erg weinig in your face 3D effecten allesinds.

Voor de rest een zwakke film. De reden hiervoor? Erg simpel, de film wordt al snel erg eentonig. De kills zijn te saai. Iemand die tot as vergaat is nu niet meteen de spectaculairste kill. De onzichtbare vijand die zich enkel via elektrische apparaten/zaken laat opmerken wordt ook al snel achterhaald. Eentonigheid troef en erg weinig spanning.

Wel leuk om beelden van een verlaten Moskou te zien, zeker in het begin van de film.

Voor de rest een aanfluiting en zeker geen bioscoopkaartje waard!

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Niet bijster boeiend, maar geen onvoldoende waard. Toch genoeg momenten waardoor het interessant bijft, Sommige keuzes die gemaakt worden door de personages zijn raar te noemen. Maar niet echt iets wat veel stoort.

avatar van voskat

voskat

Redelijk vermakelijke pulp, compleet met personages die volkomen stompzinnige dingen doen met de gebruikelijke fatale gevolgen.

avatar van Benny1981

Benny1981

Ik vond dit best een vermakelijke sf film.

Best veel cliche's, maar verstand op nul, popcorn in de hand en kijken maar.

avatar van JustB

JustB

Als je graag kijkt naar aliens-die-de-aarde-proberen-te-vernietigen-films ga het dan zien en anders sla je deze over.

avatar van m1701

m1701

pffff film was weinig overtuigend en dan met name het eind... wat een belabberde film

Het begin was nog wel aardig ook in het winkelcentrum was het spannend.

Maar zodra die dingen echt "zichtbaar" worden was er gelijk geen reet meer aan!

Niet de moeite waard om voor naar de bios te gaan

avatar van freeze

freeze

Wie echt keihard genaaid wil worden moet naar deze film gaan! Had hiervoor nog nooit in een bioscoop geslapen, maar bij deze was t geen houden aan! Zonde van mijn tijd en geld!

avatar van miiechellee

miiechellee

Ik vond het een grote tegenvaller!!

Alles wat "spannend" is staat al in de trailer!

Zou hem wel op dvd willen zien maar als ik t van te voren wist zou ik niet naar de bioscoop zijn gegaan!

Jammer had me er echt heel erg op verheugt en meer van verwacht!

avatar van N23

N23

Ik ga zo naar de film, en dan ga ik hem zien. Aan de trailer te zien verwacht ik er niet veel van, en dat gevoel word versterkt door het huidige cijfer. (2,25).

ALS die Amerikanen op een 1 of andere manier voor zorgen dat de aliens verslagen worden, dan krijgt deze film geen andere cijfer daneen 0,5. Want de trailer (+amerikaanse productie) wijzen in die richting. En Amerikanen kennende geilen ze daarop.

Als er tussen die blonde (van de poster) en 1 van haar mede toeristen een verhouding krijgen (of heeft) is dat direct een 0,5.

Voor de rest verwacht ik sowieso weinig van de film. Tot dalijk.

avatar van stan

stan

N23 schreef:

Voor de rest verwacht ik sowieso weinig van de film. Tot dalijk.

Telt de bruinharige ook?

Anyway, ik ben gister naar de bios geweest. Ik had een heerlijk weekend gehad en besloot naar 2 films te gaan. Als eerste was the Help aan de beurt. Ontzettend goede film! was wel weer is toe aan een film met een ijzersterk verhaal en kwam er dan ook niet bedrogen uit.

Helaas was dat bij The Darkest Hour wel zo. Ik moet zeggen dat de makers het goed hebben gedaan. De trailer wekte mn nieuwsgierigheid en wilde de film dan ook graag zien. De recentie van de metro las ik en met 3* dielt ik hoop. Waarna ik de spits las met eenzelfde recentie maar dan met een beoordeling van 1* en begon het te knagen. Ben meerdere recenties gaan lezen en ook daar was niet veel goeds te melden.

Goed met een lage verwachting ging ik dan toch naar de bios. Wat bleek... de film was nog slechter dan ik in eerste instantie had gelezen. Normaal trek ikme niet zo aan van recenties maar deze keer zaten ze op het goede pad.

Het gegeven is leuk, al kreeg ik wel een skyline deja vu maargoed. 4 tieners die elkaar ontmoeten in Moskou (mooie stad trouwens) en de invasie van aliens moeten meemaken. Helaas weet het mooie Moskou deze film niet te redden. Het begint al bij de acteurs, de jongens in het verhaal zijn nog enigzinds te pruimen. Enigzinds geloofwaardig en beide niet verschrikkelijk om te zien. Het verhaal vervolgt en de heren komen 2 leuke meiden tegen. Vanaf het 1e moment begin ik me al te irriteren aan het accent van de blondine. Om mijn irritatie nogeens te vergroten is het personage nog is ontiegelijk naief en maakt van de kleinste problemen een ontzettend groot probleem. Om over de andere (ontzettend vlakke) personages nog maar te zwijgen. Allemaal naieve mensen, naar de amerikaanse ambassade gaan wanneer er een invasie gaande is? kom op nou.. Daarnaast zitten er nog een aantal van zulke ongeloofwaardige wendingen in de film wat je gewoon niet pikt als kijker. Een paard met een harnas van kettingen en een kentekenbord op zn hoofd? man met een schild van sleutels? de brunette die in het water spoorloos is en ineens een kilometer verder op een werf zit? liefde die opbloeit tussen 2 personages? En dan die kooi van de verwarde professor? Gewoon zooo jammer. Alleen het gegeven van het verbergen achter glas vond ik nog enigzinds een toegevoegde waarde.

Dan komen de special effects naar voren, wat waren die slecht zeg! Anno 2012 mogen we wel wat verwachten. En met een budget van 30 miljoen hadden we wel iets meer mogen verwachten. Had ipv 3D filmen meer geld gestoken in de special effects en je had al een half puntje extra van me gekregen. Maar helaas..

Slecht verhaal? Check
Slechte acteurs? Check (sorry Rachael Taylor, in Grey's Anatomy was je leuk.. Hier alleen zoooo tenenkrommend)
Zeer matige special effects? Check

Wat krijgen we dan? Juist ja... 1*

Dan nog te bedenken dat de film een open einde heeft!. De makers hadden een heel optimistische bui denk ik.. Jammer dat de film op het moment al 50 miljoen heeft opgehaald wereldwijd. Straks krijgen we nog een vervolg. Hope not!