• 9.380.134 stemmen

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Michael Douglas, Sharon Stone en Jeanne Tripplehorn

Releasedatum: 8 mei 1992

Plot Basic Instinct

"A brutal murder. A brilliant killer. A cop who can't resist the danger."

Nick Curran is een fanatieke detective met een zwak voor alcohol. Als hij een brutale lustmoord op een gevierde rockster onderzoekt, beseft hij niet dat hij in een web van leugens, intriges en wellust zal terechtkomen. Een dodelijk web... zo kruist de sensuele Catherine zijn pad, verleidelijk en gevaarlijk. Zij is de eerste verdachte.

Det. Nick Curran

Hazel Dobkins

John Correli

avatar van John Doe

John Doe

Je bedoelt dat je anders over het voorgaande ging denken. Op het verkeerde been zetten is het een laten geloven en dan met iets onverwachts komen.

Jorick

Op een gegeven moment had ik ook het vermoeden dat zijn ex-vriendin er mee te maken had, maar aan het einde van de film, liet mij weer iets anders geloven. Dat kwam dus wel onverwacht.

avatar van Clydorn

Clydorn

De Amerikaanse actrice Sharon Stone speelt toch de vrouwelijke hoofdrol in het vervolg op de film Basic Instinct. Dat meldde het Amerikaanse tv-programma Access Hollywood maandagavond.

Het is nog niet bekend, wanneer de opnamen beginnen en wie de andere hoofdrollen voor hun rekening nemen

avatar van dope

dope

• 20076 stemmen

Goed werk Verhoeven! Velen hebben geprobeerd om ook zo'n soort film te maken, maar allen faalden! Sharon Stone speelf zeer overtuigend!

4 *

Het is gewoon een van de beste films ooit vind ik dan een hele goede psychogische thriller echt TOP

avatar van pietje punk

pietje punk

snap geen fuck meer van opt eind...

wel leuke film! kan wel zien dat door nederlander is gemaakt elke 10minuten is er wel weer iemand naakt

avatar van 93.9

93.9

Klassieker!

avatar van Mischa

Mischa

Zelden een film gezien die zo knallend begint: Binnen twee minuten al een wip (en hoe!) en een moord (en hoe!) verder.

avatar van Remi

Remi

wel een goeie film, maar ik vind wel dat Douglas et wel overdrijft... De vrouwen zijn leuk... maar volgens mij naait die Douglas zijn eigen oma nog, maar tog een 3

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Hele goede film van de enige Nederlandse topregisseur.
Alleen ondanks de hechte spanning, mooie sinistere muziek en het goed doordachte plot wist ik vanaf het begin al duidelijk dat Sharon Stone de moordenaar was, maar misschien is dat ook wel de bedoeling geweest

avatar van WiLL

WiLL

ThaMovieVoter schreef:

Hele goede film van de enige Nederlandse topregisseur.

Oh ja ? Volgens mij blijft het onduidelijk wie nu de moordenaar is ... Verhoeven zelf wilde hier ook geen uitspraak over doen.

avatar van Rujar

Rujar

Klopt! In het interview op de DVD werd ook gezegt dat de schrijver niet eens wist wie de moordeaar was.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Wie weet komen we het in deel twee te weten.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

ThaMovieVoter schreef:

Hele goede film van de enige Nederlandse topregisseur.

Ik dacht lange tijd dat Roxy de moordenaar was...

avatar van Rujar

Rujar

Mister_Pink schreef:

Wie weet komen we het in deel twee te weten.

Wordt/komt er nog een deel 2 gemaakt?

Het is wel erg stil.

avatar van replicator

replicator

Voor mij is de meest logische verklaring na het bekijken van de film dat Catherine de killer is.

mikey

oww mijn god, kom net uit de kroeg en val midden in deze film, en wat is ie slecht. alleen die debiele machopraatjes al. is dit van dezelfde schrijver die ook showgurlz deed??? 1.5 voor het irritante muziekje. verhoevens een na slechtste.

Jorick

Waarschijnlijk heb je teveel gezopen in de kroeg.

Als je nuchter bent en je kijkt de film nogmaals, zal je er namelijk anders over denken!

avatar van Treht

Treht

replicator schreef:

of heeft Stone alles in scene gezet maar is ze verliefd geworden en durft ze de laatste act geen presence te geven?

mikey

dit is al de vijfde x dat ik deze film zag. hij wordt steeds slechter. Showgurls was dan tenminste oprecht campy. dit is een een grote brei van overacting, de dialogen bestaan uit onliners die zwaar overdreven zijn en who cares wie de kiler is. Dit is een gewone standaard sex-crime thirller videomarkt productie, misschien net iets duurder, net ietsjes beter geregisseerd. net een mooiere aankleding. but that's it. zwaar overschat. zwaar over the top. 1.5

avatar van Treht

Treht

Treht schreef:

Oh Stone is Catherine, in dat geval sluit ik me bij je aan

Mikey, als je de film zo slecht vindt,

waarom kijk je hem dan voor de 5e keer?

avatar van Erikr73

Erikr73

Ontzettend goeie film... acteerwerk goed, spannend, origineel, hot, goeie muziek. Verhoeven op z'n best!

4½*

avatar van FisherKing

FisherKing

Jorick schreef:

Mikey, als je de film zo slecht vindt,

waarom kijk je hem dan voor de 5e keer?

Omdat Mikey een troll is die we niet serieus nemen.

avatar van speedy23

speedy23

De ene zegt wat de ander denkt...

FisherKing schreef:

Omdat Mikey een toffe peer is is die we serieus nemen.

een x met een vriendinnetje in de bioscoop. !x voor de helft met mijn moeder op de bank. 1x bij vrienden. eentje weeet ik niet meer, maar ik heb hem toen wel afgezien, om te zien wat ik er van vond denk ik. en laatst dus 1x 10 minuten, dat was die auto-achtervolging die douglas zelf deed BTW. Hij was ooit een race car driver, zeggen ze.

avatar van FisherKing

FisherKing

Je ziet ze dan ook met de verkeerde personen is mijn inschatting

avatar van cornelis

cornelis

mikey schreef:

die auto-achtervolging die douglas zelf deed

Ooit een acteur horen zeggen: "nee, dat was ik niet, dat was mijn stuntman"?

mikey

Sylvester stallone in rambo! hij was ooit coureur en deed die auto-dingen zelf. Waarom zoek je het niet ergens op?

avatar van cornelis

cornelis

mikey schreef:

Waarom zoek je het niet ergens op?