Genre: Thriller / Mystery
Bekijk via Videoland
Bekijk via MUBI
Bekijk via CANAL+
Plot Basic Instinct
"A brutal murder. A brilliant killer. A cop who can't resist the danger."
Nick Curran is een fanatieke detective met een zwak voor alcohol. Als hij een brutale lustmoord op een gevierde rockster onderzoekt, beseft hij niet dat hij in een web van leugens, intriges en wellust zal terechtkomen. Een dodelijk web... zo kruist de sensuele Catherine zijn pad, verleidelijk en gevaarlijk. Zij is de eerste verdachte.
Det. Nick Curran
Capt. Talcott
Hazel Dobkins
John Correli
FisherKing
Saai is dat he? dingen uitzoeken?
cornelis
Saai is dat he? dingen uitzoeken?
Zeg het maar vriend, wat is het dat ome Cor voor je moet uitzoeken...
twin
Het beste in de film vind ik de muziek in de discotheek, ook ik heb deze film al 5 keer gezien en dan wordt de film inderdaad slechter en slechter
Erikr73

jamiesensation
Dan moet je de film ook niet 5 keer gaan kijken ik heb m al meer als 10 x gezien en t is een van de beste films ooit 5* ik snap ook niet waarom ie niet in de top 250 staat
tevelenco
erg goede en spannende thriller
met een goed verhaal waarbij de spanning goed wordt opgebouwd
en erg veel chemistry tussen stone en douglas die allebei een prima akteerprestatie neerzetten
echt een toppertje 4 *
mikey
Vind je deze leuk? probeer dan ook tenebre van argento. Ongeveer hetzelfde verhaal maar dan anders.
Elsenburg
Als je deze film hebt gezien zul je hem altijd onthouden... tenminste, dat gevoel heb ik.
Echt een heerlijke film om naar te kijken, die sfeer, sharon stone...
4,5
predator
- 1956 stemmen
Hele goeie film. Fantastisch acteerwerk (hoewel Douglas dit soort rollen met de ogen dicht kan spelen), spannende ontknoping, geweldige dialogen (over dat boek), prachtige scenes (discotheek, strand).
Helemaal niks mee, ook na 5 keer kijken.
rentis
Geweldige film : De sfeer, de spanningopbouw, de dialogen, de acteurs. Helemaal perfect hier valt echt helemaal niets op aan te merken een dikke 5
Edie
3 Sterren, zeker een leuke film, niet echt super ofzo, maar gewoon hele aardige film welke prima geacteerd is en een goed verhaal bevat.
gertos
.. tenminste wat je zegt over die muziek dan. Werd ook gebruikt onder de trailer. Blue van La Tour, mocht je het nog niet weten.Jaja Moviemeter bewijst zich weer eens als uiterst nuttige biblio (of liever video) theek. Was al een tijdje op zoek naar de titel van dit prima nummer, hij staat niet op de soundtrack, en welaan dankzij jullie gevonden!
Zet hem even op de playlist van mijn trouwfeestje in mei. Thanx!
En o ja, over de film: destijds vond ik hem staggering en Sharon Stone heeft nog altijd een streepje bij me voor! (hebbie hem
Paul Verhoeven durfde zijn nek uit te steken (en heeft er nu nog altijd last van in Hollywood). 4 sterren vanwege de controverse en inderdaad de stomende scenes waarvan die in de discotheek misschien wel de beste is.
Wel zwaar jammer dat dat nummer dan weer niet op de soundtrack staat!
HeatWave
Een echte kaskraker.
Dit is één van mijn favorieten aller tijden.
De hele film is besluiert met mysterie.
Zowel Sharon Stone, als Michael Douglas acteren hier op hun best.
De zweverige muziek en de licht erotische scenes geven deze film een extra dimensie.
Maar wat natuurlijk de grote vraag blijft na de film, is Michael Douglas nou wel, of niet vermoord door Sharon Stone's ijspriem, wat natuurlijk zo'n beetje het hoofdthema was van dit spectakel.
5*****
Dan nog even wat, Basic Instinct niet in de top 100
......
Belachelijk.
Kobayashi
Misschien kan je "het einde" wel even spoileren ? Ik heb hem al gezien hoor, anderen misschien niet...
Dan nog even wat, Basic Instinct niet in de top 100
......
Belachelijk.
Ben ik helemaal mee eens , snap t ook niet....en dan wordt er nog een 1.5 uitgedeeld !!! Sorry hoor maar dan heb je dus echt geen verstand van films..of je vult zomaar wat in!!!
Lotteke
Goeie film, verveelt nooit om m nog een keer te kijken!!
Wat ik me afvraag, komt er nou inderdaad een deel 2? Ik heb ergens gelezen dat zowel Stone als Douglas al weer hebben getekend voor n deel 2.....weet niet hoor, maar die 2 zijn behoorlijk oud(en n stuk lelijker) nu, wie wil die nu nou nog zien neuken? ik niet in iedergeval!
Goeie film, verveelt nooit om m nog een keer te kijken!!
Haha idd Stone speelt mee in deel 2 , een rare zet vind ik ze is aantrekkingkracht die mede Basic Instinct bijzonder maakte wel kwijt nu.... en Douglas speelt niet mee.
SaintOfKillers
Is het dan geen ander verhaal?
Jorick
Jawel, maar ook in deze film blijkt een moordenaar plots/inspiraties uit boeken te halen. Ik denk dat dit de enige vergelijking is, alhoewel ik Tenebre nog niet gezien heb.
Rujar
mikey
beiden zijn een whodunnit over een schrijver, moord uit boek. De uitwerking is wel anders (toegeven). maar dat is juist het leuke eraan!!

Basic Instinct 2
2006

Netflix verwijdert de thriller 'Basic Instinct' van Paul Verhoeven

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Deze drie klassiekers worden zeer binnenkort van Netflix verwijderd

Paul Verhoeven reageert op beschuldigingen Sharon Stone over beruchte ondervragingsscène

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977