• 9.376.798 stemmen

World of the Dead: The Zombie Diaries (2011)

Actie / Horror | 88 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titel: Zombie Diaries 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Michael Bartlett en Kevin Gates

Met onder meer: Alix Wilton Regan en Philip Brodie

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot World of the Dead: The Zombie Diaries

"Journey into Zombie Hell"

Drie maanden zijn verstreken sinds een virale uitbraak 99,9% van de wereldbevolking heeft weggevaagd, waarbij de slachtoffers zijn veranderd in vleesetende zombies. In het Verenigd Koninkrijk heeft een groep van militairen en burgers hun toevlucht gezocht in een militaire kazerne. Het leven in de nieuwe wereld is zwaar, maar er rijst hoop wanneer ze een bericht ontvangen van een militaire basis aan de kust. Maar net als de hoop nabij lijkt, ondergaat de basis een overweldigende nederlaag door de zombies. De overlevenden moeten zich nu een weg zien te banen naar de kust om bevestiging te krijgen over het bericht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Net als het eerste deel niet slecht, met ook ditmaal een paar aardige vondsten en her en der wat effectieve scenes. Het lage budget en de soms wat amateuristische aanpak spelen de film af en toe parten, maar door het grotendeels functionele handheld-camerawerk is dit niet al te storend. Het einde is ook best goed gevonden. Geen topper, maar voor de onverzadigbare fan van zombie-films is dit geen verkeerde keuze.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Meegenomen bij de kringloop voor de wekelijkse gameavond waar zombies regelmatig op het programma staan, en ik moet zeggen dat we al lang tegen deze film opkeken, en niet zonder reden zo blijkt.

Want het is allemaal niet zo best en wellicht dat ik als enig pluspunt Alix Wilton Regan kan benoemen puur als sight for sore eyes, ofwel, het is niet om aan te gluren en zij is nog een zekere pleister op de wonde.

Tja, waar verder te beginnen over deze film waar de karakters vooral zelf de problemen creëren, deze film the mother is of all bad choices, want wat maken de karakters een slechte keuzes, de film rommelig overkomt...en ja zoiets doms als in het begin in het donker, verstoppende voor zombies, maar dan laat men wel die schijnwerper op die camera gewoon aan.

Maar goed, dit zijn allemaal al veel te veel woorden voor deze slechte film. En zo blijkt dat toch niet iedere zombiefilm als zombiefilms is, of er moeten hele slechte pizza's zijn. Afijn, mensen...sla deze rustig over.