• 9.372.674 stemmen

World of the Dead: The Zombie Diaries (2011)

Actie / Horror | 88 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titel: Zombie Diaries 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Michael Bartlett en Kevin Gates

Met onder meer: Alix Wilton Regan en Philip Brodie

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot World of the Dead: The Zombie Diaries

"Journey into Zombie Hell"

Drie maanden zijn verstreken sinds een virale uitbraak 99,9% van de wereldbevolking heeft weggevaagd, waarbij de slachtoffers zijn veranderd in vleesetende zombies. In het Verenigd Koninkrijk heeft een groep van militairen en burgers hun toevlucht gezocht in een militaire kazerne. Het leven in de nieuwe wereld is zwaar, maar er rijst hoop wanneer ze een bericht ontvangen van een militaire basis aan de kust. Maar net als de hoop nabij lijkt, ondergaat de basis een overweldigende nederlaag door de zombies. De overlevenden moeten zich nu een weg zien te banen naar de kust om bevestiging te krijgen over het bericht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van onemanorgy

onemanorgy

Zombie diaries 1 was zo bruut en allesomvattend slecht en een IMDB review zegt, Deel 1 was beter. Dus tenzij hier wat positieve recensies opborrelen laat ik deze maar links liggen.

avatar van hendriks

hendriks

deze is slechter dan slecht zit zelfs in de film een stuk dat ze wat anders doen wat je gewoon na het gezien te hebben nog niet begrijpt probeerde ze een film in film te maken of wat dan ook totaal flut slechtste zombie ooit

avatar van filmsz

filmsz

Haha dat einde; een man en vrouw; alstublieft help ons?!, die soldaat terug; I dont understand, please speak english...

avatar van eppy

eppy

Ik vond de zombie diaries wel leuk maar dit gaat nergens over.....

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Trailer ziet er nochtans erg aardig uit. Heb het idee dat de slechte reacties bij zowel het eerste als dit tweede deel wat overtrokken zijn.

avatar van james_cameron

Net als het eerste deel niet slecht, met ook ditmaal een paar aardige vondsten en her en der wat effectieve scenes. Het lage budget en de soms wat amateuristische aanpak spelen de film af en toe parten, maar door het grotendeels functionele handheld-camerawerk is dit niet al te storend. Het einde is ook best goed gevonden. Geen topper, maar voor de onverzadigbare fan van zombie-films is dit geen verkeerde keuze.

avatar van 606

Beter dan deel 1 vooral film technisch.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De 100000000ste zombiekloon in 2 jaar?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

sinterklaas schreef:

De 100000000ste zombiekloon in 2 jaar?

Dit is niet het mijlpalen topic

avatar van Boeikens

Boeikens

Ik heb het nu wel gehad met die handcamera filmpjes...

Zowat de langzaamste zombies die ik ooit gezien heb en een peloton militairen met automatische wapens slaagt er niet in ze tegen te houden

De zombies zelf zijn in dit verhaal eerder bijzaak.

Het grootste minpunt, voor mij althans, is een het ontbreken van gore! En dat voor een zombiefilm

avatar van gauke

gauke

Goedkoop uitziende, amateuristisch slechte en langdradige horrorfilm, zonder een spoor van originaliteit, met personages die enkel verbijsterende besluiten lijken te kunnen nemen, opgenomen in een erbarmelijk slechte (trillende) homevideo stijl. Mijn advies: links laten liggen.

avatar van Drekdwerg

Drekdwerg

Niet heel erg goed

Details zoals de wapens is gewoon jammer

Van iemand een berg airsoft wapens kunnen lenen zoals L96 en een luger hahaha

Al met al is het acteerwerk niet top en de specials zijn ook niet goed

Wel is dit een film die je gewoon (bij tijd te veel) kan gaan kijken

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

Voor de liefhebber van apocalyptische films is dit een prima tussendoortje. OK, geen supereffecten, geen briljant acteerwerk en niet ontzettend memorabel.

Maar toch een lekker tussendoortje die gewoon lekker wegkijkt en waarbij je niet teveel hoeft na te denken.

avatar van smoozycat

smoozycat

Ziet er erg amateuristisch uit maar in de film zat wel veel spanning. Voor de rest valt hij tegen.

avatar van henkula

henkula

Ik denk dat ik zombies maar voortaan laat schieten, iedereen weet nu wel dat je ze door de kop moet schieten eer ze echt doorgaan.

avatar van SPT

SPT

Memorabel slechte film. Ook de onverzadigbare liefhebbers van het genre dient het kijken van deze film ten stelligste afgeraden te worden. Amateuristische film, flutcamerawerk, traag, totaal oninteressant plot, en het grootste deel van de tijd wordt gevult met oninteressante dialogen.

avatar van RuudC

RuudC

Onterecht gefileerd hoor.

In de afgelopen jaren hebben we natuurlijk heel veel zombiefilms voorbij zien komen, waarbij het overgrote deel ronduit troep is. Het mag duidelijk zijn dat de meeste met ongelooflijk weinig budget opgenomen zijn en Zombie Diaries vormt daarop geen uitzondering. Toch is deze film interessant genoeg om uit te zitten.

Vooralsnog vind ik het handycamgebeuren niet de meest sterke zet van de makers. Het voegt namelijk niks toe. Het voelt namelijk helemaal niet aan als een found footage film of iets in die richting. Je kijkt eigenlijk gewoon naar een film waarbij je nu ook weet wie de cameraman is. De sterke punten van Zombie Diaries 2 zijn stiekem toch het acteerwerk, de decors en de spanning. Jawel, de spanning. Tijdens sommige scenes zat ik werkelijk op het puntje van mijn stoel. Voor de rest ziet het er allemaal heel degelijk uit en straalt de prent best wel wat passie van de makers uit. Dat hier verder niks nieuws gebeurt, mag je zien als een minpunt. Ik denk dat het onrealistisch is, om hier wonderen te verwachten en de film doet uiteindelijk waar het voor gemaakt is: horrorfans een leuk avondje bezorgen en niet meer dan dat. Prima tussendoortje dit. Deze film wint het wat mij betreft van genoeg big budget producties.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Meegenomen bij de kringloop voor de wekelijkse gameavond waar zombies regelmatig op het programma staan, en ik moet zeggen dat we al lang tegen deze film opkeken, en niet zonder reden zo blijkt.

Want het is allemaal niet zo best en wellicht dat ik als enig pluspunt Alix Wilton Regan kan benoemen puur als sight for sore eyes, ofwel, het is niet om aan te gluren en zij is nog een zekere pleister op de wonde.

Tja, waar verder te beginnen over deze film waar de karakters vooral zelf de problemen creëren, deze film the mother is of all bad choices, want wat maken de karakters een slechte keuzes, de film rommelig overkomt...en ja zoiets doms als in het begin in het donker, verstoppende voor zombies, maar dan laat men wel die schijnwerper op die camera gewoon aan.

Maar goed, dit zijn allemaal al veel te veel woorden voor deze slechte film. En zo blijkt dat toch niet iedere zombiefilm als zombiefilms is, of er moeten hele slechte pizza's zijn. Afijn, mensen...sla deze rustig over.