• 8.905.978 stemmen

Dead Space: Downfall (2008)

Animatie / Sciencefiction | 74 minuten / 85 minuten (DVD-versie)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 74 minuten / 85 minuten (DVD-versie)

Geregisseerd door: Chuck Patton

Met onder meer: Bruce Boxleitner, Jim Cummings en Kelly Hu

Plot Dead Space: Downfall

"Meet Your Maker."

Wanneer ruimtewetenschappers een mysterieus merkteken van aliens ontdekken, menen zij het ontstaan van leven te hebben ontmaskerd. Bij het verwijderen van het teken komt echter een vreselijk soort buitenaardse wezens vrij, die gevangen hebben gezeten in de kern van die planeet. De wetenschappers en ruimtevaarders krijgen nu te maken met verschrikkingen die zij niet mogelijk hadden gehouden.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Colin Barrow (stemrol)

Shen (stemrol)

Leggio / Dobbs / Jackson (stemrol)

Captain Mathius / Farum (stemrol)

Heather / Donna Fawkes (stemrol)

Alissa Vincent (stemrol)

White / Bavaro (stemrol)

Hansen / Glenn (stemrol)

Cartusian (stemrol)

Chic (stemrol)

avatar van stinissen

• 22070 berichten

Ik hou niet zo van tekenfilms op enkele uitzonderingen na dan.

Deze was nog wel te doen.

avatar van balosa

balosa

deed me denken aan Aliens (hoe kan het ook anders), verder best wel een aardige sci-fi tekenfilm, genoeg gore en actie om de boel onderhoudend te houden

avatar van deTuinman

deTuinman

Heeft een goede toegevoegde waarde op de game. Lekker veel gore, maar soms ietwat simpel geillustreerd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De personages zagen er niet uit. Stijf, simpele schadoweffecten enz..

Maar de omgeving was wel mooi. Zoals het ruimteschip bijvoorbeeld.

Het spel leek mij al interessant, maar door deze tekenfilm alleen maar interessanter. Echt diepgaand is het niet, maar dit was toch best goed.

Het deed mij ook aan Aliens denken. Maar ook aan Event Horizon en The Thing.

avatar van Flipman

Flipman

Simpel geïllustreerd en geanimeerd, ben het met deTuinman eens. Dat was wel jammer, dat de boel zo houterig overkwam, maar afgezien daarvan was de film wel te doen. Met al die rare smurrie aan de wanden deed de film wel erg denken aan e Alien reeks. Kan en ode zijn, maar ik vond het een beetje goedkoop. Nergens echt superspannend, maar zeker vermakelijk.

avatar van stormfox

stormfox

Geweldige Anime die een must is voor iemand die de game wilt

gaan spelen.

De film eindigt waar het speld begint. Door het zien van de film krijg je goed inzicht over wat er heeft plaatsgevonden en belangrijke informatie over de karakters.

De film en het spel doen mij denken aan: Aliens, Virus, The Thing, Sunshine, Event Horizon en Cold Fear.

Kortom een succesvolle mix van de beste sci-fi horrors.

avatar van Keane1983

Keane1983

voor mij is dit geen echte manga...en waarom...bij een manga film zie je goede expressie op het gezicht..en voor mij was dat hier niet het geval.

Voor mij is de film wel degelijk een aanvullig op het spel (wat zeer zeker een aanrader is om te spelen).

Je krijgt meer informatie over het schip waar je je in het spel bevindt.

Wat mij een beetje tegenviel is dat ze special effects met de computer toe hebben gevoegd...moet je niet doen..het is een tekenfilm (damn wat mis ik soms de tekenstijl van vroeger).

Aan gore en geweld kom je in deze film niks tekort.

Wat wel grappig is, is dat de soundtrack uit de film ook in het spel voorkomt en de omgeving ook presies is gedetalieert uit het spel..pluspuntje.

Van mij krijgt de film een 3.5

btw tel het aantal keren dat het woord fuck word gebruikt....kom je bijna een a-4tje te kort.

avatar van Pkunk

Pkunk

Ik snap niet waarom mensen hier een link proberen te leggen met anime/manga. Dit is gewoon een animatie/tekenfilm. En best een leuke tekenfilm. Lekker goor en een prima intro voor de game

avatar van Betamax

Betamax

Wickie de viking meets Star Trek.

Wat een waardeloze film was dit.

Super slecht getekend, leuk zoals de gezichten bewogen (niet) als er gesproken werd.

En dan het lopen, hahahaha.

Het verhaal is ook al niets.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Echt een vette animatie!!!!

avatar van RickZ

RickZ

Schokkerige SF-tekenfilm, lage kwaliteit, over een virus op een ruimteschip

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben momenteel dit spel aan het spelen en het spel is echt werkelijk vet te noemen (is mijn mening). Dus ik dacht: eens even deze film kijken en ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. In het begin moest ik wel een beetje wennen, want ik ben niet zo van de animatie en zeker niet dat Manga-achtige, maar ik heb me werkelijk vermaakt met deze bloederige animatie-film. Nu het spel nog even uitspelen... 3,5 *

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Eindelijk een gameverfilming die het goed aanpakt: niet simpelweg de game verfilmen maar hetzelfde universum gebruiken en daarbinnen een eigen verhaal verzinnen. Het leuke hier is dan ook nog dat stukken uit de game langskomen (de dood van de kapitein, de Kellion die even langskomt, en was dat bange meisje nu Nicole?). Helaas sluit het niet helemaal aan, in de game schrikken de necromorphs helaas niet terug van de marker, maar daar is nog wel mee te leven.

Helaas is het geheel niet erg goed getekend en geanimeerd maar echt lelijk is het niet. Ook de regie laat het afweten, het is allemaal veel te statisch en juist de actiescènes hadden het paniekerige van de game wel kunnen gebruiken. Gelukkig is er wel lekker veel gore te vinden en is de voice acting prima.

Voor de rest is het natuurlijk verre van origineel allemaal, net als de game. Stop Alien, Doom 3 en Event Horizon in een blender en je krijgt Dead Space, zowel deze film als de game. De game doet met die ingrediënten precies wat het moet doen, deze film wat minder vandaar dat ik hier een punt lager zit dan dat ik de game gaf. Vooral leuk om te zien als je de game hebt gespeeld.

Overigens raad ik ook iedereen aan die nog van plan is om de game te spelen om daar eerst mee te beginnen. Hoewel het verhaal wel zo'n beetje in te vullen is krijg je hier toch nogal wat spoilers voor je kiezen. Bovendien is het einde van Downfall sterker als je de game eerst speelt.

avatar van as

as

BoordAppel schreef:

Idd. Vond ik ook al van de 5 delige comicserie van Ben Templesmith. Er goed ook en misschien dan ook een aanrader voor je. Moet dit nog maar eens kijken.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Deze film weet niet te overtuigen..

Het idee is leuk en er zitten ook goede stukken in..

Maar ik had er wel meer van verwacht ..

avatar van Lennert

Lennert

Doom 3, 2001: A Space Oddysey, Event Horizon, Alien en Heavy Metal 2000 in een blender. Ik ben niet bekend met het spel, maar moet toegeven dat deze film me toch best benieuwd heeft gemaakt. Een goeie sfeer, prima voice-actors, goeie animaties (ben ik dan de enige die dit liever ziet dan Japanse animaties met grote ogen en vreemd geproportioneerde vrouwen?) en bovenal een portie gore die ik in een live action film niet vaak voorbij zie komen. Weinig diepgaand, maar een zit die geen moment verveelt.

avatar van deTuinman

deTuinman

het spel heeft zich laten inspireren door oa idd, event horizon

avatar van Arkona

Arkona

Vette animatiefilm, goede duistere sfeer zelfs voor een animatiefilm.

Zeer goede prequel voor de game

avatar van 2009

2009

Redelijk... Nogal verward verhaal en aan het einde heb je nu niet direct een voldaan gevoel van 'het klopt', 'mooi plot', etc.

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Aardig, maar lang niet zo groots als de game!

avatar van dominion

dominion

wel leuke manga film met liters bloed en vliegende ledematen maar het bleef ook heel spannend en ik vond de muziek ook goed

avatar van PEN15

PEN15

Zag hem zojuist op Canvas. Was toch wel positief verrast, alleen had het einde nog alle kanten op gekund. Deed me eerder meer aan The Thing denken dan aan Alien.

He kijk nou, zo te zien was ik niet de enige die dit ook wat vond hebben van Heavy Metal 2000. Ze hadden dit Heavy Metal moeten noemen!! Loc-narrrrr

Is dit trouwens dezelfde dead space als die uit 1991? En wat is er eigenlijk met Kyne, de overige officiers en de mensen gebeurd die ze hadden gered?

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Matige animatiefilm(geen anime/manga) die weet te overtuigen. Personages zijn erg vlak. Hoofdpersonage was wel de slechtste en dan heb ik het niet eens over haar clichés.

avatar van K. V.

K. V.

Deze konden we ook nog gratis bekijken bij de bib, dus ook maar eens meegenomen. 'k kende de film of spel niet, dus voor mij was het wel een verrassing. De film deed me wel aan de Alien reeks denken, al was deze film wel veel bloederiger en ook wel iets minder uitgewerkt. De film was wel meer actiegericht dan Alien. Na het bekijken van de film was 'k zeker niet teleurgesteld en was 'k wel geïntrigeerd wat er nog zou kunnen volgen. De film duurde ook niet zo lang, dus vervelen deed het niet.

Verder vond 'k de animaties zeker niet slecht, al zaten er ook stukken in die computer gemaakt waren.

'k vond het zeker geen slechte film, maar bleef wel nog een beetje op m'n honger zitten op het einde.

avatar van Glacius

Glacius

Alleen leuk als je bekend met de gamereeks of van geanimeerde gore houdt. Verhaal is niet bijster interessant als je de game niet hebt gespeeld. Deze film is puur achtergrondverhaal voor de gamereeks. De animatie ziet er verder vrij goed uit.

avatar van ibendb

ibendb

Nou, hier was niks aan.

Hoewel ik als gamer fan ben van de Dead Space-franchise, was deze film enorm vermoeiend.

De animatie is erg lelijk en ruw. De irritante lage frame rate gaf me een misselijkmakend gevoel. Was dit de bedoeling? Ik weet het niet. Voice acting is questionable en de dialoog is tenenkrommend.

Personages waren flauw en misten enige diepgang. Een connectie vormen met deze kartonnen borden is bijna onmogelijk. Het verhaal is bijna niet aanwezig, dus er is ook niets te beleven op dat vlak. Een reden om de film te kijken is de overmatige gore en wat creatieve kills. Jammer genoeg gaan die na een tijd ook vervelen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet zo best.

Niettemin mag het gezegd worden dat het leuk is om men een filmadaptatie te zien maken van een populair videospel. Ik heb Dead Space nooit zelf gespeeld, maar de geluiden rondom het spel zeggen in principe genoeg voor een nominatie op de radar. Dat er ooit nog een bredere adaptatie zal komen met een grootschalig budget zou me niet onredelijk lijken. Voor nu moeten de liefhebbers het doen met een animatiefilm.

Ik heb weleens een playthrough gezien van het spel, daar heeft deze film eigenlijk op atmosferisch vlak niet veel van weg. Ietwat krakkemikkige animatie die veel van de spanning overboord gooit en daarvoor wat gore terugzet. Ik snap de redenatie eigenlijk wel, het is moeilijk om een gevoel van angst op te roepen met de uiteindelijke stilering en animatiestijl. Het oogt kaal en afstandelijk. Personages zijn daarnaast oninteressant en zelfs vervelend, maar veel ervan dient (gelukkig) vooral als slachtvee van een helaas weinig variërende vijand.

Het is allemaal wel vermakelijk gelukkig en met een definitieve speelduur van enkel 74 minuten is het ook zo voorbij. Ik kan niet zeggen dat het taai was om doorheen te komen, maar als we het moeten beoordelen op een kwalitatief niveau zal Dead Space: Downfall maar weinig punten scoren.