• 9.371.694 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Ray Liotta en Amanda Peet

Releasedatum: 25 september 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Identity

"The secret lies within."

Door een storm zien tien reizigers zich genoodzaakt om onderdak te zoeken in een vreemd motel. Al snel realiseren ze zich dat er zich een moordenaar onder hen bevindt. Terwijl de storm doorraast, en er steeds meer doden vallen, wordt er één ding duidelijk: het was geen toeval dat de reizigers bij het motel terecht kwamen...

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

wel een goeie film heb me wel vermaakt. er werd goed geacteerd, had ook een goeie verhaal krijgt een 3*** van mij.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Rien schreef:

Amanda Peet is wel een lekkere dame eigenlijk

eigenlijk wel ja..

avatar van papaEd

papaEd

Ik heb hem al 2 jaar in de kast staan, nu pas ga ik hem kijken.

avatar van papaEd

papaEd

Goodfella_90 schreef:
Ik was maar teleurgesteld toen dat vervelende jochie met zijn vervelende kop de ongeloofwaardige dader bleek (toch gewoon lachwekkend hoe hij met zo'n zogenaamd vet evil hoofd bij al die moorden wegloopt..). Eerder was ik al teleurgesteld dat het zich allemaal maar in die gast zijn hoofd afspeelde. Na die explosie in die auto en de verdwijning van de lijken had ik gerekend (en gehoopt) op iets bovennatuurlijks. Dit is echter pas in het laatste kwartiertje en tot dan toe is het een prima, erg spannende thriller. Nog net goed voor een 3.5.

Helemaal mee eens

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede thriller met een prachtige cast.
Hoewel het verhaal een beetje verwarrend is opgevat wordt het door de goede acteurs wel prachtig gebracht.
Een blij weerzien met Rebecca DeMornay, die ik een van de meest onderschatte actrices van de laatste jaren vind, en veel betere rollen verdiend.
Rai Liotta is als vanouds weer steengoed als schurk, want het verbaasde me eerlijk gezegd dat hij een politieagent speelde, maar later in de film blijkt.... het tegendeel.
John Cusack, Amanda Peet en nog vele andere maken dit een best genietbare, wat gruwelijke, thriller.

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

een zekere goeie mysterie film dan ken je wel zeggen

en zeer verwarrend voor de kijker

maar met mooie scenes van de gebeurtenissen echt super

goed opgezette film

avatar van JJ_D

JJ_D

Heel spannende en visueel sterke horror-thriller. Sterke acteerprestaties en een uitermate beangstigend sfeertje kleuren de film, al was de plot nogal vergezocht. Het kind als killer was inderdaad voorspelbaar en clichématig, maar het suggestieve einde redt dat nog deels. Zo kan alles (als ik me niet vergis) in scène gezet zijn door M. om vrij te komen, al is dat op zich nog verder gezocht. Tjah, als vervanger van het huidige, (redelijk) inspiratieloze einde kan het er nog mee door, vond ik.

avatar van *kelly*

*kelly*

Mooie spannende film,waarvan je haren echt recht komen te staan op bepaalde tijdstippen.

Goede acteerprestaties en een goed script.

Wel te ingewikkeld en vergezocht.

Een echte aanrader voor diegene die houden van een spannende thriller met een verrassend einde.

ENJOY!--->4*

avatar van donnie darko

donnie darko

Goed, goed, goed. Veel beter als ik verwacht had. Zeer lekker en sfeervol filmpje dat van begin tot eind moeiteloos weet te boeien.

Vooral het begin vond ik zeer knap, hoe we zien hoe al die verschillende mensen elkaar leren kennen, en de eerste moorden vallen. Iedereen staat toch behoorlijk te acteren, met beste prestaties van John Cusack, Amanda Peet en vooral John McGinley. Zeer mooi geacteerd door die laatste, die toch ook wel de moeilijkste rol had in mijn ogen.

Maar zoals al vaak eerder gezegd, veel meer als een gewone whodunit, tot 20 minuten voor het einde wist ik nog totaal niet wie het gedaan had, en na de uitleg van Malcolm wist ik eigenlijk wel dat het de jongen was en zeker niet de politieagent

Ik vond het einde zeker niet tegenvallen en was helemaal verrast erdoor. Ik vond het de film nog naar een hoger niveau tillen. Ik heb het sowieso al een beetje voor gespleten persoonlijkheden in films en hier vond ik het ook zeer goed gebruikt.

Dus echt wel leuke film die zeker niet teleurstelt. Voor Walk the Line was James Mangold duidelijk ook al een begaafd regisseur.

avatar van xenne

xenne

vermakelijk filmpje, film is er op uit te verrassen, en dat doet hij ook wel (de plotwending halverwege is moeilijk te voorspellen), maar moet wel zeggen dat ik de uiteindelijke 'dader' al vrij snel ontmaskerd had. ik vond vooral het eerste half uur erg sterk van sfeer, ook de casting is sterk, en dat is wel een groot verschil met andere slashers (dat leek het te zijn). misschien kwam de grote plotwending wel ietsje te vroeg in het verhaal, want vanaf dan valt er wel spanning weg .... een vette 3½

avatar van Poison

Poison

Fantastisch filmpke

Doet denken aan 10 kleine negertjes van Agatha Christie: 1 voor 1 worden ze vermoord

& aan Psycho: de vreemde moteluitbater

Leuk voor een donkere avond

avatar van DonkeyJ

DonkeyJ

Het begin vond ik erg sterk en was het echt de vraag "wie heeft het gedaan", helaas ging het op het laatst erg snel.

Een goede film en zeker een 3,5 waard

avatar van bier

bier

Erg leuke film, zeer goed verhaal echt cool dat het allemaal in z'n hoofd afspeelt Ik wil meer van dit soort films zien. 5 * sterren (wel hoog maar ja)

avatar van mister blonde

mister blonde

Film die erg leunt op twee plottwists, die dan ook nog eens redelijk voorspelbaar zijn (net als heel de film overigens). Toch vind ik het wel een vondst dat alle hoofdrolspelers afsplitsingen blijken te zijn uit iemands gedachte; alternatieve persoonlijkheden.
Verder blijft het toch niet veel meer dan een standaard whodunnit, waarbij je al lang kon zien aankomen dat het jongentje het wel moest zijn. Hij was de enige die het kon zijn, aangezien hij steeds afwezig was. Je zag meteen dat er iets met hem was, hij was stil en een beetje vreemd. Ook was hij 'ineens' uit beeld verdwenen. Verder waren de makers nadrukkelijk op zoek naar iets verrassends. Toch vond ik het allemaal wel bovengemiddeld, lekker sfeertje ook. 3,5 sterren.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Een aangename verrassing met een pakkende sfeer en een origineel verhaal. > 4*

avatar van hagi10

hagi10

Ik ben wek teleurgesteld dat het zich allemaal in die gast zijn hoofd afspeelt maar vond het toch een goeie thriller..

een 3 dan maar...

avatar van Hercules

Hercules

de gemiddelde stem ligt hoog! mee eens! was een zeer goede thriller, en eens niet zo doorsnee. ikzelf moet zeggen dat 'k het helemaal niet snel doorhad, en meerdere met mij heb ik gelezen, en dat is 1 van de redenen waarom ie zo goed is!! geef ´m *4

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Zeer zeer zeer aangename verassing. Geweldige film eigenlijk, zeer orgineel! Acteerprestaties van iedereen erg sterk het enige jammere vond ik dat de film maar 90 min. duurde had nog wel iets meer uit gehaald kunnen worden... ach wat brabbel ik... tis gewoon een geweldige film!

4,5* aanrader!

RebelQueen

zéér goede film. Goed aaaaateerwekmet sterke verhaallijn. 4*

avatar van vettige swa

vettige swa

Een redelijke zwakke film, het plot vind ik toch echt wel een beetje belachelijk, en dan die kleine "timmy", na enkele moorden weet je toch echt wel dat die er achter zit, vrij voorspelbaar dus, de film begon goed maar ontaard in een zwak slot, had ik meer van verwacht 1 sterretje

avatar van Elboo

Elboo

vettige swa schreef:

1 ster vind ik absoluut veel te weinig en komt op mij zeer onrealistisch over. Het kan je menig wel zijn maar denk dat er heeeeeel weinig mensen zijn die met jouw stem meegaan. Ik heb genoten van deze film en krijgt van mij een 8 dus 4 *

avatar van girlie_S

girlie_S

Vanaf het begin wist je al dat het kleine jongetje de dader is . Daardoor viel eigelijk meteen de spanning weg. Zonde want het idee opzich was best orgineel!

avatar van Dhr K

Dhr K

Leuke film om een keer te kijken, verveeld niet!

avatar van my style

my style

deze film vind ik echt top, fantastische verhaal en tot het einde spannend. Bij het begin verwarrend maar later krijg je toch wel een idee. Mooi einde en wat natuurlijk belangrijk is goede spelers van mij krijgt deze film een 4*

avatar van Stijntje

Stijntje

Vermakelijk zoals hier een aantal keren geopperd wordt is het juiste woord voor deze film.

3.5

avatar van Anjin

Anjin

kijk goed weg spannend en zeker niet saai

avatar van car-men

car-men

Zeer goede film! Hield me de heletijd bezig. Ik was in het begin wel aan het zoeken naar wie het nou gedaan had, maar wist al in mijn achterhoofd wie het had gedaan.

Absoluut een aanrader

avatar van Arturo

Arturo

Heb het gisteravond ff gekeken, inderdaad, mooi film, met veel special effects. Mij ook hele tijd bezig gehouden, en tja,weer en apart einde,,

avatar van ILDIB

ILDIB

Zeer goede film, een van de weinige donkere thrillers die me heeft weten te boeien de laatste tijd. Perfecte sfeer, goed verhaal en bovendien geen standaard scenes, maar pakkende plots. Ik snap niet dat hij er zo bekaaid afkomt in sommige gidsen.