Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
movie acteurs
Een film die van een regisseur als beste beschreven staat, betekent niet dat het gelijk de beste film is......GOH! Maar van Spielberg's Schindler's List had ik toch echt wat meer verwacht.
Schindler's List is een film die ik al heel lang wilde zien. ik vond dat ik dat gewoon moest. Nu eindelijk geheel gezien. Ik zeg eigenlijk nooit vaak dat ik een dubbel gevoel bij een film heb. Maar dit keer wel. Deze film heeft zeker iets krachtigs.
Disc I: hierin tracht men iets goeds te laten zien van meneer Schindler, maar vooral ook de walgelijkheden van de nazi's.
Ik kreeg alleen absoluut geen sympathie voor Schindler en misschien was het ook de bedoeling van Spielberg om pas in Disc II : de laatste scene enigszins gevoel voor Schindler te krijgen.
Gedurende de film was ik vaak bezig dingen te begrijpen omdat ze zo onduidelijk neer werden gezet. Ik vond dat storend en kon ik de film niet goed invoelen.
Jammer want daardoor werden de gruwelijkheden ook niet realistisch en dat zou toch zeker de bedoeling zijn geweest van Spielberg.
Het trage tempo vond ik hier niet helemaal zo erg. Soms zie ik het als een soort van trap die zo'n film dan opbouwt. Dus dit vind ik, zoals wel vaker bij films van Spielberg toch geslaagd. Wat mij betreft is dit een goeie film. Maar het meesterwerk ?. Die titel geef ik dan aan andere films van Spielberg. Eerst zat ik te denken aan een 4,0 maar ik kan deze film beter een 3,5 geven.
Zadel
Een film die ik van iedereen moest zien want oh wat zou ik hem toch geweldig vinden.......
Dus met volle verwachting gekeken, en viel bijzonder tegen. Na 2 minuten begon ik me al te ergeren aan het zwart/wit. Waarschijnlijk was het de bedoeling om een nog grauwer sfeertje te geven, maar bij mij lukte dat niet. Na ongeveer een inleiding van drie kwartier wie Schindler is en wat is doet, begint de tocht voor de joden naar de ghetto van krakau. Dan krijgen we de standaard beelden te zien: joden die in opstand komen worden neergeschoten, overvolle treinen en SS'ers die vuile grapjes maken over joden. het doet je natuurlijk wel wat en het laat de reality zien, maar allemaal niet zo vernieuwend. voor mij is deze film een film die te traag opkomt en het eerste uur niet boeit. acteerwerk is wel overweldigend, zoals kingsley en fiennes en natuurlijk Neeson.
Een film waarvan ik hoge verwachtingen had, maar tegenviel. hoort niet thuis in de slechte films, maar ook zeker niet in de top. als je het mij vraagt
Hakunamatafaka
Best sick dat bij herziening de film mij niet zoveel meer deed, althans niet zo als toen met de 1ste kijkbeurt. Ik weet niet of dat aan mij, de film, of de wereld ligt....
leopard888
Jemig Dick, ga nie zo lopen zeiken,
als je de film niet mooi vind waarom ga je er dan 100 berichten over zitten spammen op dit forum?
En ga het nou Alsjeblieft niet vergelijken met een Documantaire... het heet niet voor niks een Film.
er is gewoon een goed beeldgegeven over wat schindler heeft gedaan en het is een goede dramatische film, ben normaal niet zo'n fan van drama maar deze is goed in elkaar gezet en raakt je echt. zo geeft het een idee hoe beestachtig die Nazi's met de joden omgingen.
En ja het is misschien niet precies zoals in het echt maar we leven niet meer in 1944/45 dat je zo alles filmt wat er echt gebeurt want we leven nu in 2011 en we proberen de films er gewoon zo goed en realistisch mogelijk maken. en nog maals het is en blijft een Film!
Dk2008
spammen ??
spammen ??
lol,
je zit te spammen en weet zelf niet eens wat het is?
Virix
Ik had niet gedacht dat ik deze film zo mooi zou vinden. Ik had de trailers gezien en de film gekocht, maar ik merkte dat ik hem steeds liet staan. Nooit echt in 'de mood' voor de film. Gisteren dan toch bekeken.
Ik zag erg tegen het zwart-witte op, maar ik moet zeggen dat dit juist het effect versterkte. Het kwam veel realistischer over bij mij! Daarnaast heeft de film natuurlijk een prachtig verhaal en is dit aardig uitgewerkt. De beelden van de holocaust zijn verschrikkelijk maar erg reëel! Goed in beeld gebracht dus. Verder vind ik de acteerprestaties prima, Schindler wordt goed gespeeld.
leopard888
ik zag eerst ook wel op tegen zwart wit, maar dat maakte idd de film mooier. ook mooi dat ze het op het eind in kleur lieten overgaan, erg mooi gedaan.
Schindler word zeker goed gespeeld, erg goede acteur
MMMovie
Ik ga hem vandaag kopen bij de bart smit, ik heb er goede berichten over gehoord! alleen dat hij in zwart wit is. maarjaa, dat boeit eigenlijk niet.
MMMovie
Ik vind het een hele mooie film, zwart-wit maakte de film eigenlijk mooier, alleen vond ik de film meer voor 16+. Zeker een aanrader! 5*
Akron777
Kijk eens aan. Zwart wit zegt helemaal niks
. Mooi dat hij goed is bevallen.
AGE-411
Zwart-Wit zorgt in veel films voor die extra sfeer.
Kijk bijvoorbeeld naar het genre film-noir.
SnakeDoc
Vanavond maar weer is herzien. Kijken of hij die nummer 1 plaats in mijn top 10 nog altijd waard is!
moviemafketel
- 19752 berichten
Nu nog een beetje onderbouwen en we hebben er nog wat aan.
goelian
Prachtige film. Ik keek er wel tegen op om 195 minuten lang naar een film te kijken. Toch blij dat ik het gedaan heb. Vooral de laatste 45 minuten waren uiterst vermakelijk. De eerste 2 uur zit je wel zowat enkel naar het afslachten van joden en de gruweldaden van de Duitsers te kijken. Dit begon mij wel een beetje te irriteren, want dit zie je zo vaak in oorlogfilms en ik wil liever een verhaal volgen dan puur een bloedbad. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat het een prima keuze is geweest. Je leert in deze 2 uur Schindler, Stern, de Duitsers, de joden beter kennen, maar er zit ook een zekere vorm van opbouw in te vinden. Of dit traag is, interpreteert iedereen verschillend, want in 2 uur ben je eigenlijk nog niet heel veel verder, maar dit zorgt wel voor een spectaculair laatste 3 kwartier. En daarbij, je ziet in die 2 uur ook nog eens genoeg gruweldaden om je nog enigszins mee te vermaken. Het zwart-wit gebeuren. Na Psycho gezien te hebben, vind ik zwart-wit totaal geen issue meer. Hoewel ik het bij Psycho er wel fantastisch bij vond passen, vond ik het in deze film geen echte toevoeging maar ook geen beperking. Dit zwart-wit gebeuren maakt de laatste scene trouwens wel uniek, betekenisvol en indrukwekkend!
Dennis Evahi
Saai film trage opbouw geen actie geen spanning dikke 1
..... en potjandorie ook nog in het zwart/wit......moet niet gekker worden!!!!!......
FunkStarr
- 1922 berichten
Nu heb ik niet veel films van dit genre gezien, maar ik vond het eigenlijk ook wel een flinke tegenvaller, zeker nadat ik Der Untergang had gezien welke ik geweldig vind. Nee, deze kan niet tippen aan Der Untergang...
Deze is totaal niet te vergelijken met Der untergang.
Deze film gaat over het redden van Joden, Der untergang gaat over de laatste dagen van Hitler.
Saai film trage opbouw geen actie geen spanning dikke 1
Het is dan ook geen actie film
Akron777
De term actie is sowieso vrij dubieus voor een oorlogsfilm. Bij films als Rambo kun je spreken van een actiefilm over een oorlog, maar de meeste films als Saving Private Ryan, Platoon, AQOTWF zijn nauwelijks actie te noemen. Als je actie wilt kun je het beste geen oorlogsfilms kijken, zeker wanneer het niet over een of andere campagne of veldslag gaat. Daarnaast moet je onthouden dat oorlogsfilms verschillende invalshoeken hebben, ook wanneer het over eenzelfde oorlog gaat. WO2: de kant van de Duitsers, de kant van de geallieerden, de Duitse burger, de soldaat, de onderdrukte Burger, "minderwaardige" groepen, het thuisfront, enzovoort. Films met verschillende invalshoeken kun je nauwelijks met elkaar vergelijken.
SnakeDoc
Eergisteren herzien, maar wat blijft dit een ongekend bijzonder mooie film.
Met afstand de beste film die ik voor alsnog gezien heb. Nog altijd die nummer 1 positie in mijn top 10 dubbel en dwars waard.
Daar staat ie vanaf mijn eerste dag op Movie Meter en daar zal hij ook nog lang blijven staan!
Liam Neeson natuurlijk fantastisch en wat te denken van Ralph Fiennes. Man wat zet die kerel een rol neer! Maar ook alle bijrollen geniaal gespeeld. Heel veel aandacht besteed aan details.
Eén zo'n klein (beetje misselijk) voorbeeld is de manier waarop men wordt dood geschoten. Zo goed in scene gezet!
Kan wel uren door gaan om deze film de hemel in te prijzen, maar het is voorlopig wel weer goed zo.
Gewoon bijzonder, zo goed!
JohnWilliams
Heb de film laatst weer gezien, dit is niet zomaar een film die je even op zet, dit is een film die je van het begin tot het einde blijft boeien en waar je rustig voor moet gaan zitten.
De muziek van Williams tilt de film net nog wat op een hoger niveau waardoor dit 1 van de mooiste films ooit gemaakt is.
Dk2008
Nu nog een beetje onderbouwen en we hebben er nog wat aan.
Als je dat gaat doen, komen er allerlei vragen van mensen die er niet tegen kunnen dat je een andere mening hebt over de film. Vervolgens wordt je voor zeikerd en spammer uitgemaakt.
Dan maar gewoon een oneliner neerzetten of alleen een stem uitbrengen. Als "allerbeste film" mogelijk is, moet "saaie film" ook kunnen.
Martijnnn
Die mensen moet je gewoon negeren en lekker je mening er neer zetten en wachten tot de wel serieuze reacties komen.
hefmak
Een mening wordt over het algemeen wel gewaardeerd. Het structureel onderuit halen van andermans positieve recensies louter om je eigen mening kracht bij te zetten niet.
Stephan
Ga dan in Godsnaam niet bij Inception-topic langs...Dat is inmiddels een trol-topic geworden lijkt wel.
Olifantenstaart
Het valt me net op dat deze film in het zelfde jaar uitkwam als Jurassic Park. Hoe sloeg Spielberg er in godsnaam is om de 2 meesterwerkjes haast gelijktijdig te regisseren?
Petje af.
Flykie
Geweldige film !!
Liam Neeson is in it
, en daar geniet ik nog elke dag van !!.
Saldek
Heel even off-topic
Van de week deze op DVD gekocht met hoop extra's: achtergronden, onderzoeken, interview met Steven S zelf en ook persoonlijke interviews met een aantal overlevenden van de Schindlerjoden.
Allereerst: de verslagen van de getuigen liegen er niet om. Die zijn indrukwekkend en ontroerend. Ook bepaalde gebeurtenissen die in de film voorkomen worden dan toegelicht en daar is dan toch wel de confrontatie dat hoe mooi of realistisch de film ook maar geweest kan zijn dat de realiteit dan nóg even schrikken is. Het is echt niet normaal als je de verhalen hoort.
Wat ze over Schindler zeggen staat gelijk aan de Schindler gespeeld door Liam Neeson. Alleen heeft Spielberg kennelijk de vrijheid genomen om bepaalde aspecten meer in het licht te zetten dan andere. Daar is heel bewust mee omgesprongen.Zo komt in de film naar voren dat Schindler aanvankelijk een op geld beluste zakenman is
En in het eggie was dit ook zo, maar wel even iets heftiger dan de film veronderstellen doet.
Via de Zwarte Markt, zwendel, omkoperij en manipulatie probeerde hij succesvol te zijn. En daar ging het hem aanvankelijk om. Wat de film wel laat zien is zijn humane kant, vooral als hij tot inkeer komt In werkelijkheid veranderde hij ook in een man die de Joden hoop gaf en dat ze vol moesten houden omdat er een dag zou komen dat het voorbij zou zijn..
Dit naar aanleiding van menig discussie die hier is gedaan. De film is juist heel mild geweest met het romantiseren., dat had ik niet verwacht. Maar verder, het karakter Schindler, staat redelijk dicht bij de echte zoals hij was: een charmeur, goede babbel, populair bij de vrouwen, en altijd een lach op zijn gezicht.............
Erg blij met deze DVD met de extra's, en heftig ook. .

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair