• 9.371.961 stemmen

Geregisseerd door: Pat Proft

Met onder meer: Leslie Nielsen, Richard Crenna en Kelly LeBrock

Releasedatum: 29 juni 2000

Plot Wrongfully Accused

"It's not just a movie. It's every movie."

De wereldberoemde violist Ryan Harrison raakt verstrikt in een korte maar passionele relatie met de steenrijke Lauren Goodhue. Zij lokt Harrison echter in de val en beschuldigt hem ten onrechte van de moord op haar echtgenoot, Hibbing Goodhue. De echte dader kan ontsnappen. Harrison wordt door de politie ingerekend en wordt veroordeeld tot de doodstraf. Onderweg naar de plaats van executie kan hij echter door een toevallig busongeluk ontsnappen. Hij is vrij en vastbesloten zijn onschuld te bewijzen. Daarbij krijgt hij de hulp van de bevallige Cass Lake, die hij echter niet volledig kan vertrouwen want misschien heeft zij ook wel iets met de moord te maken...

Ryan Harrison

Hibbing Goodhue

Sir Robert McKintyre

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geen Naked Gun, maar desondanks toch best geestig. Paar erg geslaagde grappen komen voorbij, de humor is weer heerlijk flauw en de acteurs doen het ook prima. Geen hoogvlieger op parodie- gebied, maar amusant is het wel.

avatar van renske

renske

Beetje zappend een paar minuten zitten kijken. Ik houd er wel van, van die slappe humor. Ik vond grappig hoe Nielsen van die flashbacks krijgt en dan dat hij zijn zonnebril opzet en dan flashbacks krijgt in het donker.HAHAHA!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Enkele geniale grappen (Nielsen zoekt een wapen in een gevecht, trekt de schooltas van een toevallig passerend kind open en heeft de keus uit talloze stiletto's en pistolen) worden teniet gedaan door veel te veel grappen die de plank totaal misslaan.

Het is wel weer leuk om allerlei geparodieerde films te zien. The Fugitive, Titanic (flauw scène trouwens op het eind maar goed), North by Northwest met het maïsveld, Fargo, Usual Suspects, Baywatch etc etc.

Alleen de naam van Nielsen's personage al: Harrisson van Harrison Ford, die weer de rol van Jack Ryan speelde in twee Tom Clancy verfilmingen, vandaar de voornaam Ryan (denk ik). Grappig.

Al met al 2.5 sterren met moeite. Ik was er vandaag wel voor in de stemming, dat scheelt.

avatar van otherfool

otherfool

Geinige Nielsen die sinds de Naked Gun trilogie niet zoiets leuks gemaakt heeft. Goede maar uiteraard aardsflauwe spoof zorgt voor een avondje onbezorgde lol.

3*.

Kan hier gewoon goed mee lachen, zie het verschil niet zo met films als Naked Gun enzo. Zelfde type humor, zelfde niveau.

Een hoop grappen die niet echt werken, een hoop grappen die wel werken. Gezien de frequentie van grappen is dat geen al te groot probleem.

Vind Nielsen een fijn aardig die perfect is binnen dit soort rollen. Film vliegt voorbij en slaat verder nergens op, maar toch fijn om een hoop parodieën op te vangen. Zelfs die van North by Northwest kon ik eruit pikken. Zo heb je er toch nog wat aan

avatar van Phoenix

Phoenix

Die cuckaracha-scène is voor mij nu al een klassieker .

Maar verder haalt deze film het niet bij de Naked Guns.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Één van de besten van Nielsen. Zit vol met bijzonder flauwe maar daardoor erg grappige elementen. Een parodie op de film The Fugutive en referenties aan oa. The Usual Suspects. Verhaal slaat nergens en zit vol met dingen die puur onzin zijn, dat maakt de film erg geslaagd. Doet nauwelijks onder voor The Naked Gun.

Enkele memorabele scènes: de trein die Nielsen achtervolgt buiten de rails, de "veroordeling" van Nielsen en die auto die springt en toetert. En belachelijke dingetjes al dat spiraal die van de trap afdondert tijdens een gevecht, Nielsen die als een zalm door het water springt.

avatar van Zinema

Nielsen kan het wel, maar moet natuurlijk wel een beetje geholpen worden. Het grootste probleem is de humor, die totaal niet overkomt. Zelfs niet met het verstand op 0,0.

avatar van The Oceanic Six

Bij vlagen best vermakelijk en bij vlagen vreselijk slecht en niet grappig.

Eigenlijk geld dit ook over hoe mensen over Leslie Nielsen denken. Ikzelf kan hem altijd wel waarderen, zeker in zijn geniale The Naked Gun films of zijn vroegere Airplane film.

Wrongfully Accused heeft enkele leuke persiflages (Zeker op The Fugitive met oa al die bekende namen die door elkaar gehusseld zijn) maar heeft ook heel veel vreselijk slechte grappen die gewoon duidelijk niet leuk waren. Het ligt niet zo aan Nielsen want ik moet vaak al lachen als ik hem een serieus gezicht zie trekken. De scriptmaker had er toch 1 zondagmiddagje langer over moeten nadenken.

Leuk om een keertje te zien maar niks bijzonder. Ik geef er wel een krappe onvoldoende voor.

avatar van WeZet

WeZet

Fantastische Nielsen-film!

Je houd er van of je houd er niet van, zo simpel is het. Hilarische opmerkingen ( "Your lies are like bananas. They come in big yellow bunches."), voorspelbare uitgemolken blunder na blunder (ziekenhuis scene , low rider, gevangenis etc.)] werkelijk geweldig!

Goed fout, dat kan Leslie Nielsen wel (als er ook maar een dito scriptschrijver en productieteam bij zit). Door zijn uitstraling, handelingen, uitspraken en over the top humor maakt hij mijn dag telkens weer goed.

avatar van 606

Het is echt een 50% / 50% mix van zeer flauwe grappen afgewisseld met leuke humor.

Daar in tegen was er totaal geen verhaal te bekennen.

Leslie was wel weer goed op dreef.

2,5 ster

avatar van Film Pegasus

Het verschil met Naked Gun of Airplane is dat deze film nog die minimum aan structuur ontbreekt. Naked Gun had nog de parodie op de tv-detective/film noir en Airplane draaide constant rond het vliegtuig of de luchthaven met parodie op de rampenfilms. Wrongfully Accused is net als andere (mindere) films van Leslie Nielsen een reis langs vele parodieën en grappen die de ene keer wel, de andere keer weer niet werken. Leuk om een keer te zien en als filmliefhebber de parodieën eruit te halen. Maar de mindere grappen maken het soms een hobbelige kijkbeurt. Het niveau is nog geen Scary Movie gedoe, maar het gaat wel die richting uit.

Meer uitleg over acteerwerk, muziek of regie hoef je hier niet te geven. Het draait enkel om de grappen. Voor de liefhebbers.

avatar van Lennert

Lennert

'Your lies are like bananas, they come in big yellow bunches!'

Overduidelijk niet het beste werk van Nielsen en bij vlagen zo ongelooflijk flauw, maar tegelijkertijd zo vermakelijk dat het allemaal niet uitmaakt. NIelsen met zijn gortdroge hoofd kan met een hoop wegkomen, maar ook de briljante oneliners uitspugende Richard Crenna doet het erg leuk. Bij vlagen missen de grappen hun doel, maar voor het grootste gedeelte is het minstens gniffelen tot hard lachen bij grappen over eenarmige, eenbenige en eenogige boeven, anaconda's, treinen en violen.

avatar van Spetie

Typische Leslie Nielsen film, waarin de grappen zich in een enorm rap tempo opvolgen.

Het probleem is echter dat de grappen soms wel, maar meestal niet leuk en /of geslaagd zijn. Dat ligt overigens niet aan Nielsen, die net zo droog is als altijd, maar de grappen lijken gewoon veel minder goed geschreven. De geoefende filmkijker zal hier parodiestukjes uit o.a. The Fugitive, The Godfather, en Mission Impossible voorbij zien komen.

Vind je dat leuk, dat valt er waarschijnlijk nog wel wat te genieten. Zoek je echter goede en geslaagde grappen, dan ben ik toch bang dat je hier aan het verkeerde adres bent.

avatar van Fisico

Fisico

Tja, een typische Leslie Nielsen film die in totaal dezelfde lijn ligt als zijn andere films als Naked gun, Spy hard of Police squad. Grappen en grollen met vaak leuke verwijzingen naar andere films. Hier komt The fugitive sterk naar voren en er zijn ook verwijzingen naar Star Wars en tal van andere films.

Hoogstaand is het natuurlijk allemaal niet, maar vermakelijk is het wel. Ook de kinderen vinden dit best leuk ook al begrijpen ze niet alle verwijzingen naar. Flauwe grappen worden afgewisseld met betere dingen, zolang iedereen er maar plezier aan beleefde.

Nielsen is echt geknipt voor dit soort rollen. Hij heeft er de kop en persoonlijkheid voor. Binnen het genre leuke film, in zijn algemeenheid moeten we dit ook niet te hard opwaarderen natuurlijk.