• 9.373.056 stemmen

The People vs. Larry Flynt (1996)

Drama / Biografie | 129 minuten

Genre: Drama / Biografie

Geregisseerd door: Milos Forman

Met onder meer: Woody Harrelson, Courtney Love en Edward Norton

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot The People vs. Larry Flynt

"You may not like what he does, but are you prepared to give up his right to do it?"

De stripclub-eigenaar Larry Flynt creëert samen met zijn vrouw Althea een porno-magazine dat de taboes van de maatschappij probeert te doorbreken. "Hustler" brengt de Flynts niet alleen miljoenen aan winst, maar ook de woede van vele "fatsoenlijke" mensen. Diverse aanklachten zorgen ervoor dat Flynt heel wat uurtjes in de rechtszaal doorbrengt. Ondertussen raakt Flynt, na een poging tot moord op hem, verlamd, en krijgt hij te maken met drugsverslaving, geestelijke ziekten en de slechter wordende gezondheid van Althea.

avatar van Leno

Leno

Erg vermakelijke film met uitstekende vertolkingen. Forman wisselt dolkomische momenten af met serieus drama, wat mij betreft werkt dat prima. Vooral de latere scènes in de rechtbank zijn hilarisch.

Verder vond ik wel mooi dat, met name in het begin, duidelijk werd gemaakt hoe hypocriet Amerika wel niet is met hun land of the free.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij werd er echt enorm in deze film geknipt op RTL5. De overgangen tussen scenes leken soms echt nergens op en ik kan me niet herinneren dat ooit eerder te hebben gezien.

Blijft een erg goede film waarin alle acteurs excelleren, zoals eigenlijk altijd bij Milos Forman. Blijft toch een van de beste acteurs regisseurs. Bij herziening zal er vast nog een halfje bij komen.

avatar van Reinbo

BoordAppel schreef:

Volgens mij werd er echt enorm in deze film geknipt op RTL5.

Dat doen ze wel vaker op de commerciele want ze hebben te maken met een strakke programering en om 22.30 begint er de dagelijkse serie o.i.d dus of de film nu 120 of 140 minuten duurt, dan moet die afgelopen zijn....

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

De film duurde van 20:31 tot 22:54 uur (net gecontroleerd met mijn opname), dat is 143 minuten - daar kunnen ze zonder knippen toch wel een film van 124 minuten (PAL-tijd) in kwijt?

avatar van Reinbo

24 minuten* reclame + 124 =148 minuten - aftiteling = ± 143 minuten.

Zou idd best kunnen passen aangezien ze ook de aftiteling niet vertonen. Wat niet wegneem1 dat dit soort knippraktijken plaatsvinden.

*12 minuten per uur is het wettelijke maximum.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Dat knippen gebeurt volgens mij alleen als er een ander programma uitloopt, en de film daardoor te laat begint. Als alles volgens schema loopt, worden de geplande aanvangstijden van andere programma's gewoon op de lengte van de film afgestemd.

(dat wettelijke maximum geldt trouwens alleen voor de Nederlandse zenders, en niet voor het - strikt genomen Luxemburgse - RTL)

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat ie met die legerhelm de rechtzaal binnen rijdt, super. En Edward Norton doet het ook weer geweldig.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

prachtige film. de beste van woody harrelson ongetwijfeld. van mij mocht hij de oscar best winnen! ook mooi verhaal en goed acteerwerk van oa. edward norton en courtney love.

4.5

avatar van Belthazor

Belthazor

Vermakelijke film

avatar van Joram Binsbergen

Joram Binsbergen

Leuke en goede film. Leuke senes in de rechtbank, en laat goed zien hoe hypocriet Amerikanen kunnen zijn. Ook leuk hoe het Amerikaanse systeem wordt getest

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Erg sterk geacteerd, met een aantal erg goede scenes. De scenes in de rechtzaal waren meestal erg komisch. Goede film, zeker boven mijn verwachtingen. 4*

avatar van killerbee

killerbee

Toch maar weer op tv gekeken de film. Blijf hem mooi vinden en hou hem daarom op 4*

avatar van murtcelP

murtcelP

Hele goede film!

Een mooi onderwerp, erg goed neergezet in deze film.

De acteerprestaties zijn heel erg goed! Woody Harrelson en Edward Norton zijn weer geniaal, in zowel de komische stukken als de serieuse. Ook Courtney Love, die een rol speelt op een manier zoals ik haar zelf ook wel 's heb gezien, is amusant om te zien.

****

avatar van missl

missl

mooi geacteerd

leuk!

avatar van musicfriek

musicfriek

Kortgeleden voor zoveelste keer op tv gezien en het blijft een mooie film. Courtney Love speelt wel heel overtuigend in deze film. Woody Harrelson is toch wel een van mijn favoriete acteurs. Speelt zeer gevarieerde rollen 4*

avatar van sunnie1967

sunnie1967

heeft dan niemand gezien dat Larry Flint zelf als cameo in de film voorkomt? Hij speelt dan notabene de rechter die Flint (Harrelson) veroordeelt..

kappeuter schreef:

Leuk trouwens die cameo van Larry Flynt zelf, als rechter die als het ware zichzelf (Woody Harrelson als Larry Flynt) veroordeelt. Dan blijkt ook hoe goed Harrelson zijn stemgeluid imiteert.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Een van de betere films van Harrelson

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Na jaren weer eens herzien.

Ijzersterke vertolkingen en een zeer waarheidsgetrouwe autobiografie van de zeer kleurrijke persoonlijkheid Larry Flynt. Toch wel één van mijn helden. Hij doorbrak de preutsheid en durfde pornografie te laten zien zoals het hoorde te zijn, niet die softe troep van Playboy en consorten. Flynt nam geen blad voor de mond, weigerde een jaknikker te zijn en zonder Flynt's inzet had er waarschijnlijk alleen een soft-sex industrie geweest en dan was de pornoindustrie van vandaag helemaal niet zo groot en succesvol geweest. Larry Flynt. Ook leuke Cameo van Flynt himself.

Halfje verhoogt naar 4*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Forman brings the pervert back

Naar goede gewoonte kiest Forman ook in deze prent voor de portrettering van een bekend figuur, en bijgevolg dus ook voor het gegeven van de biopic.
'The People vs. Larry Flynt' is echter niet zomaar een biopic, want daarnaast biedt Forman ons ook een uiterst interessante en taboedoorbrekende (ook bij de release genoot deze prent heel wat controverse) deconstructie van de preutse Amerikaan, burgerlijke vrijheden en het Amerikaanse rechtsysteem. De Amerikaan wordt met andere woorden 'gepakt' op zijn woorden, en ook dat mag af en toe toegejuichd worden.

Centraal in deze prent staat logischerwijze Larry Flynt, een mediageile martelaar die in zijn zoektocht naar succes de hele wereld in één grote roddelpers verandert.
Opmerkelijk is hoe hij onderweg het christendom als een louter tussenstation, als een tussendoortje behandelt in zijn weg naar de top.
Het succes kan echter niet blijven duren en Flynt wordt vervolgens meermaals aan het kruis genageld. Ironische genoeg wordt hij daarbij van zijn seksuele vrijheid ontnomen, al houdt hem dat niet tegen om zijn andere vrijheid (vrijheid van spreken) met de nodige flair en controverse uit te oefenen: als een volwassen baby met de Amerikaanse vlag als pamper, als een oud geil opaatje, maar uiteindelijk alsnog als iemand met een zekere trots.
Toch heeft hij doorheen dit alles spijt van één 'voorval', namelijk de dood van zijn vrouw, die nog meer dan hem het slachtoffer werd van zijn succes.

In combinatie met een krachtig stukje opera, vormt deze gebeurtenis de eerste acte in het slot van het theatrale leven dat Flynt heeft geleid. Logischerwijze volgt hierop de tweede acte, waarin het geheel met een zekere catharsis wordt afgesloten.

Zowel Harrelson als Courtney Love geven hierbij op haast perfecte wijze gestalte aan hun personages. Harrelson geniet schijnbaar met volle teugen, al is er onder de oppervlakte eveneens plaats voor wat oprechte tristesse. Courtney Love speelt dan weer zichzelf, namelijk de weduwe van wijlen Kurt Cobain, al kan moeilijk gezegd worden dat ze daar niet met verve in slaagt.

Met 'The People vs. Larry Flynt' overstijgt Forman de conventies van het biopic genre en mag gesteld worden dat hij het op die manier beter doet dan met 'Man on the Moon' en zelfs 'Amadeus'.
Of dit de beste prent van Milos Forman is, zal pas blijken na een herziening van diens 'One Flew over the Cuckoo's Nest'.

avatar van dennis1979

dennis1979

Goedgebrachte film met een zoals gewoonlijk zeer sterke Edward Norton. Deze film behoord toch wel op je lijstje van film die je gezien moet hebben.

avatar van tolga2000

tolga2000

Omwille van Edward Norton deze film zojuist bekeken. Het verhaal en acteerwerk vond ik best goed. Toch heeft deze film bij mij niet de indruk achtergelaten als de meesten die hier een bericht schrijven. Je hebt van sommige films als je het hebt gezien, dat je het in de toekomst zeker wel nog een keer wil zien, bij deze film heb ik dat dus niet.

De gebeurtenissen in de film lopen een beetje te snel en worden naar mijn mening niet goed genoeg overgebracht.

Uiteindelijk is het een leuk film om te zien. Verwacht geen meesterwerk!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heerlijke film. Vooral de rechtszaken zijn prachtig: 'Fuck this court'.

De film heeft hier en daar wat kleine inzinkingen, maar het overgrote deel van de scènes is schitterend.

Mooi om te zien hoe ze oud worden en hoe Althea verslaafd raakt aan de verdovende middelen.

Vreemd dat deze film niet in de top250 staat.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Gewoon een goede film, het verhaal zal wel heel waarheidsgetrouw in elkaar hebben gezeten, maar dat hoeft dan niet gelijk te betekenen dat ie dan gelijk hoger moet scoren. Maar t zit wel tussen 3.5 en 4* in ja.

Sterke rollen dus en het vrijheid van meningsuiting onderwerp dat al een rode draad als een soort gevecht door de man zn leven loopt is erg sterk neergezet wen mooi en vaak ook humoristisch om te zien. Geen zwak punt te vinden, vaak genieten, maar nergens werd het geweldig.

avatar van The Last

The Last

Erg indrukwekkende film.

Er wordt geweldig goed geacteerd door Harrelson, de manier waarop hij een zooitje maakt van alles is ge-wel-dig, heb echt een aantal keer in een deuk gelegen... sterke voice-over ook van hem.

De rest van de cast mag er ook wezen hoor, Norton blinkt uit in 1 van z'n eerste rollen en Love doet het zeer goed als (latere) junkie, heb overigens wel gelezen dat ze in het echt ook zo ongeveer is.. achja, het zij zo.

Vier welverdiende sterren voor een onderhoudende rechtbank-film.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Raar dat hier zo weinig op gestemd wordt en dat er zo weinig reacties zijn. 't Is toch een erg bekende film, met bekende acteurs...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldige film over een man die Amerika een paar keer goed op haar kop heeft weten zetten. De film snijdt een erg interessant onderwerp aan en kent zowel hilarische als dramatische momenten. Het ene moment lig je dubbel van het lachen terwijl de scene erna je een brok in de keel bezorgd. Erg knap gedaan van Milos Forman.

Woody Harrelson zet werkelijkwaar en briljante rol neer als Larry Flynt en hij produceerd dan ook een paar onvergetelijke scenes. De hilarische scenes in de rechtbank wanneer hij met het legerpakje en de legerhelm de zaal binnenrijdt, geweldig gewoon. Hij gooit met sinaasappels naar de rechter en gooit ook de ene na de andere ''fuck'' eruit naar die man. Flynt heeft ook een keer een prachtig t-shirt aan tijdens een zitting; ''fuck this court'' staat er geloof ik, geweldig gewoon. Naast deze memorabele scenes in hilarische vorm kent de film ook een keerzijde en vooral de scene dat Flynt zijn vrouw Althea in bad ziet liggen nadat ze zelfmoord heeft gepleegd is ongelovelijk. Overal kippenvel en een brok in mijn keel.

Ook Courtney Love speelt een supersterke rol als Althea; de vrouw van Flynt. Hoewel ik haar echt een angstaanjagend wijf vind kon ik toch van haar acteerprestatie genieten en vooral wanneer het bergafwaards gaat met haar komen haar sterke momenten het meest tot uiting. Edward Norton; daar hoeven we het niet over te hebben denk ik. De man acteert altijd goed en ook in deze film is er niks mis met zijn bijdrage.

Van de opkomst, tot ondergang en weer een kleine opkomst volgen we Flynt. Hij word rijk, maar ook neergeschoten en vanaf dat moment van zijn middel verlamd. Het begin van de film was goed, maar vanaf het moment dat het eigenlijk bergafwaards gaat en Flynt in een rolstoel terechtkomt word de film pas echt sterk. Een film met een prima verhaal dus, goede opbouw, erg sterke acteerprestaties en een regisseur die zijn werk voortreffelijk heeft gedaan. Milos Forman verdiend ook voor deze film een dikke pluim!

* * * *

avatar van niethie

niethie

Een hele tijd geleden eens gezien maar kan me hem nog prima herrineren, het verhaal wordt op een lekker rustige manier verteld en de personages worden dus goed uitgediept, goede rollen van Harrelson, Love en Norton, een paar erg indrukwekkende scenes en een vleugje humor maken dit tot een hele goede film.

3,5 sterren

avatar van ruudjuh222

ruudjuh222

Hele goede film,

Goed verhaal, heel sterk gespeeld en de humor maakt um af.

4 *

avatar van Goldenskull

Goldenskull

tolga2000 schreef:

Uiteindelijk is het een leuk film om te zien. Verwacht geen meesterwerk!

Mee eens. Ik ben um ook gaan kijken vanwege Edward Norton. Maar het meeste was maar vrij standaard (qua rechtbank gedoe enz.) Bovendien vond ik na een goed eerste half uur de boel wat te langdradig worden. 2.5*