• 9.376.713 stemmen

The Change-Up (2011)

Komedie | 112 minuten / 118 minuten (ongecensureerd)

Genre: Komedie

Speelduur: 112 minuten / 118 minuten (ongecensureerd)

Geregisseerd door: David Dobkin

Met onder meer: Jason Bateman, Ryan Reynolds en Olivia Wilde

Releasedatum: 20 oktober 2011

Plot The Change-Up

"Who says men can't change?"

Mitch en Dave groeiden samen op en waren de beste vrienden. Maar dat is veranderd. Terwijl Dave een overwerkte advocaat is, echtgenoot en vader van drie kinderen, is Mitch single gebleven. In Mitch zijn ogen heeft Dave het allemaal: een knappe vrouw, kinderen die hem lief hebben en een goede baan bij een prestigieus advocatenkantoor. Dave droomt echter van het stressloze leven van Mitch zonder verplichtingen. Na een avondje stappen staat de wereld van beiden echter op zijn kop wanneer ze wakker worden in elkaars lichaam.

Dave Lockwood

Flemming Steel

Cara Lockwood

Parks Foreman

avatar van Theunissen

Films over verwisselingen tussen lichamen zijn al diverse keren gedaan en zitten meestal vol clichés. En dat is bij deze film ook het geval echter de uitvoering van dit verhaal is best leuk gedaan. Dat komt vooral door de cast die het goed en leuk doet maar ook door bepaalde hilarische situaties (de scènes met de baby's waren altijd leuk) waarin men belandt, zoals de scene op de pornoset en de scene met de zwangere vrouw. Verder zit in deze film ook redelijk wat bloot en dat zelfs Leslie Mann uit de kleren gaat (zag er fraai uit) verraste me zeer want ik heb haar nog nooit in een film gezien waarin ze uit de kleren gaat, ze speelde trouwens goed. De rol van Jason Bateman (die is de laatste paar jaar trouwens heel vaak te zien in films en dan meestal ook nog in komedies) vond ik ook best goed en hij speelde zijn rol zeer leuk. Ryan Reynolds deed het ook goed maar af en toe vond ik hem wat flauwtjes. Olivia Wilde is natuurlijk de schoonheid (Leslie Mann mag er natuurlijk ook wezen) in de film maar echt geweldig acteren kan ze niet en helaas gaat zij ook niet uit de kleren.

Zoals in het begin al gezegd is de film erg cliché en daardoor is het verloop van de film best makkelijk te raden als ook het einde. Maar al met al keek deze film zich best lekker weg maar mocht hij van mij wel 20 minuten korter zijn want sommige stukken zijn best wat saai en langdradig (zeker op het einde).

avatar van Waku

Waku

Komedie die boordevol poep en pis humor zit.

Vanaf het begin wordt de toon gelijk gezet.

Vaak grof gebekt en vol sexistische grappen.

Heel erg cliche dus.

Maar dankzij een goede rolbezetting is de film behoorlijk te genieten

Inclusief de aftiteling ( wel blijven kijken) een 2 uur zit maar goed te doen.

Verstand op nul zetten.

avatar van DiDiejj

DiDiejj

Een grappige film die begrijpbaar is en lekker is voor de ontspanning. De film heeft ook een belangrijke boodschap. Wel was de film goed te voorspellen maar toch bleef het leuk om hem te kijken,

avatar van gillie24

gillie24

Toch niet helemaal geslaagde 'lichaamsverwisselingsfilm' doordat er teveel ranzige poep- en pisgrappen in zitten en de te lange speelduur. Er zijn genoeg geslaagde grappen maar ook een aantal vervelende stukken in de film. Jason Bateman doet het prima en van Ryan Reynolds had ik eigenlijk meer verwacht. Vrouwelijk schoon is er genoeg aanwezig met Olivia Wilde (prachtvrouw met zeer mooie ogen) en ook Leslie Mann is een zeer mooie vrouw. Zij speede al eerder in een soortgelijke film, namelijk 17 again die ik persoonlijk een stuk leuker vond.

avatar van stinissen

We hebben dit soort film al vaak gezien maar ik moet zeggen dit was een voltreffer de film had ook nog een beetje een morale boodschap en was erg vermakelijk en wat maken de vele clichés nou uit het gaat erom dat je een geslaagde avond heb gehad en dat had ik.

avatar van Thampon

Thampon

Best Wel Ok ja

hou er wel van dat ze er over gaan

avatar van Theunissen

De opmerking van de hoog zwangere vrouw was overigens hilarisch "schiet op want anders wat het dadelijk een trio"

avatar van Elmotje

Elmotje

Geen orgineel verhaal! Toch verveelde de film me geen moment, kijkt heerlijk weg.

avatar van krysrng

krysrng

rickoa schreef:

leuke film vooral het begin is erg goed.

heb me geen moment verveelt

Wat hij al zegt, vooral het begin is erg goed. Mijn eigen mening is dat hij zelfs 15-30 minuten te lang duurde. Naarmate de film vorderde, vond ik hem steeds langdradiger worden.

De film zelf is een hoop onderbroekenlol. Als ik hem moet vergelijken met de humor uit de andere film (dus niet het verhaal) dan zou ik zeggen "What Happens in Vegas".

avatar van XanderJ

XanderJ

HeHe, eindelijk weer eens een komedie waarbij gelachen kan worden

avatar van Fisicboy

Fisicboy

Verwachte een film vol clichés, maar het was ondanks dat toch een aardige film. Dit is zeker de beste lichaamverwisselings komedie die ik heb gezien.

Uitermate geschikt voor een avondje lekker bankhangen met je vriendin!

avatar van J3R03N2K

J3R03N2K

Ondanks dat dit concept al vaak is gebruikt en er veel stukken tussen zitten die voorspelbaar zijn. Heb ik toch erg gelachen om deze film. Als je deze film gaat kijken moet je ook geen diepgang verwachten, kijk deze film daarom ook echt om te lachen. In vergelijking met zijn soortgelijken vind ik deze film veel beter dan de meeste comedies, vandaar de 4,5!

avatar van FullMoon

FullMoon

Ik zie vele commentaars hier die het hebben over het feit dat de film geen origineel verhaal bevat. Wat mij betreft hoeft dat helemaal niet. De kern van deze film is vooral de humor zelf en daarin is de film enorm geslaagd. Ik heb al een tijdje niet zo veel gelachen als met deze film. Een dikke 3.5 sterren heeft deze film absoluut verdiend.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Geweldige humor! Heb goed zitten lachen

avatar van hannavdsande

hannavdsande

Hilarisch!

avatar van Showey

Showey

Je hebt van die dagen dat je gewoon zin hebt om tussendoor lekker een filmpje te kijken. Eentje die niet te moeilijk is en waar je dan ook niet meteen honderd procent voor hoeft te gaan zitten. Zo kwam ik uit bij ‘The Change-up’.

Na de Redband trailer viel ik al meteen voor deze film. Het is de laatste tijd nogal een trend om met deze trailers te komen. Dit zijn trailers die niet voor alle ogen bestemd zijn en ook wat grover zijn dan de normale trailers.

Deze film bevat dan ook humor waar ik echt in een deuk om heb gelegen.

Lees de rest van mijn review hier op The Change-up (2011) : FilmVoid

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijk film om te zien, zitten zeker wel wat leuke situaties tussen zoals: de porno scène, de zwangere vrouw, gedoe met de baby's enz.

Alleen jammer dat de film te lang duurt en aan het eind helemaal sentimenteel wordt.

Edit: en wow Oliva Wilde zag er echt nice uit als brunette in deze film.

3,0 Sterren.

avatar van Shibbstarr

Shibbstarr

Vermakelijke film, niet geweldig. Verhaal is niet vernieuwend en eigenlijk speelde de twee hoofdrollen Jason Bateman en Ryan Reynolds wat ze altijd een beetje spelen net als Leslie Mann (vrouw van Dave).

Over Lesli Mann gesproken, zij speelde ook al 2 jaar geleden in de soortgelijke film 17 Again waar ze ook van lichaam veranderen. Viel ons op haha!

avatar van chebby

chebby

Wel leuk maar vol met cliche's. Heb het gevoel dat ik de film al eerder heb gezien door de veel gebruikte verhaal lijn, desondanks een aardige film.

avatar van robinb

robinb

De film begon enorm gemaakt en ik dacht direct van dit gaat hem echt niet worden. Intro was noodzakelijk voor de film, maar oei oei wat een slecht acteerwerk.

Tot mijn verbazing werd de film "na de gebeurtenis" eigenlijk nog best goed. Hij is erg voorspelbaar maar de grappen waren over het algemeen erg leuk. Film kakt op het einde wel weer in maar al met al heb ik er best een goed gevoel aan over gehouden.

3.5 ster

avatar van Virix

Virix

Gisteren in de bios gezien met de nodige biertjes erbij. Daar vind ik dit ook echt een film voor, lekker gezellig onderuit gezakt en kijken maar. Prima, simpel vermaak! Humor is vrij voorspelbaar, maar toch lach je er om. Ik ben het met robinb eens dat de film op het einde wel inkakt.

avatar van joey1973

joey1973

Eindelijk weer eens wat humor, wat in de meeste amerikaanse comedies ver te zoeken is. Ik verwachtte het zoveelste lichaamsverwisselingscliché, maar de film kijkt verassend lekker weg, niks echt bijzonders en natuurlijk een hoop cliche's, maar absoluut niet slecht en genoeg originele grappen.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Neem twee vrienden, een getrouwde man met twee kinderen en een succesvolle carrière en een vrijgezel die als acteur niet zo succesvol is. Laat ze in een fontein pissen en, hoppa, ze zitten in elkaars lichaam. Simpel en voorspelbaar maar op sommige momenten best wel leuk. The change up is zo’n komedie waar er al zoveel van bestaan, zelden geweldig, zelden slecht. Ook The change up is niet geweldig maar ook niet slecht. Het kijkt lekker weg, tovert af en toe een glimlach op je mond en een dag later herinner je er niet veel meer van. Maar dat neemt niet weg dat ik me toch 100 minuten heb geamuseerd. 2,5*

avatar van schumacher

schumacher

Er bestaan er zo al meerdere films van zoals deze en toch blijf ik het goed vinden. Zeer vermakelijke film. Tis zoals men hier zegt, deze film kijkt lekker weg.

Er komt echt wel goeie humor in zeer zeker .

Voor in de cinema wel eens leuk al zou ik er zelf niet meteen mijn geld aan willen geven.

Meer een film om eens op een vrijdag-zaterdag avond mee wa chips te bekijken .

avatar van mr_erp

mr_erp

Bij vlagen echt te ongeloofwaardig en slecht uitgewerkt.
Zat me soms bijvoorbeeld echt te ergeren o.a. bij de wisseling bij de Fontein en de hoogzwangere vrouw.

Maar verder toch wel grappig filmpje die lekker wegkijkt...
Leuk om keertje te kijken.

avatar van Betamax

Betamax

Het verhaal maat het naturrlijk dat je deze film niet serieus moet nemen.

Veel fuck en zo. (omdat amerikanen dat leuk vinden).

Verhaal en uitvoeiring waren nou ook weer niet super slecht maar gewoon matig.

avatar van tal1b

tal1b

uitvoering was niet matig, ruim voldoend imo

zaten toch wel''n paar zeer grappige stukken in

avatar van Re73

Re73

Gewoon leuk zoals een comedy hoort te zijn

avatar van Sweenie.

Sweenie.

leuke komedie vaak gelachen als je van komedies houd zou ik deze absoluut een keer wagen;)+

avatar van Peeder

Peeder

Leuke komedie die heel lekker wegkijkt. Heb me geen moment verveelt!