The Change-Up (2011)
Genre: Komedie
Speelduur: 112 minuten / 118 minuten (ongecensureerd)
Geregisseerd door: David Dobkin
Met onder meer: Jason Bateman, Ryan Reynolds en Olivia Wilde
Releasedatum: 20 oktober 2011
Bekijk via Prime Video
Plot The Change-Up
"Who says men can't change?"
Mitch en Dave groeiden samen op en waren de beste vrienden. Maar dat is veranderd. Terwijl Dave een overwerkte advocaat is, echtgenoot en vader van drie kinderen, is Mitch single gebleven. In Mitch zijn ogen heeft Dave het allemaal: een knappe vrouw, kinderen die hem lief hebben en een goede baan bij een prestigieus advocatenkantoor. Dave droomt echter van het stressloze leven van Mitch zonder verplichtingen. Na een avondje stappen staat de wereld van beiden echter op zijn kop wanneer ze wakker worden in elkaars lichaam.
Dave Lockwood
Cara Lockwood
Parks Foreman
Valtan
jarno1975 (moderator series)
Het plot klinkt niet bijster interessant, maar misschien dat Reynolds en Bateman er nog iets leuks van kunnen maken.
pierrrke
grappig lijkt het zeker maar dit soort verhaal ben ik toch al meer dan 2 keer tegengekomen in films, alleen kan ik er nu niet meteen een voor de geest halen.
DeCol
17 Again en Freaky Friday.
jarno1975 (moderator series)
Stem lijkt me fake, aangezien er op imdb ook nog niemand gestemd heeft. Gemeld bij de crew
aspieren
gewoon ff zoeken is al in omloop (geen fake)wel een leuke film
gewoon ff zoeken is al in omloop (geen fake)wel een leuke film
Het is inmiddels ook al 3 maanden later
Bloem
Vermakelijke film, vanavond gekeken met geregeld een smile op mijn gezicht
gauke
Een lichaamsverwisselings komedie die o zo voorspelbaar is. De regisseur slaagt er geen moment in om het ongepaste gedrag van de vloekende hoofdrolspelers echt grappig te laten zijn, wel op een gegeven moment oppervlakkig sentimenteel. De charisma's van Reynolds en Bateman kunnen de film niet redden, ook al zijn beide geroutineerde komische acteurs. Tot slot: er wordt meer geplast, gewind en gepoept dan in menig tiener komedie.
_Casper_
hele coole relaxte en leuke film, met een aantal echt grappige momenten.
Verhaal is miss wel een beetej standaard en voorspelbaar, maar dat is nergens vervelend en het verveeld niet - tis een hele leuke film! (beter een goeie film maken van een standaard verhaal dan een crap film maken met iets nieuws!)
vind em zeker 3.5*waard aanrader
bassie200
Het kijkt wel weg, maar erg vernieuwend is het allemaal niet. Heb dit ooit al een keer gezien in een film (geen idee meer hoe die heette) met een buurjongen en buurmeisje....
Maar goed, af en toe wel een grijns oop mijn gezicht, maar absoluut geen topper.
bobke90
Op de poster staan er 2 vrouwen, terwijl er toch maar één in de film meedoet, namelijk Olivia Wilde (wat is ze hot!) . Klopt lik niet echt.
erpunited
Leuke komedie. Het verhaal hebben we al in meer komedies gehad maar toch heb ik enkele keren goed moeten lachen. Hij is echt vermakelijk alleen wel voorspelbaar. Olivia wilde ziet er enorm lekker uit. Daar is de film al het kijken waard voor.
barcam
Ben voorstander van platte kak en pis komedies maar dit is niet leuk meer.
Verhaal is enorm voorstelbaar en je hebt totaal geen voeling met beide hoofdrolspelers omdat ze zeer stereotyp en oppervlakkig zijn. De happy single t.o.v. de overstresste gehuwde man. Men probeert de boel wat te redden door zoveel mogelijk gortige dingen te tonen maar dit werkte mij meer op de zenuwen dan op de lachspieren.
Number23
Nee mislukt experiment dit. Als je echt heel de film met baby's moet gaan klooien, qua omgang met de kleintjes en het inzetten van special effects(vreselijk!!!), om mensen te laten lachen tegenwoordig, dan haak ik af. Het verhaaltje is natuurlijk overbekend, dus wat overblijft om te beoordelen en te bekritiseren is de uitwerking. Die is matig tot slecht. Zoals eerder gezegd hier heeft de film veel schijt en piesgrappen nodig, Hall Pass eerder dit jaar ging er toch beter mee om. Reynolds blijft wederom hangen in zijn steeds meer typerende rolletjes, Bateman doet het nog redelijk tot prima in zijn poging om een echte scumbag neer te zetten. De vrouwen in deze film, Mann en Wilde, doen het nog het beste met hun enthousiaste en oprechte optredens. Jammer, jammer en nog eens jammer.
movie-edje
De lichaamsverwisselingscomedy is een nog altijd uitdijend subgenre , dat vooral in de jaren 80"
erg populair was.
maar zelden waren die films zo schuin en ranzig als de The Change-up, waarin twee vrienden ,
gespeeld door Ryan Reynolds en Jason Bateman, in het lichaam van de ander ook diens leven moeten zien leiden.
de situatie die de schrijvers van The Hangover daarbij bedacht hebben, lopen uiteen van hilarisch tot halfbakken.
ook komt er veel gegier voor rekening van de hoofdrolspelers, die uitstekend in top-vorm zijn.
The Change-up volgt natuurlijk een beproefd concept en het verhaal is uiteindelijk nog voorspelbaarder dan de uitslag van Ajax-Feyenoord.
Hiervoor hoef je de film dus totaal niet te kijken. Het gaat natuurlijk om de heerlijk schunnige humor die de twee charismatische hoofdrolspelers Bateman en Reynolds tentoon spreiden. Dit zorgt vooral in het begin van de film voor een aantal hilarische situaties. Ook wordt er totaal niet geschuwd voor het publiek, waar dit soort films meestal aardig braaf zijn zie je in the Change Up toch heerlijke over de top humor die dit genre normaal gesproken niet bevat. Zo krijg je veel schijt, mooie vrouwen en gelukkig ook tieten te zien. Daarnaast heb je ook nog is knotsgekke baby's die graag spelen met messen, mixers en hun hoofd graag tegen hun bed aan bonken. Helemaal mijn ding dus en niet voor de mensen die van subtiele humor houden.
Jammer dat richting het einde de zoetsappigheid regeert, maar qua humor slaagt de film enorm in zijn opzet en krijgt het dan ook een voldoende. Prima biosvoer!
wwelover
Lekker foute film. Maar vooral door de aanwezigheid van Bateman en Reynolds zeker de moeite waard, al is het wel weer een film met een bepaald soort humor die niet iedereen kan waarderen. En natuurlijk zo'n lichaamswisseling is nu wel heel vaak gedaan, maar ik vind dit toch één van de betere uitwerkingen. Het draait allemaal toch vooral om de grappen.
getthecool
"en het verhaal is uiteindelijk nog voorspelbaarder dan de uitslag van Ajax-Feyenoord."
1-1?
Aan de hand van de trailer lage verwachtingen van deze film.. Bateman in wéér dezelfde rol en een lekker vergezocht Hollywood scenario. Toch heb ik me niet verveeld.
Stephang
De hele film mag dan helemaal nergens op slaan, maar ik heb me rot gelachen..
cordiacovens
Grappige film, ik heb echt vaak gelachen tijdens de film. het is allemaal zulke schuine humor maar dat maakt de film wel, dit is wel een film die een tegenhanger van 3D is natuurlijk want de karakters zijn bijna zo 1 dimensionaal als het maar word. dit soort films zijn natuurlijk al vaak gemaakt maar dat betekent niet dat dit niet vermakelijk kan zijn, integendeel het is juist goed gelukt en het is zeker een grappige film die leuk is om gezien te hebben. ik vind Ryan Reynolds altijd wel leuk en OLIVIA WILDE!! is echt ongelofelijk mooi.
John Lee Hooker
Een aardig idee om de identiteit van twee mensen om te wisselen. Niemand weet ergens vanaf en wanneer je het probeert uit te leggen wordt het opgevat als een science-fiction verhaal. Redelijk fascinerend dus, maar jammer genoeg is het afgezien van enkele glimlachende momenten niet echt grappig. Ik blijf me verbazen hoe dergelijke producties steeds weer dezelfde vorm en uiterlijk bevatten ondanks ze over een andere inhoud beschikken. Het ziet er allemaal zo gelikt uit: overdreven make-up, bouwlampen die de gehele set belichten en oppervlakkige karakters die buiten een poging tot flauwe humor geen enkele toevoeging hebben. Het is te opgezet, te duidelijk en te alledaags, ondanks het feit dat Dave Mitch is en Mitch Dave.
m1701
Leuke verhaal met af en toe goeie grappen
maar over het algemeen wel standaard, hebben we al eens eerder gezien.
Al doen Reynolds en Bateman het wel erg leuk!
Rebby87
Ik zal dan wel slechte humor hebben. Maar ik heb me kostelijk vermaakt, en met mij zo'n beetje de hele zaal want alles en iedereen lag de hele tij dubbel.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Definitely, Maybe
Komedie / Romantiek, 2008

The Proposal
Komedie / Romantiek, 2009
jaloeziebachelorfountainsarcasmchancewishchangeslackeradvocaatman change co-workers relationshiptweelingenbody-swapenvyopposites duringcreditsstingeraspiring actorfamily manpainful truth body switchweedjob switch best friendslifelong friendshipliving the dream