Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Steve Martino en Mike Thurmeier
Met onder meer: Ray Romano, Queen Latifah en Denis Leary
Releasedatum: 4 juli 2012
Plot Ice Age: Continental Drift
"The end of the world is just the tip of the iceberg."
Manny, Diego en Sid beginnen aan een groots avontuur nadat door een catastrofe een volledig continent op drift is geraakt. Gescheiden van de rest van de groep, gebruiken ze een ijsberg als geïmproviseerd schip dat hen op een epische zeereis zal voeren. Manny en zijn vrienden worden uitgedaagd als nooit tevoren om een held te worden en het onmogelijke te volbrengen wanneer ze exotische zeewezens tegenkomen, een nieuwe wereld ontdekken en de strijd aangaan met medogenloze piraten. Scrats weerzien met zijn vervloekte beukennootje catapuleert hem weer eens naar plaatsen waar geen prehistorische eekhoorn ooit is geweest...
Manny (stemrol)
Shira (stemrol)
Captain Gutt (stemrol)
Granny (stemrol)
Peaches (stemrol)
En een Mamoet die bevriend is met een luiaard en een sabeltandtijger, een vrouwelijke mamoet die aan haar staart hangend aan een tak slaapt, een sabeltandeekhoorn (heeft zo'n beest echt bestaan) is niet ver gezocht.
Die beesten leefden toen tenminste. Een piraat bestond helemaal niet. Ik vind het ook vrij ongepast een piraat in de ijstijd te introduceren.
Ach in deel drie heb je ook een maf beest met een ooglapje, een veredelde Jack Spearow. Om nou een animatiefilm hierop af te kraken is natuurlijk je reinste onzin
hbarendrecht
Na het kijken van Ice Age 4 heb ik een leeg gevoel. Het was volkomen nikszeggend, niet grappig en zonder enig verhaal. Een schril contrast met de eerste drie delen.
Het enige dat ik in deze film kan ontdekken is een continue reclame voor mammoetknufflels. Ik heb ze nog niet in de winkel zien liggen, maar dat kan niet lang duren.
Het ergste is nog dat de kinderen dit ook een saaie film vonden. Voor mij een dikke flop. 0 sterren.
TheLionKingFan
Mee eens,ik ben 13 en heb niet van de film genoten. Scrat was wel grappig,maar niet grappig om een hele film te vullen.
Vinco
Leuke film uit deze reeks voor even tussendoor, de 1e film uit deze reeks blijft voor mij nog steeds 1 van de beste.
Verhaal was niet zo heel boeiend en uiteraard weer voorspellend.
Grafisch wel het weer erg mooi maar de film in zijn geheel kon mij niet echt boeien.
Vervelende liedjes verpesten en vermoorden de film.
TragieStar.*
Had toch een leukere film gehad.
Deel 1 was goed, deel 2 was beter en deel 3 was gewoon het best, vind ik. Had nu ook gehoopt op een leuk vervolg, maar ik wist dat ik rekening moest houden met een teleurstelling.
Het verhaal is gewoon totaal niet boeiend, de grappen waren op en ook de stemmen waren stuk voor stuk irritant. Ik denk dat het Ice Age reeks hier op houd. Tenminste dat hoop ik wel. Ik denk dat het gewoon niet leuk meer is nog één deel.
Halverwege viel ik bijna in slaap, zat niet lekker en begon een beetje te zuchten en te hopen dat het beter zou worden en/of snel afgelopen zou zijn. Helaas, de film ging nog een hele tijd door met die vreselijke piratenvriendjes die het alleen maar erger maakte.
En dan kent de film nog een heleboel cliches en een heleboel standaard dingetjes die ze gewoon altijd gebruiken! Vader beschermt zijn dochter teveel, dochter en vader krijgen ruzie/irritaties, dochter zegt dat ze vader haat, en dan gebeurd er iets ergs waardoor ze spijt krijgt wat ze heeft gezegd, en noem het maar op!
Misschien dat ik de film nog maar eens herkijken aangezien mijn aandacht op den duur ver te zoeken was.
Toch geef ik nog een redelijke beoordeling, omdat ik de vorige delen zo leuk vond, de oma van Sid en om de weer vermakelijke en grappige Scrat die zijn eikeltje probeert te beschermen en te zoeken, helaas was dit maar bar weinig screentime voor hem. Had gehoopt dat het nu eens goed voor hem afliep, dus misschien nog een deel?
En ook irritant dat er weer een indirecte milieu waarschuwing aanzit.
Joy4ever
Meest hilarische moment was voor mij toen die grondeekhoorns in de neus van die egel knepen: piep!
Voor de rest een redelijk filmpje. Wel de minste in de reeks.
Tar!k
Was wel een leuk film om te kijken voor 1 keertje maar niet voor de 2e keer opnieuw kijken is niet leuk. 3,5
skipy05
Leuke film. Niet echt speciaal. goed voor 1 keer te zien.
Ik vond dat ze nu toch wel genoeg films hebben over gemaakt.
Enorme draak.
De vierde keer is het echt wel op. Weer dezelfde drie vervelende personages, de nieuwe personages zijn zo mogelijk nog irritanter. Verder een rotvaart maar eigenlijk gebeurt er helemaal niks boeiends. Vooral veel drukte.
Pijnlijkste is dat deze film op technisch gebied ook niks meer te bieden heeft, het ziet er allemaal erg vlak en flauw uit. Muziek is oortergend, de voice acting zeer matig (met als dieptepunt die zwarte mamoeten
). Verder zijn de fratsen van Scratt nog steeds niet grappig.
Gewoon de stekker eruit trekken, al is dat wat moeilijk voor een studio die verder geen successen lijkt te kunnen oogsten.
duffs
de animaties zijn erg mooi maar daar is alles mee gezecht totaal niet grappig dit deel ik vond alleen de sirens wel geinig misschien is het me leeftijd 31 maar deel 1 was toch het beste en eigenlijk hadden ze het gewoon bij 1 deel moeten laten vind ik
tal1b
Nu is het echt klaar. Tijd voor nieuwe karakters, nieuwe ideeën, nieuw verhaal. Lijkt wel 'n doordeweekse serie op Nickelodeon
Mister_Movie
Enorme draak.
). Verder zijn de fratsen van Scratt nog steeds niet grappig.
'weer' en 'steeds'... Het lijkt er dan toch sterk op dat je de eerdere delen ook maar niks vond.
Mij lijkt 0,5* geven een ferm overdreven reactie als waardering.
Toegegeven dat het niet het beste deel is, maar toch zeer vermakelijk. Vooral de slechterik was goed gekozen en het is toch weer een heel ander verhaal (waar de makers iedere film opnieuw goed in slagen).
Scrat misschien 'n ietsje minder deze keer, hoewel.
Maar als er een vijfde deel komt, hoop ik dat ze Scrat bij de 'pack' brengen, hij heeft lang genoeg los geleefd en zou zeker iets kunnen bijbrengen in de zin de groep weer 'n hoop extra mogelijkheden te bieden naar humor toe.
Het is bekend dat Scrat een 'break-out-caracter' is. Maar hoewel ik zelf liefhebber ben van hem, betwijfel ik of de figuur zich leent als hoofdpersonage voor een film. Hij heeft geen spraak en maar één interesse. Dat wordt moeilijk dan.
Het lijkt er niet alleen sterk op, het is ook absoluut het geval.
Heeft Linn je meegesleurd of ben je hier vrijwillig voor gaan zitten
Vrijwillig. Blijft toch een boegbeeld van de Amerikaanse CG animaties (net als Madagascar trouwens).
Filmkriebel
@Onderhond. Drie afleveringen bekijken, weten dat het je cup of tea niet is en dan toch voor de vierde gaan... je zult toch wel begrijpen dat mensen daar raar van staan te kijken.
Al ben ik het wel redelijk eens met zijn recensie. De personages worden steeds vervelender.
Mister_Movie
Met wat moeite kan ik daar inkomen (want waarom kunnen personages in een tv-serie dan wel zo lang meegaan en in een film niet?), maar anderzijds als de makers kiezen voor andere personages heb je weer het risico dat mensen gaan zeggen de magie van de oude personages te missen.
Nee, eigenlijk niet.
Lennert
Films kijken beslaat toch meer dan alleen goede films kijken? Ik heb me ook zitten ergeren aan twee Twilights, maar daar kies ik zelf voor, soms is het gewoon fijn om te weten waar een hype op slaat.
Filmkriebel
Nee, eigenlijk niet.
Leuk hé tegendraads doen
Mensen moeten zich maar niet zoveel bezighouden met het kijkgedrag van een ander. Uiteindelijk gaat het mij om mijn mening bij deze film. Welke films ik hiervoor wel of niet gezien heb doet er niet zoveel toe.
En wie dan toch de moeite neemt om op zoek te gaan naar eerdere stemmen van mij bij deze reeks moet dan ook maar de moeite doen om te achterhalen waarom ik de Amerikaanse animatiefilms blijf volgen. Heb ik ook al meermaals op MM uitgelegd.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2006

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Heidi

Iron Maiden: Flight 666
Documentaire / Muziek, 2009

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
villainvervolgcomputer animatieprehistoryseal (animal)post-credits sceneduringcreditsstingerprehistoric timesmelting icebadgerelephant sealfloating iceland bridgeeraglacialederiva