Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Steve Martino en Mike Thurmeier
Met onder meer: Ray Romano, Queen Latifah en Denis Leary
Releasedatum: 4 juli 2012
Plot Ice Age: Continental Drift
"The end of the world is just the tip of the iceberg."
Manny, Diego en Sid beginnen aan een groots avontuur nadat door een catastrofe een volledig continent op drift is geraakt. Gescheiden van de rest van de groep, gebruiken ze een ijsberg als geïmproviseerd schip dat hen op een epische zeereis zal voeren. Manny en zijn vrienden worden uitgedaagd als nooit tevoren om een held te worden en het onmogelijke te volbrengen wanneer ze exotische zeewezens tegenkomen, een nieuwe wereld ontdekken en de strijd aangaan met medogenloze piraten. Scrats weerzien met zijn vervloekte beukennootje catapuleert hem weer eens naar plaatsen waar geen prehistorische eekhoorn ooit is geweest...
Manny (stemrol)
Captain Gutt (stemrol)
Granny (stemrol)
Peaches (stemrol)
Filmkriebel
Geen probleem met jou mening, maar verwachtte je dan werkelijk dat Ice Age 4 plots een fantastische goede film zou geweest zijn? Ik stelde me gewoon de vraag waarom iemand zich de moeite neemt om een film te bekijken waarvan hij vooraf al weet dat het niks voor hem is. Je doet wat je wilt natuurlijk maar je hoeft dan niet gepikeerd te doen dat iemand zich die vraag stelt.
En nee, ik ga niet speciaal je 4000+ stemlijst browsen om een uitleg te gaan zoeken. Soms en vooral bij sequels kijk ik inderdaad soms wel 's bij users welke aflevering ze leuk/niet leuk vonden.
Mister_Movie
Films kijken beslaat toch meer dan alleen goede films kijken? Ik heb me ook zitten ergeren aan twee Twilights, maar daar kies ik zelf voor, soms is het gewoon fijn om te weten waar een hype op slaat.
En dat weet je niet na de eerste drie delen ?
Ik verwachtte er zeer weinig van, maar maakt dat iets uit dan? Ik heb nog steeds een voorliefde voor animatiefilms en dan kan je gewoon niet omheen de Amerikaanse variant. Verder is het gewoon interessant om te zien of en hoe ze evolueren. Technisch hebben ze vaak wel een hoop te bieden, en al is het maar om ten minste een degelijke en relevante discussie te houden rond dit genre (je kan moeilijk een mening opbouwen rond Amerikaanse CG animatie en dan beginnen met vertellen dat je na Toy Story 1, Madagascar 1 en Ice Age 1 bent afgehaakt).
Verder zijn verwachtingen er ook om bijgesteld te worden. Vond Burton nooit écht super met stop-motion maar Frankenweenie was een erg leuke verrassing. En hoe verder je in een reeks komt, hoe groter de kans dat er toch eens iemand tussenzit die plots iets heel anders gaat doen in een ultieme poging het terug frisser te maken. Blijkbaar zijn we alleen nog niet zover.
Verder irriteer ik me niet zozeer aan de vraag, wel aan het bijbehorende "och, je vond de vorige ook al niks dus is je mening hier maar irrelevant" wat mij stoort (en dan gaat het niet specifiek over jouw berichten).
Met wat moeite kan ik daar inkomen (want waarom kunnen personages in een tv-serie dan wel zo lang meegaan en in een film niet?), maar anderzijds als de makers kiezen voor andere personages heb je weer het risico dat mensen gaan zeggen de magie van de oude personages te missen.
Omdat bepaalde tv serie personages goed uitgewerkt worden en diepgang bezitten.
Dat bezitten Manny ''ik pas nu de hele film door op mijn dochter'', Sid ''ik ben allang niet leuk meer met gekke bekken en mijn rare familie'' en Diego ''ik ben alternatief'' niet.
Bij Ice Age moeten er schijnbaar steeds meer karakters bij komen. Bekijk deel 1 nog eens, slechts 3 dieren en een baby. En bekijk deel 4 eens. Iedereen heeft een eigen familie en dan heb je nog 10 aparte lui in de film. De diepgang is weg, de sterke dialogen zijn weg en de humor is erg flauw geworden.
Ik kon deel 4 nog wel pruimen, maar de serie zakt wel aardig weg.
Lennert
Kijken of er een vooruitgang in een reeks zit, is toch zeer interessant en absoluut de moeite van het eventuele ergeren waard? Misschien zit er ineens een pareltje of een uitschieter tussen, je weet het niet als je niet kijkt.
Verder is wat Onderhond zegt al vanzelfsprekend genoeg. Ik moet er daarnaast zelf niet aan denken alleen maar goede films te zien, ik heb liever wat contrast binnen de genres.
Filmkriebel
Dank voor je toelichting. Nee, we zijn nog niet zo ver en ik vrees dat het nog lang zal duren voor het zover is. Dergelijke films met sequels type Ice Age hebben niet snel de neiging om zich te gaan heruitvinden en richten zich ook voornamelijk op hun trouwe volgelingen. Dat is het gekende commerciële verhaal : de makers kiezen liever om de formule te behouden en de meerderheid tevreden te stellen dan het risico te nemen om te vernieuwen en een trouw publiek te verliezen. Maar ik vrees nu toch ook wel dat een vijfde film de reeks fataal zou kunnen zijn.
Sopherian
Mijn vriend die moet altijd lachen om die eekhoorn...
En ik erger me altijd kapot aan die eekhoorn.
Er zat wel een leuke verhaal lijn in, en ook al is hij niet zo leuk als de eerste film hij is zeker de moeite waard om te kijken.
TheLionKingFan
Mijn vriend die moet altijd lachen om die eekhoorn...
En ik erger me altijd kapot aan die eekhoorn.
Ik vond 'die eekhoorn' (Scrat) ook leuk. Het enige leuke aan de film trouwens.
benq81
Sommigen zeggen ongeloofwaardig met piraten zoals pirates of carribien,pratende mammoet en luiaard vinden ze geloofwaardig gvd wat een laag niveau sommigen.
Vond t een prima film mijn kids helemaal gek op dus van mij een dikke 5
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Meer van hetzelfde en een 4de deel had niet per se gehoeven, maar desondanks kan ik er ook niet mee zitten. Toch weer een prima zit en de locatie-wisseling naar zee geeft het nog iets eigen. Granny en Shira vond ik zelf fijne toevoegingen en Scrat blijft een stabiele meerwaarde.
4* Krap.
elayz
gewoon Ice age, prima film, voor kinderen en volwassenen! heerlijk genoten!
Koen87
De koek is allang op bij deze reeks. Ze mogen wel met nieuwe ideeën gaan komen.
komerad
Mooi vormgegeven zoals verwacht van een ice age.
Verhaal iets minder leuk.
Grappen... waar zijn die gebleven in het 4e deel. Kon ze werkelijk op 1 hand tellen. En dit is net wat ik mis in een "goede" ice age.
Middelmaat, hou mijn hart vast voor #5
jippie2010
Mooi vormgegeven zoals verwacht van een ice age.
Verhaal iets minder leuk.
Mee eens
Aristoles
Uitgemolken concept. Is enkel voor de kassa.
Ik kijk dat soort inkoppertjes niet/enkel onder dwang.
KingJ
aardig maar de vorige was beter....
sublieme animatietechniek maar het verhaal is te dun, af en toe een leuke grap
angel1926
Ook dit deel van ice age was erg leuk!
Veel humor
.Oma van sid helemaal geweldig
en scratch natuurlijk die blijft ook super grappig
al vond ik dawn of the dinosaurs toch iets leuker
hebben mn zoontje en ik ons prima vermaakt met deze
devilsarea
Ook dit deel van ice age was erg leuk!
Veel humor
.Oma van sid helemaal geweldig
en scratch natuurlijk die blijft ook super grappig
al vond ik dawn of the dinosaurs toch iets leuker
hebben mn zoontje en ik ons prima vermaakt met deze
Ben ik het helemaal mee eens
hier 3,5 sterren
Misschien tijd voor een flim met in de hoofdrol Scratch?
Turbodevil
Voor mij de minst mooie uit de serie. Er gebeurde wel vanalles maar toch minder dan de andere delen. Ik heb hem in 3d gekeken en dat was wel erg mooi, maar het verhaal pakte mij niet. Scrat vind ik het leukst in deze film, die blijft grappig.
Cinemaniak
Absoluut de minste van Ice Age. Tijd voor iets anders en snel vergeten. Misschien dat ik niet helemaal in de juiste mood was, maar dan nog kon de film mij bijna geen enkel moment echt bekoren. Af en toe werd het tot mijn spijt zelfs vervelend en dat is jammer. Ik had mij best verheugd op deze film en alle commentaren hier zo goed als mogelijk genegeerd.
Sweenie.
Net gezien. Vind ice age normaal 1 van de beste animatie films. Maar vond deze best wel tegenvallen jammer
Extramint
Het is het afdankertje van de ice age reeks, maar zeker de moeite waard om te kijken. Ook met de kleinste moet hij te doen zijn.
De grapjes zijn weer leuk en "oma" maakt veel goed. Een tip is wel om het in het engels te kijken, die blijft wat leuker.
ASroma
gewoon weer vermakelijk, lekkere makkelijk kijk film. Prima popcorn materiaal.
Timba69
De animatie was prachtig gedaan. Je ziet een duidelijke verbetering t.o.v. de eerdere delen. De verrassing uit het 1e deel is nu echter wel verdwenen. Het wordt teveel van hetzelfde. Wel een stuk beter dan de sequel van Madagascar.
cantforgetyou
- 1956 berichten
Ik vond dit wel een 'aardige' film. Maar wel de zwakste uit de reeks. Ik vond het verhaal deze keer minder aantrekkelijk. Die irritante aap kwam niet geloofwaardig over. Er werd bijna geprobeerd in elke scene een grap te maken en dat hoeft niet. Dat werkt bij mij averechts. En waar zijn de leuke filmpjes van Scrat. Hij kwam volgens mij maar 2 x echt in beeld met zijn eigen verhaaltjes. In de vorige films veel vaker. En iedereen blijft hem toch het grappigst vinden. Ik tenminste wel.
De koek is op, zoveel is wel duidelijk na het zien van dit vierde deel.
Waar deel 1 ooit een verfrissende film was, daar is er van die verfrissing na vier delen inmiddels weinig meer over. Dat is vooral te merken bij de momenten rondom Scrat en zijn eindeloze zoektocht naar de eikel. In het eerste deel waren die momenten duidelijk het leukst. Hier merkte ik dat ik Scrat zelfs irritant en vervelend begon te vinden.
De rest van de film is ook weinig bijzonder. Er worden weer een aantal nieuwe en vooral erg drukke personages geïntroduceerd, waarvan ik alleen de oma van Sid een leuke toevoeging vond. De actiescènes worden ook steeds drukker, maar dat wil niet automatisch zeggen beter, of leuker. Ook hier vindt op momenten duidelijk een overkill plaats.
Op een aantal leuke momenten na, heeft dit vierde deel uiteindelijk vrij weinig interessants te bieden. Het is niet meer vernieuwend en vooral niet leuk genoeg. Leuk voor de studio, om nog een keer goed te kunnen cashen, maar stop het verdiende geld nu maar weer eens in iets nieuws en hopelijk erg leuks. Ik ben nu wel klaar met Ice Age.
Tarkus
Ook dit deel is alweer een leuke en zeer mooi gemaakte film.
Je merkt ook dat er op 10 jaar, de tijd die er tussen de eerste en deze ligt, heel wat is veranderd op gebied van animatie.
De beelden zijn eens zo mooi en vooral scherper dan in de eerste film, veel zal natuurlijk te maken hebben met de fel verbeterde technieken en vooral de HD techniek.
Het moet worden gezegd dat na 4 filmen veel grappen een herhaling krijgen, en ook de scènes met Scrats (het figuurtje met de noot) hebben weinig of geen verrassingen meer in petto.
Misschien dan ook het beste dat dit een mooi einde van de reeks is, voor de verveling gaat toeslaan !!

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2006

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Heidi

Iron Maiden: Flight 666
Documentaire / Muziek, 2009

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
villainvervolgcomputer animatieprehistoryseal (animal)post-credits sceneduringcreditsstingerprehistoric timesmelting icebadgerelephant sealfloating iceland bridgeeraglacialederiva