• 9.374.935 stemmen

30 Minutes or Less (2011)

Komedie / Actie | 83 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Danny McBride en Aziz Ansari

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Plot 30 Minutes or Less

"A lot can happen in 30 minutes."

Nick (Jesse Eisenberg) is een pizzabezorger in een klein dorpje. Zijn leventje wordt op z'n kop gezet wanneer twee wannabe-gangsters (Danny McBride en Nick Swardson) hem kidnappen en hem dwingen een bank te overvallen. Nick krijgt hiervoor slechts weinig tijd en hij roept de hulp in van z'n vroegere beste vriend Chet (Aziz Ansari). In een race tegen de klok moeten de twee omgaan met de politie, huurmoordenaars, vlammenwerpers en hun eigen vertroebelde relatie.

avatar van james_cameron

Karige, nogal geforceerde aktiekomedie met een slap verhaaltje en vrij irritante personages. Hier en daar valt er wel wat te lachen en door het hoge tempo hoeft de kijker zich niet te vervelen, maar al met al een flinke tegenvaller van de regisseur van het veel betere Zombieland.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Aardige komedie die goed en komisch van start gaat maar gaandeweg zijn kracht verliest.

Wederom een typische Eisenberg komedie waarin hij de semi sukkel speelt maar toch gevatte uitspraken heeft en uiteraard is er weer een liefje waarmee hij zijn rol nog benadrukt. Groot pluspunt is de leuke humor en de vaart die er voortdurend in blijft zitten. Ansari begon mij na een tijdje op de zenuwen te werken terwijl McBride en Swardson een aantal keer voor behoorlijk komische scenes zorgen.

Geen film om een tweede keer te zien maar vlot en grappig genoeg voor een kleine voldoende.

avatar van Fortune

Fortune

Zo deze was een partij slecht.

Keek deze film eigenlijk voor Danny 'Kenny Powers' Mcbride en hier heeft hij weer een erg standaard rol zoals hij ze altijd speelt maar jammer genoeg totaal niet grappig.

Ze hadden een redelijk origineel verhaal maar pover en standaard uitgewerkt met geforceerde grappen. Snel gemaakt werkje, weinig te lachen en vermoeiend.

avatar van rep_robert

Een ietwat tegenvallende film, had er wat meer van verwacht. Er zitten een aantal geinige elementen in, maar de uiteindelijke sfeer is net iets te droog en zorgt voor net te weinig lachers. Zoals Fortune aangeeft is het plot af en toe te geforceerd uitgewerkt, wat de film niet ten goede komt. Zonde van de vele leuke acteurs.

In de verdediging van de film moet ik wel zeggen dat mijn concentratie niet erg hoog lag en de film vast wel een keer herzien moet worden. Al ligt dit natuurlijk ook wel aan de film die gaandeweg steeds minder de aandacht weet vast te houden.

Meuk voor tussendoor!

Fijn.

Wel in alles wat minder dan Zombieland, maar dat lag al een beetje binnen de verwachtingen. Richt zich iets meer op comedy en kent daardoor ook wat mindere momentjes.

Toch zitten er best een aantal geslaagde grappen in waar Fleischer een goede balans tussen grappig en grof weet te vinden. Eisenberg en McBride kunnen dit met hun ogen dicht, Ansari vond ik eigenlijk nog wel een grappige ontdekking.

Verder valt op dat de film filmisch iets meer te bieden heeft dan de meeste comedies, Fleischer is het dus nog zeker niet verleerd, al wordt het wel al iets braver allemaal. Ik vrees dan ook een beetje voor z'n volgende film.

Dit is in ieder geval een lekker vlot tussendoortje. Kort, vlotjes en vermakelijk, een ideaal tussendoortje.

avatar van wwelover

wwelover

Hoopte toch een beetje op een film van het niveau Zombieland, maar dat zat er niet in. Ondanks de aanwezigheid van Eisenberg en de altijd leuke McBride. De humor is bij vlagen heel sterk, maar af en toe ontbrak het er een beetje aan. Verhaal is ook niet zo heel bijzonder, het gaat allemaal wel heel gemakkelijk.

Leuk voor een keertje. 3*

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vond 't geen bijster leuke komedie. Weinig echt geslaagde grappen en geen enkele echt hilarische scene gezien. Het acteerwerk van Eisenberg vind ik altijd prima, dus ook in deze film, maar helaas kon hij ook de film niet naar een hoger niveau tillen.

avatar van IcU

IcU

Gewoon lekkere humor en vette actie. Leeg hoofd en gaan. Vond het top vermaak, dus de prent doet zijn ding goed.

avatar van Shinobi

Shinobi

That's what she said...

Van dezelfde regisseur als van Zombieland (2,0 sterren) zie ik, gelukkig vind ik deze wel wat beter.

Er zitten wat leuke grappen in, ook enkele running gags. Het blijft leuk om enkele amateurs een bank te zien overvallen.

De cast is goed gekozen en normaal gesproken vind ik Aziz Ansari maar een irritant mannetje, maar hier viel die me reuze mee.

Daarnaast is de film vrij vlot te noemen, de speelduur van 83 minuten helpt hier zeker bij. Om de actie vooral niet te vergeten, dat toch best goed is gedaan.

Al met al toch wel een leuk filmpje voor tussendoor. En vergeet vooral niet om de eindcredits uit te kijken, want dan zie je een hilarische reclame voor de massagesalon van Dwayne en Travis.

3,0 Sterren.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Deze film had 30 minutes less mogen duren.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Dwayne en Travis zijn 2 vrienden/partners die Dwayne's vader uit de weg willen ruimen om vervolgens de erfenis te kunnen delen.

Ze huren een huurmoordenaar in die ze 100.000 dollar moeten betalen.

Hiervoor ontvoeren ze de jonge pizzabezorger Nick die de opdracht krijgt om een bank te overvallen.

Gehuld in een bomvest heeft Nick 10 uur de tijd om de klus te klaren.

Zijn enige hoop is z'n goede vriend Chet.

Het betreft een vlotte actie/komedie die we al vaker hebben gezien.

Niet echt origineel, maar nog net 3,0 * waard.

avatar van Kondoro

Kondoro

30 Minutes or Less

Deze film kan ik niet als saai bestempelen. Ik heb me toch mogen vermaken met een komedie film als 30 Minutes or Less en ik vond het bij lange na NIET saai! Ik vond het leuk dat je eigenlijk twee hoofdpersonen hebt met 2 bij personen. 1 pizza bezorgen met een vriend en 1 zoon van een ex-marinier met een vriend. Uiteindelijk komen alle twee de concepten bij elkaar en komen ze elkaar ook tegen. Het verhaal vond ik het leuk, soms een beetje slapjes maar was gewoon leuk om naar te kijken. Het concept vond ik ook geinig. Acteer prestaties waren prima. Leuk tussendoortje! Gezien op Netflix Nederland

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een pizzabezorger gedwongen wordt een bank te beroven. Een weinig originele, maar toch wel vermakelijke actie-comedie. De vaart zit er goed in, en hier en daar komt het verassend lomp uit de hoek. De schreeuwerige vriend van het hoofdpersonage is wel tegen het irritante aan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Net niet grappig genoeg. Op momentjes echt wel leuk, maar te vaak te sullig bedoeld waardoor de grap gemist wordt. Met veel plezier gespeeld en vooral fijn lui liggend op de bank, maar geen film die constant weet te boeien. 2,5*.

avatar van Jynxter

Jynxter

Veel stelt het allemaal niet voor. Het merendeel van de acteurs legt het er (al dan niet opzettelijk) veel te dik op en het verhaaltje is bijzonder simplistisch. Maar als je niet te hoge eisen stelt en genoegen neemt met een makkelijke wegkijker, is dit filmpje prima te doen. Er gebeurt genoeg, de vaart zit er lekker in en hier en daar bezorgt deze misdaad-comedy je een glimlach. Best de moeite voor een keertje dus.

avatar van IH88

IH88

“Guess what? You just brought a gun to a bombfight, officer!”

Redelijke film die vooral door het acteerwerk de moeite waard is om een keer te zien. Eisenberg, McBride, Ansari en Swardson hebben zichtbaar plezier met het materiaal dat ze krijgen. Het is een heleboel onzin en het verhaal gaat alle kanten op, maar de acteurs zorgen ervoor dat het een vermakelijke bende is. Het is alleen jammer dat het verhaal zo weinig indruk maakt, en 30 Minutes or Less heeft weinig spannende of zelfs grappige momenten. En dat is wel een doodzonde voor dit soort film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wat een idioot gebeuren.

Dacht niet dat uitgerekend Fleischer dit soort films kon maken. Hij ging echter met een kleine stijgende lijn omhoog bij zijn andere films en kreeg nog niet eerder een onvoldoende uit 3 films. Dit is dan zijn eerste, en die mag er dan ook zeker zijn.

Het is een film waarbij ik me als kijker voel alsof de regisseur dacht dat ik achterlijk dom ben. Letterlijk elke grap lijkt wel uitgelegd te zijn alsof de kijker zelf te dom is om het in 1 keer te begrijpen. Vooral van McBride blijft dit terugkeren en het blijft toch elke keer bijzonder hoe ongrappig het is.

Het is dan ook vreemd dat relatief goede acteurs hebben getekend voor de film, maar alleen Eisenberg en Peña lijken zich nog wat staande te houden in het genre. Eisenberg is sowieso altijd wel een degelijk type voor dit soort films. Maar de rest is echt vreselijk. McBride had ik altijd wel hoog zitten, maar die status heeft een behoorlijke deuk gekregen. Ansari is ook totaal niet grappig, ondanks de beste pogingen.

De komedie blijft keer op keer falen en Fleischer doet werkelijk helemaal niets om het een beetje bijzonder te maken, ondanks het relatief grootste verhaal en bombastische finale. Blijkbaar was zijn ego na het succes van Zombieland iets te ver gestegen en was dit de film die hem even liet zien dat het ook gewoon een luie donder kan zijn achter het roer.

Het ontbreekt de film aan vele "wow" elementen. De grappen raken kant noch wal, de types zijn irritant en de humor is niet helemaal mijn ding. Enige vorm van spanning wordt teniet gedaan door de types die steeds met een soort uitleggerige toon de ene grap na de andere grap richting de kijker vuren.

Het is dat het acteerwerk nog degelijk is en de finale opvallend bombastisch is, inclusief het bijna abrupte einde, het slaat echt nergens op en is ultiem lui, maar het heeft wel iets, dat de film nog net op een 1,5* weet te landen. Had dit niet van Fleischer verwacht, een regisseur die zijn films nog wel met een flow wist te brengen. Ultiem jammer.

avatar van bart007bond

bart007bond

Saai onrealistisch slecht geacteerd.

avatar van mrklm

mrklm

De luie en niet al te snuggere Dwayne [Danny McBride] kan niet langer rekenen op de financiële steun van zijn vader [Fred Ward], tevens burgemeester. Daarom besluit Dwayne samen met zijn even sullige boezemvriend [Nick Swardson] een bank te beroven. Daarvoor hebben ze wat extra hulp nodig, waaronder een chauffeur. Dus bellen ze Vito’s Pizza, een pizzarestaurant dat garandeert dat de pizza ‘in 30 minutes or less’ wordt bezorgd en dwingen ze bezorger Nick [Jesse Eisenberg] om mee te werken aan hun niet bijster goed uitgedachte plan. Melige misdaadkomedie kwam uit kort na Eisenbergs doorbraak met The Social Network maar heeft weinig origineels te bieden. Aziz Ansari is echter erg grappig als Nicks beste vriend die zich met enige tegenzin laat overhalen om ook mee te helpen mede dankzij het vlotte tempo duurt deze aardige misdaadkomedie geen minuut te lang.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tof.

Ongegeneerde misdaadkomedie. Zeer aan te raden als late afsluiter van een filmavond. Van Jesse Eisenberg en Aziz Ansari weet je wat te verwachten: snel gebrabbel en drukdoenerij. Dat is een beetje hit-or-miss. Met ook ander soort humor, in de persoon van Danny McBride en kompaan, en een speelduur die vlot onder het anderhalf uur blijft, is de balans evenwel goed in evenwicht. Hilarisch is het nooit, maar vermakelijk des te meer.

avatar van Fisico

Fisico

Misschien wel een vlotte film met een hoog tempo, maar daarmee is alles wel gezegd. Eisenberg zit waar hij thuis hoort binnen het genre en dat is een verdienste op zich. Voorts een nogal geforceerde komedie met grappige momenten die OK zijn, maar vaak ook erg fout of flauw zijn.

Iets te druk naar mijn zin, zowel de personages als het plot. Chaos en onzinnig, het is waar dit soort films zich op richt, maar dit is niet iets voor mij.