• 9.112.396 stemmen

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)

Komedie | 107 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg

Met onder meer: Kal Penn, John Cho en Roger Bart

Plot Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

"This time they're running from the joint."

Omdat de bloedmooie Maria uit hun leven verdwijnt door naar Amsterdam te vertrekken, besluiten de twee vrienden Harold Lee en Kumar Patel haar achterna te gaan. Maar onderweg naar Amsterdam probeert het tweetal een grote waterpijp mee te smokkelen. Het duurt niet lang voordat de passagiers in het vliegtuig de twee aanzien voor terroristen. Vanaf dat moment komen Harold en Kumar in de meest bizarre situaties terecht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Harold Lee

Kumar Patel

Neil Patrick Harris

Deputy Frye

Dr. Jack Beecher

Colton Graham

avatar van Leno

Leno

Geinig vervolg die nog iets grappiger is dan het eerste deel. Het begint allemaal wel erg platvloers, en dat blijft het op zich ook wel, maar er zitten voldoende geslaagde grappen in. De bijrol van Harris is wederom erg grappig. De film deed we regelmatig aan South Park denken, iets dat ik hier ook terug las, en dat is zeker een compliment. Het derde (kerst)deel is beduidend minder.

avatar van Antonev

Antonev

I'm Big Bob. You boys ready for your cockmeat sandwich?

Redelijk vermakelijk filmpje over 2 jongemannen die in de problemen komen tijdens een vlucht naar Amsterdam. Net als in het eerste deel vallen ze van de ene gestoorde situatie in de andere. Gelukkig valt er tussen de flauwe humor nog wel eens een leuke grap of oneliner te bespeuren. Als je je kritische blik enigszins laat varen, dan is het al met al best te pruimen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vervolgfilms kunnen in andere handen nog wel eens de charme van het origineel verliezen, ware het niet dat regisseurs van dit vervolg op Harold & Kumar Go to White Castle - Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg - ook de schrijvers van die film waren. Dat kan verklaren dat de drie Harold & Kumar films door verschillende regisseurs zijn gemaakt, maar wel dezelfde toon hebben; ze komen uiteindelijk allemaal van hetzelfde duo. En gelukkig maar, want meer van die puberale absurde gekkigheid uit White Castle was best welkom. En wat heet, Harold & Kumar 2 is nog absurder en vooral lomper dan zijn voorganger. Het riedeltje ‘meer’ is hier zeker van toepassing; meer puberale ongein, meer seks en meer Neil Patrick Harris. De film kent genoeg geestige sequenties, met name alles rondom de uiterst politiek incorrecte politieagent Rob Corddry is hilarisch. Vooral als hij uit dat vliegtuig springt.

3,5 sterren.

avatar van Daan258

Daan258

Net een tikkeltje leuker dan deel 1.

Gewoon ontzettend flauw wat ik wel kan waarderen. Ergens hoop ik dat er nog een nieuw deel zal gaan komen.

avatar van shrink

shrink

• 2034 berichten

Heel matig. Vindt beide heren niet grappig en die tegenspeler is helemaal irritant. Al het naakt in de film is natuurlijk positief, maar kan de film niet helemaal redden.

avatar van ILDIB

ILDIB

Tis echt kleuterhumor. Enige echt leuke scène is met die vertaling naar koreaans.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Waanzinnige avonturen van Harold & Kumar! Er valt veel te lachen, de scène met de koreanen, de scenes met George W Bush, en wat te denken van die boer en zijn zus?

Aan het eind een stukje Amsterdam-promotie, wat wil een mens nog meer?

Met gemak 3,5☆