• 9.182.270 stemmen

Bunny Lake Is Missing (1965)

Mystery / Drama | 107 minuten

Genre: Mystery / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Otto Preminger

Met onder meer: Laurence Olivier, Carol Lynley en Keir Dullea

Plot Bunny Lake Is Missing

"No one admitted while the clock is ticking!"

Ann Lake woont nog maar kort in Engeland. Als ze haar dochter Bunny voor de eerste keer van school wil ophalen, is ze nergens te vinden. Bunny blijkt helemaal niet geregistreerd te zijn op de school. Nadat de politie ook geen bewijs kan vinden dat Bunny ooit heeft bestaan, is de conclusie dat Ann gek is en Bunny heeft verzonnen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Supt. Newhouse

Stephen Lake

Elvira Smollett

Sergeant Andrews

The Doll Maker

Horatio Wilson

brucecampbell

Wat zou ik toch graag deze film eens zien!

brucecampbell

en er zou een remake komen;

brucecampbell

Zeer degelijke mystery-thriller die weliswaar enkele plotholes bevat, maar toch spannend genoeg is om tot het einde te kunnen blijven boeien.
Je vraagt je voortdurend af of het nu echt allemaal ingebeeld is of niet .
De remake is blijkbaar afgeblazen, maar daar ben ik niet echt rouwig om.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vreemde eend in de bijt, en daar hou ik zo gemiddeld wel van. Bij 'Bunny Lake...' is het deze eerste kijkbeurt toch wel anders. Een heel degelijke film van Preminger, waarvan ik laatst al eens 'Laura' zag (zie ik nu pas) en die viel erg tegen. Daar stond het vele 'geklets' me al tegen, hier gebeurt dat al bijna net zoveel. Toch blijft het gegeven (en de spanning) hier tamelijk sterk overeind en zijn er personages (de vrouw die boven de school woont, de buurman van Ann) interessanter, met zowel een rol binnen het verhaal als ook een soort commentaar op de gebeurtenissen.

Waar het voor mij echter misging was toen broer en zus hun kinderlijke spelletjes gingen spelen. In het Engels zeggen ze wel eens: ''I don't know what to make of it.'' en dat is precies het gevoel waar ik ook mee bleef zitten. Toch zeker eentje om nog eens weer te proberen, ook al weet je dan alles al.

3,0*.

avatar van Querelle

Querelle

Aardige thriller die net als een paar tijdgenoten, op ongeloofwaardige wijze een psychische stoornis als uitgangspunt neemt, en niet helemaal waterdicht is qua plot. Maar ook deze film word gered door de prima regie, de lange finale en een aantal voortreffelijke bijrollen. Vooral Noel Coward, als alcoholische dichter, valt op (to put it mildly, wat een figuur zeg!), al heeft hij wel een vreemde en eigenlijk onnodige plek in het verhaal. (Don't kill your darlings moet de regisseur hier gedacht hebben. )

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Net als bij 'Psycho' bleek men indertijd niet meer de bios in te mogen zodra de film begonnen was; ''...which was not common practice at the time.'' wiki

Ik zie deze poster trouwens nergens terug op de meer betrouwbare sites (impawards bv., waar de poster van Saul Bass staat), maar deze (zonder het gezicht in het figuurtje). Al lijkt deze me toch ook een officiële te zijn.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Stevige thriller tegen het horror-genre aan van regisseur Otto Preminger, met name Norman Bates schijnt hier af en toe door.
Amerikanen in de UK raken in een nachtmerrie verzeild als hun dochtertje verdwijnt na haar eerste Engelse schooldag, de politie twijfelt er zelfs aan of het kind wel echt bestaat, de huisbaas is into Marquise de Sade en de stichtster van de school heeft een interesse in de nachtmerries van kleine kinderen.
Prima zwart/wit-fotografie, stevige thrills.

avatar van arno74

arno74

Hele fraaie detective/mysterythriller die mij aan het veel latere Flightplan (2005) deed denken. De opbouw is heel sterk, het bevat diverse mysterieuze personages en houdt je aan de buis gekluisterd. Alleen met de ontknoping levert de film wat aan geloofwaardigheid in, wat me ervan weerhoudt om hier 4* voor te geven, hoewel die ontknoping filmisch wel hele fraaie en bijzondere scenes oplevert, spannend blijft en daarmee niet onderdoet voor de rest van de film. Beslist het kijken waard, het verbaast me dat zo weinig mensen deze hebben gezien. Richting de 4* dus.

avatar van mrklm

mrklm

Een Otto Preminger film is zelden tot nooit saai en heeft altijd iets intrigerends, zowel visueel als verhaaltechnisch. De film betreft de zoektocht van een broer en zus [Keir Dullea en Carol Lynley], naar haar dochter Bunny Lake, die tijdens haar eerste schooldag spoorloos verdwijnt. Sterker nog: niemand kan zich herinneren haar te hebben gezien en elk mogelijk spoor van haar bestaan lijkt te zijn uitgewist. Dit gegeven stelt zowel de kijker als inspecteur Newhouse [Laurence Olivier] voor een raadsel, zeker als blijkt dat de moeder vroeg een denkbeeldige vriendinnetje had met de naam... Bunny Lake.

Stijlvol gefilmd en immer intrigerend, zeker ook door het prima op elkaar afgestelde spel van de drie hoofdrolspelers. Gedurende de zoektocht komen verscheidene onconventionele, kleurrijke, boeiende karakters voorbij, die niet alleen bijdragen aan de suspensevolle sfeer van de film, maar die je als kijker ook steeds weer doen twijfelen aan de ware toedracht van de verdwijning van Bunny Lake. De finale is een sterk geacteerd hoogtepunt en een waardige afsluiting van deze ongewone, maar zeer onderhoudende thriller.

avatar van mrklm

mrklm

arno74 schreef:

De film is de laatste 20 jaar bij mijn weten nooit op televisie geweest en de film heeft niet de klassieke status die andere films van Preminger [Laura, Carmen Jones, Anatomy Of A Murder, Exodus] wel hebben. Dit volgens mij de 17e film van Otto Preminger die ik heb gezien, mede omdat hij zo moeilijk te vinden was/is. Dat verklaart dus waarom zo weinig mensen 'm hebben gezien.

avatar van wihu61

wihu61

Ik vond dat laatste kwartier werkelijk een afknapper, was dát nou de clou waarop ik 90 minuten had gewacht? Maar er zat ook werkelijk geen vooruitgang in dat onderzoek, en de tijd drong, dus ik was al een beetje bang voor dit soort "verrassingen"... jammer.

avatar van Woland

Woland

Een psychologische nachtmerrie uit de oude doos. In Bunny Lake is Missing verhuist Ann Lake met haar dochtertje van de VS naar Engeland. Maar zodra ze Bunny naar school brengt begint de ellende - zoals de titel al vertelt raakt Bunny kwijt, en het leven van Ann wordt er niet gemakkelijker op als de politie openlijk begint te twijfelen of Bunny überhaupt bestaat. De film is eigenlijk continu ongemakkelijk (en dat is als een compliment bedoeld), waar we aan de ene kant steeds meer te weten komen over dubieuze landlords, wantrouwende leraressen, rare toevalligheden en insinuaties over de geestelijke gezondheid van Ann, maar aan de andere kant lang in onzekerheid blijven over wat er nu echt aan de hand is. Het deed me in die zin ook wel wat denken aan The Turn of the Screw. De cast doet het ook prima, en ik was best wel te spreken over de manier waarop het plot zich ontwikkelde en waar genoeg gebeurde zonder dat het mysterie verdween. Tot de uiteindelijke ontknoping kwam, en die vond ik toch wel behoorlijk gezocht en teleurstellend. Jammer, maar desalniettemin heb ik me uitstekend vermaakt met Bunny Lake is Missing.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een klein meisje spoorloos raakt en waarbij de politie vraagtekens plaatst bij haar verdwijning. Een mysterieus verhaal dat vooral onderhoudend blijft aangezien je als kijker ook in het ongewisse wordt gelaten. Mede door deze opbouw kan de ontknoping nooit helemaal perfect zijn. Keir Dullea is goed gecast en laat dit vooral zien tijdens de finale.

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Spannende film met goed acteerwerk. Ook een mooie locatie met interessante details. Een van de beste films ooit gemaakt!