Up in Smoke (1978)
Geregisseerd door: Lou Adler
Met onder meer: Cheech Marin, Tommy Chong en Strother Martin
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Up in Smoke
"The movie that'll have you rolling in the aisles."
Pedro De Pacas (Cheech Marin) en Man Stoner (Tommy Chong) zijn continu op zoek naar 'good grass' waar je onderweg - naar Tijuana, Mexico in dit geval - van die 'big joints' van kan draaien. Het motto: 'Let's get down to some serious snorking.'
Pedro De Pacas
Jail Bait
Arresting Officer
Strawberry

John Lee Hooker
Geniale film. Vooral in het begin heb ik echt stuk gelegen. Daarna vond ik het iets minder worden, dat hele rockconcert vond ik eigenlijk maar niks.
Cheech en Chong lijken gewoon echt stoned. Meesterlijke gasten.
Die stonede politieman die een hotdog wou was ook grappig. En dat meisje na drie gesnoven lijntjes bijvoorbeeld.
Jammer dat het een beetje flauw werd op 'n gegeven moment. Ook vond ik het vreemd dat de politiemensen die naar Cheech en Chong op zoek waren zo dom waren. Van mij mochten die best gewoon normale agenten spelen. Wel weer leuk bedacht dan die broekrits in die bus.

Metalfist
It's back there on the bumper, man!
Gisteravond na Sucker Punch hadden we nog wel zin in een filmpje en doordat degene waarbij we thuis zaten enorme fan is van Cheech & Chong was de keuze snel gemaakt. Ik had eigenlijk tot sinds kort nog nooit van de films gehoord maar diezelfde kameraad bleef er maar over bezig en ik kreeg de indruk dat dit een soort Harold & Kumar/Dude, Where's my Car avant la lettre was. Dat was voor mij genoeg om me eens te wagen aan de twee stoners en waar kun je dan het beste beginnen dan bij de film waar het allemaal bij begon: Up in Smoke.
Hoewel, Cheech & Chong waren eigenlijk al een jaar of 10 bezig eer ze er zich aan waagden om hun eerste film te maken maar dit is dus het eerste werk dat echt als film werd uitgebracht. En wat een geweldige film is het eigenlijk geworden. Vooral het eerste deel van de film zit echt geniaal in elkaar en ik heb dan ook een aantal keer echt plat gelegen (de conversaties tussen de twee stoners zijn soms te geniaal voor woorden) maar jammer genoeg duurt de film uiteindelijk een stuk te lang en is de lol er naar het einde toe wel af. Het hele bandgebeuren boeide me niet en ik ben ook even een paar minuten weggedommeld, tot groot jolijt van de degenen die mee keken naar de film, maar het werd allemaal gewoon teveel van hetzelfde. Dit had volgens mij beter tot zijn recht gekomen mocht het allemaal gelimiteerd zijn tot een dik uur of iets rond die tijdsduur. Nu lijken de beste scènes in het begin en in het midden te zitten en is het einde redelijk saai te noemen, terwijl dit normaal gezien toch echt wel de climax van dit soort films moet zijn. Al zijn de moves van Cheech wel hilarisch tijdens het optreden van de band maar daar stopt het dan ook. De flikken worden op den duur ook ronduit vervelend, die camionette was wel erg flauw met die rits/kijkgat. Up in Smoke is eigenlijk een film die geen film is. Vergeet enige vorm van verhaal, vergeet enige vorm van drama of een verhaallijn om te volgen maar concentreer je gewoon op twee dudes die de tijd van hun leven beleven in hun eeuwige zoektocht naar het hallucinerende gras.
Geen idee of Cheech & Chong tijdens de opnames zelf ook knallendicht hingen maar ik heb het vermoeden van wel. Ze lijken zich te pletter te amuseren en zorgen hiermee voor een erg aangename sfeer doorheen de film. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld, kan ook niet anders als je zo lang met elkaar samen werkt, maar vooral de conversaties tussen de twee zijn hilarisch om te zien. Ik heb me altijd afgevraagd waar ze in godsnaam die hippie uit That '70s Show hadden gevonden maar nu is er eindelijk het perfecte bewijs waarom ze Tommy Chong in de rol van Leo hebben gestoken, het is gewoon een iets oudere versie van het personage dat hij hier speelt. Geniale kop heeft die gast en samen met Cheech zorgen ze echt wel erg vaak voor hoogtepunten in de film. Het is altijd mooi als je nog een duo kunt ontdekken dat totaal geen andere castleden nodig heeft om een leuke film te maken. Want geef nu toe, de rest van de rollen zijn redelijk waardeloos. Ik heb de film gisteravond gezien en ik heb nu al de last van mijn leven om me eigenlijk nog andere rollen te herinneren. Je had de heerlijk gestoorde neef van Cheech maar daar stopt het dan ook. Ach, Cheech & Chong zijn meer dan genoeg om de film te redden.
Heerlijke stonerkomedie maar wel één die jammer genoeg te lang doorloopt. Het begin van de film is hilarisch, het midden is ook nog altijd erg sterk maar naar het einde toe is het allemaal iets te flauw om te blijven boeien. Cheech & Chong zijn een hilarisch duo en ik ga me toch eens aan wat meer van hun films wagen, al is het maar om die geniale kop van Chong.

RaoulDuke
Weer eens na vele jaren herzien, toen ik laatst bij een vriend op visite was. Het verhaal doet er totaal niet toe en slaat trouwens ook nergens op. Eerste deel van de film is geniaal grappig, mede dankzij de hilarische dialogen van het duo. Bovendien zit er een lekkere soundtrack onder.
Daarna zakt het helaas allemaal wat in, met af en toe nog een sporadische goede grap. (die met de hasjhond bijvoorbeeld is echt gortdroog)
Jammer dat het nivo van de eerste helft niet kon worden vastgehouden, desondanks een cult-klassieker.
Verder meen ik me te herinneren dat ik vroeger eens een ongekuiste versie heb gezien waarin de stoeipartij van Cheech met de blondine achter in de bus wat uitgebreider aan bod kwam, maar dat kan ook mijn fantasie zijn ?

woutertje77
Up in Smoke.
Ik kan me nog herinneren dat ik als jonge jongen deze film in de bioscoop zag.
Na vele rip-offs, zoals http://www.moviemeter.nl/fi...
bijvoorbeeld, vind ik dit nog steeds een geweldige film en de nummer 1 van Cheech & Chong.
Ik heb hem van de week weer eens bekeken nadat ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een joint gerookt had. Een vriend van mij (net als ik diep in de 60:) had via een website een tijdje geleden Autoflowering Cannabis Seeds > AC Genetics - ac-genetics.com besteld en geweldige planten gekweekt, om het gewoon eens te proberen.
Ik heb me echt helemaal in een scheur gelachen om de grappen van Cheech & Chong! Geweldig!
Ik denk dat ik de andere films binnenkort ook maar weer eens ge bekijken om wat herinneringen op te halen.
Een andere gouwe ouwe is bijvoorbeeld: http://www.moviemeter.nl/fi...
Ook een avontuur om je in een deuk te lachen.
Tuurlijk is het geen 100% kwaliteits film maar zeker de moeite waard.
Wanneer je deze films nog nooit gezien hebt raad ik iedereen zeker aan om dit snel te doen!

Beffrey28
Haha in een deuk gelachen. Ik vond ook het concert wat minder, maar wanneer Cheech het podium opkomt en heel het drumstel van Chong flikkert in elkaar is meesterlijk! Lang geleden dat ik zo gelachen heb bij een komedie.

RuudC
Cheech zie ik nog vaak genoeg opduiken, maar Chong is, zo vrees ik, nog blijven hangen in de jaren ’60. Dat doet hij eigenlijk al in Up In Smoke en gezien zijn korte filmografie doet hij dat waarschijnlijk nog altijd. Daar staan vooral Cheech and Chongfilms op. Up In Smoke is de eerste in de reeks en een prima stonerfilmpje. Een die je ook in ongeveer dezelfde staat moet kijken als de hoofdpersonen in de film. Je moet op z’n minst een beetje melig zijn. Hoewel de film aan het eind doodbloedt, zitten er veel leuke sketches in. Sommige zijn heerlijk bizar. De labradorjoint is wel de beste.

booyo
Enkele hilarische scènes, maar over het algemeen een hele hoop onzin. Vermakelijke onzin, dat dan weer wel. Al begon het me richting het einde een beetje te vervelen.

Straatbord
Hilarische stoner-comedy en ook meteen de beste van Cheech & Chong. Om een goede stoner-comedy kan ik erg lachen, maar vaak zijn het toch tamelijk flauwe en duffe films. Cheech & Chong zijn komische types en binnen hun rol zijn het ook best aardige acteurs, dat scheelt toch een hoop. De spanningsboog staat af en toe wat slapjes, maar er zitten meer dan genoeg lachmomenten in en de plot probeert tenminste ergens heen te gaan.

jipt
Gister kneiterstoned gekeken en heb me echt suf gelachen, vooral het begin is grandioos. Zal snel eens de andere delen kijken.

Leland Palmer
Geinige film van 'Cheech & Chong'. Vooral de kennismaking van de twee en de rit daarna is hilarisch! Met name ook heerlijk gespeeld door Cheech Marin. Verder heb ik me prima vermaakt, veel onnozele avonturen, niet alles is even grappig, maar heb toch vaak kunnen lachen. Voldoende.

alex de koning
Net de animatie film ontdekt van Cheech and Chong! Vond em hier: http://www.amsterdamcannabi...
Ben benieuwd of het een beetje leuk is. Maar zal vast niet zo tof zijn als de film

The One Ring
Stonerkomedies hebben niet de grootste aantrekkingskracht op mij, maar Cheech en Chong zijn toch wel een begrip, dus ik wilde ze eens een kans geven (buiten hun cameo in After Hours om). Het hielp mee dat ik Cheech Marin verder al in aardig wat bijrolletjes in andere films gezien heb en hij daarin liet zien aardig grappig uit de hoek te kunnen komen.
Dat maakt hij hier meer dan waar. Chong doet het leuk, maar het is toch vooral Cheech die meestal echt hilarisch is. Niettemin zou het waarschijnlijk minder geweest zijn als dit duo niet zo goed op elkaar ingespeeld was. Het tweetal heeft veel chemie en ze lijken zich uiterst te vermaken. Ze weten ook grappig te zijn zonder daarbij al te hard te proberen. De stonerkomedies die ik hiervoor zag hadden vaak vooral het probleem dat je vooral naar acteurs leek te kijken die zichzelf vermaakten, maar dit zijn gewoon twee goede komieken.
De film is ook wat professioneler dan verwacht. Eigenlijk gewoon bijzonder goed gefilmd, professioneel ogend en zelfs met wat naamacteurs in bijrollen. Ik dacht dat dit meer een goedkoop, snel in elkaar geflanst undergroundprojectje was, maar dat valt reuze mee. De humor is wat flauw en kinderachtig, zoals je mag verwachten, maar ook even vaak creatief en zeker de dialogen hebben er toch iets van weg alsof de acteurs of de schrijvers goed hun best gedaan hebben om alles bij te schaven. Of misschien is het toch sterke improvisatie, wie weet? In een film als dit komt nooit alles sterk uit de bus, want veel grappen zijn te plat of voorspelbaar voor mijn smaak, maar het is toch vooral vaak raak.
Grappig is ook wel dat dit een enorm populaire film is onder stoners zelf schijnbaar, ondanks dat de film zelf vooral zijn humor haalt uit het voor de gek houden van stoners. Cheech en Chong zijn hier eigenlijk maar een triest stelletje. Zelfspot kan stoners dan ook niet ontzegd worden, maar het helpt waarschijnlijk dat ondanks de constante vernederingen die het duo ondergaan ze toch wel sympathiek overkomen. Je mag dan niets aan ze hebben en ze zijn niet te vertrouwen, het is moeilijk om niet van ze te houden.
Zin in meer.

Lord Flashheart
Zin in meer.

Vinokourov
Dit is geen film om half brak op pakweg een zondagochtend te kijken. Dat deed ik dus en de lolligheid zag ik er wel in, maar hilarisch werd deze moeder der stonercomedy's nou niet. Lijkt me trouwens typisch zo'n film die een bepaalde soort grappen en grollen introduceerde in filmland en die later meerdere malen zijn overgedaan.

MDRAIJER
Niet kijken dus, aangezien ik me nu zo voel.

Night's Watch
Ik was tot nu volledig onbekend met dit schijnbaar toch redelijk bekende duo en besloot me er maar eens aan te wagen. De film is mij niet tegengevallen maar ik had op meer gehoopt, vooral het duo vond ik niet altijd even lachwekkend maar ze hadden zeker wel hun momenten. Om de rechercheurs daar in tegen heb ik telkens weer moeten lachen, de simpelheid die daar van af droop. Het 'middenstuk' in de film is wel erg lang maar wordt gelukkig afgesloten met een sterk laatste half uur. Die soundtrack is zeker noemenswaardig, sleept je fijn door de film heen.

mrklm
De ultieme slackerfilm, de eerste in zijn soort en volgens velen nog steeds de beste. Pedro De Pacas [Cheech Marin] en Anthony Stoner [Tommy Chong] zijn twee muzikanten met een gezamenlijke voorliefde voor softdrugs. Pedro pikt lifter Stoner en samen reizen ze richting Tijuana, Mexico, in de hoop de ultieme drug te vinden. Maar ze worden op de hielen gezeten door fanatieke Sergeant Stedenko (Stacy Keach) en zijn niet al te snuggere hulpjes, waardoor ze steeds op andere manieren moeten proberen de politie te slim af te zijn.
Dit is meligheid op zijn best, vol melige grappen, melige karakters en melige ideeën zoals de auto die volledig gemaakt is van wiet. Alles lijkt te kunnen in deze komedie, al valt het nooit helemaal over de rand van de absurditeit. Cheech & Chong zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en Keach en kornuiten verhogen de humoristische feestvreugde behoorlijk. Een pretentieloze, maar zeer vermakelijke en vooral relaxte komedie.

Njah.
Stonercomedies, het is mijn ding zo niet. Deze film is zo'n beetje de moeder van het genre, eentje die ik vooral kende van naam maar waar ik me verder niet zo heel veel bij kon voorstellen. Dus maar eens een kans gegeven, al lagen mijn verwachtingen redelijk laag.
Die bleken ook zo'n beetje ingevuld te worden. Cheech en Chong zijn redelijk vervelende figuurtjes, waarvan de humor vooral draait om wiet en mensen die stoned zijn. Als je daarom kan lachen dan is het allemaal erg plezant, maar veel verder reikt de humor jammer genoeg niet.
Verhaaltje gaat nergens over, maar da's in dit soort films ook niet echt belangrijk. Zelfs een kleine meerwaarde, het zorgt er in ieder geval voor dat de film niet stilvalt om één of ander dom moraaltje door te drukken. Het blijft de hele film wel erg luchtig en vrolijk, da's toch al iets.
Erg mager allemaal, maar 't is nooit echt mijn humor geweest.

Spunnek
Stoner roadmovie uit 1978.
Het komische duo Cheech & Chong ,samen in hun meest vertrouwde rollen als de Latino en de eeuwige hippie.
In deze komische film doen de 2 heren zich rijkelijk tegoed aan allerlei geestverruimende lekkernijen , en dan met name de cannabis...
Deze film maakt werkelijk reclame voor dit ‘kruid der vergetelheid’ .
Tommy Chong zet hier zeer overtuigend en geloofwaardig zijn rol neer als de ultieme hippie: meneer woont nog bij zn ouders en heeft nog nooit gewerkt, zijn leven draait enkel om weed en lsd (kennelijk zijn enige ambitie) en zodoende is hij voortdurend high of in een trip.
Zijn vertekende perceptie op de realiteit zorgt voor flauwe grappen .
“Hey man, you saw that?
Did that really happen?”
Cheech Marin speelt de Mexicaanse migrant , die onverwacht in aanraking komt met Chong , en vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk van elkaar.
Marin, ook niet vies van een blowtje ,raakt door Chong zijn excessieve drugsgebruik op het het slechte pad .
Ze worden door justitie achterna gezeten..
Up in Smoke.
De “haters”: de gevestigde orde , ofwel iedereen die geen drugs gebruikt is de anti-held , lijkt de boodschap die deze stoner-comedy draagt .
Flauwe humor met scènes als : nietsvermoedende burgertypes die per ongeluk met cannabisrook in aanraking komen...
Een lekkere foute film zonder verhaal, de humor houdt de boel op de been.

jono
Niets zo irritant als een komische film die nergens grappig wordt. Gisteren zag ik deze film over twee hippies (het Amerikaanse duo Cheech en Chong) die op zoek gaan naar drugs. Een van de slechtste films die ik ooit zag. Ze vinden het nodig om achter elke zin het woord 'man' te zeggen, en dat wordt al snel heel vervelend.
In de film zit geen enkele goed uitgewerkte grap. Ik vind het vreemd dat een gerespecteerd acteur als Stacy Keach (bij de meeste vijftigers bekend als detective Mike Hammer) aan dit wanproduct meedeed. En ik vind het vooral verbazingwekkend dat de film een plaats heeft gekregen in 'De 1001 Films Die Je Gezien Moet Hebben. Snel vergeten deze prul. 1*

Basto
Vergeten een ‘sigaretje’ op te steken?

shrink
- 1937 berichten
Op enkele grappige momenten na is het eigenlijk niks waar je naar zit te kijken.

Cheech & Chong's Animated Movie

Nice Dreams
1981

Cheech & Chong's Next Movie
1980

Sofia Vergara is beruchte Colombiaanse kartelleider in nieuwe trailer voor Netfix-serie 'Griselda'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ridley Scott (86)

Oscarwinnende film 'Minari' met Steven Yeun is morgenavond te zien op televisie

'Ned's Survival Gids'-actrice Lindsey Shaw (34) werd betrapt vlak na ontmaagding door castgenoot

Pink Floyd The Wall
Drama / Muziek, 1982