Up in Smoke (1978)
Alternatieve titel: Cheech & Chong's Up in Smoke
Geregisseerd door: Lou Adler
Met onder meer: Cheech Marin, Tommy Chong en Strother Martin
Plot Up in Smoke
"The movie that'll have you rolling in the aisles."
Pedro De Pacas (Cheech Marin) en Man Stoner (Tommy Chong) zijn continu op zoek naar 'good grass' waar je onderweg - naar Tijuana, Mexico in dit geval - van die 'big joints' van kan draaien. Het motto: 'Let's get down to some serious snorking.'
Pedro De Pacas
Jail Bait
Jail Bait
Arresting Officer
Strawberry
Hilarische film. Het gaat eigenlijk nergens over, maar het is hoogst vermakelijk.
Daar hoefde ik geen joint voor te roken...
Dit schijnt de beste te zijn van de Cheech en Chong films.
Een aantal jaren geleden gezien op het Humorfestival in Rotterdam.
Jordy
Ik hou best van een flauwe komedie af en toe, maar ik had toch iets meer van deze film verwacht. Dat het verhaal nergens over gaat vond ik niet erg, dat kun je verwachten, maar ik vond het gewoon maar heel af en toe grappig. 2 en een halve ster.
Soeperman87
Een 5!!!!!
WOW! Ik heb liggen JANKEN, SCHREEUWEN, KRIJZEN....... was een film! Come on! Geweldig!
Echt een super film!
En en al humor!:D:D:D:D
Soeperman87
Vond hun tweede film leuker.
(Nog) niet gezien, vandaar.
Misschien omdat ik die als eerste zag, maar Cheech & Chong's Next Movie (1980) vond ik erg grappig destijds.
Diesel
Redelijk amusant en bij vlagen zeer grappig. Niet meer dan dat. 2,5*
Niqk
Vond hun tweede film leuker.
dat is toch dat deel die zich in nederland afspeelt?
daar speelt Kamphuys uit 'lullo's' (jiskefet) een picolo in.
2e film is Next movie (met de gekke neef)
Die in Nederland heet Still Smokin' hun 5e film...
justR
De beste film van cheech & chong, misschien kwam het omdat ik zelf stoned was toen ik hem keek maar ook nuchter lach ik me nog steeds kapot
Mellow out man just say oooooooooooooooooooowmmmmmmm
heerlijk 5 sterren
Draaide ruim twee jaar als nachtvoorstelling in Calypso in Rotterdam. Misschien was het wel zo'n succes omdat je na een minuut of 10 het doek niet meer kon zien door alle rook en iedereen een week later weer ging in de hoop een glimp te kunnen opvangen van hetgaan daarna kwam.
Heb de film ook minstens drie keer gezien daar. Ik weet nog dat een keer iemand van de bioscoop binnen kwam en aan een bezoeker vroeg "Wilt u die sigaret uitmaken?" Waarop de bezoeker antwoordde "Het is geen sigaret." Waarop de rest van de zaal in lachen uitbarstte en vrolijk nog wat joints opstak.
4* maar niet de leukste dat vind ik Next Movie en Nice Dreams.
mappi
Deze film is echt te droog voor woorden. Heel veel gelachen! Als je al een beetje melig bent is het het perfecte moment om deze film aan te zetten!
VS60*
Een enorm droge en 'domme' film met af en toe erg leuke momenten. Het begin is leuk, maar naarmate de film vorderd wordt de humor minder en wordt de film erg saai. De film gaat vanaf het begin al helemaal nergens over, dus daar hoef ik gelukkig geen hele lappen tekst aan te wijden.
Leuk, een keertje nuchter en misschien een tweede keer minder nuchter. Maar dan andersom, denk ik.
Ro3l
Ik denk één van de briljantste, slechte film die ik ooit heb gezien. De scene dat ze staandegehouden worden door de politie is een klassieker. Agent: "where's your licence, sir?" Cheech: "Isn't it on the bumper man? LMAO.
Kan me van de rest van de film eigenlijk weinig herinneren. Zal combinatie zijn van in het zelfde tempo blowen als Cheech and Chong en een waardeloos verhaal...
tondeman
Haha, die scene in de auto met die dikke joint blijft geweldig
Skeleton
Niet een film dat je serieus moet nemen. Want hij slaat gewoon helemaal nergens op. Maar dat is wel een goeie manier voor een komedie! Gewoon gaan zitten verstand op nul en kijken. Dat is de beste manier op deze film te zien!
en een pretsigaret erbij natuurlijk...
markel66
Voor het eerst gezien in buurthuis de brug, (25 jaar terug)
knetterstoned natuurlijk.
Maar ik kan hier nog steeds verschrikkelijk om in een deuk gaan, ook zonder joint hoor.
Gewoon gaan kijken, is te gek voor woorden.
Macmanus
De Godfather van de stoner komedie!
Redelijk geslaagd filmpje eigenlijk, net allemaal een tandje lager dan we nu gewend zijn. Maar qua droogheid is het geen verkeerde. De hoofdrolspelers zijn te flauwe types. En de film is gaat extreem nergens over.
Vooral de plas grap is een klassieker. Zo meesterlijk hoe je de tweede keer weet dat die weer over hem heen gaat plassen. Fantastisch.
Net iets te lang om de flauwheid leuk te houden doorheen de film. Op een geven moment word je wat gaar van die flauwigheden.
Maar het positieve overheerste toch wel, 3 sterren.
judgepaddy
Draaide ruim twee jaar als nachtvoorstelling in Calypso in Rotterdam. Ik weet nog dat een keer iemand van de bioscoop binnen kwam en aan een bezoeker vroeg "Wilt u die sigaret uitmaken?" Waarop de bezoeker antwoordde "Het is geen sigaret." Waarop de rest van de zaal in lachen uitbarstte en vrolijk nog wat joints opstak.
4* maar niet de leukste dat vind ik Next Movie en Nice Dreams.
Daar kan ik bij zijn geweest!
In die tijd gingen wij ook altijd naar de nachtfilms van Cheech & Chong in Calypso naast de Pauluskerk(,..). En die situatie die je daar schetst komt mij vrij bekend voor.
Naarmate de film vorderde worden mijn herinneringen alleen steeds waziger.
Hmmm, hoe zou dat komen?
Niet alleen de herinneringen, ook het beeld werd steeds waziger. Op het eind kon je zelfs het doek niet meer zien.
judgepaddy
Klopt!
We gingen meestal eerst een "warming up" doen in De Twijfelaar, B14 (Café de B) of noem maar op.
Mescaline
Zeer leuke film met lekkere droge humor!
Leuke aan deze film zijn de geflipte karakters en het nergens naar toe gaande verhaal, maar in films als deze is dat juist positief!.
Big Joints en velen flauwe grappen maken deze film tot een klassieker!
Cheech & Chong waren een apart maar zeker zeer vermakelijk duo, ga zeker meer van hun bekijken
ZinloosGeweldig
Jointje, biertje en deze film in de DVD-speler en geniet van deze lekkere maffe trip! Natuurlijk hoef je geen stoner te zijn om deze film goed te vinden maar maakt het wel extra grappig (vind ik dan).Deze film gaat eigenlijk nergens over behalve dan dat ze zoveel mogelijk proberen stoned te zijn en een band willen oprichten.
Het droge aan deze film vind ik nog altijd dat ze tijdens hun trip constant op zoek zijn naar waar ze weed kunnen scoren terwijl ze in een busje rijden die compleet gemaakt is uit cannabis zonder dat ze het weten...hoe ironisch wil het het hebben
Hij kijkt lekker weg en verveeld amper. Eens in de zoveel tijd kijk ik hem nog en hij verveeld nooit!
4 Sterren!
janus
kakkerlakken hebben geen humor the way...
Ik heb helemaal blauw gelegen, die gasten kunnen iemand die goed naar de klote is perfect spelen zeg hee.
Lekkere flauwe humor die vooral over dope gaat.
Leuk om dees weer eens te hebben terug te zien.
4,5 sterren.
Alper
Begint echt super, maar na 40 minuten begint het saai te worden! Einde heb ik echt niet meer kunnen volgen... Pedro is trouwens veel grappiger dan zijn maatje...
DonLeone
ik vind het einde net het beste aan de hele film, die bovendien de eerste was en uiteindelijk geleid heeft naar films als 'Dude, where my Car?' ----- zalig!
Dead01
- 1976 stemmen
Leuke film
Gewoon verstand op 0 en kijken zou ik zeggen.
3,5 sterren
Deze verdiend op korte termijn een blu-ray uitgave. Iconische klassieker.

Cheech & Chong's Animated Movie
2013