• 9.375.073 stemmen

30 Minutes or Less (2011)

Komedie / Actie | 83 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Danny McBride en Aziz Ansari

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Plot 30 Minutes or Less

"A lot can happen in 30 minutes."

Nick (Jesse Eisenberg) is een pizzabezorger in een klein dorpje. Zijn leventje wordt op z'n kop gezet wanneer twee wannabe-gangsters (Danny McBride en Nick Swardson) hem kidnappen en hem dwingen een bank te overvallen. Nick krijgt hiervoor slechts weinig tijd en hij roept de hulp in van z'n vroegere beste vriend Chet (Aziz Ansari). In een race tegen de klok moeten de twee omgaan met de politie, huurmoordenaars, vlammenwerpers en hun eigen vertroebelde relatie.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe van Fleischer, de regisseur van het geweldige 'Zombieland'. Ben benieuwd!

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Zombieland was inderdaad geweldig vermaak, dus ook ik ben hier zeker benieuwd naar. Dacht dat ik had gehoord dat hij bezig was met een vervolg op Zombieland, maar deze ging blijkbaar voor (zie die film sowieso ook niet meer op IMDB staan).

Ach, laat maar komen!

avatar van canciser

canciser

Klinkt toch best grappig. Zombieland was erg leuk, maar niet echt een traditionele zombiefilm. Hoop dat hij hier ook net iets anders doet.

avatar van rep_robert

Ik vind de trailer wel geslaagd. Ben benieuwd naar de film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Lijkt grappig

avatar van Goman_NL

Goman_NL

Ik vond zombieland van Fleischer helemaal geweldig, en ik heb de trailer van deze gezien en volgens mij word dit weer zo'n succes! Ik kijk er naar uit

avatar van puckb96

puckb96

zombieland was inderdaad gaaf, dit filmpje wordt volgens mij ook erg leuk

Update: Nederlandse release is komen te vervallen.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Zombieland was beter maar deze was ook wel goed.

avatar van tottenham89

tottenham89

Leuke film met momenten waarop clichés gelukkig vermijd worden en tot het einde blijft hij boeien.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een leuke , hysterische komedie.

Heb genoten van deze zeer korte, maar oh zo grappige film.

Vooral ook een genot om Fred Ward weer `s te zien.

Goeie, naar mijn mening geslaagde komedie, en ook 1 van de besten van dit jaar.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Mwoah... een tegenvaller...En aan 83 minuten kwam ik niet.. bij 74 was t gedaan.

avatar van _Casper_

_Casper_

toffe vermakelijke film van het begin tot het einde, heb me er geen sceonde mee verveeld en een aantal keer echt kunnen lachen... zeker 1 van de leukere komedies die ik de laatste tijd gezien heb

3.5*!

avatar van james_cameron

Karige, nogal geforceerde aktiekomedie met een slap verhaaltje en vrij irritante personages. Hier en daar valt er wel wat te lachen en door het hoge tempo hoeft de kijker zich niet te vervelen, maar al met al een flinke tegenvaller van de regisseur van het veel betere Zombieland.

avatar van Thampon

Thampon

Keek lekker weg

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Aardige komedie die goed en komisch van start gaat maar gaandeweg zijn kracht verliest.

Wederom een typische Eisenberg komedie waarin hij de semi sukkel speelt maar toch gevatte uitspraken heeft en uiteraard is er weer een liefje waarmee hij zijn rol nog benadrukt. Groot pluspunt is de leuke humor en de vaart die er voortdurend in blijft zitten. Ansari begon mij na een tijdje op de zenuwen te werken terwijl McBride en Swardson een aantal keer voor behoorlijk komische scenes zorgen.

Geen film om een tweede keer te zien maar vlot en grappig genoeg voor een kleine voldoende.

avatar van Shibbstarr

Shibbstarr

Net gekeken..

+ Jesse Eisenberg altijd zelfde soort rol, maar niet storend

+ Grappige situatie

+ Trailer zag er erg leuk uit, heeft het ook waargemaakt

+ Kijk lekker snel weg

3,5 van mij..

avatar van peterjohn

peterjohn

Blij vlagen vond ik het leuk, niet genoeg voor een hoge score

avatar van mock turtle

mock turtle

erg leuk maar had nog iets meer over-de-top mogen zijn.

avatar van Waku

Waku

Korte maar wel grappige komedie.

Kijkt lekker weg en daar is wel alles mee gezegd.

Kleine voldoende.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film, weinig om te lachen, zeer snel gedaan, tege de film goed op gang komt is de film gepasseerd.

Zeker zijn geld nie waard om daar 9euro of meer in de cinema te gaan geven.

avatar van Fortune

Fortune

Zo deze was een partij slecht.

Keek deze film eigenlijk voor Danny 'Kenny Powers' Mcbride en hier heeft hij weer een erg standaard rol zoals hij ze altijd speelt maar jammer genoeg totaal niet grappig.

Ze hadden een redelijk origineel verhaal maar pover en standaard uitgewerkt met geforceerde grappen. Snel gemaakt werkje, weinig te lachen en vermoeiend.

avatar van rep_robert

Een ietwat tegenvallende film, had er wat meer van verwacht. Er zitten een aantal geinige elementen in, maar de uiteindelijke sfeer is net iets te droog en zorgt voor net te weinig lachers. Zoals Fortune aangeeft is het plot af en toe te geforceerd uitgewerkt, wat de film niet ten goede komt. Zonde van de vele leuke acteurs.

In de verdediging van de film moet ik wel zeggen dat mijn concentratie niet erg hoog lag en de film vast wel een keer herzien moet worden. Al ligt dit natuurlijk ook wel aan de film die gaandeweg steeds minder de aandacht weet vast te houden.

Meuk voor tussendoor!

Fijn.

Wel in alles wat minder dan Zombieland, maar dat lag al een beetje binnen de verwachtingen. Richt zich iets meer op comedy en kent daardoor ook wat mindere momentjes.

Toch zitten er best een aantal geslaagde grappen in waar Fleischer een goede balans tussen grappig en grof weet te vinden. Eisenberg en McBride kunnen dit met hun ogen dicht, Ansari vond ik eigenlijk nog wel een grappige ontdekking.

Verder valt op dat de film filmisch iets meer te bieden heeft dan de meeste comedies, Fleischer is het dus nog zeker niet verleerd, al wordt het wel al iets braver allemaal. Ik vrees dan ook een beetje voor z'n volgende film.

Dit is in ieder geval een lekker vlot tussendoortje. Kort, vlotjes en vermakelijk, een ideaal tussendoortje.

avatar van Gonza

Gonza

Helaas, veel minder dan Zombieland

avatar van joey1973

joey1973

Jammer dat ie zo ontzettend kort was, maar verder een leuke film....

Hij had juist absoluut niet langer moeten duren, precies lang genoeg.