• 9.374.535 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: John Geddes

Met onder meer: Bill Moseley, Jordan Hayes en Mark Gibson

Plot Exit Humanity

"History has a violent way of repeating itself."

1870, Tennessee. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog breekt een zombievirus uit en een groot gedeelte van de mensheid bestaat nu uit zombies. Edward Young is een man die alles kwijt is geraakt. Hij moet zich een weg zien te banen door de hordes ondoden om het as van zijn overleden zoon naar een bepaalde plek te brengen. Maar zal hij dit overleven?

avatar van Keane1983

Keane1983

Wie opzoek gaat naar een avondje vol met Gore komt met deze film niet aan zijn trekken.
De opzet van de film is leuk maar te traag uitgevoerd.

De film is opgebouwd in een tal van episodes of hoofdstukken, waar in ieder deel een nieuw iemand wordt geintroduceerd of een nieuw verhaal zich afspeeld.
Opzich leuk bedacht, maar alles komt heel erg traag van de grond. Tevens wordt de film nergens echt spannend en kent ook geen of nauwelijks schrikmomenten. Voorpelbaarheid mag zeer zeker niet ontbreken in dit rijtje als ook een aantal rare of onlogische acties en situaties.
Daar waar de film een beetje spannend of gore gaat worden schakeld alles over in een soort van tekenfilm. Dit was in mijn ogen een beetje een domper hoewel het wel mooi gemaakt is en deed me ook denken aan killbill
Acteerwerk is matig tot redelijk, van niet alle acteurs kon ik zeggen dat ze echt hun best deden.
Terwijk er toch niet zo heel erg veel personages in alles voorkomen.
Dramatiek is wel nadrukkelijk aanwezig en dit wordt goed ondersteund met een (in mijn ogen) schitterende en pakkende score. Ook laat de film je mooie "natuurbeelden" zien of shots van de omgeving.
De zombies zijn er ook prima uit en is ook niks op of aan te merken. Alleen jammer dat ze niet het hoofdingredient voor deze film zijn.
Ik ben bang dat een echte "zombie-liefhebber" na het zien van de trailer en het bekijken van de film teleur wordt gesteld. Ik was het namelijk wel.
Toch heb ik me wel redelijk weten te vermaken met deze film, gezien het verhaal dat wel enigzins orgineel te noemen is de twist van het verhaal dat Eve voor de zombie-uitbraak heeft gezorgd kwam voor mij toch echt wel uit de hemel vallen het jammer daarintegen is wel dat er blijkbaar een remedie is om de zombie-plaag tegen te gaan!! Thans, dat meisje is ervoor imuum en de setting en de tijdsperiode vond ik goed uitgewerkt.
Nogmaals, jammer is het gebrek aan gore, snelheid en voorspelbaarheid.
Van mij toch nog wel een 3,0*

avatar van james_cameron

Voor die mensen die benieuwd zijn naar wat er zou gebeuren wanneer Terrence Malick een zombiefilm zou maken. Zoiets als dit dus. De film is traag, pretentieus en prekerig, met bar weinig enge of ook maar spannende momenten. Maar toch... heeft de film wel wat. De aanpak (zombies in de amerikaanse burgeroorlog!) is origineel, de grotendeels onbekende cast is prima en visueel is de film een lust voor het oog. Het camerawerk is van uitzonderlijke klasse, decors en locaties zijn ook erg fraai. Daarnaast beschikt de film over een prachtige soundtrack en sfeervolle animaties die als aanvullingen op bepaalde scenes fungeren. De stemmige voice-over van Brian Cox geeft de film bovendien net dat beetje extra. Jammer dat de film zeker een half uur te lang is en een reeks saaie dialoogscenes de vaart er behoorlijk uithaalt.

avatar van Prudh

Prudh

Lang geleden dat ik me zo heb geërgerd aan een film. Een opzichtige en pretentieuze low-budgetdrol met het slechtste script dat ooit door mijn strot is gedrukt.

Tip: deze overslaan en Stake Land kijken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Bijzonder melancholische horrorfilm die qua verhaal sterk doet denken aan I am Legand maar dan met zombies. Lovenswaardig aan deze film is dat de makers hebben geprobeerd om iets nieuws toe te voegen aan dit nogal uitgekauwde genre en daarvoor verdienen ze zeker lof.

De karakters worden goed neergezet het acteerwerk is heel behoorlijk en de sfeer zit er voortdurend goed in. Neem daarbij een aantal creatieve invalshoeken veel mooie beelden, goede teksten en vooral erg mooie muziek en je hebt een prima lowbudget horrorfilm.

Enige punt van kritiek is dat ik de boeven niet zo overtuigend vond als de rest.

Voor het eerst sinds tijden is dit weer eens een horrorfilm die iets nieuws brengt en veel lof verdiend.

Erg ondergewaardeerde film op moviemeter.

Goed.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Beetje een lastig te beoordelen film.

Enerzijds vind ik het visueel soms werkelijk een plaatje, zit het met het acteerwerk best wel snor, zijn de zombies leuk gemaakt en weet de film goed een sombere, apocalyptische sfeer te scheppen. Het deed me qua grauwheid soms wel een beetje denken aan The Road.

Ook de soundtrack vind ik van grote klasse. Vergeleken met de vele zombie-meuk op de markt is deze film qua opzet ook een stuk origineler.

Anderzijds is het verhaal ietwat te traag waardoor de verveling soms even de overhand dreigt te nemen. Ook vond ik het verhaal simpelweg niet overtuigend/krachtig genoeg om constant te kunnen boeien. Het liet mij in feite te onberoerd allemaal om een hoog cijfer te rechtvaardigen.

Mensen die zin hebben in een pure zombie slasher kunnen deze ook beter overslaan. De nadruk ligt bij deze film toch veel meer op het drama dan op de horror, alhoewel de zombies die gemold worden er best goed uitzien.

Dit schijnt dus een low-budget productie te zijn, maar eerlijk gezegd heb ik er niet veel low-budget aan kunnen ontdekken. Wat dat betreft is het maximale er echt wel uitgehaald en verdienen de makers een groot compliment. Ik ben razend benieuwd wat ze dan tevoorschijn zullen toveren als ze eens een grote zak geld krijgen toegeschoven.

Ik maak er dan maar een 3,0* van. Ik heb wel de indruk dat deze fim zowel hier als op IMDB iets te makkelijk als een prul wordt afgeserveerd.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You can't kill a man who's already dead."

"I kill lots of men who are already dead!"

Ei-de-lijk deze ook eens gezien zeg, jeetje dat heeft lang geduurd. Ik denk dat deze film al wel dertien jaar in mijn lijst rondhangt. Dertien jaar geleden was de kleine Wesley namelijk erg fan van de film 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter en de Asylum versie van die film 'Abraham Lincoln vs. Zombies", waarna ik ook op deze film terecht ben gekomen. Zeker dankzij het afspelen binnen de Amerikaanse burgeroorlog was iets waar mijn aandacht al gauw naar toe ging, en uiteraard de zombies.

En weet je, zo heel slecht is deze film niet. Het is een productionele catastrofe, dat zeker want daar gaat echt best veel fout, maar duidelijk is wel dat Geddes er behoorlijk wat passie in gooit. Hij wil het echt goed doen, en met een leuk product komen want zijn visie kan ik wel voelen. Maar ik moet zeggen dat ik het wel echt een aderlating vond met de hoeveelheid zombies we hier zagen, en dat is wel echt zonde man. Maar de zombies zien er wel echt heel vet uit hoor, prachtige make-up en zeker met zo'n kleinschalig project.

Maar Geddes wil gewoon teveel, en dat is aan alles wel duidelijk. Het verhaal boeiender maken door middel van animatiebeelden was wel een leuk idee, en zag er ook fraai uit, maar dan kom je er ook wel snel achter dat de film gewoon echt te lang duurt, bijna twee uur, en zo heel veel gebeurd er in die twee uur nou ook niet. Het verhaal zelf was ook niet heel spannend, en dan blijft het een matige film. Wel jammer, want mijn verwachtingen waren torenhoog, en dan krijg je er eigenlijk net niks voor terug.