Genre: Horror / Drama
Canada
Geregisseerd door: John Geddes
Met onder meer: Bill Moseley, Jordan Hayes en Mark Gibson
Plot Exit Humanity
"History has a violent way of repeating itself."
1870, Tennessee. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog breekt een zombievirus uit en een groot gedeelte van de mensheid bestaat nu uit zombies. Edward Young is een man die alles kwijt is geraakt. Hij moet zich een weg zien te banen door de hordes ondoden om het as van zijn overleden zoon naar een bepaalde plek te brengen. Maar zal hij dit overleven?
Medic Johnson
General Williams
Isaac
Zombie
TragieStar.*
Lijkt me een heftige film, en dat komt eigenlijk vanwege de poster
Het verhaal klinkt zwakjes, maar ben toch benieuwd. Zal de film toch pas weer heel laat gaan bekijken.
En de cast steld ook niet veel voor.
FullMoon
Dit zal wel de eerste genre zijn van een cowboy-zombie film. De trailer ziet er veel belovend uit.
Seifer
Trailer is wel aardig, maar de score op imdb valt wel wat tegen. Des ondanks ben ik toch wel benieuwd of dit nog wat wordt.
Keane1983
Wie opzoek gaat naar een avondje vol met Gore komt met deze film niet aan zijn trekken.
De opzet van de film is leuk maar te traag uitgevoerd.
De film is opgebouwd in een tal van episodes of hoofdstukken, waar in ieder deel een nieuw iemand wordt geintroduceerd of een nieuw verhaal zich afspeeld.
Opzich leuk bedacht, maar alles komt heel erg traag van de grond. Tevens wordt de film nergens echt spannend en kent ook geen of nauwelijks schrikmomenten. Voorpelbaarheid mag zeer zeker niet ontbreken in dit rijtje als ook een aantal rare of onlogische acties en situaties.
Daar waar de film een beetje spannend of gore gaat worden schakeld alles over in een soort van tekenfilm. Dit was in mijn ogen een beetje een domper hoewel het wel mooi gemaakt is en deed me ook denken aan killbill
Acteerwerk is matig tot redelijk, van niet alle acteurs kon ik zeggen dat ze echt hun best deden.
Terwijk er toch niet zo heel erg veel personages in alles voorkomen.
Dramatiek is wel nadrukkelijk aanwezig en dit wordt goed ondersteund met een (in mijn ogen) schitterende en pakkende score. Ook laat de film je mooie "natuurbeelden" zien of shots van de omgeving.
De zombies zijn er ook prima uit en is ook niks op of aan te merken. Alleen jammer dat ze niet het hoofdingredient voor deze film zijn.
Ik ben bang dat een echte "zombie-liefhebber" na het zien van de trailer en het bekijken van de film teleur wordt gesteld. Ik was het namelijk wel.
Toch heb ik me wel redelijk weten te vermaken met deze film, gezien het verhaal dat wel enigzins orgineel te noemen is de twist van het verhaal dat Eve voor de zombie-uitbraak heeft gezorgd kwam voor mij toch echt wel uit de hemel vallen het jammer daarintegen is wel dat er blijkbaar een remedie is om de zombie-plaag tegen te gaan!! Thans, dat meisje is ervoor imuum en de setting en de tijdsperiode vond ik goed uitgewerkt.
Nogmaals, jammer is het gebrek aan gore, snelheid en voorspelbaarheid.
Van mij toch nog wel een 3,0*
DragQueen
Geen hoogvlieger, maar ook weer niet slecht. Het verhaal is oke, al blinkt het niet uit in originaliteit. Ook de voorspelbaarheidsfactor was redelijk hoog. Toch zagen de zombies en aankleding er goed uit. Ook is alles prima gefilmd, en ziet het er visueel verzorgd uit. De cast acteerde redelijk. Leuk om Mosely te zien, die o.a in Devils Rejects speelde. De film had verder een iets snellere vaart mogen hebben. Toch een 2,5 Ster.
Derrick
De film is traag erg traag , deed mij sterk denken aan the walking dead maar dan 200 jaar
eerder . Hij overtuigde niet en heb de film zelfs halverwege af gezet .
Crook
Ja de Walking Dead is ook meer drama als actie, maar de drama in Walking Dead is nog enigsinds interessant. Ik zou zeggen: je moet deze echt kijken als je houdt van lege, inhoudsloze drama, dialogen die saai zijn, en zombies die er slecht uit zien. Je moet deze niet kijken als je houdt van gore, bloed, goed uitziende zombies en creatieve kills. Had t idee dat ze een 'nepbloed-quota' hadden van 1 liter voor de hele film ofzo. Echt de meest brakke zombie film ever, must skip voor de fans. Tenzij je op zoek bent naar iets om lekker bij in slaap te vallen.
alvinvdv
Zeer matige film.
Eerder drama dan horror.
Kon mij niet boeien: 2 *en en dat is gul (de aanpak van de film is enigzins origineel > dagboek, tekeningen)
Voor die mensen die benieuwd zijn naar wat er zou gebeuren wanneer Terrence Malick een zombiefilm zou maken. Zoiets als dit dus. De film is traag, pretentieus en prekerig, met bar weinig enge of ook maar spannende momenten. Maar toch... heeft de film wel wat. De aanpak (zombies in de amerikaanse burgeroorlog!) is origineel, de grotendeels onbekende cast is prima en visueel is de film een lust voor het oog. Het camerawerk is van uitzonderlijke klasse, decors en locaties zijn ook erg fraai. Daarnaast beschikt de film over een prachtige soundtrack en sfeervolle animaties die als aanvullingen op bepaalde scenes fungeren. De stemmige voice-over van Brian Cox geeft de film bovendien net dat beetje extra. Jammer dat de film zeker een half uur te lang is en een reeks saaie dialoogscenes de vaart er behoorlijk uithaalt.
Crook
Iedereen loopt hier maar te verkondigen hoe origineel de aanpak is omdat er zombies in een ander tijdperk zijn gestopt als we ze normaal gesproken zien. Je kan ook een zombiefilm maken waarin de zombies af en toe scheetjes laten terwijl ze er uit zien als Bob Saget in de jaren '70, dat is misschien ook wel een originele setting. Maar wanneer ik dan 90 minuten die aars van die zombie ga filmen en er vervolgens maar eens in de 50 minuten een scheetje uit komt is er nog geen zak aan. Echt geen reden om de film ook maar een kleine voldoende te geven voor mij.
kampsie1
Ik heb een hekel aan zombie films en heb deze lang vooruit geschoven. Maar.. dit is toch echt een goede film.
Verwacht geen gore horror. Dit is een drama in een vreemd jasje. Bijzondere film, gewoon gaan kijken!
joey1973
GEWELDIG! Al ben ik volgens mij de enige die er zo over denkt.
Prachtig drama, erg goed acteerwerk, mooie dialogen, prachtige stukjes tekst, mooie muziek, locaties zijn zeer mooi in beeld gebracht, goed camerawerk, eindelijk weer eens goed geschminkte zombies, redelijk wat gore, leuke animaties tussendoor, zo kan ik nog wel even doorgaan. 1 klein minpuntje de zombie in het begin (in het water) mist een stuk schmink op zijn onderarmen door het water, wat er 2 seconden later opeens weer op zit... slordig
Boeikens
Matige zombie-drama
Verwacht inderdaad geen gore zombie film want dan kom je van een kale reis thuis.
Toch heeft het verhaal wel iets en zit de "einde wereld sfeer" er best wel in. De Set-Up is mooi en de acteurs doen vrij hun best maar het geheel is tergend langzaam.
Die tussentijdse strips vond ik persoonlijk geen meerwaarde maar hebben me verder niet gestoord.
Wat minder drama, wat meer actie en gore en we we hadden hier een toppertje gehad.
ichi the chiller
Best een leuke film, kruising tussen een western en een zombiefilm met alleen iets te weinig zombies.Het verhaal is goed en serieus, plus een erg goede soundtrack.Aardig gedaan met weinig budget. 3.0
Noodless
Apart zombiefilmpje die het niet zo moet hebben van de gore of van geweldige bloederige actiescènes. Neen, er wordt meer tijd gemaakt voor de opbouw van het verhaal en de personages. Gevolg is wel dat de film soms tergend traag verloopt zonder al te veel gebeurtenissen. De setting en de looks van de film ogen prima. Ook de stripachtige scènes vond ik er wel leuk bij. Echt spannend wordt het echter niet. 6/10
nightbreed
Canada haalt al jaren de begrippen kwaliteit en kwantiteit door elkaar.
Dat land spuugt elk jaar ontelbare hoeveelheden SF en Horror rotzooi op de markt.
pirlo444
Ben het helemaal met je eens de stijl heeft wel iets alleen het feit dat je totaal niet kan associeren met de karakters en de ietwat slappe dialogen die intelectueel over moeten komen maakt het toch echt gaar !
Prudh
Lang geleden dat ik me zo heb geërgerd aan een film. Een opzichtige en pretentieuze low-budgetdrol met het slechtste script dat ooit door mijn strot is gedrukt.
Tip: deze overslaan en Stake Land kijken.
RuudC
Zombiefilms en een goed gevoel voor drama zijn dingen die best samen kunnen gaan. Daarvan zijn films als 28 Days Later en Stake Land mooie voorbeelden, maar dat het ook anders kan, laat men met Exit Humanity zien. Het is niet direct zo dat de film het tegendeel bewijst. Het punt is vooral dat de uitvoering slecht is. Deze prent is namelijk zo traag als de neten. men had hier om te beginnen al met een beter plot kunnen komen. Het is best een leuk idee om een zombie apocalypse in een andere tijd te laten, maar het wilde westen van de negentiende eeuw is dat niet. Exit Humanity biedt geen enkele spanning. De confrontaties zie je van mijlenver aankomen en de vele, als sfeerbijdragend bedoelde, slome passages zijn slaapverwekkend. Visueel ziet het er goed uit en ook de animaties zijn een leuke toevoeging, maar verder is het saaiheid troef. Ik raad de tip van Prudh aan.
Aapje81
Bijzonder melancholische horrorfilm die qua verhaal sterk doet denken aan I am Legand maar dan met zombies. Lovenswaardig aan deze film is dat de makers hebben geprobeerd om iets nieuws toe te voegen aan dit nogal uitgekauwde genre en daarvoor verdienen ze zeker lof.
De karakters worden goed neergezet het acteerwerk is heel behoorlijk en de sfeer zit er voortdurend goed in. Neem daarbij een aantal creatieve invalshoeken veel mooie beelden, goede teksten en vooral erg mooie muziek en je hebt een prima lowbudget horrorfilm.
Enige punt van kritiek is dat ik de boeven niet zo overtuigend vond als de rest.
Voor het eerst sinds tijden is dit weer eens een horrorfilm die iets nieuws brengt en veel lof verdiend.
Erg ondergewaardeerde film op moviemeter.
Goed.
boozebelly
- 1908 stemmen
Beetje een lastig te beoordelen film.
Enerzijds vind ik het visueel soms werkelijk een plaatje, zit het met het acteerwerk best wel snor, zijn de zombies leuk gemaakt en weet de film goed een sombere, apocalyptische sfeer te scheppen. Het deed me qua grauwheid soms wel een beetje denken aan The Road.
Ook de soundtrack vind ik van grote klasse. Vergeleken met de vele zombie-meuk op de markt is deze film qua opzet ook een stuk origineler.
Anderzijds is het verhaal ietwat te traag waardoor de verveling soms even de overhand dreigt te nemen. Ook vond ik het verhaal simpelweg niet overtuigend/krachtig genoeg om constant te kunnen boeien. Het liet mij in feite te onberoerd allemaal om een hoog cijfer te rechtvaardigen.
Mensen die zin hebben in een pure zombie slasher kunnen deze ook beter overslaan. De nadruk ligt bij deze film toch veel meer op het drama dan op de horror, alhoewel de zombies die gemold worden er best goed uitzien.
Dit schijnt dus een low-budget productie te zijn, maar eerlijk gezegd heb ik er niet veel low-budget aan kunnen ontdekken. Wat dat betreft is het maximale er echt wel uitgehaald en verdienen de makers een groot compliment. Ik ben razend benieuwd wat ze dan tevoorschijn zullen toveren als ze eens een grote zak geld krijgen toegeschoven.
Ik maak er dan maar een 3,0* van. Ik heb wel de indruk dat deze fim zowel hier als op IMDB iets te makkelijk als een prul wordt afgeserveerd.
dimi303
John Geddes maakt met deze zombiefilm een genre overstijgende film, door horror te combineren met animatie/comic fragmenten en dit dan nog eens te plaatsen in de periode van de Amerikaanse burgeroorlog. Hier gaan we terug naar de oorsprong van de zombiefilm die een ode brengt aan de meester, George Romero en zijn 'trilogy of the dead'.
Het heerlijk trage tempo waarmee het verhaal wordt verteld door de protagonist, door middel van een voice-over, zal vele fans van het genre wel afschrikken. De film moet het ook niet hebben van de bloederige taferelen waarbij de zombies de levenden te grazen nemen en focust zich meer op het verlies van verschillende gezinsleden en de verwerking daarvan. Drama primeert op horror.
Het sterke aan de film is de setting waardoor het apocalyptische gevoel overheerst plus de schitterend oud aandoende make-up van de zombies. Nog meer vind ik de soundtrack van deze film van heel hoogstaand niveau, zelden zoiets mooi gehoord! Één van de meest verrassende films die ik in het filmjaar 2012 heb gezien en die grote kans maakt om bij mijn topfilms binnen het genre te behoren.
Vreemd dat deze film hier zo laag gewaardeerd wordt.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Frágiles
Thriller / Horror, 2005