• 9.374.662 stemmen

Horrible Bosses (2011)

Komedie / Misdaad | 98 minuten / 106 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day

Releasedatum: 28 juli 2011

Plot Horrible Bosses

"Ever wish your boss was dead?"

De drie beste vrienden Nick, Kurt en Dale zijn redelijk gelukkig met hun leven. Ze hebben alledrie een leuke woning en een betaalde baan. Ze gaan echter elke dag wel met tegenzin naar hun werk, omdat ze vreselijk behandeld worden door hun superieuren (Jennifer Aniston, Colin Farrell en Kevin Spacey). Na een avondje stappen bedenken ze een plan om hun bazen, die in de weg staan van hun gelukkige bestaan, te vermoorden.

Nick Hendricks

Kenny Sommerfeld

Rhonda Harken

avatar van Cyclops

Cyclops

Weinig subtiele humor en soms wel erg flauwe, afgezaagde grappen, maar desondanks toch best een aardige film.

avatar van tottenham89

tottenham89

realiteitspaard schreef:

Kerel waar heb je last van. Deze film is episch en geniaal. Ik heb me kapotgelachen. The Hangover deed ook haar best, maar deze film was toch echt 10x beter. De makers van Hangover II kunnen zichzelf trouwens beter opknopen, wat een KUT film was dat

Nergens van. Heb zelf ook af en toe 'kapot' moeten lachen, maar daar ging mij het niet alleen om . Goed, zo heeft een ieder zijn eigen mening.

avatar van Senta

Senta

Super leuke film,. ben nooit zo van de komedies maar deze heeft mij van het begin af aan weten te boeien. Goed acteerwerk en niet voorspelbaar!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuk!

Horrible Bosses verdient alle belovende recensies die hij heeft gekregen. Erg fijne luchtige komedie die nergens te geforceerd of te grappig over wilt komen maar toch aardig de lach spieren weet op te krikken, en wat eigenlijk nog fijner is: sfeer heeft. Cast doet het gewoon leuk, allemaal veel plezier in hun rolletje en iedereen kent zijn plek. Film is vooral erg vlot, door toch wel drie verhaallijnen gaat het allemaal heen en weer en heb je echt een gevoel dat het in een knip omvliegt, wat soortgelijk staat aan een vermakelijke tijd. Liedjes tussen door vond ik ook erg leuk, ken er nog veel niet; altijd leuke manier om aan nieuwe muziek te komen. Gewoon erg leuk, nergens nieuwe of gedurfde grappen, mooi gemaakt of knap gedaan. Gewoon gewoon. Geslaagd.

avatar van Larry Hagman

Larry Hagman

ik heb vandaag, deze film voor de 2e keer gezien, en nu echt op de hoofdrol spelers gelet, wat een goede samen werking tussen deze , en nog steeds vindt ik hem keigoed.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Ik heb de trailer gezien en ik krijg de indruk dat het een erg onleuke film is.

Aniston is natuurlijk altijd -1.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2047 stemmen

Kijk de trailer en je hebt alle grappen al zo'n beetje gezien. Wel aardig om te kijken maar nergens echt gelachen. Helaas...

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Damn, wat een geweldige film. Doet zeker niet onder aan 'The hangover'.

avatar van lordmars

lordmars

ik kom net uit de bios en hoewel hij niet zo vlot op gang komt heb ik echt zo nu en dan in een deuk gelegen! dat stuk met die cocaine is echt geweldig.

dus even door het begin heen bijten en dan word echt echt lachuhh

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Dat stuk met de coke is zeker het hoogtepunt! Iedereen in de bios lag 3 min. dubbel.

lordmars schreef:

dus even door het begin heen bijten en dan word echt echt lachuhh

avatar van mpsopa

mpsopa

Heerlijke film! Super goede cast (Colin Farrell vond ik alleen iets minder), goed script en grappige teksten. Begin Aniston steeds meer te waarderen als comedy actrice! Charlie Day (mannetje met baardje) is echter mijn favoriet in deze film. Kortom aanrader, als je zin hebt om te lachen.

Aazhyd schreef:

Ik heb de trailer gezien en ik krijg de indruk dat het een erg onleuke film is.

Aniston is natuurlijk altijd -1.

Nou, Aniston was toch zeker niet -1 in deze film, topchick. Daarnaast een goede komedie, veel grappige momenten lekker vlot wat foute teksten tussen door oftewel prima film.

Off topic: Weet iemand of er een soort van genius bestaat binnen moviemeter? (dat je op basis van de beoordelingen die je hebt gegeven een aantal recommendations krijgt welke films je waarschijnlijk ook leuk vindt)

soom

Ik was aan het fietsen, en wat er ook gebeurde, ik weet het niet precies meer, misschien gewoon echt niet goed opgelet, ik fietste met m'n sigarettenpakje in m'n hand en ik kwam in de richel naast de weg terecht.. Maar ik zag dus de stoep bij het busstation van Gouda ineens heel erg goed en van dichtbij. Gevolg was dat ik een schaafwond op m'n knie had, en dat ik maar even lopend naar de bios ging, om deze film te gaan zien. En ik voelde het ook wel een beetje prikken, de gehele film lang. Afijn, weer een lesje geleerd, nooit zomaar heel dicht langs de stoep gaan fietsen he .

Toen ik, voor ik vertrok richting bios, vertelde aan de begeleider die werkte, waar ik heen ging, zei hij: 'Verschrikkelijke bazen? Daar valt A. (de teamleidster) ook onder!' Ik vond het zo grappig dat hij dat zei, ik kan niet anders dan dat wel even mee te nemen in het stukje tekst wat ik nu schrijf.

Charlie Day was verreweg het allerbeste. De rest van de cast is half zo leuk niet. Sorry, maar Jason Bateman is niet echt favoriet, zoals altijd, en Jason Sudeikis vond ik ook erg vervelend, terwijl Jamie Foxx en Kevin Spacey er juist wel iets voor mij uitsprongen. Qua cast nogal een bijeengeraapt zooitje dus, de ene kant is Oscar waardig, de andere kant is helemaal niet noemenswaardig. Vrij eigenaardige film dus, en niet eens helemaal goed uitgewerkt. 3*. Met name dankzij Jamie, Charlie en Kevin. En de rest deed me totaal niets.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ging je in je eentje naar de bios?

Iron Maiden schreef:

Ging je in je eentje naar de bios?

Ja. Hoezo ?

avatar van ManoT

ManoT

Ik heb deze film gisteren in de bioscoop gezien. Ik ben aangenaam verrast door deze film. In het begin redelijk sceptisch maar was snel overstag. Jammer dat je het plot redelijk kon voorspellen, op een verhaallijn na dan. Jennifer Aniston heeft weer laten zien dat ze toch goed kan vertoeven in zo'n film. Het was voor mij lang geleden dat ik naar de bioscoop ben geweest om een komedie te zien, maar als dit soort films meer in de bioscoop draaien, ga ik er vaker heen.

avatar van N23

N23

Mah niet slecht, maar zeker ook niet goed. Een 6je, geen biosscoopbezoek waard. Wel een bankavondje met vrouwlief waard.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben het volledig eens met N23 boven mij. Het is zeker geen slechte film, maar zeker ook geen topper. Ik had hierbij een beetje hetzelfde gevoel als bij "The Hangover", maar die vond ik een stuk leuker. Deze film heeft het net allemaal niet. Hij is bij tijd en wijle echt grappig, maar zakt na de pauze in elkaar als een plumpudding. Aniston en Spacey zetten een leuke rol neer, maar het kleinste mannetje van de drie (die met dat baardje en hoge stem) gaat op den duur echt irriteren. Daarnaast is het einde ook wel heel erg afgeraffeld. Zeker geen topper, maar wel vermakelijk.

3 *

avatar van rep_robert

Zeer vermakelijke komedie waar vooral de bijrollen kans krijgen om te schitteren. Kevin Spacey is briljant als de antichrist baas, Farrell is heerlijk in vorm als coke snuivende junkie die de zaken overneemt van zijn pa en Aniston is werkelijkwaar briljant als oversekste bazin. Dan vergeet je bijna nog Foxx als Motherfucker Jones, die ook de lachers op de hand werkt.

Door de fantastische bijrollen raken de hoofdrolspelers een beetje ondergesneeuwd, respectievelijk Bateman, Sudeikis en Day. Zij vervullen hun rollen allemaal prima en de chemie onderling is zeker aanwezig, ook zijn ze af en toe grappig, maar verbleken ze uiteindelijk toch bij de bijrollen.

Overigens gaven Bateman en Sudeikis al aan dat Day niet helemaal spoort en daar ben ik het ook redelijk mee eens, hoe expres het mischien ook is. Een vrouw als Aniston weigeren die op je zit te geilen is gewoon iets waar ik niet met mijn verstand bij kan Ook irriteert zijn stemmetje wel na een tijdje. Duidelijk de minste rol in de film, soom zit er dan ook schromelijk naast in haar mening voor mij.

Bovengemiddeld!

rep_robert schreef:

soom zit er dan ook schromelijk naast in haar mening voor mij.

. Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak en kijken we ook nooit hetzelfde naar een film: Ik vond Charlie echt zo veel beter dan Bateman met z'n irritante hoofd en Sudeikis was niet veel beter imo.

avatar van rep_robert

Die drie zijn sowieso niet de uitblinkers in de film, maar Bateman en Sudeikis hebben in ieder geval geen vervelende stem, iets wat Day wel heeft en toch sneller irritaties oproept bij mensen. Daarnaast vind ik het gewoon een slap excuus van een man, iedereen had het met Aniston gedaan

rep_robert schreef:

Iets wat Day wel heeft en toch sneller irritaties oproept bij mensen. Daarnaast vind ik het gewoon een slap excuus van een man, iedereen had het met Aniston gedaan

Hmm. Jij bent een man, jij kunt erover praten. . Grappig dat je Foxx en co meer vind dan de 3 hoofdrolspelers, trouwens. Ik vond het totaal niet storend dat Day zo praatte trouwens, voor mij was hij dus echt de leukste, terwijl ik de andere 2 gewoon irritant vond overkomen.

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

Jennifer Aniston was het hoogtepunt van de film. Haar karakter was gewoon echt hilarisch.

Voor de rest niet echt een bijzondere film, en zoals zo vaak was hier het begin veel interessanter dan het einde. Toch nog 3.5 ster, omdat ik toch een aantal keer goed gelachen heb.

soom schreef:

Ik vond de drie hoofdrolspelers best leuk, maar ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat de bijrollen toch wel het meest hilarisch zijn. Heerlijk gestoorde en over de top personages, terwijl de hoofdrolspelers relatief normaal zijn. Op Day na dan, die blijkbaar niet tegen de avances kan van Aniston, vooral dat einde waarin hij haar naait vond ik een beetje jammer. Man onwaardig
Wat in hun voorkomen vond jij irritant dan als ik vragen mag? Nu ben ik ook nieuwsgierig

rep_robert schreef:

Hehe. Goeie vraag zeg... Uh.. Ik vind de manier waarop Jason Bateman meestal zijn teksten uitspreekt, niet echt leuk. Als een soort robot zeg maar, de wijze van performance trekt mij totaal niet, daarbij werkt zijn ietwat saaie hoofd ook niet echt mee om mee te gaan in wat hij doet. Sudeikis was ietsje beter dan Bateman, maar ik vond hem ook niet echt overlopen van het charisma. Daarbij werkte Charlie Day wel beter voor mij, nogmaals. Ik kreeg bij alles wat ik hem zag doen, een goed gevoel. Fijne acteur imo .

avatar van LMR

LMR

Ik vond het een leuke film, en heb er best om kunnen lachen !!

avatar van paul83

paul83

Jamie Foxx in een briljante bijrol. Daarnaast zijn de rollen van de bosses ook geweldig. Helemaal Aniston en Spacey. Verder is de film redelijk ongeloofwaardig, vaak grappig en dus prima te kijken. Kijk deze film alleen niet in de bios want dat is zonde van je geld.

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg geslaagde comedy.

Met grappen die veel lijken op de grappen uit the Hangover.

Vooral het eerste deel vond ik erg goed.

Met veel geslaagde grappen en hillarische situaties.

Het tweede deel vond ik hier en daar iets minder maar nog steeds erg vermakelijk.

En ook de cast wist me aangenaam te verrassen met een erg gemene Spacey en een erg hete Aniston.

Kortom ik heb me prima vermaakt.

avatar van DaDude1973

DaDude1973

Vond het een erg geslaagde comedy. Vooral Kevin Spacey (man, wat is hij toch een goede acteur!), Jamie Foxx en Jennifer Aniston (ze blijft lekker!) vond ik goed acteren.

Ook het samenspel van de hoofdrolspelers vond ik erg goed, alsof ze al jaren met elkaar werken.

Heb me prima vermaakt! Van mij mogen meer van dit soort comedy's uitkomen!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Vlotte komedie die een stuk leuker uit pakt dan ik had gedacht. Komt vooral door de acteurs, die allemaal hun ding doen. Bateman, Sudeikis en Day hebben goede chemie en zijn geloofwaardig als drie vrienden die besluiten hun bazen te vermoorden. Dit is ook voor het eerst sinds Arrested Development dat ik Bateman eindelijk weer tot zijn recht zie komen, hij komt veel te vaak in flutrollen terecht. De drie bazen, Spacey, Aniston en Farrell, zijn ook goed neergezet, een verrassing want ik was bang dat zij zich er juist te makkelijk vanaf zouden maken. Spacey met name is lekker op dreef als de gruwelijk paranoide eikel.

De film begint wel een beetje te kwakkelen na de moord op Farrell, omdat daarna het moordplotje in elkaar zakt en het geheel iets te warrig naar een einde toe sukkelt. Uiteindelijk blijft de film overeind door de grappen, maar met een sterkere tweede helft had hier écht een goede film uit kunnen komen.