Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Seth Gordon
Met onder meer: Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day
Releasedatum: 28 juli 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Horrible Bosses
"Ever wish your boss was dead?"
De drie beste vrienden Nick, Kurt en Dale zijn redelijk gelukkig met hun leven. Ze hebben alledrie een leuke woning en een betaalde baan. Ze gaan echter elke dag wel met tegenzin naar hun werk, omdat ze vreselijk behandeld worden door hun superieuren (Jennifer Aniston, Colin Farrell en Kevin Spacey). Na een avondje stappen bedenken ze een plan om hun bazen, die in de weg staan van hun gelukkige bestaan, te vermoorden.
Nick Hendricks
Jack Pellit
Kenny Sommerfeld
Rhonda Harken
Filmimon
Ik ben van plan deze film binnenkort te gaan zien. Toevallig zit hier de cast in van een boel series die ik laatst ontdekt heb.
- De belangrijkste: John Francis Daley is een co-writer. Speelde als 13-jarige een geweldige rol in de (korte) serie Freaks and Geeks van Judd Apatow. Nou is dit niet echt een verassing; vrijwel alle leden van de 'Apatow crew' zijn goed terecht gekomen, en helemaal verdiend.
- Jason Bateman: als je nog niet van de serie Arrested Development hebt gehoord, NU kijken. Staat niet onverdiend eerste bij de top series op IMDB.
- Charlie Day: It's Always Sunny in Philadelphia is zeker een van de betere komische series, en staat dan ook erg hoog op IMDB.
- Colin Farrell: ik weet dat niet iedereen 'm een goede acteur vindt, maar ik raad je aan In Bruges te kijken.
- En dan ook nog Kevin Spacey, Jenifer Aniston en Jamie Foxx.
Twee acteurs en een schrijver die de hoofdrol spelen in drie van de beste komische series, en dan nog Spacey, Aniston en Foxx? Enige nadeel is dat Horrible Bosses voor mij alleen maar kan tegenvallen.
Nitrouz
Motherfucker Jones was wel echt een baas, je geeft niemand 5000 euro omdat hij zwart is.
Justinvdk
Hehe Motherfucker was inderdaad vrij geniaal.
Verder een prima komedie filmpje. Heb me er best mee vermaakt en heb ook zeker wel gelachen. Leuk voor tussendoor.
ralfsjam
Niet mijn humor. Slap en niet komisch. overdreven acteerwerk. kinderachtig....
1.5
SuperSideSwipe
Ondanks een sterrencast stelt deze film flink teleur.
Uitermate saai, slap en slecht uitgewerkt geheel.
Een cast als deze verdient veel, veel meer.
Slechts enkele mooie scene dankzij Fox, Spacey & Anniston redden de film van een dikke onvoldoende.
Koike88
Luchtige film, brengt precies waarvoor ik ben gekomen. Een vaag verhaal, slappe grappen, originele humor.
Acteerwerk is prima voor een film als deze, maar de grootste verrassing was nog wel Jennifer Aniston. Ze is echt smoking in deze film.
Buiten dat om, is het een redelijk voorspelbare film. Maar ik denk dat hij precies doet waar hij voor is gemaakt; entertainment.
wwelover
Geinige en beetje verfrissende komedie. Al past hij goed in de lijn van Hollywood komedies van de afgelopen jaren. Het verhaal is geinig, en de film moet het natuurlijk vooral hebben van de grapjes en natuurlijk de uitstekende cast. Met name de bijrollen van Fox, Farrel, Aniston en Spacey zijn fantastisch.
ralfsjam
Waarom nemen kijkers tegenwoordig zo vaak genoegen met weinig.... Vraag ik me dan af.
Danovic
Waar anderen zich afvragen waarom sommige overdrijven met het bekritiseren van een film...
Alsof de films vroeger beter waren. Of ben jij zo'n "vroeger was alles beter" figuur ?
rickth64
Ik zou zeggen leef je leven en maak je niet zo druk
Ik ga hem vanavond zien, ben benieuwd. Meestal wel leuk dit soort films.
ralfsjam
Nee hoor, vroegen hadden ze ook slechte films. Maar snap soms niet dat mensen genoegen nemen met zo'n lage lat... Maar moet toegeven dat ik dat overal tegen kom. Zijn ook veel mensen die zich kapot zitten te genieten bij RTL boulevard.... Terwijl iedereen weet dat het jeugd journaal vele malen dieper gaat....
amanda22
Vond het wel een leuke film! Vond de hoofdrolspelers een beetje teveel afgeleid van de hoofdrolspelers uit The Hangover. Vond alle 3 de bazen geweldig! Kevin Spacey was geniaal en Jennifer Aniston was hilarisch, eens een keer een andere rol dan normaal. Wat ziet ze er ook goed uit zeg!! En Collin Farrel herkende ik niet eens, waar is zijn accent gebleven?
Al met al 3*
Horrible Bosses kijkt lekker weg, maar is uiteindelijk ook niets meer dan simpel vermaak. Ik had de film wat grappiger verwacht. De bazen zijn lekker op dreef (waarbij ik Jennifer Aniston wel erg sexy vond in deze rol, mag ze vaker doen hèhè) maar ik vond de film na een vlot 1e gedeelte wat inkakken. De hoofdrolspelers sneeuwen zelf een beetje onder doordat er zoveel rollen in de film zitten. Gelukkig kent de film wel een stel leuke bijrollen, waarbij de rol van Motherfucker Jones de leukste was. Uiteindelijk is de film wel een voldoende waard, maar ik had er gezien de funny trailer meer van verwacht.
PS: Als je echt een komedie met een nare baas op kantoor wil zien, dan moet je Office Space kijken
joko16
Een geslaagde comedy.
De grappen vond ik veel lijken op de grappen uit the Hangover.
Dat was duidelijk het voorbeeld van deze film geweest.
Vooral het eerste deel vond ik goed.
Met veel geslaagde grappen en hillarische situaties.
Het tweede deel vond ik iets minder.
De cast wist me positief te verrassen met een overtuigend gemene Kevin Spacey en een erg 'hete' Jennifer Aniston.
groente12
Shoutout naar Motherfucker Jones en speciaal THE BUNK ik ging helemaal los toen ik zijn kop zag.
LOTR-lover
Ben helemaal geen fan van komedies maar deze film heeft me prima vermaakt. Een hoop geslaagde grappen volgen elkaar op en een vaak hardop lachende bioscoopzaal zegt mij genoeg over de geslaagde werking van Horrible Bosses. Goeie grappen, een leuke cast (hilarisch om Jennifer Aniston in deze rol te zien) en je hebt een prima komedie in handen.
fappie
- 2005 stemmen
Wel een beetje met je eens. Als je nu kijkt naar die scores op IMDB. Slaat werkelijk nergens op.
Een 7,5 voor deze film
. ?
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Geweldige komedie, ik heb heel de film mijn longen uit mijn lijf gelachen. Echt prachtig, als je even lekker lang wil lachen dan raad ik deze film zeker aan.
UnknownKiddie
Wat een idiote film.
Misschien ligt het aan mij, maar ik heb geen enkele keer moeten lachen.
Er kon zelfs geen glimlachje van af.
Ik zou wat willen zeggen over het acteerwerk, maar dat was ook niet veel.
Laat ons het er bij houden dat het ongeloofelijk overdreven acteerwerk was,
het verhaal (als er dan al een verhaal in zat?) ongeloofelijk dunnetjes was en heel erg voorspelbaar.
1.5
En dat is al te veel.
erpunited
Leuke komedie om een keer te kijken. Kijkt lekker weg en af en toe flink lachen. Jennifer zag er weer heerlijk uit en Kevin spacey speelt enorm goed. Collins Farrel herkende ik amper
dennis-2008
Lang geleden dat ik al op de helft naar het einde van de film begon te snakken. Wat 'n nep. Duidelijke poging om mee te liften op succes van The Hangover. Bagger.
pjutter
Helemaal mij eens.
Voortaan nog selectiever omgaan met mijn 9 euro bioscoopkaartje
The One Ring
Leuke film. De vergelijking met The Hangover vind ik eigenlijk voor de hand liggen. Ik moest er ook aan denken. Ander verhaal natuurlijk, maar wel hetzelfde type humor. Ook dit is niet meteen de meest hoogstaande komedie die ooit gemaakt is, maar dat pretendeert het ook niet te zijn en het belangrijkste is dat hij gewoon grappig is en dat vrij consistent weet vol te houden (nee, dit is niet een van die vele Amerikaanse komedies die ineens serieus moeten worden in de tweede helft). Niet iedere grap werkt uiteraard, maar het merendeel wel en de cast is aanstekelijk en eigenlijk bijna in zijn geheel hilarisch, al sprak Jason Sudeikis me wat minder aan en had Colin Farrell wellicht wat meer scènes verdient. Leuk om Spacey weer eens in een echt leuke rol te zien. Sinds hij zich op zijn theater heeft gestort zijn z'n filmkeuzes duidelijk wat gemakkelijk geworden, maar hier is hij weer in vorm. Charlie Day steelt echter de show. Jennifer Aniston en Jamie Foxx zijn doorgaans geen favorieten van mij, maar ze zijn hier zeer genietbaar. Er zitten misschien iets teveel poep-, scheld- en seksgrappen in, maar dat neem ik voor lief. Zeker als je zo'n mooi moment krijgt als wanneer onze drie helden tegelijkertijd proberen een parkeerplaats te verlaten.
Strike0ut
zitten wel een paar grappige stukjes in, maar geen hoogstaande komedie ofzo. geen must see..
Nautilus
"Horrible Bosses" moest duidelijk even op gang komen, maar is als geheel een redelijk geslaagde comedy. Vooral Spacey, Foxx en Anniston maken de film leuk met hun bijrollen.
Woozykid
Horrible Bosses....., het begon zo goed.
Ik had van deze film, met oog op de sterrencast, een heleboel verwacht, en ben eigenlijk van een koude kermis thuis gekomen..
Mij werd deze film getipt omdat hij zogenaamd net zo goed was als the Hangover..
What !? Not at all !! Horrible Bosses haalt het bij lange na niet bij zo'n goede lachfilm als de Hangover.
Het verhaal is níet realistisch, ongelofelijk Amerikaans, en slecht uitgewerkt.
Af en toe was er een goede basis voor een grap, maar in plaats van niet meer bijkomen van het lachen, viel er een dodelijke stilte in de zaal.
Ik vond Charlie Day niet grappig, en zijn acties irriteerde me mateloos..
Misschien een goed idee voor de regisseur om de volgende keer te kijken wat de uitwerking van cocaïne is voordat je de uitwerking in je film op een verkeerde manier presenteert !
Het einde zag ik al zestig minuten van te voren aankomen, en ook Jennifer Anniston voegt net als in 'Just go with it' geen f*ck toe... sterker nog, ze speelt alweer een domme sloerie die hunkert naar een man en zogenaamd grappig is... come onnnn !
Deze film is je geld voor een bioskoopkaartje niet waard, heel misschien wel wanneer hij bij de oude films in de videotheek staat.
Passè..passè..passè.

Horrible Bosses 2
2014

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Hangover
Komedie, 2009