• 9.376.713 stemmen

Horrible Bosses (2011)

Komedie / Misdaad | 98 minuten / 106 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day

Releasedatum: 28 juli 2011

Plot Horrible Bosses

"Ever wish your boss was dead?"

De drie beste vrienden Nick, Kurt en Dale zijn redelijk gelukkig met hun leven. Ze hebben alledrie een leuke woning en een betaalde baan. Ze gaan echter elke dag wel met tegenzin naar hun werk, omdat ze vreselijk behandeld worden door hun superieuren (Jennifer Aniston, Colin Farrell en Kevin Spacey). Na een avondje stappen bedenken ze een plan om hun bazen, die in de weg staan van hun gelukkige bestaan, te vermoorden.

Nick Hendricks

Rhonda Harken

avatar van Mythos

Mythos

Ik vond het een geweldig leuke film, heb echt zitten gieren

Als je dit niet grappig vindt heb je (naar mijn mening) geen humor.

avatar van dualcia

dualcia

Wat een geslaagde komedie! Leuke acteurs (vooral Charlie Day vind ik echt heel leuk om naar te kijken en Jason Sudeikis is eigenlijk ontzettend grappig op een subtiele manier). Deze film was echt zo leuk van begin tot eind. Hij zat ontzettend goed in elkaar. Ik heb er echt met plezier naar gekeken

Ik ben in een goede bui, dus van mij krijgt ie gewoon een vette *4

avatar van den_hannes

den_hannes

Zeer geslaagde film!

Vooral Jennifer Aniston speeld een heel apparte rol en doet dit heel goed. 3.5*

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Naomi Watts schreef:

Daar bovenop komt dan nog dat Aniston het verrassend leuk doet. Humor is niet haar ding dus grappen krijgt ze niet maar de kracht zit 'm vooral in haar typje, en die draagt ze met verve.

Hoe kun je nou over Aniston zeggen dat humor niet haar ding is!? Waar maak je dat uit op?

Ze heeft vele komedies op haar naam (meer dan wat voor anders genre dan ook) en daarnaast natuurlijk nog de ontelbare Friends seizoenen waarin humor toch wel centraal staat.

Deze dame begrijpt juist heel goed wat humor is!

Verder is deze film redelijk. Een comedie is altijd lastig maar hij is iig een stuk slechter (kinderachtiger) dan The Hangover (1 en 2).

Veel flauwe Bassie en Adriaan humor wat mij betreft en de rol van Charlie Day was gewoonweg irritant op een gegeven moment. Totaal niet grappig en way over the top.

Toch ook wel regelmatig gelachen dus ik zou hem niet laten liggen. Aniston halfnaakt wil je natuurlijk ook niet missen

avatar van Aazhyd

Aazhyd

avatar van Laks

Laks

Dus niet grappig?

avatar van dualcia

dualcia

Friends en humor? Friends was toch een soap?

Friends is een sitcom. Daar staat komedie toch wel centraal.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Friends en humor? Friends was toch een soap?

Wel eens gezien en niet eens een keer moeten glimlachen.

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

mayhemblik schreef:

Wel eens gezien en niet eens een keer moeten glimlachen.

Had je ook pakweg 15 tot 20 jaar geleden moeten volgen....

avatar van Quisho

Quisho

Bij vlagen een geslaagde grap, maar dat is wel zeldzaam. Deze dagen lijkt een cast(in ieder geval bij grote producties) belangrijker te zijn dan de rest van de film. Helaas. Geen aanrader.

avatar van killer13

killer13

nou, dat is dan jouw mening Quisho. en ik respecteer die ook. maar als je het mij vraagt is dit zeker en vast een aanrader. ik ben horrible bosses in de cinema gaan zien en daar lag de zaal om de 5 minuten plat van het lachen, dus ik ben al zeker niet de enigst die dit een hele leuke film vond. zalige film gewoon!

avatar van timburton

timburton

Ew_MK1 schreef:

Had je ook pakweg 15 tot 20 jaar geleden moeten volgen....

De hedendaagse humor is ten opzichte van de jaren '90 heus niet bizar veel veranderd. Behalve misschien dat hun oude kledingsmaak tegenwoordig wellicht bestempeld kan worden als humoristisch. Ik vond Friens grappig, hoor, daar niet van.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

dualcia schreef:

Friends is een sitcom. Daar staat komedie toch wel centraal.

Friends is een soap, vermomd als sitcom. Ik kon er bijna nooit om lachen en ik beschouw mezelf niet als een humorloos persoon. Dat je het even weet.

avatar van Minotaures

Minotaures

''It's like we stepped inside the mind of an asshole.''

Prima komedie wat betreft werkgever frustratie's.

Het verhaal volgt 3 vrienden, Nick, Dale en Kurt. Drie jonge mannen die allemaal een verantwoordelijke baan hebben. Er is echter één probleem wat betreft hun baan. Hun hebben het daar niet helemaal naar hun zin. Het heeft niets met hun collega's, kantoor, locatie, inrichting of spullen te maken, maar met hun bazen. Types die bepaalde personen elke dag moeten hebben om weer wat zuur op te gooien. Na een dagje is het de maat vol voor alle 3. Hun besloten een laatste taak uit te voeren wat alle obstakels der irritatie in hun leven zal opruimen... en dat is het vermoorden van alle drie bazen.

De personages worden leuk en komisch gespeeld. Elk is weer wat gekker dan de ander. Bateman's personage is een kantoormedewerker die voor een hogere positie vele jaren keihard werkt en alle onzin van zijn baas pikt. Dale (Day), een verloofde man, is een tandartsassistent die seksueel geplaagd wordt en Kurt (Sudeikis) moet bepaalde opdrachten doen van zijn nieuwe baas die hem niet zinnen. Spacey speelt uitstekend een schoft van een baas, die de promotie die aan Nick toebehoort van z'n neus weg te halen. Farrell doet het ook prima als een ongemotiveerde baas die absoluut niets ziet in zijn geërfde bedrijf, maar toch vele extreme veranderingen wilt laten uitvoeren. Wat betreft Aniston... dit is gewoon één van haar meest sexy rol in een film waar ze als tandarts Dale helemaal gek maakt met ongewenst gedrag en handelingen (ik had het in ieder geva; goed geweten als ik met zo'n vrouw zou samenwerken). Waar bijna elke man (of die een vriendin of getrouwd is) van droomt, probeert Dale er juist tegen te werken. Jamie Foxx als mofu Jones, een ex-gedetineerde die de drie mannen te hulp staat en Bowen, een vrouw die er mooi uitziet voor haar leeftijd. En laatst, maar niet minst heeft Isaiah Mustafa (bekend van de Old Spice reclames) een zeer kleine rol als agent. Kurt is toch uiteindelijk de man van het groepje, aangezien die met een aantal dames hier in bed heeft geduikt. Duidelijk mijn favoriet onder de 3 wat betreft dat. Dale is erg goed in ontoepasselijke opmerkingen, gedrag en onlogisch denkgedrag. En Nick is een neutrale iemand die een beetje als de slimste van de 3 moet overkomen.

De film biedt vele komedie momenten aan, omdat die gasten vele dingen verkeerd doen en het keer op keer weten te verprutsen. Vanaf het begin worden de hel-bazen voorgesteld en wat hun nare manier van hun 'onderdanen' pesten zijn, tot wel hoe sommige erover denken hoe ze hun baas de baas kunnen zijn. Nadat ze een verkeerde 'hitman' hadden ingehuurd, begon hun wraaktocht met Foxx, die hun tips en adviezen geeft over hoe ze het beste hun bazen kunnen vermoorden. Het moet als een ongeluk lijken, dus het drietal gaat op onderzoek uit, naar waar ze wonen, wat hun hobby's en gewoontes zijn. Zo komen ze in een aantal huizen binnen waar het zowel een luxe als een speelse uitstraling heeft. Wat ik nog leuk vond is hoe Kurt de tandenborstel en scheermes van zijn baas zijn kont mee afveegt of hoe Day een bak met cocaïne laat vallen en samen met Bateman high wordt. Het verhaal heeft dan een andere wending als een baas door een ander baas wordt gedood. En dan nog een achtervolging op de autoweg, tot wel het achterna gezeten worden door de politie en de ondervraging. Vele momenten waar de mannen leuk uit een hoek komen en zichzelf zo in de problemen werken.

De speelduur is zeker te doen. Het is slechts anderhalf uur, dus geen komedie die suf begint te worden omdat die tegen de 2 uur duurt. En er zit een prima opbouw in tot wel een ander soort eindresultaat dan verwacht. Het is dus ook onvoorspelbaar. Op het eind komen ook nog de bloopers, wat altijd leuk om te kijken is. Wat betreft muziek is er ook niets mis mee, totaal niet ongepast en heeft bepaalde invloed op een moment hier (wanneer het paniekerig of chaotisch wordt, bijv.)

Van regisseur Gordon is dit zijn 1ste film, maar qua komedie kan die het wel. Voor mij is Gordon een regisseur om in de gaten te houden.

Prima film met grappige personages, geslaagde humor en een hele (...) Aniston.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dit ook een leuke film. Vooral in het begin ligt het tempo erg hoog qua grappen, maar verminderd dan wel een beetje. Hoe dan ook 'k heb me er prima mee vermaakt.

De cast deed het erg goed, al was de rol van Colin Farrell het verrassendst.

Voor de rest keek de film goed weg, verveelde hij niet.

avatar van -Dolf-

-Dolf-

erg flauw en afgezaagd.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Leuke film en soms ook best grappig. Uitgangspunt van de film is erg leuk, had nog wel meer mee gedaan kunnen en mogen worden...

avatar van Precies

Precies

Leuke film, grappige verhaallijn.

avatar van jna blauw

jna blauw

Wel aardig, leuke acteurs & een grappig verhaal. Kortom 3 sterren!

avatar van kapteyn

kapteyn

Wat een ontzettende poep film...

ik dacht: he een 3,2 op moviemeter, dat zal dus wel wat wezen. Ik de film kijken, na een uur uitgezet. De volgende dag toch de laatste 30 minuten gekeken, maar werd alleen maar slechter.

Nou... (ik heb geen verstand van films, dus of het nu goed slecht etc gemaakt is, geen idee)

Die tandartsassistent, wat een irritant stemmetje en veelste druk. Waarom kon deze man niet gewoon tegen zijn vriendin zeggen dat zijn baas met hem wilde seksen? Probleem opgelost...

naja, er zat gewoon zoveel in de film dat ik dacht, doe nu ff zo... Ik kon er niet om lachen... En dat terwijl ik best wel humor heb

Is er ook een manier om te kijken op moviemeter wat andere nog meer gestemd hebben op films? VB iemand vindt deze film ook klote, dan zou het gaaf zijn welke films hij wel leuk vindt. Wellicht komt onze smaak overeen en maakt het de keuze voor een andere film makkelijker

avatar van Erick1985

Erick1985

Vond de film best wel leuk, alleen ergens toch een beetje mislukt. Er zitten erg leuke momenten in, maar over het algemeen had het wel iets beter gekunt vind ik. Toch 3,5 ster

avatar van Karentje77

Karentje77

De film was oke, maar het kon grappiger. Helaas is dat niet gebeurd. Er waren leuke momenten, maar daar bleef het ook bij jammer genoeg.

avatar van geezoes

geezoes

Mythos schreef:

Ik vond het een geweldig leuke film, heb echt zitten gieren

Als je dit niet grappig vindt heb je (naar mijn mening) geen humor.

Als je dit een grappige film vond heb je naar mijn mening geen humor.

avatar van pintjebier

pintjebier

@kapteyn, je verwoordt het helemaal goed. Ik snap de hoge score niet, vooral omdat komedies veelal laag scoren. Ik dacht, daar ga ik eens lekker voor zitten. Viel niet mee.

avatar van Julie

Julie

Gohh.. best wel grappig.

Maarja, meer moet je niet verwachten!

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Ik vond de grappen zwaar overdreven.

De veelal (amerikaanse) humor in deze film spreekt mij totaal niet aan.

avatar van erik1677

erik1677

Ik heb zitten gieren van het lachen, supergeweldig!

Vooral jennifer anniston.

Wat een vuilbekkerij gooit zij eruit, echt geweldig.

te gekke comedie gewoon.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Wel een aardig filmpje, waarbij ik zeker een aantal keren heb moeten lachen. En dat is voor mij al heel wat, als we het hebben over Amerikaanse komedies. Ik moest af en toe wel denken aan The Hangover, maar dan vond ik deze toch vele malen leuker. Met name naar het einde toe, wordt het allemaal wat minder goed.

Toch zeker een 3,5*

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Heel erg komische film. Hij hangt aaneen van de grappige momenten.

Van het begin tot het einde leuk dus

avatar van mrs A

mrs A

Fantastisch!

Heb me dood gelachen, erg leuk film!