• 9.374.044 stemmen

Geregisseerd door: Peter Joseph

Met onder meer: Bill Hicks, George Carlin, David Icke

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Zeitgeist

Omstreden documentaire die bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de oorsprong van het Christendom, voornamelijk de vergelijking met oude geloven gebaseerd op hemellichamen. Het tweede deel beschrijft een andere visie op de gebeurtenissen rond 9/11. Het derde deel behandelt de verborgen macht van rijke bankiers en hun invloed op de wereld zoals die nu is.

avatar van w8jij17

w8jij17

Documentaire die de vloer aanveegt met Loose Change. Ik had vooraf ook mijn bedenkingen, maar achteraf gezien is deze complotfilm een eye-opener. Sommige feiten worden je opgedrongen en worden niet goed beargumenteerd, maar al met al is het echt de moeite waard om de 2 uur uit te zitten.

Het gaat over leugens als geloof, 9/11 en het bankensysteem en wat deze 3 eenheden gemeen hebben.

Gratis te bekijken op internet mét Nederlandse ondertitels:

Zeitgeist, The Movie Nederlands Ondertiteld - video.google.com

avatar van shady161

shady161

ja inderdaad, een eye-opener, ik vind dat iedereen deze film moet zien. vooral dat stuk waar het gaat over religie.

Quaero

Compleet belachelijke 'documentaire' , en nou niet echt een eye-opener. Het stuk over religie was belachelijk, en de sprong naar 9/11 en het bankwezen volgde ik niet helemaal.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Ach ja als een beetje realistisch bent heb je niet zo'n documentaire nodig als eye-opener. Loose change zie ik nog altijd als een documentaire voor de schapen onder ons.

Quaero

Jij wilt zeggen dat iedereen die een beetje realistisch is allang wist dat Jezus eigenlijk Horus is, de regering achter 9/11 zat en een paar bankiers de wereld stiekem regeren?

avatar van w8jij17

w8jij17

Ik hoop dat mensen de hele film ook niet als waarheid aannemen. De maker ervan zegt ook dat zijn doel is dat mensen zélf naar de 'waarheid' (voor zover die al bestaat) gaan zoeken.

Toch zijn in mijn ogen de eerste tekenen al aan de gang: een president voor de Europese Unie, multinationals die steeds meer macht krijgen en in sommige delen van de wereld zelfs een overwicht hebben.

Het geheel is ook wel erg suggestief in elkaar gezet met beangstigende beelden en enge muziek, maar de kern heeft me zeker wel aan het denken gezet.

Quaero

Tsjah, maak dan geen documentaire zou ik zeggen...

Door dit soort onzin krijg ik niet echt de neiging om naar 'de waarheid' te gaan zoeken hoor

Pastichio Rocker

Alleen de eerste 5 minuten waren aardig, met al die oorlogsbeelden in combinatie met de muziek. Daarna verzandde het al snel in een hopeloze brei van vergezochte samenzweringstheorieen en halve waarheden. Deze mockumentary was wellicht nog erger dan The Secret. Eye-opener? Alleen mijn roze oog ging open, want ik moest vreselijk schijten na het zien deze troep.

danuz

Op het net verschijnen steeds meer amateur-documentaires/mockumentaries. Nu is het mij vaak onduidelijk hoe vakkundig en belezen de makers zijn, waardoor ik hun uiteenzettingen maar direct met een korrel zout neem.

Zeitgeist is er één (zoals allen?) die met propagandistische middelen op de kijker inspeelt (o.a. het gebruik van suspense) en de kijker tracht te intimideren met grootste complottheorieën, waar niet geschuwd wordt het hele Christendom af te doen als een bijeengeschraapte allegorie, gefundeerd met leugens en bedrog. Met dit grootse fundament wordt de huidige wereldproblematiek (die de doorsnee mens niet door lijkt te hebben, of verkeerd intrepeteert) uiteengezet.

Met erg grote sprongen wordt het Neo-Conservatieve Amerika als bron van dit kwaad benoemt (dit onderwerp komt uitgebreid aan bod in The Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear) en komen de 9/11 complottheorieën ook nog de hoek om kijken..

Het blijft moeilijk hoe zulk 'documentaires' te intrepeteren: wat enigszins serieus te nemen en wat niet. Vele citaten worden voor mijn gevoel uit hun context getrokken, vele gebeurtenissen worden te simplistisch als feit verkondigd en het is wel erg vaak simpel effectbejag.

Edoch blijf ik dit soort documenten interessant vinden, alhoewel het soms ook domweg vermoeiend is (weer zo'n iemands mening, aan elkaar geniet met citaten en anekdotes en imponerende oorlogsfotografie). Het is verder ook een Gods karwei om dit op - een soort van - waarheid te checken, behalve wanneer je een schaap bent natuurlijk, dan is het gewoon lekker consumeren en niet te veel nadenken. Uiteindelijk lijk ik er toch niet veel mee te kunnen, is het een te groot spervuur aan theorieën en komen nogal wat dingen me zo gigantisch simplistisch over dat worden als 'belachelijk' en 'tsja' wel in me opkwamen.

(Wat ik verder wel weet is dat ik de film Network eens hoognodig moet gaan zien, de hier getoonde scènes uit die film waren erg intens.)

Quaero schreef:

.. en de sprong naar 9/11 en het bankwezen volgde ik niet helemaal.

Inderdaad zorgde dit voor nogal een splitsing. Volgens mij worden deze twee aan elkaar gekoppeld door het feit dat - volgens de maker! - de mensheid al sinds jaar en dag wordt voorgelogen en als schaap in een kudde door de herder wordt gedirigeerd. The powers that be creëren een Mythe en wij trappen er in. Vond het nogal twee verschillende thema's verder..

Quaero

Vond het nogal twee verschillende thema's verder..

Dat bedoel ik. Snap de link die ze willen leggen wel, maar het was net een beetje te grote sprong.

En met een beetje googlen kom je vast wel op een kritische uiteenzetting van deze 'documentaire' .

Toch blijft het altijd boeien, dit soort onzin

Quaero schreef:

Ik vond het vooral ook een 'redelijk' ordinaire omgang met het Christusfiguur en geloof in het algemeen. Terugbrengen op rationele vergelijkingen, het spirituele en troostende (is dat het goede woord?) uit het oog verliezend. Die sprong daarop - de suggestie wekken dat godsdienst een leugen is, net als het huidige politieke bestel in de Westerse wereld - is wel al te gortig en bovendien te makkelijk.

Wat in deze documentaire wordt verteld gaat iets verder dan een beetje googlen, wanneer je er echt in wilt duiken.

Toch blijft het altijd boeien, dit soort onzin

Boeiend en vooral makkelijk. Raak altijd gefascineerd en ontzettend geïrriteerd tegelijkertijd.

Quaero

For a film that rails against deception, there's a lot of deception implicit in its creation

Rationeel gezien snijdt dit niet echt hout hoor. Volgens de meeste historici is Jezus gewoon een historisch persoon.

Er zijn in ieder geval genoeg bronnen te vinden waar het stuk over Jezus weerlegd wordt. De rest boeide mij niet zo heel erg.

Quaero schreef:

Maar dat is iets wat ik direct doorheb bij een film als deze. Er gaat altijd gelijk een belletje rinkelen waardoor ik sceptische bril opzet.

Daar kan natuurlijk over worden gediscussieerd, en ik geloof dat er veel over is en wordt gediscussieerd. Alhoewel dit interessant is - de discussie - vind ik dat de documentaire volledig voorbij gaat aan de rijkdom die in religies te vinden kan zijn.

Hij doet hier eigenlijk nauwelijks uitspraken over, focust zich op de 'plagiaat' van religies en koppelt aan de macht die de 'bedenkers' en vertegenwoordigers van religie uitoefenen op een volk de misstanden in de huidige wereld.

Ik geloof verder dat we het eens zijn eigenlijk

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Ik vond juist de eerste 5 minuten zwaar irritant en saai, hetgeen wat daarna kwam was naar mijn mening toch goed in elkaar gezet, overtuigend en zeker wel interessant om naar te luisteren (vooral de linken met de verschillende religie's én het deel over het 9/11-complot die vantevoren voor mij al duidelijk was..)

Van het schijten er na had ik niet veel last, het duurde maar 5 minuten en het resultaat zag er voor de rest goed uit..

------

Waarom staat deze film trouwens nog niet op MovieMeter? Ik heb hem maar toegevoegd.

avatar van MFEO

MFEO

deLeeuw schreef:

------

Zal best, maar al die theorieen in deze film zijn makkelijk te weerleggen, en bovendien zitten er een heleboel fouten in.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik heb het gedeelte van religie gezien op Youtube. Ingenieus hoe de makers hier achter zijn gekomen. Het zijn gewoon feiten waar niemand om heen kan. Maar het blijft ook knap dat de mens dit in het verre verleden d.m.v. astrologie heeft bedacht.

Pastichio Rocker

Niks feiten, meer een hoop lulkoek gebracht alsof het feiten betreffen.

avatar van NoSleep

NoSleep

Deze documentaire is volgens mij grotendeels onzin, alhoewel ik er van overtuigd ben dat de illuminati echt is en dat er dingen aan de gang zijn die het daglicht niet kunnen verdragen, daar had ik deze documentaire niet voor nodig. Maarja, dat is weer een heel ander verhaal en dat hoort hier niet thuis.

avatar van Ammer

Ammer

Al zal slechts 10 procent van deze film op waarheid berust zijn: Dan heeft het al vergaande gevolgen voor wat over het algemeen word aangenomen over de onderwerpen in deze film!

Dus Eye opener? Jazeker!

Ben blij dat er mensen zijn in Amerika die niet zo conservatief zijn en hun mening/kritiek uiten in deze goed gemaakte documentaire. Al is het soms erg flitsend in beeld gebracht, maar laat dat niet af leiden van het doel wat de makers voor ogen hebben.

Vooral het eerste deel over de zonnecultus rond Jezus zal niet ieders (of gelovigen hun)smaak zijn. Maar als je bedenkt dat het "Grootste verhaal ooit" en alle bijbelse relieken al bijna 2000 jaar oud zijn (en inmiddels hopeloos achterhaald) dan is het zonneverhaal net zo logisch (voor de volken van de oudheid) als het tegenwoordige gezever van de "Creatie" en dat god overal achter zit, ik bedoel kom op! We leven nu gelukkig in de tijd van de wetenschap, anders dan de tijd waarin alles wat “we” als mensheid toen nog niet konden verklaren en plaatsen als het goddelijke afschreven. Inmiddels weten wel beter, generaties van informatieoverdracht en drang naar meer kennis hebben er toe geleid dat we alle verschijnselen van weleer thuis kunnen brengen. Net als de grootse bijbelse plagen niet meer waren dan natuurrampen. Evenementen van zulke proporties dat de toen levende mensen niet anders konden denken dan dat god er achter zat. Het feit dat die historische gebeurtenissen zijn verweven met de christelijke cultus betekend niet perse dat het zo heeft moeten zijn als in de bijbel staat beschreven, en dat de bijbel het definitieve woord van God is. Ik geloof dan ook oprecht, dat er wat het christendom betreft er teveel toevalligheden zijn die maar voor waarheid worden aangenomen.

Ik raad iedereen met een beetje gezonde dosis scepsis deze film te bekijken en zich af te vragen of alles wat je vanaf je jeugd word voor gehouden en geleerd word wel zo waar is omdat de media de kerk de politiek het hen voor houdt!

Het boek : God is niet groot. van Christopher Hitchins

(hij refereert in zijn speeches naar Zeitgeist)

YouTube - Authors@Google: Christopher Hitchens

Ps Vijf Sterren!

Quaero

Ik heb me heerlijk vermaakt hoor

En als je iets meer scepsis hebt moet je ook nog wat onderzoek doen naar de 'feiten' uit deze film, in plaats van je te laten bevestigen in je denkbeelden

Het boek : God is niet groot. van Christopher Hitchins

Voor devangelisatie ga je maar naar freethinker.nl

avatar van joelieherp

joelieherp

Quaero schreef:

ik vond part I idd idioot

Maar part II en III die jij niet volgde waren juist het belangrijkst. Daarin kun je ook opmaken wat een mislukt land amerika is

avatar van joelieherp

joelieherp

Ammer schreef:

Dus Eye opener? Jazeker!

Het boek : God is niet groot. van Christopher Hitchins

(hij refereert in zijn speeches naar Zeitgeist)

YouTube - Authors@Google: Christopher Hitchens

Ps Vijf Sterren!

avatar van Ammer

Ammer

Wijsheid?

Gedateerde moeilijk leesbare wijsheid vol plagiaat, die vrouwenondrukking en seksuele repressie goedkeurt.

ps wie de bijbel echt wil proberen te doorgronden, heeft er een zware kluif aan want ze staat zo open voor zoveel verschillende opvattingen. Vandaar dat er zaken uit voorvloeiden als de Spaanse inquisitie, kruistochten heksverbrandingen en meer recentelijk het bewust tegenstemmen van abortus, klonen, stamcelonderzoek en condoom gebruik. Alsof ziektes of geavanceerde wetenschap door zondaars zou zijn ontstaan. Vreemd genoeg rept de bijbel niet over deze zaken. Maar keuren hooggeplaatste kerkleiders dit kennelijk goed, en volgen honderdduizenden goedgelovigen dit blind.

Wat een wijsheid.

bijbel moet je niet zien als `waargebeurd verhaal` maar een boek der wijsheid

De bijbel bestaat uit 66 verschillende boeken, waarvan sommigen historisch zijn, en anderen poëzie of wijsheidsliteratuur. Zeggen dat je het niet moet zien als een 'waargebeurd verhaal' is dus een beetje te makkelijk

Onderbouwing?

Net zoals mensen als Harris en Dawkins blind gevolgd word door honderdduizenden 'sceptici'

avatar van zwartexlola

zwartexlola

de film mist zijn doel niet, ook al vind je het larie en je kijkt'm uit, je zal toch wel denken van 'o ja maar eigenlijk kon het ook wel zo zijn.'

Mss over twee jaar 'zeitgeist 2, two years ago you believed what we told in zeitgeist 1, this is how stupid people really are' ofzoiets in die trend, dus je moet blijven twijfelen en dergelijke.

nu, dat media een sterk medium is wordt hier toch wel goed benadrukt.

En die man die op het einde ergens voor een groep mensen vol overtuiging zegt 'dit is realiteit, die buis is allemaal nep, jullie geloven allemaal wat er op die buis komt, maar DIT is realiteit'

dat 'greep' me toch wel even.

Zeker de moeite waard toch eens te zien, deze film is niet puur 'wat hij zei' of 'wat die andere zei' zodat het niet saai wordt, de film blijft wel boeien denk ik.

Je moet dit denk ik vooral als vermakelijk filmpje zien en niet als echte maatschappijleer (hoop ik toch).

avatar van Arkadi.

Arkadi.

Vrijdag komt Zeitgeist deel 2 uit. Het eerste deel van deze samenzweringstheorie was erg populair: miljoenen mensen hebben ernaar gekeken op YouTube en andere videosites. In de documentaire worden allerlei grote politieke complotten behandeld. Van 9/11 tot en met de kredietcrisis: alles is onderdeel van een groot geheim plan.

Heb je hem wel eens gezien?

avatar van Mondragon

Mondragon

Toch hebben de makers van Zeitgeist ABSOLUUT voor 100% gelijk over de financiele situatie waar we in zitten. En ook over de bijbel.....de bijbel is een verzameling oude religie's , samengevoegd en eeuwen lang gebruikt als onderdukkingsmiddel.

Ik heb gisteren Zeitgeist 2 zitten kijken en er is niemand hier die kan ontkennen dat ze gelijk hebben. Je kunt je ogen sluiten en zeggen " complottertjes onzin" maar dat zeggen alleen mensen die zelf nooit verder hebben gekeken. Al is maar 5% waar, dan is het al genoeg.

En nee....dit is een grappig filmpje maar keiharde waarheid !! Heel deze fin. crisis is een leugen en zogauw je de leugen doorhebt zie je hem overal.