• 9.374.037 stemmen

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Actie / Mystery | 129 minuten

Genre: Actie / Mystery

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Robert Downey Jr., Jude Law en Noomi Rapace

Releasedatum: 15 december 2011

Plot Sherlock Holmes: A Game of Shadows

"The game is afoot."

Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty (Jared Harris). Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft (Stephen Fry) het glas heffen op Dr. Watson (Jude Law), om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim (Noomi Rapace), een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden.

Sherlock Holmes

avatar van Kanisz

Kanisz

rep_robert schreef:

Recensie

Mooi verwoord hoe ik er ook over denk!

Genoten van deze blockbuster. Prachtige achtervolgingen (restaurantscene redelijk in het begin bijvoorbeeld) en mindgames tussen Moriarty en Holmes. Heerlijk wegkijken door de vele humor en toffe actiescenes. 4*

avatar van Number23

Number23

Toch iets minder dan ik hoopte. Sowieso minder dan het eerste deel, in veel opzichten. Downey Jr. en Law hadden eigenlijk hun personages al helemaal uitgemelkt na de eerste film, blijkt hier maar weer. De humor is tikkeltje standaard en de bijrollen niet allemaal even succesvol. Harris maakt toch stukken minder indruk dan Strong als badguy, Rapace had misschien iets meer uit haar rol kunnen halen en Fry heeft geen toegevoegde waarde. Daarentegen is het wel leuk om McAdams even te zien. Ook de slow-motion werkt niet altijd. In de trailer zag het er natuurlijk fantastisch uit, maar ik werd het in de film snel beu. Wederom een concept dat net teveel wordt uitgemolken. Na al dit negatieve gezeur blijft er wel een vermakelijke no-brainer over die je avond plezierig zal vullen.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Wat Number23 zei: Alleen vond ik de Band of Brothers Bastogne scene wel tof vormgegeven.

Einde zorgde voor een 0,5 aftrek.

avatar van GioFunny

GioFunny

super genoten in de bios vandaag.. Humor, actie , verhaal, alles top uitgewerkt.

3e deel zit er denk ik wel aan te komen, helaas natuurlijk paar jaar wachten

avatar van reprep

reprep

wat een heerlijke film, is het

echt leuk, als je deel 1 al leuk vond, dan vind je deel 2 waarschijnlijk ook wel leuk.

het enige nadeel is dan misschien, dat naar mijn mening de film eventjes nodig had om opgang te komen.

maar ik heb me erg vermaakt, je zit de hele film op het puntje van je stoel, tenminste dat deed ik.

avatar van supermovieman

supermovieman

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Echt genoten van het acteurswerk van R. Downey jr. Mooi verhaal verder blijft wel lekker vaag en je moet wel de aandacht er bij houden. Toch zit er wel vaart in de film. 4* voor mij

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

supermovieman schreef:

Hebben mensen de trailer van The Dark Knight Rises bij deze film gezien?

Dit wil ik ook weten haha! Ik ga deze sowieso zien, maar dat zou een zeer welkom extraatje zijn!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Goede film. Vond hem persoonlijk beter dan deel 1. Verhaal van deel 1 vond ik juist niet echt iets met dat black magic gedoe. Downey Junior en Law zijn daarnaast weer lekker op dreef. Audiovisueel typisch Guy Ritchie.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

DonPeliculón schreef:

Helaas niet.

Ik geloof alleen in UK en USA.

in Europa toch na MI4? maar dat weet ik niet 100% zeker

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vond het eerste deel van de film echt tergend traag gaan. Zo veel gelul en gepuzzel, lang niet zo lekker luchtig als het eerste (vermakelijke) deel. Tot mijn grote verbazing kwam er na de pauze schot in het verhaal, en eindelijk wat actie met zeer sterke acteer momenten.

De slot scene was fantastisch en dus werd A Game of Shadows nipt toch nog een aardig vervolg!

Wat is de rol van Sherlock toch op het lijf van Robert D. geschreven zeg. Hij doet het echt geweldig.

avatar van movie-edje

movie-edje

Deze titel zegt al genoeg, om deze knaller van een film te gaan bekijken in de bios!

vond hem geweldig!!!!

heerlijke aktie, en dat gepuzzel van Sherlock is gewoon super!

zijn vermomingen, de humor, aktie, alles zit er in.

kom maar op met de 3de deel! ( voor mij mag het )

Downey Jr en Law ( geweldige duo om naar te kijken )

avatar van Number23

Number23

supermovieman schreef:

Hebben mensen de trailer van The Dark Knight Rises bij deze film gezien?

Nee was wel vet geweest. Ik had een valse tip gekregen over een trailer van The Hobbit

avatar van vanlok

vanlok

De prik in de borst scene (in de trein) deed me wel errrug veel aan Pulp Fiction denken!

avatar van Rik^

Rik^

Heerlijke film met weer een goede prestatie van zowel Downey Jr als Law. Beetje die Britse humor erin geeft het echt wel meerwaarde! Een aanrader =)

avatar van jasperko

jasperko

Ik heb genoten, prachtoge setting en veel humor.

avatar van legian

legian

heb me weer prima vermaakt, eigenlijk gewoon een doorzetting van het vorige deel.
vond alleen Mycroft niet echt veel toevoegen en ik vond het erg jammer dat irene dood gaat.
verder een prima film.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

beter dan zijn voorganger is deze nieuwe Sherlock,

de film heeft een lekker tempo en ook al duurt hij ruim 2 uur vervelen doet hij niet.

ik vind het plot deze keer beter dan de vorige keer, ook jude law vond ik wat beter overkomen.

de film ziet er schitterend uit. die scene in het bos met slow-motion beelden is werkelijk prachtig gedaan. de humor zit er goed in en the mindgame tussen Holmes en Moriarty werkte erg goed.

echte film om in de bioscoop te gaan bekijken, verveelt niet en laat je goed lachen.

avatar van revengeyo

revengeyo

niet mijn ding.. maar alles zag er wel zeer gelikt uit.

avatar van Lennert

Lennert

Toen de eerste Sherlock Holmes film enkele jaren geleden uit kwam was ik al aangenaam verrast dat men het stijve Britse van de boeken op zo'n perfecte manier kon combineren met vlotte actie en heerlijke dialogen. Ritchie heeft bij de tweede film van alles net wat meer uit de kast getrokken: meer actie, meer heerlijke dialogen, meer humor, maar bovenal: beter acteerwerk.

Niet dat ik me daar in de eerste film aan ergerde, maar zowel de personages van lord Blackwood en Irene Adler waren daar net niet interessant genoeg om echt goed te zijn. Gelukkig is dat in deze film door de vroege dood van Irene Adler en de komst van Holmes' aartsvijand Moriarty een stuk beter. De personages van Holmes en Watson blijven gewoon perfect gespeeld, maar nu is er tenminste eindelijk ook een badguy die dreigend over komt door realistische plannen en een gebrek aan hocus pocus. Ook het feit dat Noomi Rapace er niet in zit als love interest maakt de film verfrissend, een halfslachtige relatie had ik nu echt niet willen zien.

Waar Ritchie het meeste verbetering heeft aangebracht is de stijlvolle manier van het filmen van de actie. In de handgevechten vlot en soepel, maar op andere momenten perfecte slow motion van rondvliegende kogels, exploderende objecten en aangebrachte verwondingen. Het 'eindgevecht' tussen Holmes en Moriarty was even inventief als hilarisch, dat het voor mij alvast de beste actiescene van het jaar genoemd mag worden. Daarnaast vind ik het altijd fijn dat Downey Jr. zijn wing chun kunsten laat zien.

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows mist misschien het verrassingselement van de eerste film, maar boet alsnog niets in aan kracht. Er valt continu wel wat te lachen, maar tegelijkertijd is het dramatisch aspect ook op zo'n manier altijd wel aanwezig, dat de spanning nooit wegvalt. Met zijn 2 uur tijd duurt de film misschien een tikje lang, maar pas op het moment dat het einde daar was hoefde ik pas op mijn horloge te kijken. Met het sublieme acteerwerk, de nog steeds fantastische soundtrack, het leuke script en de fantastische actie is het SH:AGOS in ieder geval op de valreep nog mijn favoriete film van 2011.

avatar van geezoes

geezoes

Niet zo sterk als het eerste deel, maar zeker wel vermakelijk.

avatar van loreen

loreen

1 deel is beter maar deze is ook leuk

avatar van Driello

Driello

Waar ik deel een nog een aangename film vond waarin actie, speurwerk, humor op een goede wijze en gedoseerd werden gemixt met een behoorlijk verhaal, vond ik deel twee op alle fronten minder. Allereerst leek er duidelijke poging gedaan om veel meer humor in de film te stoppen die op een gegeven moment zelfs ging tegenstaan. Daarnaast vond ik de gedoseerde actiescenes in deel 1 sterk. In deel twee gaat het allemaal een beetje ver. Ook de vele verkleedpartijen gingen vervelen.

Het verhaal vond ik ook veel minder interessant en eigenlijk zeer on-origineel. Het leek een beetje op een 'andere' James Bond film.

Tot slot vond ik de sfeer beduidend minder. Dat was wellicht het gevolg van de internationale reizen, in plaats van een focus op het Londen van die tijd, wat in deel een zo prettig en sfeervol in beeld was gebracht.

Qua acteerwerk was het wel weer oke en ook qua special effects en film technieken was het aantrekkelijk om te zien. maar door de al aangeven minpunten scoort deze sequel beduidend lager bij mij.

avatar van Molman

Molman

Geinig popcorn vermaak met mooie cinematografische effecten. Verhaal is verwaarloosbaar en heeft veel stukken die een ietsepietsie ongeloofwaardig en onlogisch zijn. Verder leuk om Steven Fry te zien, van mij mag hij Holmes spelen in deel 3.

avatar van cor1946

cor1946

Goede actie film die in het begin matig was. Goed spel van Jude Law en Downey jr. Sommige scenes had ik moeite mee. Maar later heb ik me best vermaakt met meer actie.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Wat minder dan het eerste deel. Het plot verzandt wederom in willekeurige ontdekkingen die dienst moeten doen aan Holmes' geweldige inzichten, en je voelt dat het allemaal maar grof bij elkaar geraapt is. Verfrissing komt in de vorm van slechterik Moriarty, die een waardige tegenstander vormt voor Holmes. Wat minder vond ik de complete verspilling van Noomi Rapace, een goede actrice in een ondankbare rol.

avatar van vago

vago

zeer slechte film deel 1 vele male beter mijn mening

avatar van missy85

missy85

Een erg leuke film, grappig, mooi gefilmd. Zeker een aanrader als je deel 1 ook mooi vond.
Het mooiste deel van de film: Dat stukje dat ze te paard verder gaan en sherlock niet op zo'n groot paard wilde, en als alternatief kreeg hij een shetlander. Geniaal!! Maar ik ben dan ook een paarden liefhebber

avatar van paul83

paul83

Moet zeggen dat ik het een redelijk vermoeiend vervolg vond. De confrontatie in Zwitserland was net een stap teveel voor mij. Het speurwerk van Holmes is mij ook iets te goed in deze aflevering. Dit was in het eerste deel beter uitgewerkt. Op de 1 of andere manier ergerde ik me ook een klein beetje aan Robert Downey in het eerste uur. Maar dit komt later wel weer goed en de humor is veelal aanwezig op een positieve manier.

Ach, het is wel een vermakende film met twee topacteurs (Law en Downey) die wederom een goede slechterik voor zich hebben. Jared Harris is briljant gecast als tegenpool van Sherlock. Daarnaast is de scene in het bos van hoogstand niveau met de typische filmtechniek van Ritchie.

Al met al wel een tegenvaller. Ik hoop op een beter 3e deel.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Goede film, niet meer niet minder.

Binnenkort de film nuchter bekijken en zien of het beter of slechter uitvalt.