• 9.373.940 stemmen

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Actie / Mystery | 129 minuten

Genre: Actie / Mystery

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Robert Downey Jr., Jude Law en Noomi Rapace

Releasedatum: 15 december 2011

Plot Sherlock Holmes: A Game of Shadows

"The game is afoot."

Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty (Jared Harris). Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft (Stephen Fry) het glas heffen op Dr. Watson (Jude Law), om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim (Noomi Rapace), een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden.

Sherlock Holmes

Mary Morstan

Mycroft Holmes

Colonel Sebastian Moran

DonPeliculón

Onlangs het eerste deel gezien, en dat een heerlijke film. Ik kijk nu al uit naar december om dit deel op het witte doek te aanschouwen.

avatar van sofripa

sofripa

De eerste trailer is aardig, deze tweede trailer is een stuk 'vetter'.

avatar van schram101

schram101

Haha, leukere trailer inderdaad.

De eerste film was visueel overweldigend, deze lijkt ook die kant op te gaan. Erg mooie beelden!

JohnWilliams

Heerlijke trailer, dit belooft veel goeds!

avatar van Filmpje1

Filmpje1

idd erg mooie trailer, die acties in het bos zien er ook erg gaaf uit! ben benieuwd

DonPeliculón

Ziet er goed uit zeg die trailer, misschien wordt deze nog wel beter dan het eerste deel.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zo blij dat McAdams toch even terug te zien is. Geweldig personage zette zij neer. Na die tweede trailer is het duidelijk dat dit de must-see film van het einde van het jaar is.

JohnWilliams

Het jaar eindigt goed met films en begint ook top (J. Edgar)!!!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Vond die eerste film eigenlijk niet zo bijzonder. Zie liever weer een misdaadfilm van Ritchie.

avatar van stfuympos

stfuympos

Maar weinig aandacht hiervoor zo slecht was de eerste toch niet.

stfuympos schreef:

Maar weinig aandacht hiervoor zo slecht was de eerste toch niet.

Misschien is er wat meer aandacht wanneer hij in de bios draait, ik vind de opkomst ook erg matig!

avatar van maxroelofs

maxroelofs

valt toch wel mee, films als in time hadden 3 paginas terwijl ze al rond de 50 stemmen zaten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

fappie schreef:

Ook daarin volgt hij Tarantino. Beginnen met kleinschalig opgezette misdaadfilms, om dan eenmaal doorgebroken los te kunnen gaan met zijn wilde fantasieën. Zijn volgende project wordt een moderne adaptie van The Man from U.N.C.L.E.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Niet helemaal mee eens. Natuurlijk zijn Kill Bill en IB wel anders dan Pulp en Reservoir, maar het blijft wel typisch Tarantino. Vind deze film minder bij Ritchie passen, maar natuurlijk zie je in dat eerste deel ook wel terugkerende elementen.

avatar van disneystore

disneystore

Poster ziet er wel saai uit...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Is dit de laatste Holmes-verfilming van Ritchie of zijn er al plannen voor een derde?

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Ligt denk ik aan het succes van het 2de deel. Zal wel weer een enorme rip-off worden.

avatar van ExToR

ExToR

Ik vond deel 1, zonder overdrijven, een van de leukere films die ik ken. Het hele sfeertje, de actie, maar toch ook humor zijn geweldig. Kan niet wachten op deze.

DonPeliculón

Als hij op het eerste deel lijkt qua sfeer is hij bij voorbaat al geslaagd. Bijzonder leuke film was dat.

avatar van Number23

Number23

Verwacht er toch wel veel van, al ben ik nog aant twijfelen over de slechterik. Dat Rapace in deze film zit is natuurlijk de absolute bom! Als het goed is gaat ze meer doen in Hollywood. Alleen daarvoor zou ik de film al gaan kijken. Leuk feitje: haar tegenspeler in Millenium-films (Michael Nyqvist) speelt in Mission Impossible 4.

Sergio Leone schreef:

Meestal wordt het een drieluik maar we wachten inderdaad even het succes van deel 2 af

avatar van Prudh

Prudh

Duo-review op The Cult Corner. Recensent Julius vindt Sherlock Holmes 2 matig op zijn best (2*), ik heb me daarentegen kostelijk vermaakt (3,5*). Onze discussie over deze sequel: Sherlock Holmes: A Game of Shadows | The Cult Corner

avatar van rep_robert

Ik ging vol scepsis het tweede deel in van de nieuwe Sherlock Holmes reeks, want de trailer heeft mij totaal niet kunnen bekoren met haar slechte one-liners.

Gelukkig is de film toch behoorlijk geslaagd. Het plot zit aardig in elkaar en de typische elementen die Ritchie in het eerste deel heeft geintroduceerd komen ook op een zeer leuke manier terug in het tweede deel. Denk hier dan vooral aan de momenten dat Holmes gevechten vooruit kan zien(vooral op het einde erg leuk gedaan) en dat hij een bijzonder geraffineerd oog voor detail heeft.

Het verhaal zelf is onderhoudend, vlot en met een bijzonder oog voor entertainment in elkaar geflanst. Ondanks de vrij lange speelduur knalt ook deze film in een sneltreinvaart door naar het einde. Daarvan wordt gebruikt gemaakt van veel verschillende locaties en deze variatie doet de film ten opzichte van het eerste deel best goed. Al is het wel jammer dat Londen amper meer het decor is.

De CGI zelf vind ik niet zo bijzonder en ik denk dat dit best vrij snel dateert, al heb ik er in de bioscoop niet heel erg veel last van gehad.

Downey Jr. , Law, en Rapace zetten hun rollen puik neer en vooral de eerste twee zijn erg in hun element als Holmes en Watson. Komische dialogen zorgen ervoor dat de film luchtig blijft en de onderlingen relatie kent hun pieken en dalen. Maar ze weten dat ze altijd elkaar kunnen vertrouwen. Veel leuke en geinige snufjes, vooral wanneer Holmes met de omgeving experimenteert en hele gekke camouflage pakken draagt levert komische situaties op.

Daarnaast is Jarred Harris een bijzonder geschikte schurk, die ondanks zijn oude voorkomen behoorlijk venijnig kan zijn. Het is niet zozeer dat hij zelf veel dreiging uitstraalt, maar zijn slimheid levert erg fijne dialogen op met Holmes.

Daarnaast nog de vermelding dat de actie bijzonder mooi in beeld is gebracht, de ontstnappig uit de wapenfabriek in Duitsland is toch wel een hoogtepunt van deze film. Mooie slow-motion beelden, afgewisseld met real-time beelden leveren eigenlijk typische Guy Ritchie beelden op. Dit geeft de twee Sherlock Holmes films toch een eigenzinnig karakter en een verschil tussen het standaard Hollywood meuk. Erg mooi gedaan!

Moet zeggen dat de climax ondanks de leuke dialogen wel een klein beetje teleurstelt, het is er geen vol actie. Maar emotioneel levert het eigenlijk een prima blockbuster einde op waar iedereen mee kan leven. Wel had de film wat korter gemogen, want het is en blijft een lange zit voor een niet meer dan vermakelijke film.

avatar van VforVictor

VforVictor

Lijkt me weinig aan, of ben ik de enige die het 2e deel saai vond?

avatar van rep_robert

Hoe bedoel je? Je zegt tegenstrijdige dingen..

avatar van wwelover

wwelover

De perfecte bioscoop film wat mij betreft, net als deel 1 van Sherlock Holmes. Een combinatie van goede special effects, fijne actie en dosis humor. De slow-motion shots zouden me doorgaans ergeren, maar het zag er hier wel vrij strak uit. Mag ook wel voor de prijs van die camera's. Het verhaal is misschien niet heel spannend, het is wel goed in elkaar gezet, met name het einde vond ik heel goed. En tsja de combi Downey Junior/Law vond ik weer erg leuk. Heel erg belangrijk natuurlijk, zo'n sterke casting. En de bijrol van Stephen Fry vond ik echt geniaal. Muziek was ook weer prima.

avatar van akira124

akira124

Dit is een film waar ik erg naar uit kijk, downey en ritchie hebben bewezen een goed team te zijn. Ben benieuwd hoe dit deel uitpakt.

avatar van Toemoesh

Toemoesh

Ik ga er straks naartoe, om 21.45 begint de film. Ik ben benieuwd.

avatar van Dandeman

Dandeman

Wat een leuke film was dit zeg. Ondanks dat je naar grote flauwekul zit te kijken is het echt genieten geblazen. Verder sluit ik me volledig aan bij Wellover.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Ik ben razend benieuwd naar deze prent, want deel 1 was zeker een juweeltje!