Genre: Actie / Mystery
Releasedatum: 15 december 2011
Bekijk via Videoland
Plot Sherlock Holmes: A Game of Shadows
"The game is afoot."
Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty (Jared Harris). Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft (Stephen Fry) het glas heffen op Dr. Watson (Jude Law), om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim (Noomi Rapace), een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Sherlock Holmes: A Game of Shadows (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mycroft Holmes
Colonel Sebastian Moran
Mrs. Hudson
Angrod_Pallanén
Hoewel Guy Ritchie's verfilming van de overbekende Britse detective geen records breekt doet de film het toch aardig aan de kassa. En naar het open einde lijkt een vervolg onmogelijk, maar wie weet meer af van Brad Pitt's aandeel in dit alles?
RDtv
Ik vond het zeker geen onaardige film en een vervolg past toch prima op het einde. In de boeken is Watson ook uit huis vertrokken toen hij ging trouwen, maar keerde hij weer terug toen zijn vrouw stierf.
Ik zie het wel gebeuren dat de vrouw van Watson wordt ontvoerd/vermoord en hij samen met Holmes de zaak gaat oplossen.
Angrod_Pallanén
Nou, gelukkig zijn de films niet zo trouw aan de boeken anders zou je post een ENORME SPOILER bevatten.
Leland Palmer
Ben benieuwd! Deel 1 was érg leuk. Dit 2e deel gaat overigens gewoon 'Sherlock Holmes II' heten, informatie net vrijgegeven door Warner Bros.
eltorro
Eentje om naar uit te kijken, deel 1 was een lekkere verfrissing van de Sherlock Holmes serie.
AHWA
Fry in een film van Ritchie, dat moet wel briljant worden.
wimnoot
Toen ik hoorde dat Brad Pitt meedeed was ik enthousiast, maar is helaas afgehaakt.
Ik heb mijn verwachtingen naar beneden bijgesteld, kan die alleen maar meevallen.
Djoiszle
De eerste foto van het vervolg op Guy Ritchie’s Sherlock Holmes 2 is verschenen. Het vervolg van de succesvolle bioscoopfilm uit 2009 zal een aantal nieuwe acteurs en actrices kennen.
Robert Downey Jr. en Jude Law komen terug als meesterdetective Sherlock Holmes en zijn trouwe partner Watson. Daarnaast speelt nieuwkomer Noomi Rapace de rol van een Franse zigeunerin in de film. Rapace was al te zien in de Millennium films, gebaseerd op de boeken van Stieg Larsson. Andere rollen in Sherlock Holmes 2 zijn weggelegd voor de Britse acteur Stephen Fry, die Sherlock’s broer Mycroft zal spelen, en ‘Mad Men’ Jared Harris. Hij speelt de aartsvijand van Holmes, genaamd Professor Moriarty. Of actrice Rachel McAdams terugkomt in het vervolg is nog niet duidelijk. Zij speelde Irene Adler in het eerste deel van de Lock Stock-regisseur. Sherlock Holmes 2 zal op 15 december 2011 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.
Leuk, ik ben benieuwd.
Noomi Rapce heeft ook meteen een hollywoodrol gescoord. Leuk leuk leuk!
Kr!kke
Daar ben ik zeer blij om
Brix
- 19677 berichten
Ik heb niets met het 'dynamische duo' Downey / Law, maar voor Fry zal ik die film wel willen zien.
Het zou mij zeer verbazen wanneer die niet iets interessants van de Mycroft Holmes rol zou maken.
Tenminste wanneer script en regisseur hem niet teveel belemmeren.
mister blonde
Ritchie gaat fijn verder op zijn weg van ideeenarmoede en uitkauwen van successen. Verschrikkelijke vent. Ook snap ik niet wat er zo geweldig zou moeten zijn aan de matige acteur die Fry is.
JohnWilliams
Jammer dat Rachel Mc. Adams niet meer mee doet, maar ik heb er zin in (verwachtingen) liggen erg hoog bij mij!
Hans Zimmer komt ook terug, dus dat is ook fijn!
RSmovie91
Deel 1 vond ik erg leuk, dus ben erg benieuwd naar hoe het vervolg gaat worden.
fappie
- 2005 stemmen
Ze staat wel bij de geruchten op IMDB.. maar die Noomi Rapace is echt hot
.. Aan het einde van Mannen die vrouwen haten sowieso
Pete_033
Ze staat wel bij de geruchten op IMDB.. maar die Noomi Rapace is echt hot
.. Aan het einde van Mannen die vrouwen haten sowieso
Dan heb ik persoonlijk toch liever rachel mcadams
RyanReynolds
Zo hot is ze niet ze komt in ieder geval niet in de buurt van Mcadams
Deanfromhell
hoewel het allemaal NIETS met Sherlock Holmes te maken heeft, zou dit best nog vermakelijk kunnen worden.
de eerste was best lollig voor een regenachtige zondagmiddag
Nicholas
Eerste indruk Sherlock Holmes 2 (video) - FilmTotaal filmnieuws
Sneak peek.
Persoonlijk krijg ik altijd een glimlach op m'n gezicht als ik Downey Jr. zie. In welke film dan ook.
TragieStar.*
Haha is echt lullig, net tegen het einde van 2011 komt het uit
Ik ben wel benieuwd, maar ga deel 1 nog maar een keer herzien want het heeft me niet echt geraakt en snapte het ook niet heel erg.
mcdaktari
Daar had ik echt niet op gerekend op een 2de Sherlock Holmes. Ik verwacht wel weer zo'n zelfde soort film.
Pieter Montana
Wel jammer dat rachel mcadams niet terugkeert.
Vandaag is bekend gemaakt dat McAdams in een cameo-rol te zien zal zijn.
pierrrke
Noomi Rapace van de milenium-trilogie? Ook eens wat anders, maar zeker een behoorlijke actrice.
Eerst sherlock was gewoon briljant. Bij een vervolg moet je meestal de verwachtingen wat lager houden zodus sherlock ll

Sherlock Holmes
2009

Meer bekend over casting van prequel-serie 'Young Sherlock'

De best beoordeelde films die je vanavond op televisie kunt bekijken

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999