Genre: Actie / Mystery
Releasedatum: 15 december 2011
Bekijk via Videoland
Plot Sherlock Holmes: A Game of Shadows
"The game is afoot."
Als de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty (Jared Harris). Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft (Stephen Fry) het glas heffen op Dr. Watson (Jude Law), om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim (Noomi Rapace), een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Sherlock Holmes: A Game of Shadows (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mycroft Holmes
Colonel Sebastian Moran
Mrs. Hudson
MartMovie
Tja moeilijk. Mijn probleem is dat ik enkele weken geleden de serie Sherlock gezien heb en dan toch ga vergelijken. Allereerst voor een ieder die deze serie "Sherlock" nog niet gezien heeft ga kijken hij is echt fantastisch en speelt in deze tijd. Nu deze film ach voor mij niet meer een leuke actie film met een overdaad (voor mij inderdaad te veel) aan actie en een groot gebrek aan diepgang. Past prachtig in het rijtje van Pirates of the Caribbean en ook bij deze zijn we het denk ik bij deel 4 wel zat. Groot pluspunt de prachtige decors en beelden maar ja niet alleen het oog wil wat. Oké ik heb me wel vermaakt maar ben niet verrijkt mmm een 3.
Weliswaar allemaal iets minder dan het eerste deel maar desalniettemin een prima opvolger. Het verhaal zat best goed in elkaar en was ook weer boeiend. Uiteraard zit de film weer vol met niet te rade en mysterieuze wendingen maar dat is juist de charme van deze films. Visueel was deze film natuurlijk ook weer een feest voor het oog en de actie was ook best spectaculair. Vooral het gedeelte in de trein vond ik geweldig. De bekende cast deed het ook weer prima en zowel Robert Downey Jr., en Jude Law stalen weer de show (vooral natuurlijk de eerste). Alleen de rol van Noomi Rapace vond ik eerlijk gezegd weinig toevoegen en echt sterk en overtuigend spelen vond ik haar ook niet. Wel natuurlijk mooi voor haar dat ze nu eens in een grote internationale film mocht meespelen. Maar liever had ik toch weer de fraaie Rachel McAdams in een hoofdrol gezien (ze speelde overigens wel meer mee in deze film). Al met al is deze film toch weer prima popcorn vermaak en de twee uren vlogen weer snel voorbij.
danick61
mmmmm, De hoofdrol speler acteer een beetje als jack sparrow (pirate of the caribean)
tis wat
Hele leuke film, maar dat vond ik van deel 1 ook al.
goede actie, leuke humor
Agrippa
Erg slecht en verwarrend begin. Het eerste uur voelde hetzelfde als dronken naar een film kijken, ergens volg je het wel, maar het is vaag en verwarrend en concentreren lukt niet. En ik had echt geen druppel op.
Gelukkig was het tweede uur wel een stuk beter, er kwam wat meer rust in het verhaal.
De film ontbrak het verder aan structuur, sfeer, spanning en humor die de eerste film zo leuk maakte.
Dankzij het tweede deel nog 2.5* en daar komt de film goed mee weg...
benni
Ha, ik dacht al, wat slaat dat wijntje onder t eten aan, maar dat was het dus niet. Had ook hetzelfde gevoel als met 10 flessen bier op naar de Matrix kijken. Je hebt geen idee waar het over gaat. Terwijl eerste deel zo goed in elkaar steekt. Jammer...
Leuk popcornfilpje.
Heeft wel het nadeel dat we de laatste tijd zo verwend zijn met de Sherlock serie van BBC want het verhaal, plot en personages doen wel echt in alles onder voor die productie.
Het enige dat deze film heeft tov de serie is de nodige actie (prima) en humor (mwa...) .
Lijkt of voor dit deel ook wel naar de serie gekeken is met opeens die pontificale bijrollen, maar voor personages als Mycroft, Irene Adler en met name Moriarty moet je toch echt de serie kijken.
Wel een prettig acteur verder die Jared Harris.
DiskjockeyEast
Compleet tegen mijn verwachting in is dit eentop film... geweldige dialogen, intelligent verhaallijn goed en ontspannen acteerwerk en een kippenvelopwekkende visuele stijl en soundtrack!!!! Erg sterk einde ook! aanrader!!!
kathmandu
Guy Ritchie blijft geniaal. Zit visueel zeer knap in elkaar.
Maar toch mis ik een beetje het de ware Guy Ritchie.
Waarschijnlijk omdat het een US produktie is en geen UK produktie.
joostus
Ik vind dit toch leuke en vermakelijke films. Ook goed gelachen en goeie actie en prima en leuk acteerwerk van goeie acteurs. Ook het regiewerk is heel goed.. Maar het verhaal viel toch enigszins tegen. Ik vond het niet een heel sterk verhaal. Het had wat ingewikkelder in elkaar mogen zitten met een mooi ploteinde..
Masterkeeltie
Leuke vermakelijke film, geweldige details en de slo-mo's zijn heerlijk om naar te kijken, de humor is geweldig en daar blinkt deze film echt in uit
3,5 *
Water & sneeuw.
Het vervolg op de succesfilm van Ritchie is wederom visueel flitsend in elkaar gedraaid. Het scenario wordt echter een beetje ondergesneeuwd en is minder waterdicht dan dat van het eerste deel. Bakken vol mooi gefilmde actie en heerlijke dialogen tussen hoofdrolspelers Downey Jr. en Law trekken de boel weer recht.
Zeer goed.
Elineloves
Na eergisteren te hebben genoten van Robert Downey Jr. in The Avengers en net het teleurstellende The Vow met Rachel McAdams te hebben gezien, leek Sherlock Holmes 2 me wel een waardige volgende film. Vooral nieuwsgierig naar Noomi Rapace, maar ik vond deze rol niet echt geschikt voor haar. Komt denk ik vooral door The Girl with the Dragon Tattoo, waar ze écht indruk op me had gemaakt. Daardoor is het wellicht in deze film wat.. flauwtjes.
Verder wat ik al verwacht had: Lekkere actie, opzwepende riedeltjes, paar sterke oneliners en goede chemie tussen Robert en Jude. Vooral die eerste weet toch altijd een lach op mijn gezicht te toveren met zijn charisma. Wel vond ik hem oud, vermoeid en mager uitzien in deze film. Het mysterieuze en het flitsende was er wel een beetje vanaf, maar ondanks dat blijft het een aardig vervolg. Jammer van het einde.
DonPeliculón
Jammer van het einde.
Wat is er mis met het einde?
Betamax
Wat een vreemd hoge score voor zo''n rommelige doorsnee film.
Viel mij dus tegen, zeker in vergelijking met de eerste.
robinb
Zeer matige film, totaal niet sherlock holmes waardig. Er zaten wel wat pluspunten in zoals bepaalde humoristische momenten en mooie locaties, maar daar is verder alles mee gezegd.
De film komt enorm rommelig over en het verhaal is erg matig waardoor je als kijker niet echt lekker in de film komt. Het lijkt echt van de hak op de tak te gaan, met vervelende, saaie en irritante gesprekken.
De actie vond ik ook niet goed, er zat wel wat mooie actie tussen, maar zelfs in de slowmotion word alles maar half in beeld gebracht en spetterd het niet bepaald van je scherm. Je krijgt nooit echt een "wow" gevoel of een andere vorm van indrukwekkendheid.
Op de een of andere manier was het allemaal net niet. Er leek ook geen einde aan de film te komen en ik moest echt heel veel moeite doen om niet in slaap te vallen. Dat komt met name door de ontinteressante en op mij irritant overkomende dialogen waardoor je eigenlijk continue op moet letten, helemaal gezien het tempo waarin het eea elkaar opvolgd.
Daarnaast ook een totaal gebrek aan speurwerk en/of mysterie wat ik erg jammer vond.
Het laatste half uur vond ik nog wel gaan gelukkig, maar kan hier echt niet meer dan 2 sterren voor geven, terwijl ik toch een echte sherlock holmes fan ben.
gr
david bohm
Deze Sherlock Holmes bevalt me beter dan zijn voorganger. Het verhaal dat op zichzelf al sterker is wordt met humor en vaart verteld. De bijrollen worden bekleedt door interessante acteurs als Stephen Fry en de fascinerende Noomi Rapace. Bovenverwachting en bovengemiddeld.
tal1b
aijajai toch af en toe bijna in slaap gesukkeld. Dezelfde effects van Sherlock Holmes van 2009 weer meegenomen naar dit vervolg (x10!) Mooi gedaan hoor, maar wel al gezien. De film leek wel op een (wat saai) schaakspel met slaapverwekkende dialogen. Nee ben geen fan van detectives.
Zeker sommige acties waren dik boven het gemidelde, maar had iets anders meer van verwacht.
Na een bijna 5 sterren Sherlock Holmes uit 2009, vind ik dit een mager vervolg.
Captain Pervert
Grappig en onderhoudend met veel vaart. Er valt veel te zien en te beleven, maar toch hangt het allemaal was los aan elkaar.
Met name doordat de badguy niet echt imponeert.
Rodger
Best wel een tegenvaller, alleen de vertraagde beelden waren mooi gebracht.
Maar de film, en het verhaal.. was niet echt bijzonder.
2**
J_star
Leuke acties, maar nul verhaal. Ik viel dan ook halverwege letterlijk in slaap.
Sergio Leone
Ik viel dan ook halverwege letterlijk in slaap.
Moet wel, anders had je door dat er wel degelijk verhaal inzit.
mock turtle
Beter dan gemiddeld, maar niet top. Ingewikkeld, niet echt lekker lopend verhaal. Lekker bijdehante Holmes en bijzondere vechtscenes.

Sherlock Holmes
2009

Meer bekend over casting van prequel-serie 'Young Sherlock'

De best beoordeelde films die je vanavond op televisie kunt bekijken

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999