• 9.377.914 stemmen

The Hangover Part II (2011)

Komedie | 102 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 26 mei 2011

Plot The Hangover Part II

"The Wolfpack Is Back"

Phil, Stu, Alan en Doug reizen af naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas wat uitliep op een grote ravage kiest Stu nu voor een veilige, ingetogen 'pre-bruiloft' brunch. Echter, niets verloopt zoals gepland. What happens in Vegas, may stay in Vegas, maar wat het gezelschap in Bangkok staat te wachten overtreft al hun verwachtingen...

avatar van rgs

rgs

Het is inderdaad niet origineel, maar wat had je dan verwacht?

De film heeft bijna alles wat een film in zijn genre nodig heeft.

Het was al snel duidelijk dat deel 1 niet overtroffen zou worden, maar dat is geen schande.

Echte fans van deel 1 zullen deze film ook leuk vinden.

Ik lees dat mensen Alan nu opeens voorspelbaar vinden? Dat is logisch, dit is deel 2, moet hij nu opeens een ander mens zijn?

Daar zit toch juist de kracht in van deze film, personages zoals Alan, Mister Chow gecombineerd met Phil en Stu.

Ik heb me uitstekend vermaakt met The Hangover Part II, ik zal hem niet zo vaak opnieuw kijken als The Hangover, maar het blijft zeker niet bij 1 keer.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Leuk voorborduurselte van 1, maar echt een knaller? Veel van de hak op de tak humor en shots. Wat ik me kan herinneren van 1 was dat die grappiger was. Maar het zou zomaar het zelfde geweest kunnen zijn.... Keek lekker weg, maar niveautje was laag... Aapje was het leukst...

3 tje

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Heb weer ontzettend moeten lachen. Heeft dl 1 niet overtroffen, maar vond het alsnog een super film!

avatar van Flaka

Flaka

@dilios

die tattoo lijkt me duidelijk, Stu was grote fan van Mike Tyson, vandaar dat die op het einde zo uit ze dak ging en Alan voor hem had geregeld dat die kwam optreden op ze bruiloft. Dus vandaar de tattoo gezet toen die lam was
Verder kan ik over de film kort zijn : GR-UW-EL-IJKKKKK

Tattoo ipv tand
Aap ipv baby
Neef kwijt ipv Doug
Lift ipv dak
Eerst kreeg vrouw de volle laag nu de schoonvader aan het einde (stu)
Op het bijna gepakt worden moment de ingeving waar de missende persoon is.
Sex gehad met een dude ipv getrouwd met een hoer (stu)
Ze worden wederom verantwoordelijk gehouden voor het kwijtmaken van geld.
Ipv tijger terug brengen nu een monnik
enz..

en ook de grappen zoals de rukkende baby, nu een oudje met een stijve.

Deel I heb ik slap gelegen, maar het leek wel alsof hetzelfde script was gebruikt (tot in de details).
Alleen alles nu andere locaties/personen/en dergelijke

Vond het een remake van deel I en had wel een nieuwe film verwacht

Maar wil geen hele discussie starten, fijn dat jullie laaiend zijn
Ik liep alleen geïrriteerd de zaal uit omdat ik andere/verkeerde verwachtingen had.

avatar van rep_robert

Dit is wel categorie open deuren in trappen hoor. Het stond allang bekend dat the Hangover II hetzelfde plot zou volgen. Als je alle (positieve)recenies er ook op naleest, iedereen vermeldt het.

Dat het plot hetzelfde is wil niet gelijk zeggen dat de film slecht is toch? Ik vond het eigenlijk wel vermakelijk, daarnaast waren veel scenes losstaand ook gewoon erg goed. Bijvoorbeeld in de Ihop aan het begin van de film, erg hilarisch. Of bij Alan thuis..

..TannemaaT..

Ging bewust zsm zonder een recensie te lezen.

Maar ik ga er verder niet (meer) op in, meningen verschillen en zinloos om dit te oneindig te verdedigen.

Can't help it dat ik de film een teleurstelling vond

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

..TannemaaT.. schreef:

Ging bewust zsm zonder een recensie te lezen.

Can't help it dat ik de film een teleurstelling vond

Je staat hier heus niet alleen in hoor, je argumenten zijn immers goed. Het kijkplezier was bij mij ook veel minder, omdat het exact hetzelfde is.

Een recycle-script om het zo maar even te noemen.

avatar van rep_robert

Iedereen is het met hem eens, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat een film opeens niet meer grappig is toch? Zoveel verschillen de meningen niet eens, het enige wat verschilt is het feit dat de één iets minder heeft gelachen dan de ander.

avatar van Baard

Baard

Jammer allemaal. The Hangover had uit kunnen groeien tot een echte klassieker, dat gaat nu niet meer gebeuren...

avatar van wwelover

wwelover

Dat de opbouw hetzelfde was als deel 1 prima, maar ik vond het qua niveau weinig verschillen. Heb me echt heel erg vermaakt met deze film. Erg sterke grappen weer, met natuurlijk een geniale Zach. Ik vond het gewoon een leuk verhaal weer, mocht er een deel 3 komen dan zou ik het wel leuk vinden als het aangepast word maar nu had ik er geen moeite mee. De film moet het ook hebben van de sterke cast en leuke karakters. En dat was allemaal dik in orde.

avatar van Salto

Salto

Heb me kapot gelachen!

avatar van Woeke

Woeke

jammer. Een kopie van deel 1 maar dan anders. Ik vond hem stukken minder dan deel 1.

Geen voldoende.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Hetzelfde plot, andere locatie en veel te ongeloofwaardig allemaal, deel 1 was subtiel en origineel, deel 2 is extreem over de top, teveel actie en repetitieve gebeurtenissen (waarbij veel precies hetzelfde is als deel 1).

Het is wel een vermakelijke film, maar komt lang niet in de buurt bij het origineel, daar is het veel te overdreven voor, teveel van het goede.

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Imperial Figure schreef:

Sluit ik mij volledig bij aan!

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Alan what did you do? Did you roofie me?! ''

Ondanks dat de film ruim een half uur later begon dan zou moeten, omdat een paar ordinaire studenten ruzie gingen maken over stoelplaatsen en zelfs het personeel in moest grijpen, was dit een heerlijke bioscoopervaring. Wat een film! Nee, wat een héééérlijke film! Ondanks het gedoe dat voorafging aan de film, was er wel een echt 'groepsgevoel' in de zaal. Iedereen was razend enthousiast en er werd me wat afgelachen. Uiteindelijk toch nog wel een goede sfeer, gelukkig.

The Hangover 2 was voor mij zelfs beter dan het eerste deel. Op zich apart, gezien de rode draad precies hetzelfde is maar het zich op een andere locatie afspeelt. Ik heb vaker uitbunding kunnen lachen en hoewel de grappen nog altijd even seksistisch en met vlagen plat zijn, is dit echt waar ik van kan genieten.

Ik snap dat het voor velen aan kan voelen als een overbodig deel, want erg vernieuwend of verrassend is het niet, maar dat kon je op voorhand toch weten? Zeker wanneer je een trailer hebt gezien, dan weet je wat je te zien krijgt. Het is hoogstens nóg meer over the top, iets wat voor mij goed werkt. Ken Jeong is hier een goed voorbeeld van, wát een mafketel.

Alleen vanwege Bradley Cooper zou de film bij mij een voldoende halen. Wat een prachtige vent, elke scène waar hij in zit is pure eye-candy. Ook jongere broertje Teddy vond ik erg adorable (Ja, ik ben veel te oud voor hem, maar dan nog kan hij schattig zijn)

Heerlijke eindscène ook weer, met de hilarische foto's. Gelukkig is dit er ook ingehouden, eigenlijk verheug je je daarom op de aftiteling, gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar wat ze allemaal mee hebben gemaakt.

Beter dan het eerste deel, verheug me nu al op de herziening.

avatar van Jobjee

Jobjee

Net als the Hangover deel I is ook dit een super film, tuurlijk word het wat voorspelbaar maar ook dit blijft gewoon een geniale film met genoeg te genieten. Ik vind hem persoonlijk grappiger dan het eerste deel

Elineloves schreef:

.......

Beter dan het eerste deel, verheug me nu al op de herziening.

Qua humor vind ik zijn rol toch het minste, maar ik denk dat jij puur en alleen voor de eye-candy gaat.

Overigens heb ik hem al 2x in de bios gezien, blijft leuk

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik vind 'Phil' juist wel af en toe pittig uit de hoek komen, maar dat kan mij ook meer opvallen omdat ik Stu een enorme zeur en jankerd vind, en Alan soms een tikkeltje te hoog randdebiel gehalte zodat het niet meer leuk is. En die ander, tsja, die zat er weer een beetje voor spek en bonen bij.

avatar van _Nick_

_Nick_

Ik heb deze film gisteren in de bioscoop gezien samen met een groep vrienden. Dat is ook precies de setting waarin je 'm moet zien. Gewoon lekker lachen om absurde situaties die vaak nog extremer zijn dan in het eerste deel. De film begint als een exacte kopie van deel 1, en het verloop na de opening is op heel veel punten ook hetzelfde. Toch kan deze niet helemaal tippen aan de originaliteit van de eerste, maar vermakelijk is ie zeker!

avatar van Metalfist

Metalfist

Bangkok has them now

Bijna exact dag op dag 2 jaar geleden zat ik in de cinema voor de eerste Hangover. De film was me toen aangeraden door een kameraad en ik wist niet wat ik moest verwachtten. Ik had geen trailers gezien, ik kende niemand van de cast en van de regisseur had ik alleen maar Old School gezien, een film die me wel redelijk was, maar in de cinema werd ik weggeblazen. The Hangover werd een geweldige komedie maar de houdbaarheid bleef wat beperkt want toen ik de film recent nog eens had teruggezien, vond ik hem al een tikkeltje minder. Ik hield mijn hart dan ook vast voor deze sequel want, hoewel ik mijn best deed om zoveel mogelijk informatie te negeren, hoorde ik meer en meer kreten zoals een herhaling van deel 1 en voorspelbaar.

En eerlijk gezegd, het klopt wel. Part II is vaak een bijna letterlijke herhaling (met hier en daar een kleine aanpassing) en er worden geen nieuwe elementen geïntroduceerd maar toch is het allemaal erg vermakelijk geworden. Dit is vooral te wijten doordat het allemaal net een tikkeltje grootser is geworden qua plot. Om Vegas te overtreffen moet je natuurlijk naar een land als Thailand en ook de situaties waar de Wolf Pack in terecht komt, zijn net dat beetje groter. Philips had nu ook niet echt een andere keus dan dit allemaal meer episch te laten verlopen en slaat daar wonderwel in. Formulegewijs is het dus allemaal hetzelfde maar o wat een geniale situaties zitten er weer tussen. Ik had niet dezelfde ervaring als toen die 2 jaar geleden, daarvoor is de grappendichtheid te laag in vergeleken met het eerste deel, maar toch weer een aantal keer hardop moeten lachen en dan ben ik sowieso al niet de type die veel luidop lacht bij een film. De vele knipogen naar het eerste deel waren trouwens ook wel geslaagd maar waar ik nog het meeste schrik voor had, was dat ze geen deftige verhaallijn hadden om te gebruiken als kapstok voor het plot. Het eerste deel had juist de kracht dat het geen situaties waren die gedwongen werden om grappig over te komen maar dat het gewoon situaties waren die effectief grappig zijn. Gelukkig wordt dat hier nog wel handig opgelost door Alan een soort wrok te laten koesteren tegenover de nieuwkomer. Eén van de handvol nieuwe ideeën maar wel één die perfect werkt. Voor de rest natuurlijk ook geweldig dat er weer een hilarische aftiteling volgt met de foto's. Het verrassingseffect was verdwenen maar verdomme, er zitten toch hilarische momenten tussen. Geen idee of het in de eerste ook zo was maar ik vond het wel goed dat we nog antwoord kregen op een paar vragen, had de film anders toch wel wat punten gekost.

De situaties waar de Stu, Alan en Phil weer in terecht komen zijn dus weer de moeite waard maar veel van de humor komt toch echt tot zijn recht door de geweldige combinatie van de drie hoofdrolspelers. De eerste Hangover was mijn eerste kennis met Zach Galifianakis maar sindsdien heb ik hem maar in weinig films kunnen waarderen (Dinner For Schmucks was tenenkrommend slecht) iaar gelukkig weet Philips perfect hoe hij hem moet uitspelen. De opmerkingen zijn weer heerlijk droog, Ed Helms wordt wel een serieus stuk verder uitgewerkt. Waar hij daarvoor wel wat problemen had te verwerken (die tand!), krijgt hij hier wel een hele hoop shitload aan problemen over zich. En dat maakt het allemaal nog des te leuker. De wakker worden in één of ander smerig hotel scène is goud waard maar de manier waarop Helms meer en meer buiten zinnen geraakt, heerlijk! De bijrol van Mike Tyson vond ik trouwens minder geslaagd. Nu had iedereen voor perfect geweest (Tiger Woods of Bill Clinton, waar zijn die eigenlijk gebleven?) maar Tyson paste simpelweg niet. Vreemd om te zien hoe Cooper, die de rol van Phill op zich neemt, eigenlijk degene is die het normaalste is. Ik zou juist het omgekeerde verwachten eigenlijk doordat hij degene is die het meest door raast over gaan feesten. Ach, dat is misschien iets voor een volgende deel. Laten we dan wel hopen dat de rol van Ken Jeong terug beperkter is want nu is hij iets te vaak een stoorzender. Leuk bijrolletje ook nog van een serieus verdikte (?) Paul Giamatti. Muziek is trouwens ook weer erg sterk maar elke film die opent met Johnny Cash heeft bij mij al een streepje voor.

Formulewerk maar wel één van een goed niveau. Mocht Philips nog besluiten om een derde deel te maken, dan lijkt me het het beste om het eens over een andere boeg te gooien want een derde keer gaat niet lukken. Part II is al wat minder dan zijn voorganger en ik vrees dat een herziening (net zoals bij deel 1) de score nog gaat doen laten zakken want zo'n uitverkochte en goedgezinde zaal heeft een positief effect natuurlijk. Er zijn weer een aantal geweldige situaties, de cast is enorm goed op elkaar ingespeeld en er kan zeker gelachen worden. Ik heb me wel geamuseerd.

avatar van Theunissen

Het komt zelden voor maar deze film heb ik met heel veel pijn en moeite kunnen uitzitten in de bioscoop (na een 45 minuten was ik al aan het kijken op mijn horloge) en ik was zeker niet de enige. De zaal was vrijwel vol maar tijdens de film werd nauwelijks gelachen. En terecht ook want deze film was gewoon een kopie van het eerste deel en dan op alle onderdelen slechter. Het identieke verhaal was stukken minder (kwam natuurlijk ook omdat het niet meer origineel was) en zeer flauw. De locatie vond ik ook slecht gekozen want humor in een Aziatisch land is gewoon een slechte combinatie. En de humor was dit keer zeer triest en had meer weg van onderbroekenhumor of geforceerde voorspelbare humor. De cast was ook nog eens voor 90% identiek en ook de personen die in het eerste deel een bijrol hadden kwamen er ook nu weer in voor. De cast vond ik overigens matig en zelden grappig met als dieptepunt Bradley Cooper die gewoon nergens grappig was. De enige die soms nog een beetje grappig was, was natuurlijk Zach Galifianakis (hem vind ik eigenlijk altijd wel leuk). Het beste van deze film was nog het einde met de foto's, daar werd in de zaal nog het meest om gelachen. Origineel was het natuurlijk niet want in het eerste deel werd het ook al toegepast.

Al met al was dit gewoon een flut vervolg en hopelijk komt er geen derde deel meer. Mocht er toch nog een derde deel komen dan weet ik in ieder geval met 200% zekerheid dat ik die niet meer in de bioscoop ga bekijken. Zonde van mijn tijd deze film.

avatar van KwintenS

KwintenS

Blijkbaar ben ik 1 van de weinigen die dit deel beter vond dan het vorige. Voor mij zat de sterkte van deze film in het feit dat alles herhaling was. Daar zit al een groot deel van de humor in. Ik had vooraf m'n twijfels maar ik was aangenaam verrast. Ik heb meer gelachen bij deel 2 dan bij deel 1 dus daarom 4*

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Ik vond de eerste hangover film geweldig , en deze is zoals met ieder vervolg natuurlijk minder en vooral erg voorspelbaar - wat zou er met onze vrienden gaan gebeuren in een stad als bangkok - maar er zitten toch genoeg geslaagde grappen in de film om ervan te kunnen genieten.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Vraagje aan de experts, is het nodig deel I gezien te hebben om deze goed te kunnen kijken?

avatar van Metalfist

Metalfist

Nodig? Neen, niet echt maar het is wel aan te raden als je de knipoogjes wilt verstaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

Mwah, op zich wel een aardig vervolg. Alleen het is toch weer meer van hetzelfde. Hetzelfde scenario, alleen is dit keer iemand anders kwijt die ze moeten vinden.
De situaties zijn op zich wel lachen, alleen toch net iets minder dan het eerste deel en Mike Tyson hadden ze net zo goed weg kunnen laten, voegt totaal niks toe aan deze film.

Mocht er ooit een deel drie komen, dan hoop ik echt dat ze met een ander concept komen. Deze cast mag wat mij betreft wel weer terugkomen met als belangrijkste personages: Alan en Mr. Chow.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Shinobi schreef:

Jup, had Phillips op z'n minst wel The Dan Band terug mogen brengen, met Tyson kon er nog geeneens een gulle lach vanaf.