• 9.375.212 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot Mars Attacks!

"Nice planet. We'll take it!"

Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

President Dale / Art Land

General Decker

Zichzelf

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Tim burton wou het ook een soort van parodie op alien films maken. de aliens ene effecten zijn op burton's verzoek wat fake en houterig gemaakt (veronica gids)

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Maf en goedkoop, en juist daarom zo leuk.

Tuurlijk is deze film niet serieus te nemen, en dat moet je dan ook vooral niet doen.

Gewoon verstand op 0, bier en chips erbij en het zal je niet tegenvallen.

hollywood king

geen tim burton niveau, de marsmanntjes zijn wel goed gemaakt.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

zeker geen TB niveau echt zwak! maar behalven dat mooie marsmannen!

avatar van G to the J

marsmannetjes zijn grappig.. vond de film wel vermakelijk

als het zo'w geweldig is waarom geef je het dan 3.5 sterren

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Erg slecht maar hij is toch ook wel lachen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tsja tsja, wat zullen we er van zeggen? Niet het beste werk van Tim Burton, dat zeker niet. Wel leuk om zo'n heel scala aan bekende acteurs voorbij te zien voorkomen, maar als parodie sloeg het bij mij niet echt aan. Wel erg leipe aliens, dat wel.

avatar van Triztan

Triztan

Dit is wel een schande voor Pierce 0.o Lol @ die bejaarden die in rolstoelen die in de fik staan door dat bejaardenhuis racen =')

avatar van Vaughn

Vaughn

Ik vind dit toch wel een leuke film! Niet bijzonder goed, maar zeker amusant met veel bekende rollen.

Het leukste stukje vond ik wanneer Tom Jones staat te zingen, en dan die lichten uit gaan, en daar opeens een achtergrond koortje van aliens staat te dansen.

avatar van namingway24

namingway24

Krankzinnige humor en weergaloze special effects maken hier een cultklassieker van. De cast is ook zeer aangenaam en de soundtrack is prachtig. Geen typische Burton qua stijl, maar wel qua kwaliteit.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Geinige, soms ietwat flauwe sf-parodie van Burton. Alleen is de typische Burton-sfeer wat minder aanwezig dan in zijn andere films. Ook een enorme cast, waar Jack toch in z'n dubbelrol de show steelt.

avatar van gukker

gukker

Geen hele goeie film maar wel heel grappig.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mars Attacks! is opzicht een aardig vermakelijke film. De casting is dan echt geweldig : Jack Nicholson, Michael J. Fox, Glenn Close, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Jack Black en Annette Bening zaten allemaal goed in hun rol. De Humor is wel wat flauw vond ik.. De actie-scenes waren midelmatig, maar de Aliens zelf waren erg leuk gemaakt. Het verhaal slaat natuurlijk nergens op, maar de uitwerking ervan is dus zeker niet verkeerd.

avatar van PEN15

PEN15

OOoooooohhh.. Ik lees hier allemaal reacties die kant noch wal raken. De leden hier boven mij heeft het over een verhaal dat nergens op slaat. Mars attacks is in eerste instantie een verfilming van de jaren 60 Topps reeks verzamelkaarten "Topps (bubbles) MARSATTACKS". Voor de liefhebber, google eens op deze woorden en trek dan eens een conclusie.
Ik heb als echte verzamelaar ook zijn parallel lopende broertje, namelijk dinosaurs attack, hetzelfde recept dezelfde parodie (en anti-commies propaganda). En enkele leden onder jullie zijn toch nog niet te jong dat ze "gpk ALIEN IAN" kennen het kaartje uit de garbage pail kids reeks? Een andere spoof van Topps.
Daarnaast is het inderdaad ook een ode aan vele jaren 50 scifi en giant monsterattack movies. Ik kan het niet allemaal plaatsen, maar the day the earth stood still? en dr. strangelove? En de talloze martian movies?? Er zit genoeg jaren 60 decor in verwerkt, maar dat veroorzaakt wel een beetje een paradox met die videogame lichtgunbekwame negrojeugdigen. Mijn maat en ik kwamen er destijds niet uit, was het nou jaren 60 of 90,,, daar zat verder geen consistentie in.

Mijn ervaring: te veel om te beschrijven, ik wilde destijds naar de film, maar gokte teveel op een prijsvraag die ik nooit zou winnen. Ik kocht later de SE vhs editie met de frisbee, de mok en het tshirt erbij. Man was ik in mijn nopjes. Ik zal mijn familie ook niet vergeven dat ze zo ongeduldig waren om de film alvast te bekijken zonder mij, zodat ze de afloop al wisten en vertelden als provocatie me ook nog eens dat ie niet zo leuk was.
Nou jammer dan, want ik vind het echt een topper, zowel sensationeel als immoreel, zowel surrealistisch als emotioneel, zowal humoristisch als spectaculair.. zo dat moest even worden gezegd. Ondanks mijn aanschaf ging de VHS in de kast en heb ik hem vanaf 1998 nooit meer bekeken (ik heb hem nog steeds, de groene vhs editie.. en alleen de frisbee/flying saucer heb ik nog), tot ik hem onlangs in nullen en eentjes op mijn pc heb staan. Nou, zeg die cgi effecten van toen zien er veel geloofwaardiger uit dan tegenwoordig, ik wist niet dat het toen ook wel redelijk was. De cast is natuurlijk subliem, kleurgebruik is uitmunted, verhaal lijn is lekker duister en met veel referenties die je maar hebt te begrijpen anders kun je beter niet kijken. Het verhaal is veel leuker dan van de kaartjes, maar had het graag wel gezien dat ze echt naar mars waren gegaan voor een vergeldingsactie, ipv een grammofoonplaat.

avatar van PEN15

PEN15

Ik heb alleen 1-2 en 7-9 gelezen wat betreft de reacties, maar toevallig heeft een lid op blz 3-4 er dan toch een melding over gedaan. Nou duim omhoog en petje af voor jou! Ondanks een paar ontbrekende elementen en een afwijkend einde vind ik het een welkome verfilming.

Dat feitje over Jack nicholson, dat hij nooit dood te krijgen was in tim burton films, en daardoor 2x dood moest, vind ik echt geweldig. Ik begreep al niet waarom je zo opzichtig kon zien dat hij het was, hij deed nog wel zijn cowboy hoed af en had opzichtig slecht haarwerk op zijn hoofd. LOL

Ik probeer verder ook alle war from the worlds referenties te plaatsen en was lisa marie die de rol van de alien "mata hari" speelde nou een satirische versie van Vampira uit de ed wood films? Hmmm.. hoe langer ik over deze film doordenk, hoe beter ik hem ga vinden.

De vele jaren 50 referenties van de anti commies houding van de patriotische amerikanen en de jaren 50 tanks en wapens, de overdreven props uit de films hoe ze dachten dat de toekomst eruit zou zien, met enorme glazen ruimtehelmen, overdreven grote vertaalmachines, nutty professor Pierce met die pijp in zijn bakkes. Wat een heerlijke film gewoon. Echt jammer, dat er zo'n klein publiek voor deze film is. Ze moeten het ook geen kaartje met komedie meegeven, want het is een parodie/satire, waardoor deze film de verkeerde kijkers aantrekt.

Oh ja, maar natuurlijk, earth vs the flying saucers, hoe kon ik daar omheen? Misschien is het van enige meerwaarde als ik dit schakeltje erbij zet! MarsAttacks!referenties

Een bepaalde scene die ook in mijn geheugen gegrift staat is de vergaderzaal van de president, achter hem staat een reusachtige projectie van de mercator wereld kaart. Deze kaart wordt nog wel gebruikt, maar is ontzettend ouderwets, misschien een hele kleine spoof, wie weet.

avatar van barns

barns

Dit is gewoon keer op keer smullen.. wat een fantastische komedie

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Toen ik deze film een aantal jaar geleden voor het eerst zag, vond ik 'm hilarisch! Een paar weken terug kocht ik 'm voor een prikkie. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben na de 2e kijkbeurt. Er gebeuren een hoop dingen in waarvan je moet glimlachen, maar slechts weinig waar je echt om moet lachen. Acteerwerk is geweldig, met name Jack Nicholson in 2 rollen.

avatar van Reinoir

Reinoir

Deze film komt echt te vaak op TV.

avatar van barns

barns

Reinoir schreef:

Deze film komt echt te vaak op TV.

Iedereen moet deze film gewoon gezien hebben

avatar van Kricky

Kricky

superfilm die wezentjes blijven super

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Belachelijk raar, maar daarom ook juist zo ontzettend vermakelijk. Veel mensen zien hier de pure parodie niet in!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Best een leuke film. Vooral het overhoopschieten van personen waarbij je het niet verwacht, met die speelgoedgeweertjes

De marsmannetjes zien er heerlijk knullig en belachelijk uit. Heb niet veel met scifi films, maar als het zo gebracht is wel. Komische en kleurrijke settings en hier vind ik Sarah Jessica Parker veel leuker dan in Sex and The City.
3 - 3,5*

avatar van 606

Erg vermakelijke komedie met hele grappige mars mannetjes die kwekken als eenden.

Prima acteurs.

3,5 ster

avatar van DragQueen

DragQueen

Vrij vermakelijke komedie, waarin heel wat bekende gezichten de revue passeren. verder doen de effecten nogal goedkoop aan. dit misschien met enige opzet van tim burton. de mars mannetjes zijn wel best grappig. verder heeft de film zijn leuke momenten, maar is het niet echt een hoogvlieger. 2,5 ster.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke doldwaze onzin. 3 sterren

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Love it or hate it.

Dat lijkt er met deze film aan de hand te zijn. Bij mij is de eerste het geval. Echt super hilarisch deze film vol met cameo's en bad-ass groene aliens. Light entertainment, dat wel, maar dat is ook een kwaliteit.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Wederom genoten!

avatar van kramersietse

kramersietse

Waar was Johnny Depp, dit is toch een Tim Burton productie?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Opzich wel een leuke film, maar duidelijk één van de mindere van Tim Burton. De aliëns zien er bijzonder nep uit, maar dat is juist de kracht van de film. Met een groot aantal bekende acteurs die, zoals gewoonlijk, bijna allemaal vaker met Burton samengewerkt hebben. Het is een bijzonder vermakelijk komedie, die alles, en vooral zichzelf, niet al te serieus neemt.