Mars Attacks! (1996)
Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 maart 1997
Plot Mars Attacks!
"Nice planet. We'll take it!"
Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...
President Dale / Art Land
Nathalie Lake
Jason Stone
General Decker
Zichzelf
Dat valt toch wel mee hier? Waar bijvoorbeeld. Vond die aliens best overtuigend.
Zoals ik al zei werkt het wel, en dit vooral omdat Burton niet gaat voor realisme, maar voor figuurtjes die werken in de context van de film, iets wat maar al de vaak vergeten wordt in die grootste CGI films/cartoons. Alleen stelt de CGI technisch gezien niets voor hier.
Het was dan ook helemaal geen verwijt.
BoordAppel
Anatolia
Allemachtig
Hoogtepunten zijn toch wel nr. 13 (afstandbediening en drinken erbij!), 21 (wat moet een Marsmannetje nou met plaatselijk schoon?) en 66 ('Earth Survives', maar dan wel met de Amerikaanse vlag).
BoordAppel
Valt me wel op dat die plaatjes tamelijk gruwelijk zijn. Zou nu volgens mij niet meer kunnen. Hilarisch zijn ze ook, Burton heeft ze uitstekend omgezet in deze film.
Bananas
Erg grappig concept in het genre van persiflages. Acteerwerk niet van groot belang maar de kwaliteiten van de verschillende sterren dragen wel bij aan het geheel. Ik heb veel gelachen en dat was de bedoeling.
Pff ...teveel mooie momenten om op te noemen en daarom een ondergewaardeerde film naar mijn mening.
mikey
Hier had dus toch een coole (s)exploitation flick in gezeten!? Jammer genoeg werd dit een flauwe comedy die wel te verteren valt als je je verstand op 0 zet, en daar ben ik wel goed in. 2
pjotr
Wat hier flauw aan is snap ik dan niet....gaarne deze prachtfilm even met volle verstand bekijken....
mikey
Ik zag hierin een flauwe parodie op '50 sci fi comics. Kill Bill vind ik ergens een vergelijkbare film. Die gebruikte 'B-genres' als inspiratiebron maar dan voor een nobel doel. En dat was heftig in tegenstelling tot deze flauwe en brave '''camp'''-film. De aankleding was wel mooi hoor, maar als ik de tekeningen van Boordappel bekijk dan had hier wel wat meer in gezeten, als je de lef hebt natuurlijk. boel flauwe karakters bood deze film trouwens, en nergens een echt leuke grap.
pjotr
De tradingcard-serie diende alleen als inspiratie: een invasie van marsmannetjes die ìn en ìn slecht zijn.
Deze film is allesbehalve braaf: ik ken geen enkele Hollywoodfilm waarbij de halve all-starcast binnen het eerste half uur al het loodje legt.
En hoe: Glenn Close verplettert onder haar eigen kroonluchter, Michael J Fox verpulvert tot een skelet en dan heb ik het nog niet over de noodlottige eindes van Jack Nicholson (verpletterd onder gebouw en 'vlaggestok' die zijn hart doorboort),Pierce Brosnan(onthoofd en verdronken), Danny DeVito ( neergeschoten), Martin Short (vinger afgebeten en schedel ingeslagen), Rod Steiger (vertrapt) en ga zo maar door........lekker braaf allemaal..
Bovendien komen een aantal tradingcards letterlijk terug in de film:bekijk kaart 1,2, 16, 18, 19, 22, 24, 32 en 36 maar eens.
Of het nu allemaal grappig is, dat is natuurlijk puur persoonlijk: ik vind het een uitermate geslaagde komedie.
De scene waarbij de martians door een compleet stukgeschoten stad tussen de ontploffingen door lopen terwijl er uit hun radiozender schalt :"Don't run, we are your friends." subliem - alleen die scene is al drie sterren waard.
mikey
Die tradingcards had ik eigenlijk nooit eerder gezien, maar met een film als They Live in mijn achterhoofd die een duidelijkere en hardere statement wist te maken, kon deze me niet boeien. tuurlijk als je de gruwelijkheden letterlijk opschrijft, lijken ze harder of hilarischer dan dat feitelijk zijn. dat kan je ook met de filmpjes van tom en jerry. En zelfs dat doet me veel meer. Het gaat er immers om hoe je het brengt. Ik had hier het idee dat de kijker niet serieus werd genomen. Verder vind ik dat burton altijd goed werk heeft geleverd hoor.
predator
- 1948 stemmen
die zijn echt heel gaaf!!!! 36, 59, 60, 62 zijn mijn favorieten!!!!
Overigens hele humoristische film en mooi gemaakt.
SmuttWars
Cool gegeven dat deze film is gebaseert op die plaatjes. Veel humor veel stijl.
Edie
Ik vond deze wat minder, wel leuk, maar toch.. Niet mijn film helemaal. 2.5 Sterren.
Edie
Poisonthewell
Mwah wel een lollige film. Niet bepaald Tim Burton's beste werk.
The One Ring
Ik wist niet dat deze van Burton was, maar als ik even bekijk welke andere films ik van hem gezien heb (Planet of the Apes, Edward Scissorhands) kan ik niks anders zeggen dan dat ik telkens weer teleurgesteld wordt. Deze vond ik ook absoluut niet grappig.
Flipman
Nou, in elk geval beter dan Planet Of The Apes, maar ik vind deze film niet geweldig. Wel lollig. Ik heb 'm net een 3,5 gegeven, maar ik geef 'm toch maar een 3, denk ik.
Tim Burton
Het is niet Tim Burton's beste film, maar zeker wel grappig. Vooral het idee dat die marsgevallen dood gaan van die muziek van die oma. Te grappig!!!!!
joeri15
grappige film, alleen aant begin beetje but.. nouja, wel grappig hoe ze dood gaan,
DieGo
Bij vlagen hilarisch en over het algemeen een zeer vermakelijke komedie.
Don't run, we are your friends.
Redlop
Don't run, we are your friends.
Geweldig ja. Erg gelachen opnieuw ook weer om dat geouwehoer van de marsmannetjes onderling.
een hele * erbij.
4,5 *
beefje
helemaal mee eens!
ook gelachen om al de bekende acteurs die erin meespeelden!
thumps up voor die grandma!
IcU
Super leuke film, met al die bekende. Leuk gedaan met die aliens. Zien er wel "stoer" uit.
feanaro surion
Weer gezien en hij viel toch wat tegen, het begin is geweldig en er zitten geweldige rollen in de film, maar vanaf het moment dat Tom Jones opkwam begon het toch wat flauw te worden.
Een halfje verlaagd naar 3.5 sterren.
Remi
Hij blijft erg leuk. Zeker weten. Ook erg leuke humor in.
Tieske
Zeer grappige film. Jack Nicholson was erg goed als president. Er zaten veel grappige momenten in. Het afspelen van "don't run, we are your friends" van de marsmannetjes bijvoorbeeld. Ook mooi vond ik het dat alle beroemde acteurs doodgingen.
Dat de bokser terugkeert naar huis en zo'n alienkop kapottrapt was ook erg goed.
4 sterren.
GuirY Rose
Arme Jack, Jack, Glenn, Danny, Pierce, Sarah, Michael en de rest van de halve wereldbevolking...
Danny deVito die een handtekening vraagt!
Geestig einde
"It's not unusual..."
Go Tim Burton!! 4*

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998