• 9.372.990 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot Mars Attacks!

"Nice planet. We'll take it!"

Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

President Dale / Art Land

General Decker

Zichzelf

avatar van Jordy

Jordy

De film ziet er prachtig uit, en heeft een heerlijke jaren-50 B-film sfeer. De overload aan bekende acteurs zorgen ervoor dat het flauwekulverhaaltje zeer vermakelijk blijft. Moet deze hoognodig weer eens zien, 3 en een halve ster.

neo

echt grappige film is dit.

spoilers

bv als een vent met marsmannetjes gaat boksen en als ze de eiffeltoren vernietigen.

avatar van BS

BS

flauwe film met perseflages op allerlij films en personen.

De humor is soms echt om te lachen.best leuk om naar te kijken,3 sterren

avatar van Blindfold

Blindfold

De eerste keer vond ik hem maar niks, maar de tweede al een stuk beter, dus toch 3 sterren.

avatar van lorelei

lorelei

ik vond dit echt een stomme film. De eerste keer dat ik keek zag ik maar een stukje en die vond ik al stom, maar toen ik hem de tweede keer keek vond ik hem nog stommer.

pjotr

En waarom ging iedereen naar die draak van een Independence Day? In welke film zie je nu zo'n all-starcast waarvan meer dan de helft al na het eerste kwartier het loodje legt? Top-amusement ! En Rod Steiger rocks!!!!!!

avatar van ichi

ichi

Steiger is dead dude

pjotr

Die hield het nog redelijk lang vol tegen the Martians.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

top entertainment !

**** 4 op 5 ****

(Ebert vindt 'm natuurlijk weer niks, ouwe lul)

avatar van chrissie

chrissie

absolute favorietenfilm, fantastisch gewoon

avatar van renske

renske

Toen ik deze film de eerste keer zag - in de bioscoop nota bene - vond ik het drie keer niks. De humor vond ik geen humor en het verhaaltje sloeg helemaal nergens op enzo. Later was die op tv en bleef ik tóch hangen. Het speelt met allerlei clichés en Tom Jones is natuurlijk geweldig tussen al die schotels en Lukas Haas is bijna nog schattiger dan in Witness. Ik vond het ook echt grappig.

BoordAppel

Tim Burton has said many times that he was told repeatedly he could not kill off Jack Nicolson's character in a movie. This led to his decision to cast Nicholson in 2 roles, both of which are killed off.

avatar van Phoenix

Phoenix

Heerlijk debiele film, zoals we (soms) gewend zijn van Burton. Het absurde einde (jodelmuziek kills aliens?) lift het net naar 3,5.

avatar van EmDee

EmDee

Phoenix schreef:

Het absurde einde (jodelmuziek kills aliens?)
jodelmuziek???

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

er zaten wel achterlijk veel bekenden in deze film zeg. toch niet echt een leuke film...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

jawel... erg vermakelijk... pulp van de bovenste plank!

avatar van Phoenix

Phoenix

EmDee schreef:
jodelmuziek???

Niettan? Misschien was het ietsje anders, maar het was minstens zo erg.

neo

danny elfman liet sopraan een stuk zingen en heeft dat geluid toen zitten vervormen todat het idd een beetje op jodelmuziek ging lijken.

avatar van Jos2

Jos2

Is het niet gewoon bestaande muziek van Slim Whitman?

neo

zou best kunnen, maar een klein gedeelte van wat elfman schreef was een soort van jodelmuziek. ik zou eigenlijk de bootleg score nog een keer moeten luisteren daarvoor.

BoordAppel

Voor de 2e x gezien en ik vind m nog net zo leuk als de 1e x. Echt een pr8ige parodie/ode aan de alien films uit de jaren zoveel. Vooral t geluid van de ufo's en hoe ze dr uit zien is lekker standaard. En die aliens zijn gewoon geweldig. KWAAAAK! We come in peace!

avatar van EmDee

EmDee

Het heeft iig niets met jodelmuziek te maken. Het is gewoon countrymuziek van Slim Whitman.

avatar van gimli f

gimli f

Deze had ik al een tijd geleden gezien- maar ik was dus in de war met een andere sf-film, zodat deze nog geen cijfer had.

Dit is een bij vlagen erg grappige parodie op de (Amerikaanse) samenleving en sf-films. Alle cliche's over de president, de generaals en de voordrachten op tv enz. komen aan bod.

Het leukste is de hoogste bevelhebber van de strijdkrachten, die er gewoon op wil rammen:

"Let's nuke them! Nuke!"

"Annihilate them! Kill!"

Vergelijk dat maar eens met de defensie-bazen uit de States (lees: Rumsfeld).

Erg grappig.

avatar van Sjan

Sjan

Leuke parodie en lekker ouwbollig gemaakt, maar toch iets te weinig grappen. Véél bekende acteurs die allemaal leuk over the top acteren. Jack Black blijft vet (ik wist niet dat ie ook in deze film speelde) en Jack Nicholson is ook altijd goed. 3.5*

avatar van NERD

NERD

Een Martiaans bericht wordt vertaald door een nieuw vertaal apparaat:

All green of skin...800 centuries ago, their bodily fluids include the birth of half-breeds. For the fundamental truth self-determination of the cosmos, for dark is the suede that mows like a harvest

HAHAHA, lachen!

De film is inderdaad echt geweldige opzettelijke pulp. En het einde maakte het alleen nog maar leuker/beter

Sjan schreef:

maar toch iets te weinig grappen.

Te weinig grappen ?

't is geen Naked Gun.........!

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Mel Brooks maakte ooit een film die zowel een persiflage op als een hommage aan de klassieke Frankenstein-films was. Tim Burton doet met deze (uiteraard) weirde film iets soortgelijks voor de UFO-films uit de jaren vijftig. Zo lijkt zijn UFO - als ik me niet vergis - als twee druppels water op die uit The Day The Earth Stood Still ("Klaatu Barada Nikto!"). Verrassend weinig keiharde dijenkletsers, maar wel zo'n film die je van begin tot eind bekijkt met een brede grijns op de kaken. De marsmannetjes zijn - letterlijk en figuurlijk - fantastisch.

****

BoordAppel

Iemand zei op IMDb dat de marsmannetjes met stop-motion zijn gemaakt, maar het is toch gewoon CGI?

Ja hoor gewoon CGI......

avatar van Brooklyn

Brooklyn

ja en dat is te zien ook