• 9.373.666 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot Mars Attacks!

"Nice planet. We'll take it!"

Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

President Dale / Art Land

Jerry Ross

General Decker

Zichzelf

Brooklyn schreef:

ja en dat is te zien ook

Ja da d8 ik dus ook al, ik snapte al niet waar die pipo t over had. Als t stop motion was geweest was t wel erg goed geweest.

avatar van Jos2

Jos2

BoordAppel schreef:

Iemand zei op IMDb dat de marsmannetjes met stop-motion zijn gemaakt, maar het is toch gewoon CGI?

Helaas wel. Burton wilde het aanvankelijk stop motion doen, maar dat was te duur.

avatar van ichi

ichi

Ik vind de CGI hier wel heel goed gedaan, je ziet het duidelijk maar...ze zien er zo aandoenlijk uit. Danny Elfman heeft in de score getracht de in de jaren vijftrig scifi films veel gebruikte theremin na te bootsen. Dat 'gejodel' van Slim Whitman lijkt wel wat op het geluid van een theremin, klinkt als een zingende zaag. De film wordt vooral na meerdere keren kijken erg leuk.

ichi schreef:

T ziet dr idd allemaal erg goed uit, alleen als ze stop motion hadden gebruikt was de parodie compleet geweest. Hoe crappier hoe beter in dit geval.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Lekkere flauwe ongein van Burton met een hoop hilarische momenten en een geweldige partij Hollywood acteurs, die zichzelf en vele anderen in de zeik zetten. Niet overal even grappig en op een gegeven moment heb je de grap wel een beetje gezien, maar op bepaalde momenten is Mars Attacks! toch wel bijzonder geestig.

3,5 sterren.

avatar van haagseharry

haagseharry

Erg vermakelijke film met komische scenes.

***½

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuke FX, maar deze film kon mij echt niet bekoren. Ik houd niet van zulke rolprenten! **1/2, maar dan wel *1/2 voor de FX.

avatar van EmDee

EmDee

Heb laatst weer in een deuk gelegen om de "We come in peace"-scene met die duif.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Erg goede film met van alles een beetje; avontuur, science fiction, humor en actie. Met zo'n cast (Jack Nicholson, Glenn Close, Pierce Brosnan, enz.) kan eigenlijk geen enkele film falen, hoewel de special effects het grootste aandeel hebben in de film.

avatar van DJ Erik

DJ Erik

Ik vond dit wel een grappige film. Ik heb het nooit zo op films met monsters maar deze waren zeer mooi gemaakt, had niet gedacht dat ik het mooi zou vinden. Dit is 2,5 ster!!

avatar van Treht

Treht

Ik heb hier om zitten schaterlachen tot ik erbij neerviel toen ik klein was, maar als ik m nu weer ga zien is ie sowiezo vet kut. Voor de goede ervaring 3* er klopt iets niet aan mn beredenatie Komt erop neer dat ik m vroeger gaaf vond maar denk dat ik m nu niet zo leuk meer vind

avatar van Illuvatar

Illuvatar

heb hem lang geleden eens gezien en vond hem toen nogal flauw en "not" funy

avatar van Freud

Freud

Geniale film, niet alleen een schitterende parodie, maar ook een mooie analyse van hoe mensen op de meest idiote manieren zullen reageren als er ooit buitenaards leven ontdekt wordt. En zo grappig (enkel het einde met die zogenaamde jodelmuziek vond ik een beetje teleurstellend) Niet om over de grond te rollen maar eigenlijk eerder fijnzinnig, al zullen sommige mensen dat wel ontkennen.

avatar van SSeagal

SSeagal

Veel goede acteurs bijeen in deze film, zegt nog niks want echt super is ie niet, af en toe best leuke grappen en een geinige parodie, maar daar blijft het helaas bij, nog net **1/2

avatar van pjotr

pjotr

Alleen de uitvoering is al geniaal....

avatar van Esteban

Esteban

Tim Burton bracht met deze Mars Attacks zowel een ode aan, als een parodie op (vooral) enkele goedkope invasiefilms uit de jaren 50. Hij is redelijk in z'n opzet geslaagd. Probeer je lach maar eens in te houden tijdens enkele overduidelijke knipogen. Ergens is het wel jammer dat Burton verwacht dat je kenner of liefhebber bent van dit 50's genre om alles kunnen mee te pikken, maar voor hen moet dit, denk ik, hilarisch zijn. Vrij enjoyable, but nothing more.

Mars Attacks **1/2

Esteban schreef:

Ik ben geen kenner van de jaren 50 films maar ik vond deze film toch erg grappig. Je moet wel iets van die films weten (altijd bij parodien/odes) maar je hoeft er zeker niet een kenner voor te zijn.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

ze wilden de film in stop motion maken, maar omdat het te duur zouw worden toch alles in cgi

leuke film

avatar van neo

neo

Dat was dacht ik de reden niet waarom niet voor de Marsbewoners stop motion was gebruikt. Stop motion komt best houterig over, wat alleen maar bijdraagt aan het parodie gehalte.

avatar van Purmerend

Purmerend

Mooie special effects en Toffe marsmannetjes.

En natuurlijk een hele bekende cast Jack Nicholson, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Michael J. Foxen niet te vergeten de topper (tobber) Tom Jones.

avatar van Claus

Claus

Vond dat er een heel grappige ondertoon in de film zat. Kreeg regelmatig een glimlach om de lippen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuk! Stuk leuker dan ik dacht zelfs, jaren geleden dat ik 'm zag. Toch duidelijk meer een parodie op als ode aan lijkt me. Geinige verwijzing naar 2001 bovendien: die bol waar een baby-marsmannetje in zit en waar de Marsambassadeur vervolgens keihard om lacht, haha wat maken die mensen toch stomme films!

3,5 *

avatar van gotti

Grappig verhaal, absurdistische humor en een geweldige cast. Typisch Burton dus, die langzamerhand toch echt tot mijn favorieten gaat horen. 3,5*

avatar van braambes

braambes

inderdaad een grappige ondertoon zoals reeds vermeld, maar daar blijft het ook bij

gewoon niet slecht daar is alles mee gezegd

avatar van morpheus

morpheus

Die marsmannetjes waren geniaal, en de humor is eerst nog leuk en soms geniaal. Helaas naarmate de film vordert vervalt het meer in het absurdistische en ontspoord het hele vehicle

**1/2

avatar van x

x

Die aliens zagen er wel practig uit, ik vond hem alleen niet zo grappig!

Heerlijk farce deze film, en zonder twijfel m'n favoriete Burton film. Zoals steeds ongelooflijk melig en cheesy, maar deze keer mocht er ook effectief om gelachen worden.

Prachtig hoe Burton hier een heel leger Hollywoodvedetten afmaakt (met als uitschieter Nicholson in een About Schmidt achtige rol). Prachtig hoe die aliens niks meer zijn dan verwende, kinderlijke, kleine etters. Leuk hoe die aliens eraan gaan bij het luisteren van die absolute kutmuziek (ik vond het best geloofwaardig ), geniaal wat voor een idioot die Tom Jones toch is, en wat voor baggermuziek hij voortbrengt.

Ook Burton's background als animator is hier duidelijk zichtbaar. Want de CGI mag dan eigenlijk bedroevend slecht zijn, het werkt wel, en de mix stoort helemaal niet. Het ligt er allemaal lekker dik op, met slechte SFX, geinige muziek en bij wijlen enorm grappige jokes : "don't run, we are your friends", terwijl op de achtergrond Las Vegas er moet aan geloven..

Yup, dit soort over-the-top entertainment trekt me wel. 4*

Onderhond schreef:

2 keer zelfs!

Want de CGI mag dan eigenlijk bedroevend slecht zijn,

Dat valt toch wel mee hier? Waar bijvoorbeeld. Vond die aliens best overtuigend.

avatar van De GeuS

De GeuS

Laatst nog maar weer eens een keer herzien, maar het grappige was er duidelijk vanaf de 2de keer; paar keer een kleine glimlach en verder niks.

Jack nicholson was wel weer goed en de marsmannetjes zagen er wel grappig uit; net genoeg voor 3 magere sterretjes....

avatar van Esteban

Esteban

BoordAppel schreef:

Het woordje 'alles' in m'n zin was niet onbelangrijk You have no idea hoeveel je mist.