Mars Attacks! (1996)
Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 maart 1997
Plot Mars Attacks!
"Nice planet. We'll take it!"
Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...
President Dale / Art Land
Jason Stone
General Decker
Zichzelf
88Fabian
Ik vind deze wel leuk en grappig,maar echt spannend was die zeker
niet.
TragieStar.*
Ik heb ooit eens een stukje van de film gezien maar dat was maar half, toen was ik ook een stuk jonger, dus dat herinner ik me nauwlijks, en wil de film graag een keer helemaal zien
Threeohthree
Puntje omhoog. Blijft hilarisch, plus de theme song is echt duister.
dominion
blijft een klassieker en de aliens zien er ook heel goed uit ik kon niet stoppen met lachen toen ze dat vrouwen hoofd op die hondenlijf zette
sabsabsab
Een film met goedkope effecten en dan zulke goeie acteurs whaha geweldig.
Franklin1975
Nu uit op bluray, helaas zonder extra's
Had wel een uitgebreide release verwacht van deze geweldige Tim Burton film. Erg hilarisch.
Leuke ode van Tim Burton aan de science-fiction films uit de jaren '50. De special effects zien er tegelijkertijd goed en lekker knullig uit. En ook de aliens op zich zien er erg grappig uit. Het verhaal is nogal eentonig van aard, waardoor het niet altijd even onderhoudend is. Een grote cast met louter bekende gezichten, waarvan Jack Nicholson het meest hilarisch is in een dubbelrol.
why can't we all just get along?
timmienoelie
Goede komedie. Het begon zeer goed maar na een tijd werd het wel wat saai (altijd maar dat overhoop schieten van mensen door die lelijke aliens). Ik had al gauw zo'n gevoel van: ''Wanneer is da hier nu gedaan? Maar dan na een tijdje werd het toch gelukkig terug leuker (ik weet wel niet goed waarom ik het ineens terug interessant vond
dus al bij al nog een 3
Lennon
Aardige film.. heb nooit de moeite genomen deze te kijken, maar ben, 15 jaar later, toch gaan kijken!
Feit dat er zoveel beroemdheden in mee spelen redt de film naar mijn idee.
Was wat leuker geweest als Tom Jones de stem was geweest die de Aliens niet kunnen uitstaan.. gemiste kans
jipt
Niet heel goed, maar ook niet heel slecht. De knulligheid heeft toch wel wat. Toch wel leuk om te zien hoe die aliens onze planeet naar de klote helpen. Verder een beetje te veel sterren waar ik weinig mee heb, op Nicholson en Pam Grier na. Vind Danny Devito een vervelend mannetje en Tom Jones had van mij afgemaakt mogen worden.
Kijkt over het algemeen toch wel lekker weg, voldoende
PEN15
De blu-ray is inderdaad zonder extra's, dat was een forse tegenvaller. Ik zou er heel wat voor over hebben om alle weggeknipte scenes een keer te mogen zien. Vooral voor de uitgebreidere shots van de Aliens die de halve wereld slopen. Oh, Tim Burton, alsjeblieft doe het voor je fans!!
Filmkriebel
Burton's hommage aan de kitscherige jaren '50 science fiction zit vol idiote en absurde knipogen, terwijl het terzelfdertijd een satire is op politiek, militarisme en niet in het minst op de arrogantie van de mens die alles denkt te weten. Want vrede is allerminst hetgene waarmee die boosaardige marsmannetjes mee afkomen, tot grote verrassing van iedereen. De baldadigheden van die groene slijmerds deden me ook meer dan eens denken aan... de Gremlins. Een indrukwekkende cast passeert de revue, van Nicholson naar Natalie Portman naar Danny De Vito en Jack Black. Veel grote namen met beperkte screentime voor de meesten, en dat is jammer. De film mist vooral een verhaal en personages die blijven hangen. Het is echter een coole Tom Jones die ik nog het leukst vond. De manier waarop de Martians aan hun einde komen, met het strontvervelende nummer "Indian Love Call" van Slim Whitman was ook leuk gevonden.
De onnozelheid druipt in grote hoeveelheden van "Mars Attacks!" maar het is niet allemaal even funny. Het eerste half uur vond ik moeilijk door te komen. 3,5* voor een film die niet onopvallend blijft.
JustMike
Zeer flauwe film over alientjes.
Het is op zich wel grappig haha, maar wel een beetje erg flauw. Er zijn alleen veel betere films dan deze. Wel een goede cast, dus de acteerpestaties waren wel goed. De special effects waren een beetje matig. Verhaal is wel heel erg cliché. Maar het is voor de rest wel grappig.
3.5
ibendb
Een leuke film.
Burton weet het absurdisme leuk naar voor te brengen. De Aliens zien er ook leuk uit.
Sarah Jessica Parker vond ik leuk als hond/vrouw.
Een 3.5*
Edit: Leuk! een beetje te veel gezegd.
planet_of_death
Misschien is dat een beetje de bedoeling van de regisseur geweest? Het is een parodie op science fiction films uit de jaren 50. De statische effecten zijn allemaal bewust in de film gepropt.
daxclusive
Een redelijke komedie / sciencefiction.
Allemaal erg voorspelbaar, niet speciaal ofzo.
Zadel
typische tim burton film. Droge humor, maar goede humor. Zo nu en dan stukjes in de film waarvan je dacht: hoe verzin je het? maar op de een of andere manier maakt het niet uit in deze film.
Een goeie, leuke film met heel wat bekende acteurs.
movie-edje
Na een onbekende ontmoeting, kasskraker ( Indenpendence Day )
Komen nu deze groene groot-hoofden van mars om onze planeet op zijn kop te zetten.
Op zich wel een leuke film, maar meer niet!
Het ging af en toe , naar een kinderlijke sfeer, dat ik best wel jammer vind!
K. V.
Het blijft toch een leuke film. Het begint al met de begintitels, waar je van de ene grote naam in de andere valt. 'k wist niet meer dat er zoveel bekend volk in deze film meedeed, maar 'k denk dat de grootste sterren de aliens zelf zijn. Zo'n bizarre figuurtjes met hun grappige stemmetjes
De film is op zich ook heel leuk. Een nogal eenvoudig verhaal, maar wist me toch de hele rit te boeien. De film bevat ook heel veel humor en kon me absoluut bekoren.
Wie eens een fout filmpje met aliens wil zien is hier zeker aan het goeie adres. Voor mij absoluut een aanrader.
El Loco
Nice planet. We'll take it!
Gisteren in de vroege avond ben ik deze Mars Attacks toevallig tegengekomen toen ik aan het zappen was op Prime. Normaal gezien zou ik niet blijven zitten voor zulke films, maar door de geweldige cast met niemand minder dan Jack Nicholson, Annette Bening, de jonge Nathalie Portman, Michael J. Fox, Jack Black en Danny DeVito besloot ik toch om te blijven zitten.
En daar heb ik eerlijk gezegd dik spijt van, want van die ronkende namen blijft er niet veel meer over. Tim Burton bewijst hier nogmaals mee dat een sterke cast niet volstaat om een goede film te maken, want hij slaat hier de plank serieus mis. De film begint met verschillende kleine verhaallijnen waar de idiootste personages worden geïntroduceerd en die op zich niets met elkaar te maken hebben. Ik heb op zich niets tegen idiote of stereotiepe personages, zolang ze maar grappig zijn kan ik me er best mee vermaken, maar dat is hier duidelijk niet het geval. Vooral die vrouwelijke reporter en de personages van Bening en DeVito zijn van die types waar ik nu niet bepaald mee kan lachen. Naast het feit dat er haast geen grappige personages in de film zitten ( enkel het oud dement vrouwtje kon af en toe een glimlachje op mijn gezicht toveren), is de film ook gewoon niet grappig. Een vrouw en een hond die van hoofd wisselen bijvoorbeeld staat bij mij allang niet meer aangeduid als humor. Zelfs de marsmannetjes begonnen me op den duur te enerveren door steeds te herhalen “We are your friends” en “We come in peace”. Ook de effecten zien er echt slecht uit, maar het heeft wel een charme die ik nog kan appreciëren.
Wat Jack Nicholson in deze film stond te doen is me een groot raadsel. Op zich weet hij zijn rol vrij goed te brengen, want het president zijn gaat hem blijkbaar goed af. Al heb ik hem natuurlijk wel beter dingen zien doen als bijvoorbeeld McMurphy of als Jack Torrance, maar als je hem vergelijkt met de rest van de cast steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Naast zijn rol van president nam hij ook nog een tweede rol op zich, namelijk die van de maffe Art Land. In die rol komt hij toch minder goed uit de verf, maar veel lag gewoon aan het idioot stereotiep personage. Al bij al is het de aanwezigheid van Nicholson die deze film nog een beetje kleur geeft, want voor de rest zijn de acteerprestaties echt niet om over naar huis te schrijven. Annette Bening bijvoorbeeld deed het nog uitstekend in American Beauty, maar hier is ze werkelijk vreselijk om naar te kijken. De scène waar ze een groep mensen in een kerk toespreekt is ze zelfs lachwekkend slecht. Ook de rest van de cast deed het al niet veel beter, Danny DeVito was zelfs barslecht als gokker, maar veel had ook te maken dat er te veel rollen te verdelen waren. Jack Black en Pam Grier bijvoorbeeld komen amper in beeld. Ook de toen nog erg jonge Natalie Portman heeft hier een rolletje van de dochter van de president. Ik heb in ieder geval al positieve reacties gelezen bij Léon waar ze op ongeveer dezelfde leeftijd een rol had, maar hier was ze nu niet bepaald opvallend. Al blijf ik wel benieuwd om haar bezig te zien in Léon.
Ik vraag me echt af hoe Tim Burton in godsnaam zo’n cast heeft kunnen strikken om in zulk zootje mee te spelen. Wat bezielde Jack Nicholson om in zo’n project te stappen? Wat mij betreft is dit pure verspilling van talent, maar aangezien Mars Attacks nog een degelijke score haalt van 3.07* zijn er nog mensen die dit werk kunnen waarderen. Voor mij hoeft het alleszins niet.
erik1677
Dit blijft natuurlijk een geweldig eerbetoon van Tim Burton aan de sci-fi films uit de jaren 50.
Echt geweldig gemaakt.
Persoonlijk vind ik Burton toch een van de beter regiseurs van deze tijd , maar dit terzijde want dit is alweer een oudje.
En wat een potentie toonde hij toen al.
En wat een sterrencast heeft deze film.
In tussen heb ik de film al een paar keer gezien en Jack Nicholson heerst weer over het scherm.
Ook al is het als de amerikaanse president of als de platvloerse op geld beluste show-cowboy.
Hij heerst gewoon.
Wat een acteur is die man toch...geweldig.
Maar ook de rest van de cast mag er wezen.
En de special fx's, ronduit super.
En gigantisch lachwekkend.
Bij wijlen compleet dubbel gelegen, ja zelf na al die jaren nog.
Gewoon een heerlijk filmpje.
Sergio Leone
Schlecht.
Na vijf minuten film is al duidelijk dat er veel en veel te veel personages zijn. Helaas is geen enkel geslaagd. Stuk voor stuk zijn het vreselijk irritante verschijningen, met al even irritante achtergronden. Dan is het nog hopen dat ze een degelijk einde krijgen, maar ook dat valt tegen. Bijna elk personage dat sterft wordt gedood door zo'n stom laserpistool.
Uiteindelijk is het slepen naar het einde, dat eens het daar is voor een hoop opluchting zorgt.
Mars Attacks! beschikt over een op het eerste zicht fenomenale cast, maar dat valt enorm tegen. Topper Jack Nicholson valt door de mand, maar hetzelfde kan gezegd worden van zowat alle anderen. Van Glenn Close en Annette Bening tot Pierce Brosnan en Michael J. Fox: geen enkel optreden laat een positief gevoel na.
Dit is de eerste film van Tim Burton die mij tegenvalt. Andere kleurrijke onzin à la Beetle Juice kan ik erg smaken, maar hier ontbreekt het aan scherpte. Zowat elke poging tot humor blijft een poging.
Ook de marsmannekes zien er ontzettend slecht uit. Dan doel ik zelfs niet op de belabberde CGI, dan wel op het ontwerp - een creatief iemand als Burton die zich beperkt tot een groot hoofd??
Muzikaal is met Mars Attacks! weinig mis, maar dat alleen kan de boel niet staande houden.
Slechtste film die ik in tijden heb gezien.
EW101
Schlecht.
Slechtste film die ik in tijden heb gezien.
Over het ontwerp van de aliens. Je weet toch wel dat het een ode/parodie is op de goedkope jaren '50 sci-fi films? Natuurlijk dat ze zo ''alienachtig'' uitzien.
Er zijn zelfs films met aliens die een grote gelijkenis met deze hebben.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime