Mars Attacks! (1996)
Met onder meer: Jack Nicholson, Glenn Close en Annette Bening
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 maart 1997
Plot Mars Attacks!
"Nice planet. We'll take it!"
Het rustige leven op aarde wordt hevig verstoord wanneer vliegende schotels van Mars aankomen. Aanvankelijk lijken de Marsmannetjes vredelievend te zijn, maar bij een door de president van de Verenigde Staten georganiseerde bijeenkomst blijkt dat ze erop uit zijn om alles en iedereen over hoop te schieten. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...
President Dale / Art Land
General Decker
Zichzelf
boozebelly
- 1908 stemmen
Een mooie parodie op de ufo films uit de jaren 50.
Alles wordt zwaar overdreven, het verhaal slaat helemaal nergens op en de special effects zijn nepper dan nep.
Maar dit alles is ook de bedoeling van deze film. Je moet niet een serieuze film verwachten maar een "lekkere" pils-drink film.
Verstand op 0 en lachen
Ik heb in ieder geval genoten..........
HaanHoen
Ontzettend over-the-top en slecht, maar daarom ook heel grappig. Een verhaal van niks, maar wel prima entertainment.
Donkerwoud
Grappige kitsch van Tim Burton. Het is misschien niet de meest diepgaande van zijn oeuvre, maar wel een heerlijke nonsense.
wibro
Dat ik deze film, toen ik hem voor de eerste keer zag, een 3,0* gaf moet wel gelegen hebben aan het feit dat de voorstelling toen in de open lucht was en dat het er toen erg warm en gezellig was. De openluchtvoorstelling van "Mars attacks" - dat weet ik nog wel - was aan de Waalkade in Nijmegen in de zomer van 1997.
Nu bij herziening kon deze film mij absoluut niet meer boeien, ik vond er gewoon geen bal meer aan en het kostte mij enorm veel moeite om deze film af te kijken
. De humor vond ik ontzettend flauw en die marsmannetjes kwamen mij op een gegeven moment gewoon de strot uit. Zonder meer de slechtste film van Tim Burton. Een film om snel te vergeten.
Lui (crew films)
Dat ik deze film, toen ik hem voor de eerste keer zag, een 3,0* gaf moet wel gelegen hebben aan het feit dat de voorstelling toen in de open lucht was en bovendien dat het er erg warm en gezellig was. De openluchtvoorstelling van "Mars attacks" - dat weet ik nog wel - was aan de Waalkade in Nijmegen in de zomer van 1997.
Nu bij herziening kon deze film mij absoluut niet meer boeien, ik vond er gewoon geen bal aan en het kostte mij ontzettend veel moeite om deze film af te kijken
. De humor vond ik zeer flauw en die marsmannetjes kwamen mij op een gegeven moment gewoon de strot uit. Zonder meer de slechtste film van Tim Burton. Een film om snel te vergeten.
geweldig gesproken wibro, ik kan het niet beter vertellen
mister blonde
Ja, echt geweldig. Meer dan dat ie er geen bal aan vindt en de humor hem niet kon boeien komt er niet uit.
mister blonde
Wat nou humor. Je bent lyrisch over een tekst waar geen greintje inhoud in zit. Dat jij het niet beter dan dat kan vertellen, zegt nogal iets over je.

wibro
Bedankt voor je "compliment" over mijn tekst. Maar zou jij mij nu eens kunnen vertellen waarom jij de humor in deze film wel goed vind? Want dat heb jij nog steeds niet gezegd.
Lui (crew films)
inderdaad, verras me! ik kan het niet beter vertellen dan wibro, omdat ik het helemaal met hem eeens ben
GinolaEHV
Matige film, die volgens mij een beetje wil voortborduren op het type humor uit Airplane, maar dat niveau nooit haalt.
Sommige scènes zijn best leuk, het verhaal an sich is best te pruimen, maar het grote deel van de scènes is niet bij uitstek grappig.
In het begin van de film draait er wel een mooi liedje: Rupert Holmes - Escape... (''If you like pina coladas'' hoor je)... Dat maakt het net dat ik 't 2,5* geef en geen 2*.
2,5*.
BoordAppel
totaal niet. Bij welke grappen moest je aan Airplane denken?
mister blonde
Jij doet toch zo gewichtig over waarom het een but film is? Een lap tekst zonder inhoud en dan moet ik uitleg geven? Het werkt naar mijn weten precies andersom. Ik had helemaal nog geen stukje geschreven bij de film.
Maar vooruit, ben in een goed humeur en de humor van de film is nogal makkelijk te verdedigen. De film werkt op verschillende vlakken. De ode aan onzinnige jaren '50 troep was erg treffend en geslaagd. Leuk gebruik van cgi (hoewel stop motion wellicht nog leuker was geweest). De sterrencast die wel erg makkelijk om zeep wordt geholpen. De boodschap aan Burton van producers dat je Nicholson niet zo maar kon omleggen was niet aan hem besteed. Hij gaf hem een dubbelrol en legde hem twee keer om.
De Marsmannetjes die door de straten lopen en het vertrouwen proberen te winnen, 'don't run we are your friends' en ondertussen alles in de as leggen.
Leuke verwijzingen naar films (niet alleen jaren '50 crap maar ook bijvoorbeeld 2001: A Space Odessey).
De knipoog in de vergeefse speech van Nicholson. Las Vegas wordt nog even op de hak genomen. Trailer trash moet eraan geloven, hollywood ontgeldt het. Expres compleet foute muziek gebruiken (It's not unusual..), het expres belachelijke einde. Etc. Etc.
Genoeg zo of gaan jullie nu zelf een poging wagen?
De film ademt campyfun en is zowel een geslaagde parodie als een film die goed op zichzelf staat. Geen losse flodders. Das best knap, ken niet zoveel voorbeelden. Je moet echt je best doen dat allemaal niet te willen zien. Als je er dan vervolgens voor kiest het niet leuk te vinden, moet je dat verder zelf maar weten.
[edit kapp: persoonlijke aanval verwijderd]
wibro
OK, Mister Blonde, bedankt voor je recensie. Dat ik de film dus niet mooi vind, ondanks de best wel knappe special effects en het goede acteren van Jack Nicholson komt omdat die marsmannetjes bij mij lelijk overkwamen. Visueel vond ik het gewoon geen mooie film. Ook stoorde ik mij aan het geluid van die marsmannetjes en de geluiden van het schieten, het pief, paf, poef. Ik had af en toe het idee dat ik niet naar een film maar naar een game zat te kijken, dus iets wat thuis hoort op de GameMeter. Tja, en de humor, ik kon er gewoon niet om lachen. En dat is toch wel de bedoeling als je naar een komedie zit te kijken, niet waar? Dus, de humor in deze film was gewoon niet naar mijn smaak. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen gevoel voor humor heb. De humor bv in de film "Groundhog Day" vond ik geweldig. Zo zie je maar, smaken verschillen.
GinolaEHV
Daar kan ik zo 1-2-3 niet opkomen. Van de meeste komedies kan ik me ook vaak geen enkele grap (of heel weinig) herinneren. Het begin van de film deed me alleen denken aan Airplane. Het sfeertje wat er hangt.
mister blonde
Nee, de meest inhoudelijke (van ons twee dan toch). Ga je nou nog reageren op mijn bericht?
Lui (crew films)
om het in het kort te zeggen, vond ook ik de marsmannetjes er slecht uit zien, en erg kinderachtig. ook vond ik de humor totaal niet grappig. heb er geen moment om kunnen lachen. smaken verschillen inderdaad, en dat is maar goed ook
Film met regelmatig wel leuke en grappige momenten. Er spelen een hele boel bekende acteurs in mee en om de zoveel tijd zie je wel eens een nieuwe bekende acteur verschijnen. Dit laatste maakt het ook waard om deze film te kijken. De marsmannetjes zien er inderdaad slecht uit maar dat was ook juist de bedoeling van deze film.
Ach het is geen super film maar je kunt je er aardig mee vermaken.
djelle
Dat is toch net de bedoeling dat die marsmannetjes er stom uitzien (en klinken)? Wellicht zien jullie de opzet (deels) niet in van foute humor. Er wordt nog steeds niet uitgelegd waarom en hoe de humor nu precies faalt. Figuren die algemeen gezien worden als klasse-acteurs laten opdraven om de meest idiote rollen en situaties te spelen alleen al is toch om je te bescheuren? Op de rest van mister blonde's voorbeelden werd ook niet gereageerd. Dit is gewoon een film die lekker uit de bol gaat met een maf verhaal vol slecht uitziende marsmannetjes en allerlei foute toestanden, in een wereld waarbij alles wat not-done is extra in de verf gezet wordt en (vaak net daardoor) vanalles op de hak genomen wordt. Wie het dan enkel heeft over kinderachtige marsmannetjes of storende geluidjes, heeft volgens mij dan totaal de clew gemist van zo'n film. Dit is geen 'Groundhog Day'.
Lui (crew films)
lijkt mij inderdaad ook geen goed idee om deze film te gaan vergelijken met groundhog day. iedereen heeft zijn eigen idee wat humor betreft, wat de een humor vind hoeft de ander geen humor te vinden. het kwam bij mij in ieder geval niet over als humor. wellicht zal dat bij een ander wel zo zijn
djelle
Het kwam bij mij in ieder geval niet over als humor.
Maar je kan niet uitleggen *waarom* je het niet grappig vond ofzo? Dat is wat we willen horen. "De humor is niet grappig" is een heel algemene uitspraak, waarbij we inderdaad inhoudelijk niets te weten komen van wat er nu precies achterzit waarom de humor voor jou in de fout ging of niet werkte. Snap je? Zo kan je bv zeggen dat de foute hoofd op poedel-situatie een onoriginele/afgezaagde grap is (hetgeen me zou verwonderen, maar goed), of dat je 'de vertrouwen-grap' van die aliens al van ver zag aankomen omdat... Ik zeg maar iets. Maar leg het gewoon uit. Als je het gewoon niet grappig vindt an sich mis je of de hele bedoeling van de prent (en ben je net iets te serieus ingesteld) of je bent gewoon een dikke zuurpruim.
Pastichio Rocker
Groundhog Day is in ieder geval een stuk leuker dan deze film. Mars Attack! had gewoon Bill Murray moeten inhuren.
GinolaEHV
Dit is nou weer zo'n typische reactie van iemand die maar door blijft draven over de mening van een ander. Jij geeft zelf ook helemaal niet aan ''waarom'' je de film grappig vindt, maar je geeft enkel aan ''wat'' je er grappig aan vindt. Hetzelfde doet mr. blonde.
Jij zegt dat je de film leuk vindt vanwege het feit dat er klasse acteurs in spelen, die normaliter (vrijwel) alleen serieuze rollen spelen. Maar ''waarom'' vind je dat grappig? Je geeft nu alleen aan ''dat'' je het grappig vindt. Zit een heel groot verschil tussen.
Verder is het zo dat jij de geluidjes die de aliens maken leuk vindt. Maar ''waarom'' vind je dat leuk dan? Je geeft nu alleen maar aan ''dat'' je het leuk vindt.
(Waarschijnlijk ga je dit nu proberen te beargumenten met "het pastte perfect in de sfeer van de film'', ''de makers hebben dit expres gedaan'', of iets in die trant)
En zo kan ik op eenzelfde manier de ''argumenten'' van mr. blonde benaderen.
Dat zou echter zinloos zijn, want aangeven ''waarom'' je iets grappig vindt, is vrijwel onmogelijk. Dat is zo, omdat een ieder een ander gevoel voor humor heeft.
mister blonde
Onzin je moet iets onderbouwen of je moet niet reageren. Heel simpel. Ik kan een mening eventueel gaan respecteren als ik de achtergrond ken. Daarvoor is het gewoon stom gelul.
Ik heb aangegeven wat ik leuk vind (voorbeelden), waarom ik het leuk vind en ik noem een dozijn aan aspecten die de film voor mij geslaagd en beter maken. Wat wil je nou? De volgende stap neem ik eventueel als daar inhoudelijk serieus op gereageerd wordt. In de tussentijd wensen dat ik daar de overtreffende trap van bespreek (je kan altijd wel dieper gaan), is proberen te verhullen dat je zelf je argumenten niet zo goed klaar hebt. Maakt niet uit, maar dan ook niet gewichtig gaan lopen doen.
Lui (crew films)
onzin, zo denk jij er over. het is niet verplicht om iets te onderbouwen. als iemand dat wel/niet doet moet degene dat zelf weten

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime