Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Kevin Spacey, Paul Bettany en Jeremy Irons
Releasedatum: 10 november 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Margin Call
"Be first. Be smarter. Or cheat."
Een grote investeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat heel Wall Street van deze slechte investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke vergadering georganiseerd met de top van de bank, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen de riskante pakketten te verkopen.
- Trailer (YouTube)
Heather Burke
Mary Rogers
jarno1975 (moderator series)
Madeliefje
Hier de Trailer, ziet er nogal oninteressant uit, moet ik zeggen..
Wel hele leuke acteurs, dus ik ga nog maar eens even overwegen of ik hem ga zien.
Ik heb trouwens het idee dat die stem niet helemaal klopt, of heb je hem in de voor'dinges' (ik weet niet hoe dat heet) gezien, Koekebakker? Wat vond je er van?
sofripa
Top cast. Met zo als het lijkt een fraai Wall Street verhaal. Gaan we zeker zien!
jipt
Boeiende trailer, ben benieuwd, zeker ook naar de regisseur die nog weinig op zijn naam heeft staan en met zo'n project binnen komt.
JJ_D
Komt de synopsis van Google Translate? Rare, rammelende tekst.
Nee, zo is het script nu eenmaal.
Twee uur lang moeilijk doen over een complex economisch probleem dat nooit ten gronde wordt uitgelegd, verder oppervlakkige pesonages uittekenen die zich om de vijf minuten in holle Amerikanismen uitdrukken, etc. Te Hollywoodiaans om de kritiek, die er zeker in zit, echt te laten doordringen. Hoewel een film met veel clichés, vind ik 'Wall Street 2' rond deze problematiek toch véél interessanter.
jarno1975 (moderator series)
Ik heb een wat "begrijpelijker" plot toegevoegd
Stijn B.
Zeer degelijke film over de huidige economische problemen op Wall Street. Complex en bij momenten iets te onduidelijk uitgediept maar desondanks een meeslepende film met nog eens een ijzersterke Kevin Spacey (wat is dat lang geleden). Maar daarnaast is er ook een sublieme Jeremy Irons (ook een eeuwigheid geleden)
De film zit vol met ijzersterke dialogen.
Een stevige film die nog dieper had kunnen graven (maar niet durft???)
Economische problemen maar de film heeft niet de magie van bv een Wall Street (1987) of een Boiler Room (2000) wel mooie cast al ben ik totaal geen fan van Kevin Spacey naast de bovengenoemde acteurs ook nog rollen van Mary McDonnell , Zachary Quinto, Demi Moore , Penn Badgley (Gossip Girl ) ,
Simon Baker ( The Mentalist) en de beste rol was als zo vaak weer voor Stanley Tucci .
wrist
De film zit vol met ijzersterke dialogen.
Een stevige film die nog dieper had kunnen graven (maar niet durft???)
Maar niet durft!
jammer...
Mondragon
Zo duidelijk vond ik de film niet. Er wordt nooit echt daadwerkelijk (makkelijk) uitgelegd wat er precies aan de hand was, en eigenlijk moeten we in de film medelijden krijgen met deze financieel terroristen. Ook was hij ineens afgelopen.
Tom-tom-Club
Geheel mee eens . voor de rest prima film
Tom-tom-Club
Nu begrijp ik die mannen van op de beurs.
voor 86 miljoen Dollar salaris begrijp ik ook alles , wat een geld zeg niet te geloven !
mauwiewauwie
Er zijn genoeg mensen die deze film nooit zullen snappen en is maar goed ook!
Dat er grote bedrijven zijn die de garantie geven om aandelen te verhandelen met uit hun duimgezogen Tripple A (AAA)garanties en zo de recessie van Amerika te starten!
Er zijn nu nog steeds Regering's funcionarisen en kamer ministers die dit goedkeuren(Griekenland) Gokken met pensioenfondsen op een beurs ,dan moet je toch om problemen vragen! Elk mens die dit op kleutertaal uitgelegdt krijgt net als in de film zou boos worden!
Dat dit hedentendagen nog steeds gebeurd is ook een kwalijke zaak maar zo lang er geen slapende honden worden gewekt kunnen er nog steeds bonussen en mega salarisen van ons geld worden betaalt. En nu boos worden op mij help ook niets? Had je maar een vak moeten leren(oplichter) is geen vak? Vond dit wel een gedurfte mooie film
snarf7
misschien omdat ik geen financieel expert ben maar deze film heeft mij niet kunnen boeien.
zefs het acteerwerk van spacey maakt voor mij deze film beslist geen topper.
Number23
Een cast om van te smullen! Oudgedienden Spacey, Moore en Irons samen met 'altijd-goed-acteurs' Tucci en Bettany met als extraatje opkomend talent Quinto. Al deze acteerkanonnen slepen je door het verhaal heen. Dat is ook broodnodig, want de makers houden veel informatie achter en houden de film tikkeltje afstandelijk. Je hebt in het begin werkelijk geen idee wat nu precies 'the big deal' is, maar intrigeren blijf je constant. Wederom, een verdienste van de geweldige cast met Spacey, Irons, Quinto en Tucci in een(zoals vaker) te kleine rol als absolute uitblinkers.
Slam_Duck
hé? thriller? en idd begrijp niet al te veel van de film... waar was de spanning... ofwel maak je er een docu van ofwel een film... maar wat was dit nu precies?
Dit kon ook veel interessanter volgens mij gemaakt worden door de crisissituaties te tonen op de beurs, crisismetingen...
Ook jammer dat de inleiding zo lang duurde en dat het zo bruusk is geëindigd.
#7926
Een van de beste films van het jaar, sterk script dat het publiek niet minacht, sterk geacteerd, ook.
@Noorderwijk
Gisteravond in de sneak in Haarlem
Wat een prima film! Je kunt een beetje vergelijken met de DSB affaire, maar dan tig keer groter.
Inderdaad the cast draagt de film. Persoonlijk vind ik Jeremy Irons het best, maar ook Kevin Spacey en de anderen dragen bij aan een klein beetje meer duidelijkheid voor de leek in wat er in 2008 in de financiële wereld in de VS gebeurd is.
Uitsluitend filmtweets @Noorderwijk
zie: Film tweets
Phoebe318
Gisteravond tijdens de sneak in Groningen.
Het was gewoon echt mijn film niet, maar die kans heb je met natuurlijk met een sneak
De cast was veelbelovend, en verwachte er meer van. Aan het eind begreep ik de film eigenlijk nog steeds niet (maar dat kan ook komen door de momenten dat ik even in slaap viel). Ik zal geen stem geven, omdat ik uit mezelf eigenlijk niet zo snel deze film zou gaan kijken.
MatthijsGr00t
Margin Call is een prima film die wordt gedragen door de ‘grote’ mannen. De eerste helft van de film vond ik uiterst boeiend. Het verhaal wordt interessant opgebouwd en de regisseur geeft niet meteen alles prijs wat ik wel kon waarderen. Maar na mate de film vorderde verloor ik enigszins mijn aandacht en verslapte de film. Jammer, want films met dit onderwerp vind ik meestal erg interessant, de verhaallijn was ook prima en de acteurs waren ook aanwezig voor een topfilm. Al met al heb ik toch een jammere nasmaak, wat komt door de eerste zeer sterke 50 a 60 minuten die niet voortgezet konden worden. 3,5*
Diederik58
Boeiende film.
Geeft een inzicht in de papieren en de digitale geldtransacties.
Prima geacteerd.
Een hele aardige symbolische scene (of het zo bedoeld is, weet ik niet) is die in de lift met de schoonmaakster. Voor mij de schoonmaakster voor het onwetende volk dat slachtofffer wordt van het financiële wanbeleid.
Wat actueel eigenlijk. Wie weet wat het eigenlijke bankroet van Griekenland voor ons als gewone burgers zal betekenen.
mauwiewauwie
Weinig griekenland is al failiet!.
En de euro's blijven strooien wordt onze ondergang , Ierland trekt zich eigen terug net als Engeland.
Spanje + Portugal + Italie wordt de teloor gang van europa.
maar de sterke noord sector zal de euro nog wel hand haven onder een andere naam.
De balkan en de rest?
Maar dat is allemaal fictie gaat en blijft gewoon allemaal zo als het is
(de meeste dromen, zijn bedrog............)? Nee gewoon lekker doen waar ze zin in hebben (zakken vullen dikke bonussen)
Geld kan niet op? maar jan met de pet zal deze recessie wel redden(mits er een burgeroorlog ontstaat) voorbeeld 1910 t/m 1945 maar zal allemaal wel meevallen
{doom senario is fictie maar wordt wel voorspelt}
Iketes
- 1968 berichten
Nee, zo is het script nu eenmaal.
Ik was juist blij dat ze niet een of andere goedkope boodschap door de kijkers strot heen duwden. Vond het een mooi, (redelijk) objectief beeld van investment banking. Ik kan wel begrijpen dat als je geen interesse in het wereldje hebt en de verhaallijn en het probleem niet weet op te pakken, dat het een redelijk saaie vertoning is.
argus
Er zijn genoeg mensen die deze film nooit zullen snappen en is maar goed ook!
Ik snap het "financiële" probleem. De film brengt echter veel te weinig en is zomaar ineens afgelopen zonder dat je b.v. kan zien wat de invloed is op degenen die uiteindelijk de slachtoffers zijn. M.a.w. in het bank- en grote bedrijfsleven gaat alles weer op dezelfde voet verder.
Een film met veel te veel zakelijk en economisch geklets zonder climax.
Waku
Interessante maar wel heel taaie film over de perikelen rond een financieel bedrijf die op rand van instorten staat.Verhaal wat zich hoofdzakelijk zo'n 24 uur op kantoor afspeelt.
Sterke cast zorgt ervoor dat het verloop vande film niet slaapverwekkend wordt.
Nadeel van " Margin Call" is dat men als kijker niet betrokken raakt in de persoonlijke drama's van de hoofdpersonages.
Op een of andere manier blijven de karakters vrij oppervlakkig. Enkel in het geval van Spacey voel je wat meer sympathie.
"Margin Call" is geen slechte film. Thema is best wel origineel gevonden maar het is wel een lange zit van 1 uur en 40 minuten.
2.5*/3*

Disconnect
Drama / Thriller, 2012

Nirgendwo in Afrika
Drama, 2001
kapitalismebrokerage wall streetmoralityeconomiedownsizing financial crisisstock marketstock market crash21st centuryinvestment investment bankerinspired by true story