Boiler Room (2000)

geregisseerd door
Ben Youngermet
Giovanni Ribisi,
Vin Diesel en
Ben AffleckDe jonge Seth kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen: hij is gestopt met z'n studie, en runt een illegaal casino. Seth wordt benaderd om voor een optiehandelaarsbedrijf te werken, waar hij al snel naar de top klimt. Hij komt er echter achter dat het bedrijf niet helemaal legaal aan z'n winst komt.
lloydbarker
[permalink] geplaatst op 4 mei 2011, 7:07 uurPracht filmpje met echter wel een zwak en zoals eerder aangegeven abrubt einde, zo van het geld is op=nu afkappen, beetje zonde.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 22:53 uurZeer matige film. Weinig emotie en dus weinig medeleven in de personages. Hoewel de film redelijk sterk en op dreef begon zakte dat in de tweede helft geheel in elkaar, met grote saaie stukken en weinig verhaal en spanning.
Op een Vin Diesel en Ben Affleck was flink bespaard. Vooral Affleck was amper 5 minuten te zien, deze moest waarschijnlijk als promotiemateriaal dienen voor de film. Ondanks dat ik absoluut geen fan van hem ben, kan ik me voorstellen dat anderen teleurgesteld zijn van het weinige (en zelfs slechte en onsympathieke) spelen.
Vervolgens eindigde de film heel abrupt en leek het alsof er na de reclame nog een half uur moest komen.
Een goede - liefst spannende - beursfilm kan er bij mij altijd in. Deze is helaas niet voor herhaling vatbaar!
4,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2011, 21:42 uurDeze eens bekeken en het is een goeie film geworden. Vlot verfilmd, sterke cast en een boeiend verhaal. Alleen de muziek vond 'k niet zo bij de film passen.
Je leeft mee met de verschillende personages en als ze dan meer inzoomen op het leven van een van hun klanten, zie je ook wat de gevolgen van hun daden zijn.
De opvallendste tussen de cast was toch wel Vin Diesel, 'k had hem hier niet direct in verwacht, maar hij zette wel eens een andere rol neer.
'k vond het een interessante film om eens gezien te hebben, spijtig dat dit (zo de mensen bedriegen) in het echt ook wel gebeurt.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2011, 13:03 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMisschien waren mij verwachtingen te hoog voor deze film aangezien ik door een aantal mensen getipt was om deze te gaan kijken. Ik vond het qua verhaallijn, acteerwerk en de sfeer die in de film neergezet wordt alleemaal nogal matig. Het verhaal kent een trage opbouw en op het moment dat het los zou moeten schieten (nadat hij door zijn training heen is) hobbelt het allemaal maar een beetje door naar een onthusend zwak einde.
3 sterren max kan ik er voor geven.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 19:36 uurDe film komt tergend langzaam op gang, en als het tempo eindelijk een beetje begint te komen komt er een beetje een abrupt einde aan de film. Echt zonde, en had er wat meer van verwacht. Veel bekende gezichten/acteurs voor mij in de film die het allemaal wel leuk doen. Maar voor de rest is het allemaal net niet. Soundtrack is wel heerlijk, verder geen memorabele film