Noordzee, Texas (2011)
Met onder meer: Eva van der Gucht, Luk Wyns en Jelle Florizoone
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 7 maart 2012
Plot Noordzee, Texas
"The exquisite agony of first love"
Een kustdorpje ergens in de jaren zeventig. Als kind droomt Pim, een eenzame jongen uit een marginaal milieu, van prinsessen en mooie koninginnen. Als tiener droomt hij echter van Gino, de ruige buurjongen, zijn motorheld. Maar Gino is niet zo’n dromer, of toch? Daarbij komt nog dat het zusje van de buren dan weer op Pim verliefd wordt.
Pim
Marcella
Mirza
AGE-411
XfofaXX
Dit heeft volgens mij meer te maken met ouders die hun kinderen willen beschermen voor pesterijen op school dan het met afkeer voor homo's te maken heeft. Ik zou ook twee keer nadenken voor ik mijn puberende zoon zo'n rol zou laten spelen.
CSIFBISD6
Mooie en goede romantische film.
Leuk dat Vlaanderen eens een film over homo's heeft gemaakt.
De film is natuurlijk niet zo goed als het engelse 'Beautiful Thing' maar is toch meer dan behoorlijk. Sommige stukken zijn wat te traag, wel goed geacteerd.
AGE-411
De meeste van die kinderen zitten ook niet in TSO en BSO-scholen, maar doen acteer-opleidingen. En daar zitten wel een hoop holebi's. Om niet te zeggen dat het daar zelf een eer zou zijn om zulke rol te krijgen.
kevinneke
Dit is een mooi romantisch drama.
Er wordt realistisch geacteerd.
De setting is alleen wat vaag.
Het is jammer dat er zo vaak lange stille stukken vallen.
Maar dat brengt daarentegen wel het karakter van de personages naar voren.
Al met al een leuke film om een keer te zien.
Een dikke 3 sterren.
scarlett
De film baadt in een nostalgische sfeer. Het geheel wordt apart in beeld gebracht (soms blijft de camera ergens hangen, zowel op personen als voorwerpen, wat het geheel vertraagt). Ik vond het wel bijdragen tot de sfeer van het geheel, maar ik begrijp dat anderen dit storend vinden. Het einde vond ik minder, iets te veel losse eindjes. Algemeen een goede film.
Prima acteerwerk! Eva van der Gucht, het is een aparte dame.
Wanneer komt deze uit op DVD ??? In de Free Record Shops
Vanaf 10 april te koop op DVD (Cinemien).
Krijgt zelfs eerst nog bioscooprelease op 7 maart en is tevens te zien op de Roze Filmdagen (15 t/m 25 maart) in Amsterdam.
Turkse gast
Dank u kappeuter maar snapt er iemand het einde die blonde gozer zegt blijft tegen zijn buurjongen ze kussen en het stopt en dan komt er een vervolg mss of is het een open einde ??
bmike
Goede vlaamse film , leuk gebracht en een pluim voor de acteur die Pim speelt . 4 sterren
gauke
Ik las ergens dat Bavo Defurne deze film opdroeg aan alle kinderen met ouders die niet wilden dat ze meespeelden in de film (en de seksscènes zijn nog wel zo preuts). Een bijzonder statement. Over de film: een gevoelig, aangenaam vertederend, sfeervol, fris, gestilleerd en bitterzoet coming of age drama over eenzaamheid, stille hunkeringen en dromen en ontluikende homoseksualiteit. De sfeer is melancholiek en de nostalgische zestiger jaren stijl wordt gedetailleerd weergegeven met de zee als poëtisch decor. Weer een sterke productie van onze zuiderburen met een uitstekende cast.
MauriceMankes
een prachtig tragefilm die uiterst trouw blijft aan het boek. De heldere stijl van filmen frappeerde mij en beviel mij, evenals de terughoudende weinig dramatische stijl.
Leo1954
- 2073 berichten
Sfeervolle melancholieke film, prachtige setting en erg goed gespeeld. Het verhaal wordt uitstekend gebracht.
De omschrijving van de film zit er deze keer wel volledig naast.
SimonV
Film is inderdaad opgedragen aan kinderen met ouders die niet wilden dat ze meespeelden. Totaal misplaatste angst van die ouders. Film is goed, schetst goed beeld van sociale leefomstandigheden en laat verhaallijnen redelijk goed ontplooien.
Minpuntje is dat de gevoelens van het zusje niet zo uit de verf komen.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Wij vonden dit een goede film. Het gaat allemaal een beetje traag, maar dat stoort niet. We hadden voor deze film een andere film gekeken. En meestal wordt je dan een beetje 'gaar' van het hele tijd kijken, maar deze film vloog voorbij. Dus dat betekent dat de film ons heeft geboeid. Leuk jaren 70 sfeertje. Het zag er allemaal goed uit, qua kleding, stijl, fotografie, etc. Zeker de moeite waard.
AmazingPP
Goed geacteerd Vlaams drama over homoseksualiteit. Vanaf zijn jeugd tot in zijn tienerjaren volg je de hoofdrolspeler die maar een liefde kent: Gino. Prachtige decors, mooi geschoten, ietwat traag, maar toch heb ik de film ademloos gekeken. Goed werk vanuit Vlaanderen. 3,5 *
Tarkus
Goede dramatische film, met prima vertolkingen vooral van de jongens.
Het thema is iets dat nu, maar wellicht, helaas, altijd wel actueel zal blijven, namelijk de problematiek over homoseksualiteit.
De film is een beetje traag, maar toch heb ik niet het gevoel gehad dat het me verveelde, integendeel, het kon me wel boeien.
Bubblez
- 2059 berichten
Prachtige film! Mooi tijds- en sfeerbeeld. Zeer goed geacteerd.
Ik herkende mezelf behoorlijk in de hoofdpersoon, misschien dat ik daardoor extra enthousiast ben. Die hunkering en de onzeker- en verlegenheid. Inderdaad wat losse eindjes, maar ergens vind ik dat ook mooi. Daardoor krijg je het idee dat het verhaal veel verder gaat dan dat je hebt gezien. Wel een vreemde wending dat moeder uit het niets haar kind in de steek laat. Ik vind de traagheid en de cameravoering juist de charme van de film. Een mooie vertelling!
fredereriqe
mooi filmpje, alles gaat lekker traag zoals vroeger, wat het fijn maakt
Het verhaal zit goed in elkaar en is zeer waarheidsgetrouw.
Alles is goed geacteerd en film is mooi in balans.
Materny
Totaal misplaatste angst van die ouders.
Het eerste enkeltje naar jouw planeet neem ik.
Zeer beklemmend sfeertje in de film. En daar ligt dan ook meteen de grote kracht van Noordzee Texas. De absentie van de dagelijkse beslommeringen (school, werk etc.) en de aanwezigheid van bepaalde elementen is de kracht van deze (romantische) film. Het plot stuwt de film niet naar eenzame hoogte, daar is de formule te zwak voor. Toch is het vertederend om te zien hoe een getekende jongen probeert te overleven in een klimaat van sleur en uitzichteloosheid. Dit terwijl hij worstelt met persoonlijke sores zonder een uitlaatklep; een zeer onaangename levensstijl die ons als kijker het diepste raakt.
Zeer degelijk geacteerd met de nodige overtuigingskracht. Het compenseert de slordigheden en losse eindjes die gedurende de film meerdere malen naar boven komen. Een lichte teleurstelling op dat front dus, maar wanneer je de balans opmaakt is het niet een gegeven dat de film de nek omdraait. Het einde voelt licht geforceerd aan, maar zorgt er wel voor dat je als kijker met een goed gevoel de bios verlaat. 3.5*
wendyvortex
Vlaamse coming-of-age met gay-ondertonen.
Heel in principe ook niet eens zo'n heel onbekend verhaal, maar wat is het hier prachtig gedaan.
Ondertoon is melancholisch ipv het te verwachten feel-good.
Het camerawerk is oogstrelend prachtig en als ik dan ook nog mijn oude tentje voorbij zie komen zijn we al helemaal verkocht.
Wederom een geweldige Belgische film, minder heftig dan "Rundskop" of "Les Geants" wel van gelijkwaardige kwaliteit.
Askikker
Ergens in de jaren zeventig?????
De film start toch wel overduidelijk in de jaren zestig. Helaas springt het decor niet evenredig mee met het steigen van de leeftijd van de personen (kleine tien jaar).
Had overigens hoge verwachtingen van deze film, die ondanks de mooie (misschien wat foute) decors er goed uit zag en goed gespeeld was, me voor geen halve centimeter raakte.
ramses2224
mooie, trage, romantische, soms donkere film.
setting, decor, zee, zeer mooi.
++++++
Keane1983
Een mooie maar erg trage film.
In het begin verliep het allemaal erg soepen en zat er voldoende vaart in. Maar naarmate het verhaal vorderde was er allemaal een beetje de rek uit.
Acteerwerk is overigens overtuigend gedaan als ook de settings en de aankleding. Je waand je echt wel een paar jaar terug in de tijd.
Camerawerk is prima.
Van mij een 3,0*
crowdsurfer
Zoals al veel vermeld, veel te traag voor mij en soms redelijk voorspelbaar. Niet goed.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Juste une Question d'Amour