Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe
Releasedatum: 5 maart 1998
Bekijk via Videoland
Plot I Know What You Did Last Summer
"If you're going to bury the truth, make sure it stays buried."
Twee jongens en twee meisjes zijn net klaar met hun middelbare school. Ze hebben net gefeest en gaan nog even naar het strand. Op weg naar huis rijden de vier met de auto per ongeluk iemand aan. Ze dumpen het lijk en maken de afspraak het er nooit meer over te hebben. Een jaar later, terwijl iedereen is verder gegaan met zijn of haar leven, beginnen de jongeren één voor één berichten te krijgen van iemand die zegt te weten wat er zich de vorige zomer allemaal heeft afgespeeld. En dan beginnen er doden te vallen...
Julie James
Melissa Egan
David Caporizo
Sheriff
Lad
Als die kneuzen uit Scream angstaanjagender moeten zijn dan Ben Willis weet ik het ook niet meer. Die gast uit Scream is zo'n klungel dat je 'm beter direct zelf inelkaar kan trappen. Slap figuur.
In Scream is het denk ik ook niet de bedoeling dat de figuur zo eng is...
Leland Palmer
In Scream is het denk ik ook niet de bedoeling dat de figuur zo eng is...
Dat had het wel een komedie geweest en daar ging het ook niet om. En er word hier beweerd dat die gast uit Scream enger is dan Ben Willis, wat dus even niet zo is wat mij betreft. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Volgens mij is Scream inderdaad een horror en geen horror/comedie. De bedoeling van Wes Craven was om een nieuw eng icoon te creeren. Nu een icoon heeft hij zeker gecreerd, maar dat wit, lang, verwrongen gezicht werkt voor mij niet.
En die meerdere onbekenden waar jij over spreekt Kai, dat is in elke film zo, de moordenaar wordt altijd op het laatste bekend gemaakt, dus er heerst altijd een paranoia sfeertje waar iedereen verdacht wordt, dat ik zeker niet alleen in Scream zo.
En dat vissertje met die haak? Zou wel eens willen zien wat jij zou doen
K@i
die gozer ziet dan meschien eng uit maar wtf
het is maar 1 mannetje met een vishaak en ook nog es een sloom mannetje
voor zo'n mafkees ren je in het echte leven toch niet weg
vooral niet alsje met een hele groep bent
doodschopen die mafkees
in scream zijn het meerderen daders en bovendien weet je niet wie ze zijn

wies gevaarlijker
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ze zijn toch niet de hele tijd met de hele groep? Jij bent toch ook niet constant bij je vrienden.....En in I know what you did last summer weet je ook niet wie de visser is.
wies gevaarlijker
Volgens mij heb ik mijn punt wel gemaakt.
psycholamp
- 1960 berichten
Deel 1 is het beste en je geeft een 0,5 ?
Komaan zo slecht is hij niet. Samen met Scream één van de betere slashers uit de jaren 90.
Deel 2 zou een 0 krijgen van mij. Ik vind dit niet een van de betere slashers van de jaren '90, maar dat was al duidelijk. Heel misschien als ik 'm nu herkijk, dat ik mijn beoordeling moet bijstellen.
Lad
How he, Scream noem ik echt een komedie eigenlijk...
En een goede zelfs!
Leland Palmer
1 vraagje wat is scream??? (ik blijf weer achter!!!)

Dit is Sream: klik
badbull
geweldig goede enge film met de engste scenes die ik heb gezien,, de moordenaar is echt een psycho mannetje en jennifer is een hele goede actrice... ik geef 5 sterren
xrock_girlx
ooh tanx harmjanstegenga!!!!
ik heb die film nog nooit gezien is die eng???
maxo922
ik vond het geen slechte film maar,zeker geen topper. erg voorspelbaar en weinig actie. en helaas weinig (goede) schrikmomenten. * 2,5
AC/DC
Redelijke film met een aantal schrikmomenten. Het was ZEKER erg voorspelbaar wie er telkens achter hun aan zat! En het einde, tja, goede inloper voor deel 2!
Flipman
ooh tanx harmjanstegenga!!!!
ik heb die film nog nooit gezien is die eng???
Nee, net zo'n wanproduct als deze film. Scream was ervoor verantwoordelijk dat gedrochten als deze film op de markt werden gebracht.
film_kaza
Vermakelijke thriller-horror. Leuk verhaaltje, maar de tieners waren erg dom. Zonder dat was er eigenlijk helemaal geen "I KNOW".
Patat
Nadat ik als tiener de volledige slashercollectie in de videotheek achter de kiezen had, was ik erg blij met de slasher-revival eind jaren '90. Ik ging ze stuk voor stuk in de cinema bekijken, zo ook deze "I know what you did last summer". In die tijd vond ik het één van de betere neo-slashers.
Ruim tien jaar later komt de film nogal soft over, zeker in vergelijking met de jaren '70 giallo's en jaren '80 slashers. De moorden worden kort in beeld gebracht en zijn niet echt inspiratierijk. Hoogtepunt van de film is de lange chase achter Sarah Michelle Gellar. Verder kabbelt de film wat verder: nergens vervelend, maar ook nergens baanbrekend.
Een goede film in zijn tijdskader, tien jaar later een aardige film om nog eens terug te zien, maar daar stopt het ook.
Vascago
Ik vond er echt geen hol aan en het vervolg is nog erger. je hoopt toch op een aantal leuke moorden, maar het leek wel een tienersoap waar ik naar zat te kijken. Brrrr , imo een schande voor het genre
tommykonijn
Ik vond de film bij vlagen erg vermakelijk. Ik heb de Scream reeks nog niet gezien, maar het lijkt me nog wat leuker dan I Know What You Did Last Summer. Sarah Michelle Gellar en Jennifer Love Hewitt doen beiden uitstekend hun rol. De rest van de cast bestond ook uit spelers die goed hun rol deden. Sommige stukken vond ik wel erg saai en soms kwam het wat ongeloofwaardig over. Zoals ik al zei : bij vlagen erg vermakelijk maar daar blijft het wat mij betreft ook bij.
K@i
ooit vond ik deze vet cool nu vind deze nu maar slapjes ziet er natuurlijk niet een hele groep die dom weg masaal op de vlucht slaan voor een manke gast met een haak
film krijgt als nog een voldoende van me 2.5
Jan Vanhulle
Ook een mooie cover trouwens...
aantrekkelijk...
LEIDENAAR187
Mwah toen ik hem voor het eerst zag was die best spannend en ik was wat jaartjes jonger.
Nu vind ik het grootste nadeel toch wel het zwakke einde en de saaie moorden,niks gruwelijks of schokkends,je weet wie er doodgaan en de manier waarop is saai...
mnrk
Redelijke griezel/horror film. Er zitten een paar sterke momenten in de film.
De film moet het vooral hebben van de looks van Sarah Michelle Gellar en Jennifer Love Hewitt....niet dat dit trouwens zo slecht is
Maar daarom toch nog een leuke film om naar te kijken.
Pauluschhh
Ik als Horrorliefhebber vond dit toch wel een heel erg vette film. Misschien wat voorspelbaar, maar absoluut angstaanjagend. Niet voor niets een klassiekertje in z'n genre!
Een zeer sterk verdiende 4,0!
pentagirl
ik vond het een goede film, soms wel wat te voorspelbaar maar er zaten goed stukken in. het concept vind ik wel OK de rest viel ook goed mee.het einde was heel goed. ik geeft het een ... 4.0
TragieStar.*
I Know What You Did Last Summer
Deze film blijft me zovaak boeien he. Het is een heel goed verhaal en lekker spannend ook al weet je al wat er gaat gebeuren.
Ik heb deze film al helemaal grijs gedraaid maar het blijft gewoon goed.
Sarah Michelle Gellar speel heel goed en dat was ook de reden waarom ik deze film wou zien. Jennifer Love Hewitt acteert ook heel mooi in deze film.
De jongens ook wel.
Ik vind wel 1 nadeeltje. De film duurt zo kort.
Van mij mag wel 3uur duren.
Echt een top film
pizza maniak
i know what you did last summer is een van de beste thrillers die ik ooit heb gezien. Volgens mij heeft de film veel aan Sarah Michelle Gellar te danken die een ongeloofelijk spannende scène in de film had. De film is niet erg bloederig maar daar zat ik ook niet echt op te wachten, er is genoeg spanning aanwezig waardoor te veel bloed overbodig wordt. Jammer dat de film zo ondergewardeerd wordt,
van mij krijgt hij een 5.

I Know What You Did Last Summer
2025

I'll Always Know What You Did Last Summer
2006

I Still Know What You Did Last Summer
1998

Jennifer Love Hewitt keert mogelijk terug in nieuwe 'I Know What You Did Last Summer': 'Er worden gesprekken gevoerd!'

Van film naar serie: Amazon presenteert trailer 'I Know What You Did Last Summer'

Seriebewerking horrorklassieker 'I Know What You Did Last Summer' in de maak voor Amazon Prime

12 Angry Men
Drama, 1957