- Home
Met onder meer: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe
Releasedatum: 5 maart 1998
Bekijk via Videoland
Plot I Know What You Did Last Summer
"If you're going to bury the truth, make sure it stays buried."
Twee jongens en twee meisjes zijn net klaar met hun middelbare school. Ze hebben net gefeest en gaan nog even naar het strand. Op weg naar huis rijden de vier met de auto per ongeluk iemand aan. Ze dumpen het lijk en maken de afspraak het er nooit meer over te hebben. Een jaar later, terwijl iedereen is verder gegaan met zijn of haar leven, beginnen de jongeren één voor één berichten te krijgen van iemand die zegt te weten wat er zich de vorige zomer allemaal heeft afgespeeld. En dan beginnen er doden te vallen...
Julie James
Melissa Egan
David Caporizo
Sheriff
otherfool
Eerste deel van een intussen triestmakende trilogie. Hewitt is eyecandy maar voor de rest heeft deze film niets te bieden.
1*.
killerfreak
snap niet echt waarom deze eigenlijk zo'n lage score heeft. Vond 'm (in tegenstelling tot anderen blijkbaar) wel goed, met een leuke cast en goede schrikmomenten.
Tis wel een film die minder goed wordt naarmate ge 'm meerdere keren ziet, maar ik geef 'm toch een 3.5*
Zwak filmpje dat teert op het Scream concept maar lang niet zo goed is uitgewerkt. De killer is een ripoff van de Scream killer maar lang niet zo gaaf en de kills zijn ook niks bijzonders. En verre van eng is deze film. Toch keek ie wel aardig weg voor 1x, gewoon omdat ik het genre wel leuk vind.
arnodw
Gisteren heb ik deze film voor het eerst gezien, en ik heb er spijt van dat ik gekeken heb.
Ik zat bijna voortdurend in het hoofd met de gedachte "naar wat voor een flutfilm zit ik hier te staren". Ik heb me geërgerd aan de magere acteerprestaties (zelfs de bevallige Hewitt vond ik behoorlijk irritant), en het scenario en plot waren al niet veel beter. Het was me té ongeloofwaardig en soms te vergezocht. Meer dan 1,5* kan ik echt niet geven.
cfreak24
typische teener slasher die zeker vermakelijk was. Af en toe een schrik momentje en opzich wel een grappig verhaal. De kills mochten alleen wel wat bruter van mij --> 3,5*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Staat voor mij nog steeds als een huis. Dit en de Scream en Chucky delen waren toch de horrorfilms voor mij vroeger.
Best leuk verhaal, heerlijke cast en gewoon lekker vermaak. Nergens eng, maar daardoor niet minder vermakelijk.
Aapje81
Van de jaren negentig horrorfilms vind ik dit met afstand de sterkste. Een charismatische killer, mooi opgebouwde scenes, een aardig scenario en vooral twee schitterende vrouwen in de hoofdrol.
Wat kan ik nog meer verlangen van een horrorfilm?
Een speciale vermelding verdiend ook Anne Heche die hier een hele overtuigende bijrol neerzet.
Nog steeds is dit een van mijn favoriete films in zijn genre.
Vermakelijk en goed
Elineloves
Ik blijf dit een lekker genre filmpje vinden. Leuke acteurs en actrices, een prima verhaallijntje en over de sfeer valt ook niet te klagen. Zeker voor die tijd was het goed te doen, en nog steeds koester ik fijne gevoelens bij deze film. Nee, eng is het nergens en helaas kun je deze film ook niet meer kijken zonder aan Scary Movie te denken.
Leuk teenslashertje die zeker niet mag ontbreken in mijn collectie. Hij krijgt een ere plekje naast de Scream trilogie en de Scary Movies.
Drs. DAJA
Helemaal geen slechte horrorfilm en vond hem duidelijk beter dan het enigzins vergelijkbare Scream. Deze film zet een iconische killer neer en bevat verscheidene creatieve en effectieve moordscenes. Moet ook bekennen behoorlijk gecharmeerd en geboeid te zijn door de spanning. Uiteraard geen hoogvlieger in het slashergenre (cliché's) maar toch zeer zeker vermakelijk en noemenswaardig. I Know What You Did Last Summer is een degelijke slasher.
Beloki
Een wel heel erg voorspelbare horrorfilm. Toch was de opzet aardig en het acteerwerk, op dat van Ray na, redelijk.
B.
John Lee Hooker
Leuk sfeertje heeft deze film van Gillespie en eigenlijk werd het nooit saai, ondanks de eerder aangehaalde standaard types.
Niets mis mee om een keertje gezien te hebben.
- 3,5 -
dutchtuga
Na lange tijd weer herzien en is me prima bevallen. Deze neo-slasher die netjes de succesformule van Scream volgt brengt niets nieuws, maar is enerverend genoeg om de fan voor anderhalf uur zoet te houden. Vooral de setting werkt hier. Zo'n vissersdorpje heeft iets pittoresque wat de sfeer veel goed doet, maar ook het script biedt genoeg basis voor een fijne slasher. Wat Gillespie echter niet heeft begrepen is dat een goede slasher ook memorabele kills nodig heeft en daarin slaat I Know What you did Last Summer de plank mis. Ten eerste moeten we lang wachten op de eerste kill en ten tweede stellen de kills, die je overigens op een hand kan tellen, weinig voor. Gelukkig wordt er nog wel een vorm van mysterie rond de killer gecreëerd, waardoor in ieder geval dat (belangrijke) aspect in orde is. Verder doet de cast het naar behoren en is de soundtrack typisch jaren '90, wat van de film een leuke 'time piece' maakt.
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal is zeker spannend maar de sfeer komt niet helemaal over op mij. Ik vond het nergens echt eng want sommige scene's kwamen toch neppig over zoals hoe hij af en toe met zijn vleeshaak achter hen aangaat. Verder vond ik het acteerwerk van de hoofdpersonen allemaal wel goed. Vooral Sarah Michelle Gellar kwam wel sterk over. Maar die figuren er om heen vond ik behoorlijk slecht eerlijk gezegd. Over het algemeen gezien kijkt deze film wel lekker weg maar helemaal onder de indruk ben ik niet.
Minotaures
Niet echt een horror waar ik van houd.
Wel een originele moordenaar, tieners als hoofdrol (vrij standaard slachtpersonages) en een bekende film van de prachtige Hewitt.
Verhaal was prima (er worden nog horrorfilms gemaakt die een beetje hier wat van hebben; Sorority Row, bijv.), de moorden waren niet al te bloederig, dus deze moet het niet van zijn gore hebben. Zitten wel een aantal spannende stukjes in. De achtervolginsscène van Gellar of de confrontatie met Hewitt.
Helaas zitten er zat clichés en voorspelbaarheid in.
Niettemin me een beetje mee vermaakt.
filmamator
Voorspelbaar slasherfilmpje met de nodige clichés. Gelukkig maakt Jennifer de film nog enigszins kijkbaar.
Matig.
ibendb
Deze film is echt wel een bummer.
De film heeft een goede, maar trage opbouw en in de hele film gebeurt er niet zo veel. Er zijn minder moorden dan ik hoopte. De onthulling van de moordenaar zag ik dan wel niet aankomen. Sommige achtervolgingssènes duurden voor mij veel te lang. Het acteerwerk was ook niet bijster goed en sommige acties van de personages zijn echt dom. Een kleine 2,5*.
I Know What You Did Last Summer lifte mee op het succes van de Scream, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het een slechte slasher is.
Het eerste gedeelte is behoorlijk traag, maar wel erg sfeervol. De setting van een vissersdorp aan het water geeft het net iets extra’s. De cast doet het redelijk en het psychologische lijden, wat zij ondergaan na het bericht van de killer, komt redelijk overtuigend over. Ook de suggestieve spanning is aanwezig en dat soort spanning werkt bij mij altijd het best.
Als de eerst moord eenmaal gepleegd is, gaat het ineens rap en lijkt de spanning snel naar de achtergrond te verdwijnen. Ook zijn de moorden niet heel origineel te noemen. Toch blijft de sfeer wel sterk en het sfeertje rondom de killer zelf blijft mysterieus, waardoor het tot het einde toe vermakelijk blijft.
Leuk filmpje dus, die in het slasher genre zeker geslaagd is te noemen.
Metalfist
We should have a plan. Angela Lansbury always had a plan
Langzaam maar zeker begin ik een voorliefde voor horror films te krijgen. Het is een genre dat ik altijd heb verwaarloosd maar de laatste tijd begin ik er meer en meer interesse in te krijgen en probeer ik toch om wat bekende titels mee te pakken. In mijn herinnering was I Know What You Did Last Summer nog een redelijk onderhoudende film dus was ik benieuwd wat een herziening zou brengen.
De enige reden waarom ik dit vroeger wel had gezien was Sarah Michelle Gellar. Ik heb het altijd een mooie actrice gevonden en vanwege haar rol als Buffy zal ze altijd een streepje voor hebben. Al moet ik toegeven dat ze nooit hetzelfde niveau als toen heeft weten benaderen maar dit doet ze nog redelijk leuk. Natuurlijk niet echt een uitdagende rol maar bon. Vroeger ook eens wat afleveringen van The Ghost Whisperer meegepakt dus het was ook een leuk weerzien met Jennifer Love Hewitt. In het begin leek ze nogal miscast maar naargelang de film vordert lijkt ze meer en meer in haar rol te komen. Qua mannelijk volk is de film op zich maar redelijk wisselend. Ryan Phillippe weet weer vermakelijk uit de hoek te komen en heeft net zoals in Cruel Intentions een goede chemie met Gellar hebben maar Freddie Prinze Jr. blijft toch een zwakke plek. Vooral in het eindgevecht met de visser komt hij niet echt geslaagd over. Het valt voor de rest nog op hoeveel bekende bijrollen hier eigenlijk in zitten. Johnny Galecki als Max haal je er direct uit doordat hij maar gewoon een bril moet opzetten en hij terug Leonard uit The Big Bang Theory is. Een beetje een nadeel want de scènes waar hij ruzie maakt met Barry zijn gewoon lachwekkend. Bridgette Wilson komt nog even piepen (heerlijke kill trouwens waar de moordenaar haar voortsleept aan zijn haak) en ook Anne Heche weet nog een paar amusante scènes bij elkaar te sprokkelen.
Het eerste deel van de film voelt enorm sfeervol aan. Het feestje van de jongeren, de aanrijding van de visser, ... Allemaal erg sfeervol gebracht. Als extra pluspunt is er natuurlijk ook nog de mysterieuze aanwezigheid van de killer. In het eerste gedeelte wordt hij erg suggestief voorgesteld en dat werkt erg sterk. Eenmaal hij in vol ornaat in beeld wordt gebracht verliest de film wel wat van zijn sfeer. De film zou op zich gebaseerd zijn op het boek van Lois Duncan maar die was over de verfilming compleet niet te spreken omdat ze het concept compleet hebben veranderd. I Know What You Did Last Summer is dan ook een film die af en toe is gaan kijken hoe ze het bij Scream hebben opgelost maar die kritiek is onterecht doordat Kevin Williamson (de scriptschrijver van zowel Scream als deze film) eigenlijk I Know What You Did Last Summer voor Scream heeft geschreven. Het verhaal sprak niemand aan en het werd in de ijskast gelegd tot het onverwachte succes van Scream. In ieder geval moet de film qua verhaal niet onderdoen voor zijn tegenhanger en is het tot op het laatste moment raden wie nu eigenlijk de moordenaar is. De eindscène waar Julie terug wordt aangevallen had voor mij niet gehoeven.
Sterke film die vanwege een goede cast en een solide verhaal een erg aangename zit is. Velen breken hem onterecht af als een Scream afrip maar voor mij kon het de pret niet deren. Ben in ieder geval naar deel 2 dat ik hier ook nog heb liggen.
dualcia
Standaard tienerhorror, maar wel standaard op de goede manier
I Know What You Did Last Summer volgt de regels, maar het is nergens storend, en het is een fijne, vlotte film om te zien.
Nee, het is nergens eng, maar er hangt wel een lekker sfeertje wat je blijft vasthouden en waardoor je toch de film ingetrokken wordt.
Ik hou er wel van op z'n tijd: Zo'n tienerhorror die gewoon lekker weg kijkt, waarvan je weet wat je kunt verwachten, maar waar je toch een spannend sfeertje omheen hebt hangen.
Helaas kun je deze film ook niet meer kijken zonder aan Scary Movie te denken.
^ En dit dus. Ik had deze film al eens eerder gezien, maar het viel me nu pas op hoe bizar veel van deze film in Scary Movie zit.
Sergio Leone
Matig.
Sowieso ben ik niet zo voor horror, tenzij er een dikke knipoog aanwezig is. I Know What You Did Last Summer mist die knipoog en wilt zo serieus als de pest zijn. Goed voor mij zie ik zelf de humor in van cliché situaties zoals de dode die niet dood blijkt en dat briefje met de titel van deze film.
Verder zijn de "spannende" momentjes niet echt spannend en mist de seriemoordenaar van dienst wat mij betreft alle charme.
Ook de hoofdrolspelers missen één of andere soort présence. Stuk voor stuk zijn 't onbenulletjes, al kan Sarah Michelle Gellar nog iets maken van haar stereotypetje. Ook die kerel van The Big Bang Theory kan in z'n beperkt rolletje nog wel bekoren.
Soundtrack is ook platjes. De eindscène wordt er bij de haren bij gesleurd maar is zowat het enige met een gevoel voor zelfspot dat de film heeft. Als ik niet wist dat er een sequel - mét Jennifer Love Hewitt - is, zou ik het zowaar een leuk einde gevonden hebben.
2,5
Lennert
Wederom een geval van 'ik ben al teveel troep gewend'. Vroeger nooit gezien omdat ik slasherfilms oersaai vind, maar de nieuwsgierigheid heeft het toch overwonnen. Viel me nog geeneens heel erg tegen, vooral Gellar deed het best aardig. Verder blijft het allemaal treurig hoe clean dit soort films zijn: weinig tot geen gore en als er iets te zien is, ziet het er nooit smerig of hard uit, maar vooral nep en duf. Toch heb ik me nog geeneens heel erg zitten ergeren aan het verhaal of acteerwerk, maar echt genieten was het zeker niet. Blijft grappig dat van die jaren '90 slashers eigenlijk alleen Scream enigszins leuk is en dat die film het hele genre nog behoorlijk op de hak neemt.
Flat Eric
Mja. Ik denk dat ik hem ergens in de 90's wel eens eerder heb gezien want bij het herzien kwamen flarden me wel bekend voor.
Dan was ik dus toen al niet onder de indruk en nu bij de herziening dus ook niet.
Vrij makkelijke scare en slash momenten, matig verhaal en uitkomst en slecht geacteerd.
Eigenlijk was het eerder grappig i.p.v. griezelig om deze film te bekijken.
IH88
“Yeah, Jodie Foster tried this and a skin-ripping serial killer answered the door!”
Een echte jaren 90 slasherfilm. Groepje tieners, een fatale beslissing, een wraakzuchtige moordenaar, opvallend weinig bloed, moordpartijen die vooral buiten beeld plaatsvinden en een einde waarbij de final girl aan het langste eind trekt.
I Know What You Did Last Summer is opvallend ingetogen en het verhaal komt maar met moeite op gang. Zeker na de "moord" heeft de film lang nodig om weer een beetje de vaart erin te krijgen. De moorden zijn op één na niet al te bijzonder en eigenlijk is het niet al te spannend. Alleen op het einde was er een beetje spanning. Phillippe en vooral Gellar vond ik erg goed en Hewitt is een aardige final girl, maar wel wat kleurloos. Wat Prinze Jr. aan het doen was weet ik eigenlijk nog steeds niet. Vergeleken bij een klassieker als Scream vond ik dit maar matig.
N. S.
Vermakelijk, maar simpel slasherfilmpje. Zonder vernieuwingen en gore, misschien dat hier een visserman als killer wordt neer gezet, maar voor de rest niks nieuws. Dat is helemaal niet erg want ik heb me prima vermaakt en dat is, net als de spanning die aanwezig was, het belangrijkst.
Slecht geacteerd maar het past allemaal bij deze, niet zo'n bijzondere, film. De film had een aantal wendingen zonder dat ik het door had, want ik snapte er niks van in mijn eerste kijkbeurt. Nu wel uiteraard. (stuk of 5 keer gezien)
K. V.
Deze was op tv en nog eens her bekeken. Het is wel een vermakelijke film die het niet moet hebben van het moeilijke verhaal, maar weet toch te boeien van begin tot einde.
De cast was wel leuk en verder zag de film er prima uit.
Leuk om deze nog eens gezien te hebben.
Woland
De eerste associatie die ik altijd had bij het horen van deze film was dat van een slap aftreksel van Scream. En inderdaad, dat bleek wel redelijk te kloppen: het is een vergelijkbare tienerslasher, met een mysterieuze, gemaskerde moordenaar en waar de hoofdpersonages zo in de high school, begin-universiteitsleeftijdscategorie zitten. We zien een hoop domme acties, reacties en gesprekken, Sarah Michelle Gellar die met succes de bimbo uithangt, en een niet zo interessante killer die zijn niet al te bloederige werk vooral off-screen uitvoert. Clichematig en volgens het boekje, maar alsnog, het kijkt best nog wel redelijk weg op een cheesy manier. En stiekem ben ik nu eigenlijk ook benieuwd wat ik nu vele jaren later van Scream ga vinden, als ik het ooit weer eens ga herkijken.
Kondoro
Prima zit zo op de zondagmiddag al zeg ik het zelf, ‘I Know What You Did Last Summer’ is een leuke eind jaren ’90 slasher die nergens hoogstaand goed werd maar voor het algemeen wel vermakelijk over wist te komen, en op geregeld moment was hij best leuk om te volgen ondanks dat de film vol met clichés zit en natuurlijk een concept die we langzamerhand al wel gezien hebben maar, toch voelde het wel weer leuk met deze film. Heel bijzonder wist het niet te worden, de moordenaar in de film is best simpel uitgevoerd en kan weinig spanning in de film brengen, de setting is wel geinig en het verhaal is ook leuk.
De film speelt zich voornamelijk in het donker af, hier en daar heb je wat scènes die overdag geschoten zijn maar voor de echte leukere scènes moet je in de avonden wezen, niet altijd even fijn of bijzonder om te volgen. Toch, zoals ik al zei was de setting wel leuk en nam het wel een leuk sfeertje mee, maar eng was de sfeer niet echt.
- “Oh, and did this killer use his hook to cut all your hair off?”
- “No, he used scissors, asshole.”
Het verhaal was wel geinig. We volgen een groepje vrienden die na een leuk avondje feesten even gezellig gaan zitten op het strand om elkaar een horror verhaal te vertellen. Na wat geflikflooi en veel sterke drank besluiten ze weer om richting huis te gaan als ze onderweg iemand aanrijden. Ze zijn ten einde raad en besluiten het lichaam van de man (die nog leeft) in het water te dumpen. Ze sluiten een zogenoemde ‘pact’ dat niemand er ooit achter mag komen en dumpen vervolgens het levendige lichaam in het water. Één jaar later keert Julie weer richting haar moeder na een jaar op school gezeten te hebben, en ontvangt thuis een niet al verontrustend bericht, met de tekst ‘I Know What You Did Last Summer’. Ze besluit haar oude vrienden weer op te zoeken en vervolgens gaan ze kijken hoe ze dit probleem kunnen verhelpen, met aardig wat zoek en vechtwerk komen ze er wel uit, of misschien toch niet ?.
Qua moorden viel het nog wel mee, en is de film misschien iets te slap in. Buiten dat word er gelukkig nog wel bloed gebruikt maar de spanning is wel ver te zoeken. Zoals ik al zei, al om al een leuke zondagmiddag slasher film die prima en lekker weg kijkt maar, hij word nergens echt bijzonder goed.
Shadowed
Wel leuk.
Prima verhaaltje verbonden met een aantrekkelijke cast. Love Hewitt is dan niet heel bijzonder, de keuze om Gellar hier in te zetten is uiterst aantrekkelijk. Het verhaal duurt niet al te lang en daarnaast duurt het ook niet lang voordat die vent aangereden is.
Het duurt wel lang voordat de eerste kill in beeld is, en dat is een beetje het pijnpunt. Qua spanning zitten er hier en daar wat sfeervollere scenes in en vond ik de killer altijd wel een toffe uitstraling hebben. Origineel wapen ook, die vishaak.
Voor de rest is dit wel een leuke horror, vrij standaard maar doet wat het moet doen, en dat is vermaken. Prima acteerwerk, prima spanning maar uiteindelijk was er hier en daar wat meer lompheid en bruutheid zeker welkom. Prima om een keertje gezien te hebben.
Chainsaw
Na het enorme succes van Scream schoten films als dit uit de grond en werd scenarist Kevin Williamson tijdelijk gebombardeerd tot groot genie en de redder van de horrorfilm. Dus om zijn script I Know What You Did Last Summer verfilmd te krijgen hoefde hij niet lang te leuren. Er werd een flinke cast voor aangehaald, want ook al zou je dat nu niet meer zeggen; er was een tijd dat Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Freddy Prinze Jr. en Ryan Phillipe écht grote namen waren. Regisseur Jim Gillespie daarentegen is alles behalve een grote naam, maar dat hoefde ook niet; de grootste naam achter de schermen was toch die van Williamson. De studio wilde niet voor niets de film marketen als 'van de maker van Scream', ook al stak Miramax daar een stokje voor.
Ik meende dat ik I Know What You Did Last Summer al vaak had gezien. Maar schijnbaar zat ik ook met Scary Movie - een film die ik rond mijn middelbare schooltijd vaak zag - in mijn hoofd. Dan dacht ik; ah, nu komt een geestige scène, maar dan bleek ik te denken aan de scène in de parodie. Want I Know What You Did Last Summer is opvallend humorloos, vooral vergeleken met soortgenoot Scream. De personages zijn nogal wandelende dramatische clichés en ook een tikkeltje suf. Zo’n Freddy Prinze Jr. komt niet verder dan een ‘dode Keanu Reeves blik inclusief open mond’. Ik weet nog steeds niet of dat komt door de acteur of het personage. Ik denk beide. Hoe dan ook, het viertal is geenszins memorabel en ook de kleurrijke bijrollen blijven volledig uit. Niet eens een geinige cameo. Dat deed het vervolg dan toch beter.
En soms is de film ook traag als dikke stront. Maar als de visser met haak verschijnt wordt het soms best leuk. De film is net als Scream een soort who-dunnit; ieder personage is verdacht en elk figuur, ook mensen die totaal niet op onze radar zouden verschijnen, krijgen even een moment om sinister te kijken, zodat we hen mogelijk gaan verdenken. Een hoogstaande horror is I Know What You Did Last Summer niet, de film is op veel vlakken eigenlijk best mager. Maar als slasher is het niet onaardig. De film bevat genoeg vermakelijke scènes met de visser met de haak, een best toffe verschijning. Met hem (of haar?) worden oprecht nog wel wat spannende scènes neergezet. Het maakt I Know tot een prima middle of the road horror, niets minder, maar ook zéker niets meer.
3 sterren.
Collins
Gesterkt door het succes van Scream (1996) bood regisseur Kevin Williamson nog een ander verhaaltje aan bij de filmmaatschappijen. Nog iets dat ging over tieners en een killer. Het script werd gretig aangekocht en verfilmd door Jim Gillespie. En verdorie, het lukt die Williamson weer. Weer vloeit er een publiekstrekker uit zijn pen. Hoewel ‘I know’ de parodische touch van Scream mist en iets duisterder is, raakte de film bij mij amper een gevoelige snaar.
Ik gooi de gevoelige snaren die me wel raakten, er gelijk maar in. De push-up bh’s van Sarah Michelle Gellar en Jennifer Love Hewitt. Die raakten me. Het volgende achtergrondmateriaal heb ik even van wikipedia geleend: “Gellar en Hewitt hebben de film ooit ook wel "I Know What Your Breasts Did Last Summer" genoemd. Dit refereert aan de push-up bh's die ze gedurende de film moesten dragen om zo groter lijkende borsten te hebben´ Een leuk en vermeldenswaardig weetje, vind ik. Vrouwen in horrorfilms hebben grote borsten en dat verkoopt, dacht regisseur Gillespie waarschijnlijk. Grofheid en raffinement ineen. Best pienter en eerlijk is eerlijk, in dat opzicht functioneren de gevoelige snaren uitstekend. En ja, je moet nu eenmaal wat als het verhaal verder weinig te bieden heeft.
De film is helemaal niet bijzonder. Een standaard slashertje met oninteressante leeghoofdige personages en een killer, die zeer onhandig en stijfjes gekleed gaat in een grijsgroene oliejas met bijpassend zuidwester. Tja.
’t Is nogal stumperig.
De film zit vol met dergelijke onbeholpenheid. Ook in de actie. Eén voorbeeldje. De belaagde Gellar spot tijdens een optocht een man in een oliejas. Paniek alom natuurlijk en zowaar gloort er enige spanning. Als zij vervolgens heel verrassend nog meer mannen in een oliejas waarneemt die naar de optocht zijn komen kijken, zakt de scène als een plumpudding ineen. Het dragen van een dikke en verstikkende oliejas komt daarbij ook nogal merkwaardig over omdat het stralend weer is waarin luchtige kleding passender is. De meeste mensen dragen dat dan ook. Een warme regenbestendige oliejas zoals menigeen die draagt, dient duidelijk alleen om de scène spannend en de kijker confuus te maken. Eigenlijk slaat het helemaal nergens op. Ik onderging het zuchtend.
Ondanks de negatieve insteek van dit berichtje, heb ik me vreemd genoeg nog redelijk geamuseerd. De film gaat dan wel af en toe de onnozele kant op, maar verloopt vlotjes en heeft in de vorm van aangename push-ups en enkele aardige kills, net genoeg materie om de aandacht vast te houden.
Maar toch. Het feit dat de push-ups de meeste aandacht krijgen in dit tekstje, zegt natuurlijk voldoende.

I Know What You Did Last Summer
2025

I'll Always Know What You Did Last Summer
2006

I Still Know What You Did Last Summer
1998

Jennifer Love Hewitt keert mogelijk terug in nieuwe 'I Know What You Did Last Summer': 'Er worden gesprekken gevoerd!'

Van film naar serie: Amazon presenteert trailer 'I Know What You Did Last Summer'

Seriebewerking horrorklassieker 'I Know What You Did Last Summer' in de maak voor Amazon Prime

12 Angry Men
Drama, 1957