Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Pascal Laugier
Met onder meer: Jessica Biel, Stephen McHattie en William B. Davis
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot The Tall Man
"Fear takes a new shape"
Cold Rock, Verenigde Staten. Door de jaren heen zijn er kinderen verdwenen zonder ook maar een aanwijzing of getuige. Bijgelovige inwoners praten over 'de lange man', een legendarische, mysterieuze figuur die kinderen meeneemt die vervolgens nooit meer gezien worden. Julia Denning, een verpleegster in Cold Rock, gelooft niet in die legende. Totdat ze op een nacht wakker wordt met een griezelig gevoel. Wanneer ze naar de slaapkamer van haar zoon gaat, ontdekt ze dat hij verdwenen is. Ze rent naar beneden en staat plots verstijfd: een grote en donkere gedaante staat in haar deuropening met haar zoon David in zijn handen...
Julia Denning
Trish
Lady / Mrs. Parker Leigh
jarno1975 (moderator series)
Veelbelovende review:
Details, cover art and release date for Re-Animator Blu-ray! - networkedblogs.com
Verkeerde topic volgens mij (of verkeerde link).
Teleurstellende film van Pascal Laugier, dubbel teleurstellend omdat zijn vorige film het geniale Martyrs was. Dit keer komt hij op de proppen met een saai drama voorzien van thriller- en horrorelementen. Oké, er zijn een aantal onverwachte wendingen en je kunt niet zeggen dat de film voorspelbaar is, maar het wil maar niet spannend en/ of interessant worden. Visueel zit alles netjes in elkaar, met mooi camerawerk en sporadisch intentieve montage, maar daar is alles ook wel mee gezegd.
Elineloves
Wat het onderwerp betreft is het absoluut mijn soort film. Biel en Ferland, dat is sowieso een pluspunt. En Pascal Laugier hè..
Nieuwsgierig!
Toegegeven: de film liet me in onzekerheid tot het einde. Na drie kwartier was ik ook volledig het spoor bijster, wist niet meer wat ik moest denken. Mede door het overtuigende spel van Biel (En Ferland ook, de rest valt wat tegen). Het is een mentale rit, je wordt telkens op het verkeerde been gezet door de plottwists. Op visueel gebied is het ook prachtig, het sleept je mee, je bent geïntrigeerd door alles wat je ziet.
Ik hoop niet dat mensen de vergelijking gaan maken -of zoeken- met Martyrs, want dan kan ik begrijpen dat deze nieuwe 'stijl' tegenvalt. Horror? Verwacht geen bloedvergieten of talloze afgehakte ledematen. Dat heeft The Tall Man niet nodig, het weet zo goed onderhuidse spanning te verbeelden.
Qua verhaal kan het inderdaad 'saai' gevonden worden, het kakt hier en daar inderdaad even in (Te lange speelduur?) maar ik vond dat het zichzelf wel weer herpakte. Het einde vond ik dan ook erg pakkend, voelde bijna zelf traantjes prikken. De voice-over van Jodelle vond ik sowieso een goede toevoeging, gaf het net dat beetje extra sfeer.
Ik ben niet teleurgesteld.
glimmerman2000
''Jodelle Ferland ''speelde weer eens een prima rol in deze aparte, en interessante film!...Het is maar net waar je wieg staat, zo blijkt maar weer eens...
Mooie plotwendingen in de film, welke toch wel goed te volgen zijn...Goede sfeer, evenals het acteerwerk, met als hoogtepunt voor mij...JUIST
...Ze heeft zo'n mooi gezicht voor dit soort mysterieuse films...Haar blik, haar mooie donkere ogen....Aiiii ik draaf nu door, maar ze heeft gewoon het perfecte gezicht voor die mysterieuse rollen
...En ik ben gek op ''niet alledaagse'' mensen
Het einde werd nog even emotioneel...JAJAJAJA emotioneellll jahh
...Ik weet dat ik een gevoelig mannetje ben, maar een offer als deze.....Tsjaaa
Keurige film, prima gedaan...
Tonypulp
Dit was me een partijtje geweldig zeg...als je van gladde, zeikerige en all-out Amerikaanse thrillers houdt
Bah. Was toch wat langer in Frankrijk gebleven Laugier. Hollywood: de laatste rustplaats van zijn ballen.
tattoobob
Aparte verrassende film,geen dertien in een dozijn
....
Een beetje vreemd maar wel lekker......
perceived
Saaie sof.
Al helemaal als je bedenkt dat Saint Ange en Martyrs door dezelfde man zijn geregisseerd, beide prima films. De overstap naar Amerika zal best aantrekkelijk zijn, maar bij the Tall Man gaat dat helaas weer eens duidelijk ten koste van de creativiteit.
Acteerwerk is oké en visueel is het ook best weer in orde. Verhaaltechnisch vond het ik het jammer genoeg een vreselijk langdradig en warrig gebeuren. Weeïg Amerikaans ook. 3.5/10*
Prima film en zeer herkenbaar Laugier. Hij was duidelijk minder depressief toen hij deze schreef en de film is dan ook minder bruut en deprimerend. Maar verder zijn de thema's, structuur en de algehele sfeer zeer herkenbaar. Begrijp de teleurgestelde reacties dan ook slecht. Schijnbaar verheugde men zich op een nieuwe gorefest. En dat is het zeker niet geworden. Wel een mooie spannende sfeervolle film met een paar goede twists en een uiteindelijk 'mooi' verhaal.
De film mag dan niet zo impossant zijn als zijn voorganger, maar Laugier toont zich wederom een interessant film maker, met wie het overduidelijk een stuk beter gaat op het persoonlijk vlak.
Tonypulp
Minder bruut en deprimerend dan Martyrs. Minder traditioneel/ouderwets dan Saint Ange. Maar verder inderdaad vreemd dat men dit niet meteen verwachtte. C'mon..
Er is een verschil voelbaar na zijn overstap.
Ik zie weinig invloed van zijn overstap. Volgens mij had hij het scenario idee al liggen. Zoals ik aangaf komen al zijn thema's en stijlelementen weer terug. Maar het nieuwe is er natuurlijk een beetje af en verhaal vraagt/leent zich nu eenmaal een ietwat traditionelere benadering. Het is wat volwassener, dat gaat helaas wel ten koste van wat ruwe randjes. Vond het verder vaardig en kundig gemaakt en ook veel sfeervoller en beter dat echte Hollywoodmeuk. Dat vond ik dit zeker niet, heb me ook geen moment veveeld en het was verre van voorspelbaar.
Tonypulp
Ik vond het vooral veel opdringeriger overkomen w.b.t emoties. Beetje typerend hoe Biel met grote, natte bambie oogjes rond liep. Voelt zo nep, zo gemaakt. Iets waar ik bij Martyrs dan weer geen last van had. Dat is de voornaamste veranderingen die ik zelf voelbaar vond, maar dat kan ook heel persoonlijk blijken.
HALVE TAMME. (moderator series)
Aparte verrassende film,geen dertien in een dozijn
....
Een beetje vreemd maar wel lekker......
Ik ben benieuwd.
tattoobob
Hier en daar vond ik hem zeker spannend....alleen soms een beetje vaag!!!!
Sepiroth
Wat slaat Laugier hier toch de plank mis. Daar waar Martyrs nog dagenlang bij je bleef hangen, kun je deze snel vergeten.
Macmanus
Weet het nog niet met deze film. Totaal niet eens met Jeroen, wel meer met Reinbo. Sfeer was dik in orde. Maar de film leek iets te snel al klaar. Het kinderen kidnappen, was al vrij snel duidelijk. Sfeer in het dorp deed me sterk denken aan Alan Wake btw. Wat wel super cool was overigens.
Ga deze nog een keer kijken. Zaten mooie dingen in, maar de klap was een stuk milder dan bij Martyrs. Is dat erg? Niet echt. Maar een snak wel naar zo een ervaring weer! De vloek van de regisseurs die komen met zo een sterk debuut.
Voor nu 3.5 sterren.
dvanhezik
love martyrs de best of the best.ik wil nog zoon soort film.maar ik ga deze vanavond zeker kijken.maar er is geen betere horror dan martyrs,vraag me nog steeds af.hoe kom je er op om een film te maken zoals martyrs zieke geest denk ik
Meneer Bungel
breedbeeld
Goede film.
Niet eerder een film van Laugier gezien maar filmisch vind ik hem sterk.
Vaak maak ik bij films met dit tempo en shots gebruik van de versneld afspelen knop maar nu dus geen seconde.Eindelijk ook weer eens een film waar je kan zien wat er gebeurt als het donker is en zo mooi belicht.
Verhaal is goed opgebouwd want als veteraan kreeg ik pas 20 minuten voor het eind een vermoeden en het duurde nog eens 8 minuten voor het bevestigd werd.
Spoiler
De scene door het raam gezien met de sherrif en de man met de pet vond ik een zwakke truuk
om de kijker op een dwaalspoor te brengen want heeft verder geen achtergrond of vervolg.
Qua dilemma doet de film natuurlijk denken aan Gone Baby Gone
Bijna 4tje maar vanwege zie spoiler 3,5.
Mondragon
Vond het een prima film met prima twist. Helemaal niks vaag aan.
Bottleneck
Tegenvaller.. het mysterie kon me na een uurtje weing meer schelen. Alhoewel ik het begin nog best aardig vind, beetje een Stephen King-achtige setting (klein dorpje met z'n problemen), ziet er sfeervol uit maar daar blijft het dan bij. Een grotendeels vreselijk standaard viool- en pianomuziekje, paar slappe schrikmomentjes, een plot dat nogal ridicuul uitpakt en zo'n aandoenlijk niet-pratend meisje erbij met nare ervaringen.
De ontwikkelingen trekken zich aan je voorbij alleen het doet niets - zelfmoord, plotwendinkjes, de kindjes die ergens anders betere omstandigheden hebben. Zoals ook Julia uiteindelijk een mix van medelijden en fascinatie moet opleveren geloof ik maar helaas, eerder verbazing en afkeer.
Het is de inhoudelijk 'positieve' tegenhanger van Martyrs maar wat een immens verschil qua overtuiging. Past eigenlijk zo in het rijtje van de Dark Water-achtige thrillers, met een verschil dat hier een moreel vraagstuk onder schuilt (dat weinig indruk maakt...).
filmfreak25
erg mooie en spannende film. verassende twist, waarmee op het eind toch alles duidelijk wordt. Geheel iets anders dan Martyrs en zeker vermakelijk
brave71
absoluut niets met horror te maken.
begin van de film is ff doorbijten omdat het verhaal moeilijk is om door te komen, laatste 20 minuten maakt het helemaal goed en maakt het hele verhaal duidelijk.
Alhoewel ik wel vind dat Jessica Biel niet goed gecast is, iemand met een beetje oudere uistraling was beter geweest.
Leuk om gezien te hebben, maar had wat meer spanning in gemogen want nu lijkt het te veel op een drama.
Richard_Voorhees
Het lage gemiddelde van deze nieuwe Laugier valt eigenlijk wat tegen. Dit was een film die mij in positieve zin wist te verassen. Daar waar Martyrs het moest hebben van de ranzige scenes, heeft The Tall Man het meer van de sfeer en uitstraling.
De film is geschoten in een prachtig, mysterieus gebied en het begint als een zeer aardige thriller. Wanneer ik "The Tall Man" hoor moet ik toch altijd weer aan Phantasm denken.
De mensen van Cold Rock hebben echter last van een heel ander soort mytisch personage dan bovenstaande Tall Man. Jessica Biel speelt haar rol overtuigend en de spanning zit er in de eerste helft van de film goed in.
Dan neemt de film een behoorlijk vreemde wending. De spanning verdwijnt hierdoor, maar ik vond als kijker de omslag zo intrigerend dat ik geïnteresseerd bleef kijken.
In de tweede helft word het personage van het niet pratende meisje wat belangrijker (sterk gespeeld door de 17-jarige Jodelle Ferland) en word het mysterie rondom "The Tall Man" ontrafeld, om de film te laten eindigen met een boodschap die de nodige discussie zou kunnen doen oplaaien.
Net zoals Martyrs is The Tall Man misschien geen film voor het grote publiek, maar mij wist het weer te bekoren. Ik ben benieuwd wat Laugier ons in de toekomst nog zal gaan brengen!
TriplaR
Hmm, de omschrijving van The Tall Man doet me sterk denken aan het recente fenomeen 'Slender Man'. Zal de spijker wel mislaan met deze link maar denk dat ik deze film binnenkort ook maar even een kans ga geven.
Phantasm
Hoezo...horror????? Lijkt er totaal niet op. Eerste gedeelte v/d film is nog om aan te zien, daarna kakt ie gewoon in, dan zijn er wel betere.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime