• 9.380.493 stemmen

Friends with Benefits (2011)

Komedie | 109 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Justin Timberlake, Mila Kunis en Woody Harrelson

Releasedatum: 22 september 2011

Plot Friends with Benefits

Nadat ze ieder een rampzalige relatie hebben beëindigd, besluiten een vrouwelijke headhunter en haar nieuwste klant om seksmaatjes te worden. Ze beloven elkaar om ermee te stoppen wanneer één van beiden emotioneel gebonden raakt. In het begin gaat het goed, maar al snel worden de twee vrienden verliefd en moeten ze erachter zien te komen wat ze voor elkaar betekenen.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Ik begreep alleen een ding niet.
Volgens mij zat er echt een HUGE plottwist mogelijkheid in die niet gebruikt werd of waar overheen gepraat werd ofzo.
In de laatste 10 minuten ergens zitten Timberlake en zijn vader in het steakhouse te eten, en zijn vader roept ineens naar een vrouw iets verderop.
Daarna vertelt vader dat hij ooit de liefde van zijn leven heeft ontmoet etc.

Dat stukje in combinatie met de moeder van Kunis en het wie is mijn vader spelletje van haar hadden tot een mega plotwending kunnen leiden.

avatar van ribas123

ribas123

erg leuke film

Al zeg ik het wel al van een kilometer aan komen dat toen ze in het begin op dat hoge gebouw stonden in NY en dat ze geen bereik had dat dat dan weer later terug zou komen in de film.
Maar alsnog leuke grappige en sexy scenes in de film,

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Sympathieke film met een geweldige chemie tussen Kunis en Timberlake. De film duurde wel iets te lang...

avatar van Katharina

Katharina

Ik vond er niet zo heel veel aan, had er meer van verwacht. En ben ik de enige die enorm moest wennen aan dat irritante stemmetje van Mila Kunis? (voor de rest is ze wel een leuke actrice ).

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Begon leuk, eindigt weer cliché..

Ook nét iets te lang uitgemolken.

Jammer had meer in gezeten.

Moet helaas wel bekennen dat die gay Timberlake niet eens slecht acteerde..

avatar van JustB

JustB

Lekker tussendoortje. En met lekker bedoel ik vooral Justin

avatar van henkula

henkula

alles gestolen tot aan het reclame spotje, dat laatste vond ik wel heel erg. Timberlake kan ook wel acteren, maar dit? Ik lees hierboven dat hij gay is, Xtrickz leest zeker te veel tabloids

avatar van skipy05

skipy05

Zalige film. Een van de beter Komedie/romantiek films die ik de laatste tijd gezien heb. Verhaal is erg goed. Wel voorspelbaar. Mila Kunis zet zoals altijd een heel sterke rol neer en heel mooi om bezig te zien. Eerste film van Justin Timberlake dat ik hem er goed zie in spelen.

avatar van daphne737

daphne737

Erg standaart feel good movie, viel te verwachten. Door b.v. The Proposal werd ik aangenaam verast maar deze viel tegen. En voor als je hem nog wil kijken: DON'T WORRY , hij loopt goed af

avatar van bartden345

bartden345

Lekker wijf! Wel clichefilm.. Ze zijn eerst vrienden, krijgen dat toch onbedoeld een relatie, het gaat uit en aan het einde blijkt dat ze toch niet zonder elkaar kunnen.. Waar heb ik dit niet eerder gezien? :S

avatar van voskat

voskat

Will Gluck is wel ééérg fan van John Hughes.

avatar van 3rd Rock

3rd Rock

gijsvogel schreef:

Of ben ik de enige die dit opviel??

nope, viel mij ook op. ik riep zelfs nog: "Ja hoor, zijn ze halfbroer en halfzus", maar dat was dus blijkbaar niet het geval. het idd voor een leuke wending kunnen zorgen...

avatar van linda--89

linda--89

Voor het genre vind ik het zeker een goede film!

De film is grappig, romantisch en natuurlijk zie je het einde al meteen aankomen, maar dat is nou eenmaal vaker het geval bij romkoms. Mila Kunis is echt beeldschoon en ik vond zelfs Justin Timberlake goed, terwijl ik zeker geen fan van hem ben.

Ik ben het eens met de opmerking dat deze film beter is dan No Strings Attached. Veel beter! Ik vind Friends With Benefits een aanrader en ga hem over een tijdje zeker nog een keer kijken!

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Goh wat ben ik aangenaam verrast door deze (romantische) komedie.

Niet echt een genre die ik veel kijk dus ik verwachtte eigenlijk een standaard 90 minuten filmpje waarbij 2 mensen sex met elkaar hebben en op elkaar verliefd worden.

In essentie gebeurd dit ook. De manier waar dit echter op gebeurt vond ik erg fascinerend. Kon me ook erg goed inleven in het verhaal, dat heeft vast geholpen.

Daarnaast vond ik Mila naast haar leuke uiterlijk ook nog eens zeer aardig acteren. Justin en Mila waren een goede match.

Erg positief verrast door deze film!

avatar van devidia

devidia

2* voor mila kunis

verder stelde het niet veel voor

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Fijn fris filmpje. Kenmerkend aan Friends with Benefits is de perfecte chemie tussen Mila en Justin. Zij tillen deze film net even naar een iets hoger niveau dan de gemiddelde romcom. Het verhaal is ondanks zijn voorspelbaarheid erg leuk en fris uitgewerkt. 3,5*

Thomas83

Geen film waar ik nou echt naar uitkeek, door de keuze van het onderwerp en de casting van de hoofdpersonages en trailer kreeg ik al echt de indruk dat de film zich vooral op pubers en net iets ouder richt, maar Will Gluck heeft met Easy A toch een erg leuke film gemaakt en naar Timberlake en Kunis was ik toch best benieuwd na hun verrassend degelijke prestaties in The Social Network en Black Swan. Ook al omdat in verschillende recensies de chemie tussen beiden wordt geprezen.

De film bleek helaas maar zonde van mijn tijd. Door steeds die mobiele telefoons en tablets etc. in beeld was de doelgroep van de film wel duidelijk en eigenlijk irriteerde Kunis me maar met haar irritante stemmetje. Verder speelt ze op een irritant overdreven begin eigenlijk nog best leuk. Timberlake is wat minder, en de klik tussen beiden is er misschien wel, maar komt niet helemaal uit de verf doordat de grappen en dialogen van vrij armoedig niveau zijn. Dat is gelijk ook de grote zwakte van de film.

Met de openingsscène wil de film zich vlot presenteren en uit de startblokken schieten, maar dat vind ik niet helemaal uit de verf komen en de film houdt er vaak een wat warrig tempo op na. Er had makkelijk een half uur af gekund en het drama-gedeelte met de Alzheimer van Justins vaderkomt echt totaal uit de lucht vallen. Leek wel alsof ze nog ergens een stukje script van een andere film hadden dat ze er maar aan plakten.

Niet dat ik de rol van Jenkins niet wat groter had willen zien. Net als die van Emma Stone. Die hadden de film nog wat kleur kunnen geven. In plaats daarvan krijgen we nu een hele foute hihihahahomo-rol van Woody Harrelson, een acteur waar ik ook echt een schijthekel aan heb, en een wat kinderachtige en deja-vu oproepende hippierol van Patricia Clarkson.

Raar ook is dat Friends with Benefits uiteindelijk gewoon is waar het zelf de draak mee steekt. Al hebben ze genoeg zelfspot dat te onderkennen gelukkig. Vond die nep-romkom trouwens de beste grap van heel de film. Misschien wel de enige geslaagde grap ook.
De relatie tussen Justin en Kunis vond ik ook wel wat raar. Ze worden wel heel snel dikke maatjes en vond het ook niet helemaal geloofwaardig dat Kunis een baan als headhunter had. 1.5*.

avatar van BBarbie

BBarbie

Tegenvallende komedie, maar ik was daar al bang voor. Justin Timberlake en Mila Kunis in de hoofdrollen? Dan mag je eigenlijk niet veel verwachten. Enige lichtpuntjes: Patricia Clarkson en de als altijd betrouwbare Richard Jenkins. Het magere plot lijkt verdacht veel op het plot van Boys and Girls (2000).

Gezien de krampachtige, onnatuurlijke manier, waarop Amerikanen bedscènes verfilmen, vraag ik mij steeds weer af waarom zij zulke scènes überhaupt in het scenario opnemen.

Thomas83

Inderdaad, steeds net een arm of been of deken ervoor, haha. Het heeft iets hypocriets. Vind het alleen leuk als het als goed uitgewerkte grap wordt gebruik zoals in Austin Powers.

avatar van The Oceanic Six

Dan moet je Love and other drugs eens kijken, komt in een zelfde soort verhaaltje heel wat naakt in voor.

Vreselijk inderdaad, al die lakens die ze altijd krampachtig voor zich houden bij dit soort films.

avatar van rep_robert

Verschrikkelijk annoying altijd haha, ik weet wel wat het eerste verdwijnt tijdens de seks haha.

Thomas83

Love and Other Drugs wilde ik vorig jaar nog kijken, maar het is er nooit meer van gekomen. Uiteindelijk kijk ik hem nog wel eens.

avatar van joostus

joostus

3rd Rock schreef:

Nou dat zou voor een romantische komdie wel een vervelende plotwending zijn denk ik .. Want is dat nou fout/illegaal of wat?: half broer en half zus xD?
Maar daarnaast had de moeder ook al aangegeven dat het een man was met een andere afkomst toch?..

Maargoed, ik vond het een vermakelijke film.. Het viel mij trouwens op dat ze aan het begin van de film beide slecht acteerden, maar naar mate de film vorderde werd dit steeds beter.

avatar van dimpo

dimpo

Deze film viel me best een beetje tegen, ik had er meer van verwacht.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Deze film viel me best een beetje tegen, ik had er meer van verwacht.

avatar van Jozz

Jozz

Leuk!

Van Timberlake als pretty boy ben ik niet zo´n fan, al moet ik toegeven dat hij het best aardig doet in deze komedie. Kunis is natuurlijk een prachtige vrouw die ook al heeft laten zien andere rollen dan deze te kunnen spelen.

Het verhaal is natuurlijk te simpel voor woorden, maar de uitvoering is best leuk in elkaar gedraaid. Geen hoogvlieger, maar best grappig!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Verrassend leuke romkom. Een die alle cliche's van het genre erkent, onderuithaalt en vervolgens stiekem toch eert. De personages voelen realistischer, terwijl de humor heerlijk zoet blijft. 'Friends With Benefits' heeft zichzelf bewezen. Heerlijk, vermakelijk en pakkend.

avatar van Keane1983

Keane1983

Leuke onderhouden film. Hoewel is soms hier en daar de vaart mis.

Tja, wat kun je verder van zo een film zeggen. Het is inderdaad een twaalf in een dozijn film..en ja...deze films lopen allemaal goed af..

Maar de verhaallijn weet toch echt wel te boeien en ga je wel meeleven met de personages. Deze zijn redelijk goed uitgewerkt en neergezet door timberlake en Kunis.

De soundtrack is prima, maar dat is eigenlijk altijd wel inorde bij de romkoms.

Echte grappige sitauties zitten er niet in, en moet de film het voornamelijk hebben van (vaak) grappige dialogen tussen de twee hoofdrolspelers.

Al met al heb ik mij erg goed geamuseerd met deze film.

Van mij een 3,5*

avatar van Melvv

Melvv

Leuke film, heeft me van het begin tot 't eind vermaakt.

4.5

avatar van maus9

maus9

gijsvogel schreef:

Of ben ik de enige die dit opviel??

Heb hier ook aan gedacht, maar de moeder van Kunis zegt ook dat zij haar mooie uiterlijk van een Oost-Europeaan heeft. Had het verhaal wel een bizarre wending kunnen geven maar helaas