• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Tom Hanks

Met onder meer: Tom Hanks, Julia Roberts en Cedric the Entertainer

Releasedatum: 4 augustus 2011

Plot Larry Crowne

"Rediscover life and love."

Wanneer de sympathieke Larry Crowne zonder reden ontslagen wordt in de supermarkt waar hij werkt, beslist hij dat het tijd is om zijn leven een nieuwe wending te geven. Diep in de schulden en zonder duidelijk doel voor ogen, keert hij terug naar de schoolbanken, waar hij al snel vriendschap sluit met een kleurrijk groepje buitenstaanders. Allemaal zijn ze op zoek naar een betere toekomst... en snorren ze door de stad op lawaaierige scooters. En Larry wordt verliefd, op de mooie professor Mercedes, die haar passie voor het lesgeven en haar huwelijk kwijtgespeeld lijkt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van wwelover

wwelover

Het is jammer dat de film niet erg goed word beoordeeld. Want het is best een leuke en lieve film. Er gebeurd niet zo heel veel, maar de sfeer is zeer prettig. De humor is geinig, en vooral de karakter van Hanks wekt veel sympathie. Ben benieuwd of Tom Hanks meer gaat regisseren en schrijven.

avatar van NERD

NERD

Film boordevol met onlogische karakters, idiote situaties en soms een geslaagd grapje. Erg middelmatig.

avatar van Eduardo500

Eduardo500

Net de film gezien en hij is gewoon leuk, niet heel erg bijzonder maar ontspannen kijken naar prima acterende acteurs

avatar van stinissen

Leuke kleine ingetogen film met een Tom Hanks die echt geweldig was als Larry Crowne. Ik vond de film ook niet te zoet maar precies op smaak, gewoon een prima feelgood/movie.

avatar van blurp194

blurp194

Ene oog in, andere oog weer uit. Vlak en vergeetbaar. Om te kijken als je wat brakkig bent op een heel regenachtige dag, anders verveel je je teveel.

Op zich is dat allemaal niet verkeerd voor een feelgood achtig iets, maar het drama van de veteraan die z'n baan kwijtraakt had toch net wel wat harder kunnen worden aangezet. Wat er nu is kabbelt een beetje doelloos naar het uitgekauwde einde toe.

Morgen weer vergeten.

avatar van james_cameron

De tweede film van Hanks als regisseur, en net als zijn debuut, That Thing You Do!, erg oppervlakkig en luchtig. Het kabbelt prettig voort en de personages zijn best sympathiek, maar het script is vlak en de grappen zijn aan de flauwe kant. Uiteindelijk is het niet meer dan een onderhoudend niemendalletje, de goede bedoelingen ten spijt. Maar de rol van George Takei als professor economie is geniaal.

avatar van Zinema

Platte personages.

Vijftien jaar na zijn regiedebuut komt Hanks wederom met een eigen film. Ditmaal nog iets onevenwichtiger, al ligt dat zeker niet aan de cast. De personages blijven echter net iets te plat, waardoor meeleven niet altijd even makkelijk is voor de kijker. Daarnaast is het meestal geslaagde huwelijk tussen rom & com, hier wat meer met de nadruk op luchtig drama, veel te wisselvallig vanwege allerminst geslaagde zijplotjes. Roberts trekt gelukkig een hoop recht.

Redelijk.

avatar van Number23

Number23

Film met een hoog feelgood-gehalte. Het verhaal heeft ambitie en charme, maar een paar personages halen de score toch naar beneden. Die Steve Dibiasi bijvoorbeeld, Valderrama met gezichthaar en het blijvende Fez-accent en Roberts overtuigt me voor de zoveelste keer niet. Hanks neemt duidelijk iets teveel hooi op zijn lepel.

Middelmatig niets-aan-de-handfilmpje met de nodige middleage-crisis verwijzingen.

Hanks is redelijk als de hoofdpersoon, maar Julia irriteert me altijd als ze iets komisch moet doen. Ligt er altijd veel te dik op.

De show wordt overigens gestolen door de absoluut innemende Gugu Mbatha-Raw (?) als Talia.

avatar van LeenLief

LeenLief

Er zijn niet veel enthousiaste recensies te vinden over deze film, maar door de aanbeveling in Ditjes & Datjes ben ik hem toch gaan kijken. Een feel good movie en typsiche Tom Hanks / Julia Roberts prent, heerlijk voor een filmmiddagje als je ziek thuis bent.

Hanks speelt de rol van 'niet voor het geluk geboren maar de kansen die zich voordoen pakkende' gewone man best goed. Roberts laat het wel een beetje afweten als houterige 'ik baal van het leven' professor. Maar dat geeft niet, want het zijn vooral de bijrollen die ervoor zorgen dat Larry Crowne van mij 3,5 sterren krijgt, met als uitschieter inderdaad Talia.

kos schreef:

Maar ook de klasgenoten van Larry in de klas van 8 uur, Dr. Ed Matsutani, Larry's buren Lamar & B'Ella en de leuke clipjes van de scooterclub maken van dit kabbelend en voorspelbaar verhaal toch een leuke film.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Redelijke film met een leuk vermakelijk verhaaltje wat alleen wat chemie tussen de twee hoofdpersonages mist en daarnaast ook af en toe de plank flink mis slaat qua humor. Hanks helaas niet in top vorm maar biedt zichzelf de zo veelste stakker-rol aan nu in zijn eigen productie. Een beetje jammer maar in zijn geheel, no-brainer: te doen. 2,5 ster

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Ik vond hem ook nergens over gaan en oninteressant deze film.

Een man raakt z'n baan kwijt en volgt voor de rest van de film volwassen-onderwijs. Daar vind ik persoonlijk weinig boeiends aan.

Dat hij tussendoor wat rondrijd met een scooter clubje en de juf in naschoolse tijd op een andere manier leert kennen maakte het er voor mij niet beter op.

Best wel zonde met 2 zulke grote acteurs als Hanks en Roberts.

Een filmpje dat aardig past op een tv zender die we hier hebben, die zich richt op vrouwen van 25 tot 45 jaar, da's denk ik ook de doelgroep voor deze film.

1,5 sterren

avatar van Theunissen

Het begin was nog wel aardig maar al snel wordt het een flauwe bedoeling en vliegen de clichés je om de oren. Vooral dat hele schoolgebeuren was een trieste bedoeling en nergens grappig m.u.v. George Takei als Dr. Ed Matsutani. Gezien de cast met Tom Hanks en Julia Roberts zou je wat beters verwachten maar inderdaad beiden zijn vergane glorie net zoals de muziek van Tom Petty.

avatar van YAH87

YAH87

Luchtige, voorspelbare film die dankzij een aardige cast met onder meer Tom Hanks, Julia Roberts en Brian Cranston nog redelijk vlot wegkijkt. Hanks, in zijn tweede regieklus, kruipt in zijn gebruikelijke rol als goedzak en Julia Roberts speelt zijn ongelukkige en weinig sympathieke tegenspeelster. Echt grappig of dramatisch wordt Larry Crowne nooit en voelt als een vergeetachtige, niks aan de hand filmpje voor op de zondagmiddag.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Tom Hanks is een acteur die ik hoog heb zitten. Dat komt voornamelijk door zijn dramafilms, maar de (flauwe) komedies die hij in zijn tienerjaren gemaakt heeft zijn op zijn tijd ook wel leuk om te zien. Larry Crowne vind ik een beetje een apart geval..

Het is een klein, sympathiek filmpje. Maar daar blijft het dan ook bij. Er zitten absoluut enkele grappige fragmenten in, maar ik had het toch net iets wat gewaagder verwacht dan hoe zoet deze film uiteindelijk bleek te zijn. Het minste aan het hele verhaal vond ik nog dat Hanks' personage in eerste instantie interesse lijkt te hebben in die jonge studente. Dat zorgde voor wat (imo onnodige) oponthoud.

Tom Hanks en Julia Roberts hebben gelukkig nog genoeg talent in hun mars om er een alleraardigst filmpje uit te halen. De simpelheid die de film kent, heeft ook wel zijn charme. Voor een ontspannen filmavond is Larry Crowne dan ook uitermate geschikt, zoals ik zelf ervaren heb. Het is niet een komedie waarbij ik bijzonder vaak in een deuk heb gelegen, maar vreemd genoeg bleef het wel erg vermakelijk. Gewoon een leuke film, terwijl het eigenlijk niet eens zo veel voorstelt.

avatar van K. V.

K. V.

Deze film van en met Tom Hanks was geen groots meesterwerk, maar kijkt wel vlot weg. Geen super grappige film, maar ook geen saaie boel.

Qua cast konden we niet klagen. George Takei vond 'k eigenlijk wel de grappigste van de cast. De rest deed het wel prima.

Tja, prima om eens mee te pikken als hij op tv passeert, maar 'k zou deze nu niet direct aanschaffen, daarvoor is hij toch niet goed genoeg.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Hee, wat leuk, een film waarin Tom Hanks echt eens iemand aan de onderkant van de samenleving uitbeeldt! O nee, Larry is natuurlijk helemaal geen loser, want wie aanpakt kómt er wel. En alle mensen die hij ontmoet zijn aardig, en op de universiteit haalt hij de hoogste cijfers, en die vriendelijke motor-, ik bedoel natuurlijk scooterduivels helpen hem om zijn leven weer op de rails te krijgen, en zijn (ex-)buurman is ook nog eens goud waard. . . Alleen Julia Roberts' bittere docent is hier te pruimen. Voor de rest is dit eigenlijk weerzinwekkende bagger, en dan gaat er ook nog eens een vol punt vanaf voor die irritante meid vol aanstekelijke levenslust die ongevraagd Larry's leven komt optimaliseren. Flikker toch op!

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Ook met zijn tweede film als regisseur levert Tom Hanks een luchtig doorsneefilmpje af, ondanks de bijstand van Julia Roberts. Nochtans had Hanks veel kunnen opsteken uit zijn meerdere samenwerkingen met Steven Spielberg. 'Larry Crowne' is verre van slecht, maar beperkt zich tot een tv-film presentatie.

avatar van scorsese

Matige film over een man van middelbare leeftijd die ontslagen wordt en weer terug naar school gaat. Een verhaal met wel erg weinig om het lijf waarbij ook niet alles even goed is uitgewerkt. Luchtig van toon en een paar aardige scenes. De film wordt nergens vervelend, dat voornamelijk te danken is aan de fijne cast. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Fisico

Fisico

De enige reden waarom ik deze film zag, was omdat het een film met Tom Hanks is. Maar damn, vrij ontgoochelend moet ik zeggen. Dit moet één van mijn zwakste films zijn in de laatste 6 maanden (en ik zag er nogal wat).

De film start goed en heeft een boeiend uitgangspunt: een geëngageerd personeelslid wordt ontslagen en moet zijn leven over een totaal andere boeg gooien. Een tragikomedie moest het zijn volgens de TV-gids. Ik vond geen van beiden terug. Zeer flets, inhoudsloos verhaaltje. Weinig tot geen diepgang, geen concept, doelloos en nietszeggend. Ik had meer verwacht van Tom Hanks, véél meer. Qua acteren viel het best mee, dat kan hij als één van de beste met een rol die het best voor hem past (een ietwat sullig goedgelovig personage). Als regisseur daarentegen, tja, wat moet je hiervan vinden? Zelfs zijn romcoms in het begin van zijn carrière (Splash) hadden meer om het lijf. Julia blijft Julia, een betoverende vrouw, het enige dat echt iets had in de film. Film niet geheel realistisch (simpele en voorspelbare plotlijnen) vol met clichés (de schoolvrienschappen, het romantische gedeelte, de buurman, de makeover van zijn interieur, ...) . Jammer!

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Onverwacht goed vermaakt met deze film. Niet verwacht na het lezen van de recensies hier.

avatar van mrklm

mrklm

Achtvoudig ‘Personeelslid van de Maand’ Larry Crowne [Tom Hanks] verliest zijn gekoesterde baantje bij U-Mart omdat hij geen academische achtergrond heeft. Na talloze vergeefse sollicitaties besluit hij een academische opleiding te volgen. Hij raakt bevriend met zijn jongere klasgenoten, haalt uitstekende cijfers en verovert het hart van zijn aantrekkelijke, maar cynische docent Mercedes Tainot [Julia Roberts]. Hanks schreef deze onverstandige egotrip met Nia Vardalis (My Big Fat Greek Wedding), wat verklaart waarom er zoveel karikaturen rondlopen, maar hij is zelf verantwoordelijk voor het belabberde acteerwerk. Alleen Cedric The Entertainer scoort een voldoende als Hanks handelsdriftige buurman.