Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Tom Hanks
Met onder meer: Tom Hanks, Julia Roberts en Cedric the Entertainer
Releasedatum: 4 augustus 2011
Plot Larry Crowne
"Rediscover life and love."
Wanneer de sympathieke Larry Crowne zonder reden ontslagen wordt in de supermarkt waar hij werkt, beslist hij dat het tijd is om zijn leven een nieuwe wending te geven. Diep in de schulden en zonder duidelijk doel voor ogen, keert hij terug naar de schoolbanken, waar hij al snel vriendschap sluit met een kleurrijk groepje buitenstaanders. Allemaal zijn ze op zoek naar een betere toekomst... en snorren ze door de stad op lawaaierige scooters. En Larry wordt verliefd, op de mooie professor Mercedes, die haar passie voor het lesgeven en haar huwelijk kwijtgespeeld lijkt...
Larry Crowne
Map Genie
Samantha
Alvarez
gauke
Tom Hanks produceert, regisseert, heeft zelf het script geschreven en neemt ook nog eens de hoofdrol voor zijn rekening: een voorbeeld van teveel hooi op je vork nemen en verzuipen. Hanks polijst het geheel zo vlak dat er weinig interessants overblijft; de film is vooral braaf en kent geen enkele uitdaging. Roberts speelt lusteloos en de chemie tussen haar en Hanks is ver te zoeken
Thampon
Man wat ben ik die Julia Roberts toch beu.....
altijd in dezelfde "het-intereseert-me-geen-fluit" rol
Stephan
Te zoet voor mijn glazuur. Hanks speelt an sich wel ontwapenend maar als regisseur probeert hij me teveel het feelgood gevoel door de strot te rammen.
witje22
Gewoon een leuke film met een bekend verhaal. Oudere man zit in de put, ontmoet nieuwe jonge mensen, krijgt door deze mensen een uiterlijke metamorfose, krijgt meer zelfvertrouwen, wordt verliefd op zijn lerares, zij op hem, oudere man zit niet meer in de put, einde verhaal.
Waar de altijd degelijke Tom Hanks aan voorbij gaat is dat de lerares getrouwd is en dus een schuine schaats rijdt. Maar niemand die je daar in de film over hoort.
Leuke kleine ingetogen film met een Tom Hanks die echt geweldig was als Larry Crowne. Ik vond de film ook niet te zoet maar precies op smaak, gewoon een prima feelgood/movie.
Sutherland
Gewoon een lekkere feelgood movie waar je niet te veel van moet verwachten. Het kabbelt allemaal zachtjes aan door, en er gebeuren geen verrassende dingen, maar dat geeft ook niet. Met Tom Hanks zit je altijd goed, en ook Julia Roberts vond ik erg prettig in deze film. Lekker onderuit en genieten maar!
ange21
tja.... vond het normaal film
beetje saai...... misschien moet ik hem eens afkijken dan verander ik vast van mening :S
henkula
het is humor maar met een traan. vergis je niet in de ernst van de situatie voor de veteranen in de US en ook hier in Nederland. je ziet het al geschetst aan het begin, kijk naar de situatie van de buurman, het is een droom tot de ballon knapt. ook wordt de hypotheek flink aangepakt.
en dat alles met Julia en Tom, een onwaarschijnlijk koppel op de goedkope scooter. prima film.
mordang
Het was een beetje tamme film. Ik kon nu niet bepaald zeggen dat Tom Hanks en Julia Roberts een lekkere chemie hadden. Het had best leuke momenten, maar was net niet ontwapenend genoeg om te blijven hangen.
SunChaser
Heerlijke feelgood coming of (middle) age drama geheel gedragen door Hanks
blurp194
Ene oog in, andere oog weer uit. Vlak en vergeetbaar. Om te kijken als je wat brakkig bent op een heel regenachtige dag, anders verveel je je teveel.
Op zich is dat allemaal niet verkeerd voor een feelgood achtig iets, maar het drama van de veteraan die z'n baan kwijtraakt had toch net wel wat harder kunnen worden aangezet. Wat er nu is kabbelt een beetje doelloos naar het uitgekauwde einde toe.
Morgen weer vergeten.
De tweede film van Hanks als regisseur, en net als zijn debuut, That Thing You Do!, erg oppervlakkig en luchtig. Het kabbelt prettig voort en de personages zijn best sympathiek, maar het script is vlak en de grappen zijn aan de flauwe kant. Uiteindelijk is het niet meer dan een onderhoudend niemendalletje, de goede bedoelingen ten spijt. Maar de rol van George Takei als professor economie is geniaal.
Platte personages.
Vijftien jaar na zijn regiedebuut komt Hanks wederom met een eigen film. Ditmaal nog iets onevenwichtiger, al ligt dat zeker niet aan de cast. De personages blijven echter net iets te plat, waardoor meeleven niet altijd even makkelijk is voor de kijker. Daarnaast is het meestal geslaagde huwelijk tussen rom & com, hier wat meer met de nadruk op luchtig drama, veel te wisselvallig vanwege allerminst geslaagde zijplotjes. Roberts trekt gelukkig een hoop recht.
Redelijk.
MatthijsGr00t
Best leuk! Larry Crowne is leuker dan ik van te voren had verwacht. De film springt er nergens bovenuit maar het is ook nergens slecht. Het verhaaltje en de uitwerking is best de moeite waard waardoor het de gehele film nergens verveelt. De relatief korte speelduur werkt ook in het voordeel voor Larry Crowne. De film stopte op het moment dat het ook genoeg is geweest. Larry Crowne is best leuk, niets meer en niets minder. 3.0*!
homerjay
Begint nog wel aardig met de manier waarop Larry ontslagen wordt en zijn nieuwe leven in de collegabanken begint. Maar aangezien er nergens een confrontatie plaatsvindt en zonder verrassingen naar een eind goed al goed wordt gestuurd is deze film toch veel te standaard. George Takei was nog aan het eind nog aangenaam om naar te kijken, maar de rest was veel te zoetsappig.
madmax1
Uitgebluste prolaria
Verhaal van niks, begin was nog even leuk daarna een flutzooi.
Sfeer loos geen chemie spel op automatische piloot.
Flets.
SnakeDoc
Prima feelgood movie, met twee ijzersterke rollen van Hanks en Roberts. Had eerst mijn twijfels bij dit duo, maar ze deden het prima.
Vooral van (de goed uitziende) Roberts was ik erg gecharmeerd. Ze heeft een pittige rol waarom ik echt geregeld heb gelachen. Een aantal scenes waren wellicht een tikkeltje overdreven, maar je moet de film ook wat luchtig nemen.
Number23
Film met een hoog feelgood-gehalte. Het verhaal heeft ambitie en charme, maar een paar personages halen de score toch naar beneden. Die Steve Dibiasi bijvoorbeeld, Valderrama met gezichthaar en het blijvende Fez-accent en Roberts overtuigt me voor de zoveelste keer niet. Hanks neemt duidelijk iets teveel hooi op zijn lepel.
b00ts
Niet slecht, maar de film gaat gewoon echt nergens over. Komisch is het al helemaal niet.
Markpsv15
Leuke film heb me erg vermaakt. Heb soms erg gelachen. Niks mis mee.
Middelmatig niets-aan-de-handfilmpje met de nodige middleage-crisis verwijzingen.
Hanks is redelijk als de hoofdpersoon, maar Julia irriteert me altijd als ze iets komisch moet doen. Ligt er altijd veel te dik op.
De show wordt overigens gestolen door de absoluut innemende Gugu Mbatha-Raw (?) als Talia.
maus9
Man wat ben ik die Julia Roberts toch beu.....
altijd in dezelfde "het-intereseert-me-geen-fluit" rol
Had precies hetzelfde. Of ze kan niks beters krijgen of ze pakt altijd dezelfde rollen.
Kan deze film het beste omschrijven als een te makkelijke en zoutloze film die zelfs Tom Hanks niet meer kon redden. Matig
LeenLief
Er zijn niet veel enthousiaste recensies te vinden over deze film, maar door de aanbeveling in Ditjes & Datjes ben ik hem toch gaan kijken. Een feel good movie en typsiche Tom Hanks / Julia Roberts prent, heerlijk voor een filmmiddagje als je ziek thuis bent.
Hanks speelt de rol van 'niet voor het geluk geboren maar de kansen die zich voordoen pakkende' gewone man best goed. Roberts laat het wel een beetje afweten als houterige 'ik baal van het leven' professor. Maar dat geeft niet, want het zijn vooral de bijrollen die ervoor zorgen dat Larry Crowne van mij 3,5 sterren krijgt, met als uitschieter inderdaad Talia.
Maar ook de klasgenoten van Larry in de klas van 8 uur, Dr. Ed Matsutani, Larry's buren Lamar & B'Ella en de leuke clipjes van de scooterclub maken van dit kabbelend en voorspelbaar verhaal toch een leuke film.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Game Change
Biografie / Drama, 2012

Recount
Drama, 2008
classroomcollegeliefdeleraardinerloss of jobeconomieyard sale cell phonescooterback to school