Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig
Releasedatum: 26 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Adventures of Tintin
"This year, discover how far adventure will take you."
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
Tintin (stemrol)
Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)
Sakharine / Red Rackham (stemrol)
Thomson (stemrol)
Thompson (stemrol)
Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)
Ben Salaad (stemrol)
Silk (stemrol)
Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)
Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)
JohnWilliams
ziet er mooi uit maar ik mis toch sfeer die ik in andere animatiefilms vaak wel vind ook vond ik het verhaal bagger anderhalve ster voor het optimaal gebruiken van de techniek
ik verwacht aan verhaal echt veel meer van steven spielberg en peter jackson
Qua verhaal hebben ze gewoon 3 ijzersterke stripboeken van Hergé gepakt en is Hergé verantwoordelijk voor het verhaal. Ik vind dat Spielberg en Jackson erg trouw aan het verhaal zijn geweest. Dit is de beste oplossing, op deze manier is het nog meer een ode voor Hergé dan wanneer ze het met echte mensen (gewoon een normale film) hadden gedaan.
Dit komt veel beter over en ze kunnen op deze manier nog meer leuke details toevoegen die je weer doen terugdenken aan die stripboeken.
Filmkriebel
Ik vind dat Spielberg en Jackson erg trouw aan het verhaal zijn geweest.
Hier ben ik dus totaal niet mee eens. Zoiets kun je écht niet zeggen. Er zijn heel wat toevoegingen die helemaal niet in de strip voorkwamen.
Filmfan74
Ontzettend leuke film, fantastisch mooi gemaakt. Ik heb veel animatiefilms gezien, maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. De gezichtsuitdrukkingen, bewegingen en achtergronden zijn allemaal fantastisch. Daarnaast is het een goed actieverhaal met veel humor, kapitein Haddock steelt de show!
JohnWilliams
Ze volgen de strips nauw, letten op de details die Hergé ook gaf. Hebben Kuifje en de rest PRECIES zo gemaakt als ze in de strips waren + alle andere karakters die in de hele film voorkwamen. Daar baseer ik mijn mening. Verhaal zijn ze in veel opzichten ook trouw aan maar misschien nog overal ja, daar heb je gelijk in. Maar een betere verfilming had er niet kunnen zijn, dit is de meest eervolle!
Ceeda7
Klopt, maar af en toe zijn er specialekes bijgehaald om het spectaculair te maken voor de 3D versie. Maar verder zijn de 2 strips uitstekend verwerkt in deze film.
Gang_Star
Net als vele mensen hier is dit ook van mij een jeugdsentiment. De stripboeken las ik, de tekenfilm serie keek ik en dus ben ik hier mee opgegroeid. Deze film is op geen enkel moment verrassend omdat ik alles uit de boeken en strips nog in mijn hoofd heb zitten. Spielberg heeft deze film uitstekend verfilmt door de serie en strips aan te houden.
Lekkere vlotte wegkijker.
maxroelofs
Zwak.
Steven Spielberg in combinatie met Peter Jackson en een animatiefilm, wat zou dat worden? In ieder geval niet veel goeds. De animatie zelf is erg vreemd. Het is net niet menselijk maar ook net weer geen animatie. Er zit een lichte twijfel of het wel echt mooi is. Alsof de animatie net iets miste.
Het verhaal is erg leuk al wordt het wel op een vreselijk clichématige manier verteld. Je kunt van tevoren al een groot gedeelte invullen door simpelweg een beetje na te denken. Dit is vooral het geval in het begin van de film wanneer hij de eerste boot heeft en het rolletje onder zijn kast rolt.
Er zaten een aantal erg mooie scènes in. mijn favoriet is de scène waarin hij aan een touw de stad door glijdt. Dit had echter zo veel langer mogen duren. Het waren nu misschien een kleine twee seconden terwijl het er makkelijk vijftien hadden mogen zijn. Dit geldt eigenlijk voor elke scène, het duurt allemaal net niet lang genoeg. De details moesten meer opvallen inplaats van dat in een seconde voorbij flitsen.
Jammer, het had zo leuk kunnen zijn.
Hollywood007
Ik ben nooit echt een kuifje-fan geweest, maar toch heb ik me vermaakt met deze film. Leuk gemaakt (maar wat kan je tegenwoordig niet met computer), en het verhaal op zich is best wel ok. Leuk om eens gezien te hebben en misschien wel supertof als je een geweldige kuifje-fan bent
Jellevh
Lekkere vlotte wegkijker.
Onzin!!... Deze film volgt absoluut NIET precies het verhaal van de strips en er zijn belangrijke zaken bij bedacht. Spielberg houdt de serie en strips maar in een beperkte mate aan. Tijd om de strips weer opnieuw te lezen!!
Wel super film; grappig, flink tempo, goede actie, SCHITTERENDE animatie. Verhaal is ook oké. Wel gewaagd om zo van het stripverhaal af te wijken. Maar als er een deel 2 komt, waarin de Schat van Scharlaken Rackham verder word uitgewerkt, kan het verhaal nog aangevuld worden.
Net 4,5/4 sterren.
Gang_Star
Ik heb ook niet gezegd dat de film de strips en serie letterlijk precies aanhoud, maar dat het voor mij duidelijk is dat er toch een grote link is gelegd ernaar. Het grootste gedeelte komt namelijk er wel in voor. Tuurlijk, er komen ook nieuwe stukken in voor zoals kuifje die de achtervolging inzet op die vogel, en het einde bijvoorbeeld maar er zijn toch echt meer dan genoeg herkenbare punten te vinden.
Ik geef ook aan dat het een uitstekende verfilming is doordat de 'fans' van de serie toch een meer dan duidelijk aanknooppunt hebben in deze film en de film daardoor erg herkenbaar is. Simpelweg omdat Spielberg zoals je zelf zegt de serie en strips toch beperkt aanhoudt. Ikzelf vond weinig verassends aan de nieuwe elementen die er juist wel in verwerkt zijn. Daarom geef ik aan dat de film niet verrassend is (En dan bedoel ik voor mijzelf).
Oke misschien is trouwens uitstekend verfilmt iets te overdreven genoemd door mij, dit moet ik dan corrigeren tot 'maar' goed verfilmt.
JohnWilliams
Één van de beste animatiefilms allertijden vind ik
Wacht maar op deel 2
Dan zijn er vast weer nieuwe technieken die het nog beter maken! Al was dit natuurlijk fenomenaal!!!
Noodless
Hoe kan je deze film nu een onvoldoende geven ?
Niet dat ik nu echt fan of de film geweldig vind, maar deze animatiefilm is toch zeker heel knap wat beelden betreft.
Daarbij heel wat leuke actie, hoog tempo en wat grappige momenten. En het verhaal zelf vond ik ook wel degelijk. Dus genoeg positieve punten om de film een goede score te geven.
7/10
david bohm
Net als de boeken van Hergé kan deze film mij maar matig bekoren. Ik vind de animatie er wel fraai uitzien maar het verhaal is behoorlijk saai. De actiescènes zien er goed uit maar er mist iets in de film, om te beginnen vrouwen om s wat te noemen.
Chainsaw
Was eigenlijk totaal niet bekend met Kuifje, maar was wel erg benieuwd hoe Spielberg en Jackson samen dit populaire karakter op het witte doek zouden toveren. In de eerste plaats is de motion capture techniek hier vrij goed geslaagd. In ieder geval beter dan een film als Beowulf van Zemeckis. Het ziet er allemaal goed en verzorgd uit en de personages zijn gelukkig geen dode computerfiguren geworden. Sterker nog, de personages zijn het hoogtepunt van de film. Haddock (Serkis in zijn vierde grote motion capture rol) is een geestig personage en ook Thomson en Thompson zorgen voor wat geestige momenten. De slechterik was een wat saai figuur, jammer genoeg. En ligt het aan mij of lijkt dit karakter echt sprekend op meneer Spielberg zelf?
Verder werkt deze film uitstekend als introductie, maar voelt tegelijkertijd ook alleen maar aan als een introductie. Het poogt allemaal wel naar een grote climax toe te werken, maar uiteindelijk blijft het maar een beetje karig. Wellicht als compensatie wordt er na een tijdje een groot blik aan over-the-top actiescènes open getrokken. En in het begin is dit nog best vermakelijk, maar op een gegeven moment was ik er wel klaar mee. Wat dat betreft is dit een prima kennismaking met de karakters, maar ben vooral benieuwd als Jackson straks het stokje van regisseur overneemt voor het vervolg. Benieuwd of er dan ook een schurk opduikt die precies op hem lijkt. Hoewel, hij lijkt natuurlijk al redelijk op Haddock.
3,5 sterren. Ook kudos voor de subtiele en toffe reference naar Braindead.
Davido
Mooie film. Erg goed gemaakt! Kende de verhalen van kuifje niet echt.
Maar kijk nu uit naar een nieuw avontuur op het witte doek.
hannes64
- 1926 berichten
Nogmaals gezien, en de film is echt een juweeltje vergeleken bij veel andere CGI animatie.
Hier hebben ze echt hun best aan gedaan, dat is 1 ding wat zeer zeker is.
Nog nooit heb ik zo`n goeie animatie gezien die echt overal klopt.
Ik was al jarenlang een fan van de kuifjestrippen, maar dit slaat echt alles.
Grootmeester Spielberg en Jackson hebben er een klein meesterwerk van gemaakt..
Een heerlijke feelgood, al dan niet dè feelgood voor mij dan.
De details zijn in de perfectie gedaan, niets is vergeten, ook al zit je te zien om schoonheidsfoutjes te ontdekken, ik zag ze niet in ieder geval.
De stemmen zijn zeer goed, maar Serkis als Captain Haddock / Sir Francis Haddock sprong eruit.
Wat is die man goed met stemmen.
Ook Frost en Pegg als Thomson en Thompson ( nee, ik vergeet die P niet ), uitmuntend.
En de muziek van vaste componist van Spielberg, Williams( met een oscar genomineerd, en gèèn oscar? ), schitterend.
En ook maar 1 oscar nominatie, wel een beetje sneu....hij had voor mij de oscar kunnen krijgen als beste animatiefilm.
Wat ik bij deze film goed vond, dat de scenes van een close-up in een druppel, weer een andere scene komt, en dat is meerdere malen zo, maar dan weer op een andere manier.....perfect gedaan.
Bij sommige momenten zat ik even te zien naar een jonge indiana jones, alleen cgi dan.
Afijn, dit is gewoon een perfecte avonturenfilm.
Een pure aanrader die hier van houd.
Ik kan niet wachten op een vervolg.
komerad
Geslaagd in zowat alle opzichten.
Zeer zeer zeer mooie, tot in detail uitgewerkte cgi. Geeft een zeker gevoel mee.
Het is echt kuifje! (niet zo'n flauwe nep smurfen zoals in de smurfen)
Dat er wat "cliche's" of andere onmogelijkheden inzitten die kort door de bocht gaan :
Wel het blijft gebaseerd op de kuifje strips... dus je weet dat het geen exacte wetenschap is.
Dus : sfeer zit goed, visuals zitten goed. Vertier voor jong en oud!
Aandrader.
Dk2008
Druk, erg druk, dat is mijn eerste in-druk na het zien van twee trailers. (Uit de animatieserie is die met De eenhoorn, eigenlijk ook al een heel drukke aflevering). Ik heb trouwens met al die moderne animatiefilms wel moeite, maar de ene keer valt het mee en dan weer tegen. Een echte verklaring heb ik er niet voor. Wel is het zo dat die animatie soms heel dicht bij live-action zit, en dat vind ik dan minder. Een film met gewoon mensen had daarom voor de variatie ook wel weer eens gemogen. (Maar blijkbaar vinden mensen dat niets, zie The Flintstones, en twee oude Kuifje-films, etc.).Het zal wel weer wennen worden mocht ik deze zien, maar ik wacht eerst de meute af.
De gezichten van Haddock en Kuifje zijn niet geheel overtuigend. (Ook niet zo erg). Bobbie en Jans(s)en zijn dat dan weer wel. Het ziet er verder niet onaardig uit, zo zijn de kleuren ook mooi. Als het verhaal dan maar goed gebracht wordt en nog belangrijker, als de humor maar leuk is.
Ik had al niet zo'n hoge verwachtingen van de film, om nu ze zeggen hij is me tegengevallen dat dus niet, maar meegevallen ook niet.
Ik vind het wel jammer dat ze voor animatie hebben gekozen. De mensen in de film zien er al zo levensecht uit dat ik liever een film met echte acteurs had gezien. Spielberg lijkt me toch de geschikte man voor zo iets. Maar het is niet anders.
Omdat ik van te voren al trailers heb gezien had ik niet zo veel moeite met de vorm van animatie maar het onderscheid tussen echt en animatie vond ik de hele film toch wel moeilijk. Met Bobby en de andere dieren in de film had ik veel minder moeite. Bobby krijgt in deze film voldoende ruimte, veel meer dan als je een echte hond zou gebruiken. Die, samen met de andere dieren zorgen vaak ook voor de nodige humor. Hiermee ben ik gelijk aan het volgende punt. Ik vond de humor maar karig. De film kent wel leuke momenten, bijvoorbeeld met Castafiore maar de nadruk ligt toch heel erg op avontuur en actie, een beetje te veel actie ook, al duurt de film mij ook wel iets te lang en de eerste 20 minuten zijn juist weer wat aan de saaie kant.
Ik vind dus niet zo'n leuke film maar een mooie film is het wel. Ik vind de vorm van animatie eigenlijk helemaal niet zo mooi maar alles wat eromheen is getekend ziet er vaak bijzonder goed uit. Neem alleen maar het schip van Haddock, maar ook het straatbeeld en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt ziet er allemaal prima uit. Op dit punt scoort de film wel goed, maar het vermakelijke weegt bij mij toch altijd zwaarder en daarom hou ik het op 3.0.
Jan met de pet
Klasse gemaakte avonturen film, heb echt genoten, zag er allemaal zeer gelikt uit, verheug me al op deel 2: 4,0
The Goss
Met grote scepsis begonnen aan deze film, want de stripboeken en ook de tekenfilms heb ik erg hoog staan, maar vanaf het begin werd ik in het verhaal gezogen. Aan de karakters is niet getornd, wel hier en daar aan het verhaal, maar dat is niet erg in mijn optiek.
Ben erg benieuwd naar deel 2 en als deze net zo goed is mag Spielberg van mij alle stripboeken van Hergé zo gaan verfilmen.
Dk2008
Het is maar net hoe je de Kuifje-verhalen hebt ervaren. De ene Kuifje-fan zal dit een geweldige film vinden maar voor de ander zal het wel lichtelijk een teleurstelling zijn. Dit is dan meer bedoeld voor wie de film nog niet gezien heeft.
Dat een aantal verhalen in deze film zijn gecombineerd vond ik niet erg maar wel erg veel actie zoals ik al schreef terwijl simpele dialoogscènes heel vaak ontbreken. Nu komen er in deze film nog niet zo erg veel verschillende personages in voor en geloof ik dat de karakters van de schurken nog wel aardig tevoorschijn komen. Maar van Kuifje en diens "kameraden" miste ik toch wel het een en ander. Ik vond dat ze veel te solistisch in het verhaal worden neergezet terwijl ze elkaar juist horen aan te vullen.
Dk2008
Dat zal wel kloppen want dat idee had ik ook. En Onderhond heeft dat hierboven ook al vermeld.
Bij Haddock had ik er veel minder last van, bij Rackham had ik vooral het idee dat Spielberg zelf de rol van slechterik voor z'n rekening nam.
Decec
Uitstekend animatie/avonturen film...
Prachtig effect mooi gemaakt...
Knap gedaan over hondje Bobbie...
Mooi verhaal...
Prachtig HD kwaliteit...
Uitstekend achtergrond muziek/geluid, DTS-HD7!!
Via mijn jeugd lees ik veel kuifje en hondje Bobbie...
Ik weet het nu hoe hebben ze gemaakt (documentaire)...
Echte een topper film...
Bekende regisseur Steven Spielberg doet heel goed...
(geen 3D gezien)
eppy
@maxroelofs
Dude het is kuifje, en deze is aan strenge regels gebonden in nalatenschap van de wijle hérge.
Maar het was goed gedaan, lekkere vaart, mooie aktie en trouw aan de boeken..
orbit
- 12092 berichten
Vette teleurstelling! Ik vond het overzetten van dit stripfiguur naar film totaal niet overtuigend en de humor helemaal niet overkomen. Spannend wil het daardoor ook maar niet worden.
mister blonde
Ook kudos voor de subtiele en toffe reference naar Braindead.
Eh, hierbij moet je me effe helpen.
the hustler
DVD ligt deze week voor 8€ bij free record shop (9,99€ - 20% solden).

Tintin et le Lac aux Requins
1972

Tintin et les Oranges Bleues
1964

Tintin et le Mystère de la Toison d'Or
1961

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Mary and Max

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011
riddlecaptainschatmoroccoliquorschattenjachtgebaseerd op stripsunken treasure plotverslaggevertintinjaren 503d