I Am Number Four (2011)
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 10 maart 2011
Bekijk via Disney+
Plot I Am Number Four
"Three like him have already been killed…he is Number Four."
Negen buitenaardse baby's met menselijke kenmerken vluchten van hun thuis planeet Lorien om zich te verschuilen op Aarde. Ze worden gevolgd door de Mogadorians die hun eigen planeet vernietigd hebben om de baby's op te sporen. De baby's hebben allemaal een eigen lijfwacht en ze zullen superkrachten krijgen wanneer ze ouder worden. Ze hebben allemaal een nummer van één tot negen en kunnen ook alleen in die volgorde vermoord worden. Number Four (Alex Pettyfer), ook John Smith genaamd, verhuist naar Paradise, Ohio en wordt vrienden met de vriendelijke fotograaf Sarah. Na zijn hele leven op de vlucht te zijn geweest is Number Four verliefd geworden en heeft hij iets om voor te vechten.
- Trailer (YouTube)
- I Am Number Four (BoekMeter)
- I Am Number Four (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Mr. Simms
Kevin
Nicole
John Lee Hooker
Oh dat ik heb dan gemist, bedankt voor het aangeven. Maar dat staat natuurlijk los van mijn beoordeling.
dannyr
Net terug van deze geweldige film. Goede actie, mooie special effects...Gewoon een toppertje, 4.5 *
wwelover
Best een geinige film. Niet heel bijzonder verhaal, maar goed te doen voor een amusementsfilm. Misschien een beetje Twilight achtig qua romantiek die erin zat. Maar had er geen last van. Special Effects waren okay. Acteerwerk was ook ok. Leuk om Dianna Agron uit Glee te zien in deze film, ze blijft echt waanzinnig knap en acteert ook niet slecht. Timothy Oliphant blijft ook altijd wel geinig en creepy. De badguys hadden wel wat enger gemogen.
groente12
Whats in the f*cking box? Dat gevoel overheerst nu. Buiten dat vindt ik dit een erg slechte film.
rico_defender
Leuke film, gezien in D-Box afgelopen weekend! Leuke verhaallijn, humor, lekkere actie.
Wel af en toe acteer foutjes maar voor een eerste film met WEER superhelden goed geslaagd
Jammer dat je de D-Box bewegingscode niet kan raten want die had ik de volle 5* gegeven
Naomi Watts
Komt niet goed naar voren in de film inderdaad.
Henri and John have a special Lorien chest that can only be opened by John and Henri together. The only way that John can open the chest without Henri is if he dies. Henri shows John a model of the galaxies, where he can see how Lorien looked before the Morgadorians destroyed it and how it looks now, desolate and barren. The chest also has a healing stone that heals all wounds inflicted on the body, but in order to heal the wound, the injured person must endure pain twice as intense as the first time and the wound must have come from the intent to hurt or kill a Lorien. The healing stone must also be used soon after the wound is inflicted. A third item in the chest is small pebble-like rocks that John and Henri put under their tongue to reduce pain. But that immediately diminishes if a Lorien uses one of their legacies.
Dennissssss
Het is een vermakelijke film. Helemaal iets anders dan je verwacht eigenlijk. Geen actiefilm! De actie komt pas op het einde van de film! Ik denk 10/15min. Als de film afgelopen is heb je eigenlijk het gevoel dat ie pas net begonnen is, dat ie pas net lekker op gang is gekomen. Waarschijnlijk zal er wel een vervolg komen.
Ik heb niks nieuws gezien. Wel veel gebeurtenissen die ik in andere films al gezien heb. Bijvoorbeeld:
Een hond die veranderd in een groot monster. (The Hulk)
Wanneer er "mensen" dood gaan, lossen ze eerst op in as en dan in het niets. (The Mummy)
Een mens die met zijn handen met onzichtbare straling iets of iemand tegen kan houden en in de lucht kan gooien etc..(Tsjah in hoeveel films hebben we dat al wel niet gezien?
Ver kunnen springen (Jumper achtig)
De romantiek (Twilight (idd wwelover)
Kortom een mix van allerlei gebeurtenissen die je al kent maar dan in een nieuwe film.
finitio
Erg standaard, precies wat ik verwacht had maar misschien nog iets meer high-school movie.
Wel prima genoten, gezellige film maar totaal niet origineel.
Dstalker8
De film is de eerste helft redelijk dood, maar als je het even vol houd wordt je beloond met een wat hoger tempo en meer actie. Qua personages was het wel redelijk tam, met favoriete Sam die zorgde voor de comic relief en Number Six die de girlpower leverde.
Verder stapelt de actie na de eerste helft snel op en eindigt het met een machtige final battle die mij heeft achterlaten met een lust voor meer. Ik hoop dat deze film een mooie franchise zal starten waarvan we de komende jaren nog kunnen genieten.
NathanMandjes
En deze film kan ook op het lijstje: "geen verplichte kost, maar wel vermakelijk"
demik
Wat een klote einde voor de film, zeker als het vervolg een videotheek release zal zijn. Als je deze film in de bios kijkt is het nog enigszins overweldigend, ik ben dus blij dat ik hem in de bios heb gezien.
Kr!kke
De film is niet bijster origineel, maar vermakelijk is hij wel. Nochtans bleef ik het eerste uur wat op mijn honger zitten wat betreft de actiescènes: op uitzondering van de beginscène was er niet meer veel actie te bespeuren. Dat eerste uur draait het vooral om het leven van John Smith en zijn integratie in het dagdagelijkse leven. Gelukkig maakt het slot veel goed, wat betreft die actie (want ik wil hier niet beweren dat het eerste uur echt saai/slecht was). Die Mogadorians zagen er leuk uit, maar ook de beesten die ze bij hadden mochten gezien worden. De clash tussen deze Mogadorians en Number 4 (en Number 6) is dan ook zeer leuk gefilmd en toch wel redelijk spectaculair te noemen.
Er wordt duidelijk gesuggereerd dat er (waarschijnlijk) een vervolg komt, wat ik zeker niet slecht vind...
erpunited
Eenvoudig verhaal. Mooie special effects. Redelijk geacteerd, maar enorme lekker actie in de film, waardoor je je eigen geen moment verveeld in de film. Leuke film om een keer te kijken maar het is geen film die je gezien moet hebben
blackhawkdesign
Ik vond de film wel leuk, verwachtte er niets van, maar het viel me erg mee. Ik vind het altijd wel leuk als ze de moeite nemen om het verhaal een beetje op te bouwen en niet direct met de actie beginnen.
Vond hem een beetje hetzelfde gehalte hebben als transformers.
Het open einde zal jammer zijn als er geen of een slecht deel 2 komt.
J_11
Best wel een leuke film. Al had ik achteraf wel een beetje het idee dat ik naar een (erg) lange, mooi uitgewerkte aflevering van 'Monster Buster Club' had gekeken.
Het begin van het verhaal vond ik een beetje onsamenhangend; alsof het allemaal erg snel moest gebeuren. De rest van het verhaal was leuk, redelijk standaard, al kan ik zo geen films opnoemen die er (qua verhaal) op lijken, maar ze zullen er zeker zijn(?) Mijn aandacht was er echter niet altijd helemaal bij aangezien er een halve basisschool aan kinderen de zaal binnen was gestroomd die maar niet stil werden -.-
...
Ik vond het fijn dat de actie niet gelijk kwam, maar die laatste 15 minuten waren wel erg wild
, dat mocht dan ook wel weer iets meer worden opgebouwd.
Het acteren was (volgensmij) best wel goed, niet erg bijzonder eigenlijk, maar wel goed.
De hele film wilde ik weten wat voor een monsters er nou in die container zaten, omdat ik ze helemaal aan het begin bijna niet had gezien. Helaas vond ik ze niet echt leuk
Dat die hond in een reuzenhond o.i.d. veranderde kwam ook niet als een verassing
Dus, een aardige film, niets bijzonders, maar wel leuk om te kijken
soom
I am Number Four.
Dank voor de hartverzakking, ergens bij het moment dat het woord 'Focus' in de film voorbij komt. Ja, goedemiddag, ik was meteen klaarwakker en lette meteen weer op.
Alex, Dianna, Timothy Olyphant. Verhaal sprak me wel aan, er sprak best veel liefde uit de beelden, en dat merkte ik ook op. Alex is leuk, Dianna is schattig, samen vormen ze een liefdevol koppel. Ze lijkt ook een beetje uiterlijk op Emma (hoewel dat allang weer over is natuurlijk
Zeker weten spannend en om de vergelijking met Twilight te maken (hoe durf ik, zeg?) : Dit is natuurlijk dan wel veel spannender.
bobke90
Goeie film.
Wel heel flauw en kinderachtig dat sommigen van jullie het vergelijken (bv de romantiek) met twilight. Zo kun je gewoon elke romantische scène in elke film gaan vergelijken met Twilight. Wat gewoon dwaas is.
Het is een mooi opbouwend verhaal (wint langzaam aan zijn krachten) met de finale in het einde. Toch ideaal?, wat zou er daar nu mis aanzijn. Hopelijk komt er een vervolg. Ofja anders gezegd hopelijk gaan ze de volgende boeken ook verfilmen. Op wikipedia staat dat het tweede boek in november 2011 zal verschijnen (het is een geplande zesdelige-serie
). Dus als hij verfilmd zou worden is dat is zeker minstens een jaar later.
SnakeDoc
Niks mis met deze science-fiction die eigenlijk pas op het einde echt lekker los komt. Verhaal is gewoon interessant genoeg en de gevechten zien er best goed uit.
Zie een vervolg wel met veel plezier tegemoed komen. Ben benieuwd of we dan weer met z'n tweetjes in de bioscoop zaal zitten
Veel animo is er blijkbaar niet voor SCF films zonder de echte grote hollywood namen.
Maakt mij niks uit, ik hou wel van dit soort ongein.
3,5!
Budget:$60,000,000 (estimated)
Opening Weekend:$22,755,854 (USA) (20 February 2011) (3 Screens)
Gross:$53,868,034 (USA) (3 April 2011)
Dit is wat op IMDB staat. Kan ik daar uit op maken dat de film tot nu toe 54 miljoen heeft opgeleverd? Althans, tot 3 April? En wat bedoelden ze bij Opening Weekend met (3 screens) ?
bobke90
As of April 6, 2011, the film has earned $53,929,433 at the North American Box office and an estimated $74,200,000 overseas for a worldwide total of $128,129,433.
Dus meer dan genoeg winst genoeg om het boek ook te verfilmen. (op wikipedia staat dat het budget $50 000 000 zou zijn
foray
Interessant verhaal op zich, beetje te langdradig liefdesverhaal en beetje standaard highschool geneuzel. Toch wel benieuwd naar deel 2 in de hoop dat het redelijke idee van het verhaal beter wordt uitgewerkt.
TheThirdMark
Het feit dat je echt helemaal niets begreep van de film staat los van je beoordeling?
redb
Al heel lang fan van deze site, nu maar lid geworden.
Deze film is een moderne versie van iets wat iedereen allang heeft gezien, niks verassend, mooie effecten dat wel maar een einde waar niemand op zit te wachten, vond de serie Heroes erg vermakelijk maar zit niet te wachten op een bioscoopversie.
Het is een goedkope gestolen versie van superman meets de serie Heroes met gestolen effecten van wat een van mijn voorgangers hiervoor perfect wist te beschrijven.
Een langdradig plot wat in het begin potentie heeft en compleet gestolen is en tot op het eind aanstuurd op een vervolg, welke ik zou gaan kijken als het een tv-serie wordt maar niet voor naar de bioscoop ga.
De goudzoekers reken zich tegenwoordig rijk op de sequels ervan uitgaande dat ze dezelfde forumule hebben als een Harry Potter reeks, is bij deze niet gelukt.
Sterren plaatsen is mijn volgende missie op deze site als net nieuw aangemelde, bij deze textueel 1,5.
SnakeDoc
Mooi geschreven, jammer van je laag uitgevallen aantal sterren. In ieder geval welkom!
TimSU
zeer slechte film, ik snap sommige goede reacties niet helemaal, maar met alle respect voor iedereens film-smaak natuurlijk.
Er zijn nu te veel hocus pocus films, en deze maakt ze alleen maar slechter. Het is een standaard verhaaltje met leuke special effectjes. Van mij mag dat halve puntje daarvoor gelden.
Voor de mensen die hetzelfde denken als wat er in het tweede alineaatje staat, het is nergens de moeite waard voor.
Frikandelman
Lekkere chicks en goede special effects.
Maar het verhaal sleept me niet echt mee, al met al 3*

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'